ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
'petros'
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 10 Αύγ 2011, 13:52
Τοποθεσία: Λευκωσια

Re: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Δημοσίευση από 'petros' »

Savvas έγραψε:
'petros' έγραψε:
682 έγραψε:οι αλλοι μισοι εννοουσα οτι εν να πηγαινουν παρανομα κυνηγι και δεν θα τους ενδιαφεροι τπτ!
συμφωνω απολυτα και το αλλο ποιος ειπε οτι δεν θα βγαλουν την αδεια και οι αλλοι οι μη 'ευαισθητοποιημενοι' κυνηγοι επειδη θα διπλασιαστει η τιμη. εγω σου οτι θα γινει το αντιθετο και θα βγαζουν μονο αυτοι αδεια...
και οι αλλοι 18000 πιστευεις θα μενουν σπιτι ????
Φίλε αν σταματήσουν οι απελευθερώσεις και αυξηθεί το ποσό της άδειας με δεδομένο ότι μέρος αυτών των λεφτών θα πάει για καλύτερη προστασία του θηράματος, καθώς επίσης να γίνουν πιο αυστηρές-αποτρεπτικές οι ποινές έχεις την ιδέα ότι θα είναι πολλοί αυτοί που θα βγούν έξω να παρανομήσουν.
και πως θα το πετυχουν αυτο με το να προσλαβουν και αλλα ατομα? αποτελεσμα το ιδιο και φιλε μου να σου πω και κατι αλλο ειμαι 29 χρονων και παω κυνηγι απο τα 12 σαν βουρκατορας ποτε μου δεν ειδα θηρα ουτε καν για ελεγχο.
Μου αρεσει να παιρνω το αυτοκινητο και να πηγαινω νυχτα να βλεπω λαγους, παλι ποτε μου δεν ειδα θηρα.
Δεν λεω ειναι και λιγα τα ατομα αλλα ποσα ατομα πρεπει να προσλαβουν ακομα για να καλυπσουν τις περισσοτερες περιοχες ?Αρα οσα λεφτα θα γλυτωνουν απο τα περδικια απελευθερωσης θα πηγαινουν στο μισθο των εξτρα υπαληλων της θηρας.
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
sotiris!129

Re: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Δημοσίευση από sotiris!129 »

φιλε μου σου προτινω να χασεις 30 λεπτα απο το κυνηγι σου την πρωτη κυριακη και να περασεις απο ενα καφενειο της περιοχης που κυνηγας η ωρα 9! το αποτελεσμα ειναι τραγικο! αμα αγαπας το κυνηγι η πρωτη κυριακη ειναι γιορτι για τους κυνηγους την καρτερουν ολο το χρονο!
αρα καπιοι παν κυνηγι μονο και μονο για να γλιτοσουν την κρεβατομουρμουρα, να παιξουν 5-6 χαρτουτσιες, ζε ξερω γω για οποιον αλλο λογο!
(σιγουρα εχει και κοσμο που αγαπα το κυνηγι και φεφκουν που ζιαμε η ωρα 9 για 1002 αλλους λογους)
Άβαταρ μέλους
chrysanthos
Full Member
Δημοσιεύσεις: 149
Εγγραφή: 18 Οκτ 2010, 11:50

Re: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Δημοσίευση από chrysanthos »

Φιλε Σαββα σε ορισμενα σημεια μπορει να συμφωνω μαζι σου αλλα σε καποια αλλα οχι.
Ξερω ανθρωπο ο οποιος εχει 8 κοπελλουθκια, μεσος κυπριος εργατης τζαι το μονο του χομπι εκτος δουλειας ειναι το κυνηγι, ζει τζαι αναπνεει για την στιγμη που θα ξεκινησει η κυνηγετικη περιοδος του αυγουστο, πρωτα για τη φασσα τζαι μετα για το ενδιμικο τελος του οκτωβρη τζαι η τζικλα.
Τα λεφτα για να φκαλει την αδεια τζαι ν'αγορασει τις χαρτουτσιες του τζαι οτι διποτε αλλο χρειαστει για το τζυνι τα φιλαει ουλλο χρονο ετσι ωστε να μην βρεθει σε δυσκολη θεση αποτομα τζαι να μηνει χωρις λεφτα για καποια περιοδο, εν 9 στοματα που πρεπει να ταϊσει αν δεν βαλουμε μεσα το δικο του.
Τι λες εναι σωστο να στερισουμε που τουτον τον ανθρωπο το μοναδικο πραμα που τον καμνει να ξεφευγει απο την καθημερινοτητα του? :?
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member
Δημοσιεύσεις: 389
Εγγραφή: 09 Αύγ 2010, 12:42
Τοποθεσία: Λεμεσός

Re: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Δημοσίευση από Savvas »

Φίλε Χρύσανθε όταν πρότεινα να διπλασιαστεί το ποσό για την άδεια κυνηγίου, είχα παρά πολύ καλά υπόψη μου αυτή την εκδοχή όχι από κάποιο γνωστό αλλά από εμένα τον ίδιο. Δυστυχώς σήμερα είναι αρκετός κόσμος που δυσκολεύεται αφάνταστα οικονομικά. Όμως ρε φίλε όταν ζείς και αναπνέεις για το κυνήγι όπως λες, θα βρεις τα λεφτά. Δεν λέω ότι είναι εύκολο, απλώς όταν αγαπάς κάτι θα κάνεις τα πάντα γι' αυτό. Άσε που μπορεί και να υπάρχουν άλλες λύσεις γι' αυτές τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, π.χ έκπτωση για τους πολύτεκνους, φτάνει κάποιοι να τις βρούν.

Φίλε Σωτήρη, αυτό που λές είναι γεγονός. Σίγουρα κάποιοι πάνε κυνήγι για να απολαύσουν την φύση, να πάνε στον καφενέ του χωρκού, να κάνουν πασιαμά και φυσικά να γλυτώσουν που την κρεβατομουρμούρα. Τι ενοχλεί όμως αυτούς να πληρώνουν περισσότερα. Πάντα στην ζωή πρέπει να διαλέγεις αυτό που σε συμφέρει παραπάνω. Σοβαρά όμως πιστέυω ότι ο λόγος που εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο σε τέτοιο βαθμό είναι γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν λογίζονται κυνηγοί. Με ότι συνεπάγεται.

Φίλε Πέτρο, μπορούν να γίνουν πολλά για την προστασία του θηράματος. Δεν έχω την μαγική λύση να σου πώ τι πρέπει να γίνει, αλλά μέσα από έρευνα και μελέτη σίγουρα μπορεί να βρεθεί. Το ότι δεν βλέπουμε Θήρα στους βιότοπους, δεν συμφέρει κανένα ούτε τα θηράματα αλλά ούτε εμας. Και δεδομένου ότι η λαθροθηρία αλωνίζει, γιατί να μην δωθούν λεφτά για άλλους υπαλλήλους ή για οτιδήποτε άλλο μπορεί να την σταματήσει. Λές να συμφέρει από τη μία να γίνονται δράσεις για την αύξηση των θηραμάτων και από την άλλη να τα τρώει η λαθροηρία?
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member
Δημοσιεύσεις: 389
Εγγραφή: 09 Αύγ 2010, 12:42
Τοποθεσία: Λεμεσός

Re: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Δημοσίευση από Savvas »

Και μιας και ο καλύτερος κριτής είναι πάντα ο χρόνος, έχει κανένα που το ξανασκέφτηκε?
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
nature
Full Member
Δημοσιεύσεις: 527
Εγγραφή: 12 Αύγ 2010, 00:32

Re: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Δημοσίευση από nature »

Φίλε μου θεωρώ ότι έχεις λάθος στην άποψη σου. Είναι ότι χειρότερο για τα κυνηγετικά δρώμενα του τόπου κάτι πολύ παραδοσιακό να γίνει ταξικό. Μέχρι και την παιδεία την κάναμε ταξική στη Κύπρο ας αφήσουμε και κάτι πίσω.

Φιλικά πάντα
Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Δημοσίευση από Laurona »

Ακριβως οπως τα ειπε ο φιλος πιο πανω Σαββα. + 10000000

Δεν ειναι τα λεφτα που ειναι το προβλημα φιλε μου, αμα τα φκαλεις, και δεις και τον προυπολογισμο, θα δεις οτι ειναι υπεραρκετα για να καλυψουν ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ.

Εν αλλου το προβλημα και το ξερετε, τα χουμε πει πολλες φορες.

Ας μην παμε πισω στον μεσαιωνα που ηταν το κυνηγι μονο για τους αρχοντους.Τζινοι καλα την εχουν, οπως βλεπεις τιποτα δεν τους αγγιζει...και οι περισσοτεροι θωρουν και το κυνηγι, υποτιμητικα....αν ακριβωσεις την αδεια......θα μειωσεις την νομιμη κυνηγετικη δραστηριοτητα και θα πολλαπλσασιασεις την παρανομια....μονο που εκει θα αναγκασεις τον φτωχο να παρανομησει....αλλα ουτε και διαφορα θα δεις, περαν του πιο παχουλου μισθου των Διοικουντων.

οι θηροφυλακες εκτος του οτι πιανουν ψυχουλλα( αυτους ναι πρεπει να τους αυξησουν τους μισθους) πληρονονται και απο το κρατος πλεον, οχι τα δικα μας ταμεια.....
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Δημοσίευση από Anthimos »

Να ξαναπω τις αποψεις μου ή να εισηγηθω 2 - 3 μοντελα έκδοσης της αδειας και διαχειρισης των χρηματων που προκυπτουν απο αυτη.

Η αυξηση των τελων της αδειας ειναι απαραιτητη αλλα αν μεινει ετσι ως εχει η κατασταση τα λεφτά πρεπει να επενδυθουν στην αστυνομευση και βελτιωση βιοτοπων παρα στη απελευθερωση περδικιων.
Επιπλεον να γινει επενδυση για πειραματικες εκτροφες νέων ειδων κατω απο επαγγελματικη βάση.

Εγω εισηγουμε να γινει ενα μοντελο οπου η διαχειριση- απελευθερωσεις να μπουν υπο την ευθυνη των κυνηγετικων συλλογων.
Δηλαδη θα πληρωνουμε την αδεια κυνηγιου όπως τωρα αφου εχουμε αποδειξη εγγραφης σε κυνηγετικο συλλογο. Τα τελη κυνηγετικων συλλογων θα ειναι καθορισμενα και μερος αυτων θα πηγαινει για απελευθερωσεις απο το ταμειο θηρας. Το καθαρο ποσο της αδειας θα πηγαινει για το " αστυνομικο" κομματι και οχι για απελευθερωσεις.

Οταν λεω συλογοςεννοω τον συνασπισμο χωριων οπως γινεται με τα συνεργατικα ιδρυματα απο διαφορες κοινοτητες οπου μοιραζονται συνορα.
Ο κυνηγος θα πληρωνει την αδεια κυνηγιου κανονικα και θα κανει εγγραφη στο συλλογο της περιοχης οπου κυνηγα οπου θα καταβαλλει ενα τελος 50 ας πουμε ευρω. Απο τα 50 Ευρω τα μισα θα διδονται ξανα στο ταμειο θηρας για την αγορα θηραματων και τα υπολοιπα για τα λειτουργικά εξοδα του συλλογου που θα αφορα περαιτερω απελευθερωσεις, βελτιωσεις βιοτοπων , μελέτες ακομα και εκτροφη επιπλεον θηραμάτων της επιλογης τους.

Σαν σεναριο ας πουμε οτι υπάρχει ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ
Σε αυτον θα γραφονται οσοι κυνηγοι κατοικουν στη περιοχή και οσοι προτιθονται να κανουν τις εξορμησεις τους εκει και θα καταβαλλουν τα τελη τους κανονικα και η αποδειξη πληρωμης θα αποτελει προυπόθεση για την εκδοση κυνηγιου.
Τωρα αν θελει καποιος να γραφτει και σε αλλους συλλογους θα μπορει.
Αν θα θέλει να κυνηγησει μια φορα στη περιοχη θα καταβαλλει το αναλογο τελος στον συλλογο.

Αυτες οι προυποθεσεις θα ισχυουν για το ενδημικο και ενδεχωμενως για κυνηγι μπεκατσας με σκυλλο. Για τα υπολοιπα θηραματα θα ισχυει η γενικη αδεια. Δηλαδη για τρυγονι, ορτυκι τσιχλα και φασσα θα μπορεις να πας οπου θέλεις με την γενικη αδεια αλλα αν κυνηγας τσιχλα ας πουμε μονο στη περιοχη θα απαγορευεται να κτυπησεις λαγο η περδικα αφου δεν εχεις εκδωσει την αδεια συλλογου της περιοχης.

Επιπλεον αφου τα λεφτα το Ταμειο Θηρας θα τα παιρνει αυτουσια και δεν θα τα επενδυει ολα σε απελευθερωσεις θα μπορει πλεον στα πλαισια κυνηγετικου συλλογου να εργοδοτει ενα ή δυο ατομα σαν χωροφυλακες/θηροφυλακες σε επιπεδο κοινοτητας
Δηλαδη αν ο Κυνηγετικος Συλλογος ας πουμε Πιτσιλιας εχει 10 κοινοτητες θα οριζοται 10 ή 20 χωροφυλακες εμισθοι του Ταμειου Θηρας αλλα μονιμους κατοικους της κοινοτητας οπου ευθυνη τους θα ειναι η επιτηρηση των περιοχων, οι ποτιστρες - ταιστρες κτλ. Αυτοι μπορει να εκλεγονται απο τα μελη των συλλογων με δημοκρατικες διαδικασίες!!!

Αυτα !!! Αν θελετε να προσθεσετε η να σχολιασεται παρακαλω !!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”