Πρώτη εξόρμηση 2015- Ποια φυσίγγια?

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Re: Πρώτη εξόρμηση 2015- Ποια φυσίγγια?

Δημοσίευση από LAGOS »

Anthimos έγραψε:Μαγκες τι λετε ???

Η Percorso Caccia Fiber βγηκε περσι προς αντικατασταση μετα απο πολύ μεγαλη ζητηση της Golden Wing 36 Fiber.

Πηγα χτες στον αντιπροσωπο για να στοκαρω 3-4 πακετα 6 αρι επειδη μου αρεσε πολυ και για να πάρω κανενα εφταρακι για μπεκατσα και το ραφι εχει 3 πακετα 5 αρι μονο

Ποιο παλιο στοκ λετε?? Μαξιμουμ περσινο

Το φυσιγγιο αυτο κυκλοφορησε επισημα ως MASTER HP 36 με ακριβως τις ιδιες προδιαγραφες με την Percorso Caccia Fiber...ιδιες αναλογιες , Τεκνα , καψουλι κτλ κτλ

Που εχει στοκ να παμε ν αγορασουμε ???

Φίλε Άνθιμε εγώ πήρα την Percorso Caccia Fiber σε νο 5 και την MASTER HP 36 σε νο 4. Άνοιξα και τις 2 και οπως ανέφερα ξανά έχουν διαφορά στον τρόπο έμφραξης. . Ακριβώς οι ίδιες δεν είναι, άσχετο αν ο αντιπρόσωπος λέει οτι είναι οι ίδιες. Μέχρι σήμερα έριξα μια caccia σε λαγό σε κανονική βολή (20 μέτρα). Καθαρό σκότωμα, χαμηλό λάκτισμα. Φυσικά σε έτσι απόσταση έπεφτε και με μισούα. Θα την εμπιστευτώ για την φετινή σαιζόν και θα δείξη.
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
andreas mouzouras
Full Member

Δημοσίευση από andreas mouzouras »

Μετά την Golden Wing 36gr έπρεπε αναγκαστηκά να δοκιμάσουμε νέο φυσίγγιο για πρώτη βολή και δοκίμασα από πέρσι την Gaccia 36gr Fibre No.6. Αν και τα περδίκια ήταν λίγα πέρσι και σταμάτησα σχετικά νωρίς το κυνήγι τους πρόλαβα να πάρω κάποια με ωραίες βολές και καθαρές. Φέτος την εμπιστευτήκαμε τυφλά μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό μου (2 beretta silver pigeon 18.4 & 1 ultralight 18.4) με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε συνδυασμό με την Nobel Speed 34gr No.6 μας έδωσαν μέχρι τώρα 14 περδίκια και 3 φάσσες σε κυνήγι με παγανιά σε δύσκολα βουνά με τη πρώτη βολή να είναι συνήθως στα 20-30m. Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα ήταν καλά να κατασταλάξει κάποτε η εταίρεια και ελπίζω να το κάνει με την HP.
Ο κυνηγός σέβεται το φυσικό περιβάλλον επειδή το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους.
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Σας παρακαλω εαν βγηκε φυσιγγιο που αντικαθιστα πραγματι την κοκκινη κολντεν γουινγκ 36 γρ πειτε μου το κ που το βρησκω να το πιασω.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

LAGOS έγραψε:
Anthimos έγραψε:Μαγκες τι λετε ???

Η Percorso Caccia Fiber βγηκε περσι προς αντικατασταση μετα απο πολύ μεγαλη ζητηση της Golden Wing 36 Fiber.

Πηγα χτες στον αντιπροσωπο για να στοκαρω 3-4 πακετα 6 αρι επειδη μου αρεσε πολυ και για να πάρω κανενα εφταρακι για μπεκατσα και το ραφι εχει 3 πακετα 5 αρι μονο

Ποιο παλιο στοκ λετε?? Μαξιμουμ περσινο

Το φυσιγγιο αυτο κυκλοφορησε επισημα ως MASTER HP 36 με ακριβως τις ιδιες προδιαγραφες με την Percorso Caccia Fiber...ιδιες αναλογιες , Τεκνα , καψουλι κτλ κτλ

Που εχει στοκ να παμε ν αγορασουμε ???

Φίλε Άνθιμε εγώ πήρα την Percorso Caccia Fiber σε νο 5 και την MASTER HP 36 σε νο 4. Άνοιξα και τις 2 και οπως ανέφερα ξανά έχουν διαφορά στον τρόπο έμφραξης. . Ακριβώς οι ίδιες δεν είναι, άσχετο αν ο αντιπρόσωπος λέει οτι είναι οι ίδιες. Μέχρι σήμερα έριξα μια caccia σε λαγό σε κανονική βολή (20 μέτρα). Καθαρό σκότωμα, χαμηλό λάκτισμα. Φυσικά σε έτσι απόσταση έπεφτε και με μισούα. Θα την εμπιστευτώ για την φετινή σαιζόν και θα δείξη.

Φιλε εγω σε 3 εξορμησεις κτυπησα 12 πουλιά

Εχω μαζι μου 3-4 ειδη φυσιγγια και φροντιζω μετα απο καθε βολή να τ αλλασσω για ν αξιολογω

Εριξα και Master HP και παρολο που εππεσαν σεκκα τα πουλια σαν να τζαι δεν ειναι Percorso Caccia Fiber.
Η HP εχει χαμηλότερο λακτισμα και ακομα δεν την δοκιμασα σε βολες 30+μετρα ηταν ολες κοντινες

Τα αλλα φυσιγγια ηταν Serie Oro κιτρινη και μια Vicroty Coturnice 37
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Τις αναλογιες της Percorso Caccia 36 fibre και τις σχετικες μετρησεις τις εχουμε...

Ενας που εχει Master HP αν μπορει να κανει μετρησεις...

Αλλα θελει:
Ζυγαρια ακριβειας και παχυμετρο.

Αν καποιος σου πει τις αναλογιες πυριτιδας και σκαγιων μονο δεν βγαζεις ακρη.

Για να ειναι σωστη μια μετρηση πρεπει να ξερεις:

Βαρος: Πυριτιδας
Βαρος: Σκαγιων
Τυπος Καψουλιου
Τυπος καλυκα
Τροπος εμφραξης
Τελικο υψος κλεισμενου φυσιγγιου
Βαθος ρελιου
Παχος ρελιου

Αυτα και μπορει να εχει κι αλλα...π.χ. τροπος κλεισιματος κλπ.

Αλλα οκ αν τα πρωτα συμφωνουν μαλλον θα ειναι τα ιδια.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Επισης να πω οτι η Percorso Caccia 36 Fibre η κιτρινη διαφανες ειναι πυραυλος μονο και μονο απο τις αναλογιες της..........
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
andreas mouzouras
Full Member

Δημοσίευση από andreas mouzouras »

Laurona έγραψε:Σας παρακαλω εαν βγηκε φυσιγγιο που αντικαθιστα πραγματι την κοκκινη κολντεν γουινγκ 36 γρ πειτε μου το κ που το βρησκω να το πιασω.
Ακόμα και αν είναι πολύ κοντά σε απόδοση με την Golden Wing ποτέ δεν θα σου δώσει την αίσθηση του χάρτινου κάλυκα!!
Ο κυνηγός σέβεται το φυσικό περιβάλλον επειδή το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους.
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Οταν εγραφα φιλε ειλικρινά αυτό σκεφτομουν.
τον χάρτινο καλυκα.
μα εκεινο το φυσιγγιο δεν μς ειχε απογοητευσει ποτε.
γθα 5χρονια δεν ειχε μπει αλλο στην δεξιά θαλαμη.
απλως αλλαζα νουνερο σκαγιου αν πήγαινα για μπεκατσες.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Σχετικά με την HP έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλο διόγκωση/παραμόρφωση/εξωγκόματα των σκαγιών (ν.6) στο πλαϊνό μέρος του φυσιγγίου. Σε σημείο που διερωτάσε για να εξωγκοθούν έτσι τα σκάγια στο πλευρό πόση πίεση του βάλαν για να κλείση? Το λάκτισμα τους ήταν φυσιολογικό, όμως ήταν σχεδόν όλα τα φυσίγγια στο κουτί.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

andreas mouzouras έγραψε:
Laurona έγραψε:Σας παρακαλω εαν βγηκε φυσιγγιο που αντικαθιστα πραγματι την κοκκινη κολντεν γουινγκ 36 γρ πειτε μου το κ που το βρησκω να το πιασω.
Ακόμα και αν είναι πολύ κοντά σε απόδοση με την Golden Wing ποτέ δεν θα σου δώσει την αίσθηση του χάρτινου κάλυκα!!

Ετσι φιλε πολυ σωστα!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”