Με αφορμή το περιβόητο βίντεο, που αναρτήθηκε από τους "μάγκες" και δήθεν κυνηγούς στο facebook, γράφω για να εκφράσω την αηδία και τον αποτροπιασμό που ένιωσα, βλέποντας την βαναυσότητα που μπορεί να ζει σε έναν... άνθρωπο, αν μπορώ να πω αυτή τη λέξη. Το να είσαι κυνηγός δε σου δίνει το δικαίωμα να μη σέβεσαι τη φύση και το θήραμα. Για όσους μπορεί να μην το γνωρίζουν, να αναφέρω ότι υπήρξα κυνηγός, ένας σωστός κυνηγός, που δεν τον ενδιέφερε ποτέ μονάχα η κάρπωση, αλλά περισσότερο πως να απολαύσει το άθλημα του, ευσυνείδητα και προπάντων με ΣΕΒΑΣΜΟ και προς τον συνκυνηγό του και προς το θήραμα και προς τον πιστό του φίλο...το σκύλο του.
Φίλοι μου, να θυμάστε πως υπάρχει μια νέα γεννιά που επιθυμεί να ακολουθήσει τα χνάρια των παππούδων της και γενικότερα των κυνηγών. Μια γεννιά που γαλουχείτε και αποκτά μέσα από την σωστή παιδεία κάποιες αξίες. Δίνοντας τους τέτοια παραδείγματα μου λέτε που θα φτάσει αυτή η γεννιά στο μέλλον;
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω και να αντιληφθώ το γιατί... Τι κατάφεραν αυτοί οι τρεις να ικανοποιήσουν; Με ποια λογική βασάνισαν τον λαγό; Ήταν αρρωστημένο... και μην μου πείτε για τα καημένα τα σκυλιά που βρίσκουμε νεκρά μετά από δηλητηριάσεις και όχι μόνο. Είναι ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο, άρρωστο, βάρβαρο, άγριο, φρικτό, σκληρό, απεχθές, αποκρουστικό, άκαρδο και αποτροπιαστικό οτιδήποτε βίαιο γίνεται έναντι στα ζώα γενικότερα. Όλοι πρέπει να αντιδράσουμε σε τέτοιου είδους περιστατικά...η σιωπή δηλώνει συνενοχή τις περισσότερες φορές... Ας κινητοποιηθούμε όλοι, κυνηγοί και μη για την πάταξη της βιας και της κακοποίησης. Δεν μας κάνουν περισσότερο ανθρώπους, και ειδικά εσάς τους άντρες περισσότερο ΑΝΤΡΕΣ.
Σκεφτείτε το....

Με εκτίμηση και σεβασμό σε όλους εδώ στο φόρουμ αλλά και εκτός...
Κωνσταντίνα Νικολάου