Επετρεψε μου να ξερω το οπλο μου καλυτερα...δεν ειπα ότι τα αλλα οπλα δεν σκοτωνουν με 3-2 η οποιοδηποτε άλλο τσοκ...αλλα μετα από δοκιμες που εκανα στο σκοπευτηριο πανω σε χαρτονια το 4 του συγκεκριμενου οπλου είναι γεματο κενα...όπως και το 1...αχριστες κατανομες...σκαγια σκορπισμένα από δω και από κει...μιλησα τι δουλευει στο ΔΙΚΟ μου οπλο...δεν εκανα σεμιναριο περι οπλων και σκοτωμάτων.
ο καθενας εχει αποψη για τα οπλα του και ξερει καλυτερα τι του δουλευει και τι όχι..
Λεωνιδα ηρεμησε
Το ιδιο πραγμα λεμε
Οσον αφορα "σκοτωμα" το 3-2 ειναι το πιο αξιοπιστο τσιοκαρισμα στο οπλο
Ο καθενας προσαρμοζει/αλλαζει τσοκ αναλογα με το θηραμα και τοπο που κυνηγα
Ηρεμος είμαι δεν ξερω για το λες αυτό...ουτε γιατι εκανες την επισημανση...νομιζω και ενας κυνηγος που αρχισε τωρα το κυνηγι ξερει ότι το κλειστο τσοκ φερει και ποιο ακαριαια σκοτώματα...ποσο μαλλον καποιος που κυνηγα και φασα...
Εγω μιλησα καθαρα για το συγκεκριμενο μοντελο...ότι τα αλλα τσοκ δεν δουλευουν το ιδιο καλα στις αποστασεις βεβαια που προσαρμοζουν στο κάθε τσοκ...πραγματικα και περδικι και τσικλα να κυνηγήσεις με το 4 τσοκ του οπλου μου...θα τραβας τα μαλλια σου...
Και οπλο με οπλο εχει διαφορα...εχω 4 στον αριθμο και κανενα δεν εχει τα σκοτώματα του συγκεκριμενου στις συγκεκριμένες αποστασεις που κυνηγω τη φασα...γιαυτο και ειπα στο Χρυσανθο ότι δεν το αλλαζω...
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά... sanguine tuo...
Δοκίμασα και εγώ τα εργοστασιακά του Baikal πριν το κυνήγι της φάσσας με το Λεύκιο, υπολογίζω να δοκιμάσω τα Gemini το Σάββατο που έρχεται να πάρω μια εικόνα για τη διαφορά τους.
spyrosspyrou851 έγραψε:Δοκίμασα και εγώ τα εργοστασιακά του Baikal πριν το κυνήγι της φάσσας με το Λεύκιο, υπολογίζω να δοκιμάσω τα Gemini το Σάββατο που έρχεται να πάρω μια εικόνα για τη διαφορά τους.
Σπυρο παρατηρήσατε και σεις κενα στο 4 και το 1?
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά... sanguine tuo...
spyrosspyrou851 έγραψε:Δοκίμασα και εγώ τα εργοστασιακά του Baikal πριν το κυνήγι της φάσσας με το Λεύκιο, υπολογίζω να δοκιμάσω τα Gemini το Σάββατο που έρχεται να πάρω μια εικόνα για τη διαφορά τους.
Το 1* δεν το δοκίμασα, αλλά το 4* είναι πραγματικά τη πλήρη σημασία της λέξης κακής κατανομής και κενών
Αν εξαιρέσουμε τα πουλιά μέχρι 20 μέτρα, μπορεί να μην είχα ποτέ ακαριαίο σκότωμα με το 4* εν αντίθεση του 3* που είμαι υπερευχαρηστημένος στις τσίκλες και πέρδικές.
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
Το 1* δεν το δοκίμασα, αλλά το 4* είναι πραγματικά τη πλήρη σημασία της λέξης κακής κατανομής και κενών
Αν εξαιρέσουμε τα πουλιά μέχρι 20 μέτρα, μπορεί να μην είχα ποτέ ακαριαίο σκότωμα με το 4* εν αντίθεση του 3* που είμαι υπερευχαρηστημένος στις τσίκλες και πέρδικές.
3 στα 3 ως τωρα..
αρα μαλλον εν ο κανονας και δεν είναι μονο πρόβλημα του οπλου μου...
μικρε αν κυνηγας περδικι δοκιμασε μαλλινοταπα στο 3 σου...εγω ακομα και στη φασα τη χρησιμοποιώ...παλια τις golden wing και τα τελευταια 1-2 χρονια τη lambro feltro...η feltro βγαινει και σε 32γρ με d20...για την τσικλα πρεπει να είναι ότι πρεπει αν εχεις συνεχεια 3-2
Εμένα οι αυλοί στο browning είναι 18.7 και χωρίς να κάνω δοκιμές σε χαρτόνι αλλά από τα πουλιά που κτύπησα, το τσοκάρισμα με 3 άστρα είναι το πιο καλό σε θέμα σκοτώματος.
Εξαρτάται και το θήραμα που κυνηγάς, ο τρόπος που το κυνηγάς, και τα φυσίγγια που χρησιμοποιείς
«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
Dimitris έγραψε:Σε τι αυλούς βγαίνει το Baikal αν επιτρέπεται;
Εμένα οι αυλοί στο browning είναι 18.7 και χωρίς να κάνω δοκιμές σε χαρτόνι αλλά από τα πουλιά που κτύπησα, το τσοκάρισμα με 3 άστρα είναι το πιο καλό σε θέμα σκοτώματος.
Εξαρτάται και το θήραμα που κυνηγάς, ο τρόπος που το κυνηγάς, και τα φυσίγγια που χρησιμοποιείς
18.4
Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως πιστόνι και μόνο σε κοντινά τάπα/μαλλινόταπα
Μην ξεχνάμε κιόλας πως το 4* είναι τσόκ μεσαίων αποστάσεων...απλά τα κενά τουφεκιάς φαίνονται καθαρά και σε σηκωτά θηράματα και σε περαστά...
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
18,4 Δημητρη...
σιγουρα αν εισαι κεντρο με το 3 θα εχεις πιο ακαριαια σκοτώματα...το θεμα όμως είναι ότι μπορει να σου γελασουν πουλια σε πολύ κοντινες αποστασεις και γρηγορα...γιαυτο και γω βαζω την feltro κυριως το πρωινο η αν δω όπως χθες ότι βγαιναν πουλια πολύ χαμηλα...
δοκιμασε κανενας την νεα παρτιδα της victory ασπρης 35γρ...την εβαλα 2-3 φορες φετος και δεν μου αρεσε εν αντιθεση με την πρασινη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BAIKAL TEAM την 19 Νοέμ 2015, 20:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ξαναειπαμε πεζει ρολο το καθε οπλο. πχ εγω αν παω στη φραγκολινα και ειναι φερμαριστη και βαλω 4 τσιοκ θα καταστρεψω το πουλι. Βαζω κυλινδρο και με ανοικτο φυσιγγι 7/8 νουμερο και πεφτουν σιδερωμενες χωρις ζημια.
Με το οπλο μου λογω του οτι βγαζει στενες ντουφεκιες απο το 4 και κατω στο κυνηγι μεχρι το 4-4 βαζω για αποστασεις μεχρι 40 μετρα.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
18.4
Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως πιστόνι και μόνο σε κοντινά τάπα/μαλλινόταπα
Μην ξεχνάμε κιόλας πως το 4* είναι τσόκ μεσαίων αποστάσεων...απλά τα κενά τουφεκιάς φαίνονται καθαρά και σε σηκωτά θηράματα και σε περαστά...
...μικρε μολις το αγορασα και το πηρα κυνηγι επερνα πουλια αλλα ηταν όλα ζωντανα...πραγματικα πλην ελαχιστων περιπτώσεων όλα κουτσοφτερα...μετα που εκανα τις δοκιμες μου καταλαβα το γιατι και δεν τα ξαναεβαλα...ουτε καν στο τρυγονι