Μονο εισηγησεις ( διαφωνιες)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
APOLLON_1

Re: Μονο εισηγησεις ( διαφωνιες)

Δημοσίευση από APOLLON_1 »

admin έγραψε:Αναφορικά με το κυνήγι της τσίκλα θέλω να πώ την άποψη μου. Σίγουρα η απαγόρευση τον Νοέμβριο δέν είναι σωστό επιχείρημα αλλά θα έλεγα ότι έπρεπε να μπεί ένα κότα . Στην Ελλάδα που έχουν και περισσότερη γή και περισσότερα πουλιά και ποιό λίγους κυνηγούς σε σχέση με την έκταση το κότα είναι στα 20 πουλιά.

Φυσικά πρώτα πρέπει να καταπολεμηθούν τα δίκτυα και τα μηχανάκια

Η επικράτεια κατά την άποψη μου είναι λάθος, Περιοχές όπου για τσίκλες δεν έχουν ε διαφέρον είναι ανοιχτές και αυτό κάνει ποιο δύσκολο το έργο της υπηρεσίας για αστυνόμευση και ορισμένοι εξορμούν κανονικά για λαγούς και περδίκια
εγώ διαφωνώ μαζί σου άριστε γιατί η τσίκλα εν μεταναστευτικό πουλί δεν χρειάζεται να έχει κότα και έτσι και αλλιώς όπως είναι τα πράγματα τα τελευταία χρονια πολλοί λίγοι είναι αυτοί που περνούν πάνω από 20 πουλια κάθε φορα
EPANIEL POWER
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Φιλε Αριστε οταν η κυνηγετικη ομοσπονδια αποφασισει1)να καταπολεμησει τη λαθροθηρια με τροπο τετοιο ωστε οι λαθροθηρες να μην μπαινουν καν στον κοπο να σκεφτονται να λαθροθηρησουν(ποινες φυλακισης)
2)να καταπολεμησει τη ποντικα
3)να καταπολεμησει τα κορακοειδη με ορθοδοξο τροπο χορηγωντας τους συλλογους τουλαχιστον με δυο παγιδες τον καθενα
4)οτι πρεπει να παρει στα χερια της τη διαχειριση του πληθυσμου της αλεπους
Και δεν εχουε αποτελεσμα στην ανακαμψη των πληθυσμων των θηραματων τοτε να ερτει και να μου κοψει κι εμενα εξορμησεις
Πως γινεται να θελουν να τους παρω στα σοβαρα οταν κανουν τηλεφωνικες ερευνες για τα αποτελεσματα και καταπολεμουν τα κορακοειδη με το σιεπεττο.οσο καλο και αν ειναι το επιστημονικο προσωπικο οταν αυτο λειτουργει οπως θελουν οι προισταμενοι τοτε δεν εχουμε τα αναμενομενα αποτελεσματα.
Εγω προτεινω να κανεις ενα πολλ εδω στο φορουμ.
Να ζητας απο τα μελη ποιο ηταν το βασικο κυνηγι τους και τι κτυπησαν γενικα.επειδη το δειγμα θα ειναι μεγαλυτερο και σιγουρα θα ειναι απο ολες τις επαρχιες θεωρω θα ειναι πιο αντιπροσωπευτικο[/quote]

Φίλε νομίζω κάπου έχεις συγχηστεί ανάμεσα στην Κυνηγετική Ομοσπονδία δηλαδή τους οργανωμένους κυνηγούς που έπρεπε όλοι να είμαστε μέσα και να συμμετέχουμε ενεργά και γιατί όχι να κατέχουμε και καίριες θέσεις (αυτή την στιγμή η Λευκωσία-Η Πάφος -το Παραλίμνι υπολειτουργούν) και της υπηρεσίας θήρας που έκανε την τηλεφωνική έρευνα. Επίσης έχεις συγχίσει το τί αποφασίζουν και τι τους επιτρέπετε να αποφασίσουν. Δέν μπορεί η Ομοσπονδία να αποφασίζει τις ποινές αλλά οι νόμοι και το δικαστήριο!

Μιλάς για σοβαρή λαθροθηρία που είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με την Αστυνομία (όπως είδες ψές στο δελτίο είδήσεων-πυροβολισμούς-τετράτροχες κ.τ.λ) , για λαθροθηρία παϊθκια , απαγορευμένες κ.τ.λ που είναι το ταμείο θήρας με τα προβ΄΄ηματα που το διακατεχουν, μιλάς για αλεπού ότι έπρεπε να αποφασίσουν να την πάρουν στην διαχείρηση του ταμείου θήρας όταν γίνετε αγώνας για να φύγει απο την υπηρεσία περιβάλλοντος . Βασικά εμείς μένουμε απο έξω (οργανωμένους) δέν κάνουμε τίποτε- αλλά έχουμε μόνο απαιτήσεις να μην μας κόψουν τίποτε μέχρι να λυθούν όλα τα άλλα προβλήματα
??????
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

APOLLON_1 έγραψε:
admin έγραψε:Αναφορικά με το κυνήγι της τσίκλα θέλω να πώ την άποψη μου. Σίγουρα η απαγόρευση τον Νοέμβριο δέν είναι σωστό επιχείρημα αλλά θα έλεγα ότι έπρεπε να μπεί ένα κότα . Στην Ελλάδα που έχουν και περισσότερη γή και περισσότερα πουλιά και ποιό λίγους κυνηγούς σε σχέση με την έκταση το κότα είναι στα 20 πουλιά.

Η επικράτεια κατά την άποψη μου είναι λάθος, Περιοχές όπου για τσίκλες δεν έχουν ε διαφέρον είναι ανοιχτές και αυτό κάνει ποιο δύσκολο το έργο της υπηρεσίας για αστυνόμευση και ορισμένοι εξορμούν κανονικά για λαγούς και περδίκια
εγώ διαφωνώ μαζί σου άριστε γιατί η τσίκλα εν μεταναστευτικό πουλί δεν χρειάζεται να έχει κότα και έτσι και αλλιώς όπως είναι τα πράγματα τα τελευταία χρονια πολλοί λίγοι είναι αυτοί που περνούν πάνω από 20 πουλια κάθε φορα
Επειδή είναι μεταναστευτικό πουλί φίλε Απόλλων δέν πρέπει να το εξολοθρεύσουμε, αν και οι παλιόι που έπαιζαν απο 80-100 πουλιά το σκεφτόντουσαν και αυτοί σήμερα ίσως πέρναμε και εμείς απο 20. Επιστημονικά απλά για ενημέρωση η Τσίκλα ακολουθεί την ίδια διαδρομή μετανάστευσης, και μέσα στο dna της ξέρει την πορεία της. Αν στην Κύπρο έρχονται 10 000 000 πουλιά τον χρόνο και παίζουμε και πιάνουμε πάνω στα βερκά και στα δίκτυα το 1 000 000 κάθε χρόνο τον επόμενο χρόνο ο αριθμός που θα έρθει στην Κύπρο θα μειωθεί. Σε κάποιο σημείιο απλά θα λήψουν. Επειδή είναι μεταναστευτικό άκριβώς πρέπει να δημιουργούμε τις κατάλληλες προυποθέσεις για να έρχονται κάθε χρόνο στο νήσί μας. Απο τότε που μπήκε η επικράτεια σημειώθηκε και δραματική μείωση στα πουλιά. Αν κόψει κάποιος τυχερος και τις παίξει μόλις εμφανιστούν καλός γιατί μετά απο την συνεχή ενόχληση πανοτύ και για τον λόγο ότι δέν έχουν μέρος να ησυχάσουν απλά φεύγουν και δέν προσελκύουν και άλλες που παιρνούν .
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Δημοσίευση από Rai »

admin έγραψε:
APOLLON_1 έγραψε:

Επειδή είναι μεταναστευτικό πουλί φίλε Απόλλων δέν πρέπει να το εξολοθρεύσουμε, αν και οι παλιόι που έπαιζαν απο 80-100 πουλιά το σκεφτόντουσαν και αυτοί σήμερα ίσως πέρναμε και εμείς απο 20. Επιστημονικά απλά για ενημέρωση η Τσίκλα ακολουθεί την ίδια διαδρομή μετανάστευσης, και μέσα στο dna της ξέρει την πορεία της. Αν στην Κύπρο έρχονται 10 000 000 πουλιά τον χρόνο και παίζουμε και πιάνουμε πάνω στα βερκά και στα δίκτυα το 1 000 000 κάθε χρόνο τον επόμενο χρόνο ο αριθμός που θα έρθει στην Κύπρο θα μειωθεί. Σε κάποιο σημείιο απλά θα λήψουν. Επειδή είναι μεταναστευτικό άκριβώς πρέπει να δημιουργούμε τις κατάλληλες προυποθέσεις για να έρχονται κάθε χρόνο στο νήσί μας. Απο τότε που μπήκε η επικράτεια σημειώθηκε και δραματική μείωση στα πουλιά. Αν κόψει κάποιος τυχερος και τις παίξει μόλις εμφανιστούν καλός γιατί μετά απο την συνεχή ενόχληση πανοτύ και για τον λόγο ότι δέν έχουν μέρος να ησυχάσουν απλά φεύγουν και δέν προσελκύουν και άλλες που παιρνούν .
+1 αλλά να μπεί και κότα στα δίχτυα.
Άριστε σε παρακαλώ αφού ήσουν παρών στην εκδήλωση ανάλυσε μας το σκεπτικό της απαγόρευσης της τζίκλας τον μήνα Νοέμβριο αφού είναι και το πρώτο στην λίστα.
Ο πατέρας μου εν 73 χρονών και έχει κάποιες ενοχλήσεις με την καρδιά του και θέλω να του το φέρω λίγο μαλακά.

Φιλικά
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Άβαταρ μέλους
christy2000
Full Member

Δημοσίευση από christy2000 »

Άριστε σε παρακαλώ αφού ήσουν παρών στην εκδήλωση ανάλυσε μας το σκεπτικό της απαγόρευσης της τζίκλας τον μήνα Νοέμβριο αφού είναι και το πρώτο στην λίστα.
Ο πατέρας μου εν 73 χρονών και έχει κάποιες ενοχλήσεις με την καρδιά του και θέλω να του το φέρω λίγο μαλακά.

Φιλικά[/quote]
Εγω νομιζω οσων αφορα αυτη την εισηγηση,οπως ειπε ο Αριστος οτι στη συναντηση ηταν ως επι το πληστον μεγαλες λαγοπαρεες της Λεμεσου,εβαλαν σαν εισηγηση την πιο πανω για να περιωρισουν, απο οτι καταλαβα, την καρποση λαγον απο τους τζικλαριες που στεκονται στα ποστα και παιζουν τζικλες!Ο ανθρωπος που εκανε αυτη την εισηγηση,ισως να του ετυχε 2-3 φορες και να εβγαλε το συμπερασμα οτι με το να σταματηση το κυνηγι της τζικλας το μηνα αυτο, θα προστατεψει τους λαγους!!!
Τωρα γιατι μονο το Νιοβρη και οχι και τον Δεκεμβρη,δεν ξερω,ισως τον Δεκεμβρι που πονηρευκουν οι λαγοι να του αρεσκη να στεκεται τζαι λιον στες τζικλες :lol: :lol: :lol:
ΔΡΑΣΕ 'Η ΣΚΑΣΕ...!!!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Quota (Κοτα) = το μεριδιο/ποσοστο που αναλογει σε καποιο απο ενα προκαθορισμενο νουμερο/συνολο!

Θα ηταν ιδανικο να μπει quota σε όλα τα θηραματα εαν ειχαμε την παιδεια να το τηρουμε ευλαβικα!
Δηλαδη αν βρισκαμε τσιχλες και το quota ελεγε 25 πουλια να σταματουσαμε ! Το θεμα ειναι οτι ειναι δυσκολο με τα τωρινα δεδομενα ενας κυνηγος μονος του να καρπωθει 25 τσιχλες!

Σε πολλες χωρες το quota καθοριζεται πριν το κυνηγι απο το εκαστοτε ταμειο θηρας μετα απο καταμετρησεις πληθυσμου και επιστημονικες μελέτες!

Θα διανοητω κανενας απο εμας ειδικα τις χρονιες που οι τσιχλες ειναι μειωμενες να του ανακοινωσει το ταμειο θηρας οτι δικαιουτε να παιξει 5 πουλια?

Αν οι περδικες ας πουμε (κτυπα ξυλο) πληγουν απο ψευδοπανωλη και το ταμειο θηρας ανακοινωσει quota 2πουλια ποιοι θα το τηρησουν ....

Αν ο λαγος μειωθει δραματικα και το Ταμειο Θηρας ελεγε 1 λαγος ανα 3 κυνηγους και να δηλωνεις αριθμο παρεας που θα κυνηγησεις σε ποια περιοχη και με ποσους σκυλους , θα το εφαρμοζαμε?

Διαχειριστικα μετρα που εφαρμοζονται πετυχημενα σε πολλες χωρες και ειναι πολυ πετυχημενα για να εχουμε παντα θηραμα .....Ποιοι ομως θα τα τηρουσαν πραγματικα . Μηπως οπως εν τα πραγματα βολευκει μας ουλλους τζαι σιωπουμε???

Αμα ακουσουμε για ττελιασμενα και κυνηγετικες ρεζερβες στοισιωννουμαστε , αλλα όλοι θα γουσταραμε ενα κυνηγι σ ενα κυνηγετικο παραδεισο ( ρεζερβα) και θα πληρωναμε αδρα γι αυτο!

Σαφεστατα δεν υπαρχει ομορφοτερο κυνηγι απο το ελευθερο κυνηγι αλλα επιτελους πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομαστε οτι ελευθερο σημαινει σεβασμος στο δικαιωμα του αλλου. Παραβιαση του quota θα επρεπε να θεωρειτε κλοπη και να τιμωρειται αυστηρα.

Να μην καταργηθει το κυνηγι τσιχλας το Νιοβρη αλλα να μπει quota . Δηλαδη δεν μπορει καποιος κατα τον Νοεμβριο να πηγαινει στις τζικλες και να παιζει 90 - 100 πουλια.
Να παιξει 20- 25 τζαι πάλε!

Γενικα διαπιστωνω οτι επικρατει μια παραδοξη παρανοια στη Κυπρο καμνουμε πραγματα αντιφατικα εις βαρος μας εμας και του χομπυ μας.
Μεσα στην απελπισια μας που βλεπουμε την φθορα αυτου που τοσο αγαπαμε καμνουμε σπασμωδικες κινησεις μας φαινονται λογικα τα παραλογα.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

admin έγραψε:
APOLLON_1 έγραψε:

φιλε αριστε εγω συμφωνω να μπει κοτα στην τζικλα 25 πουλια ,μακαρι να εχει ετσι πουλια και να σταματουμε στα25.πες οτι παιρνουν 10 000 000 πουλια αποτην κυπρο σε πληροφορω οτι στα διχτυα ενα καλο στημα παιρνει 200-250 πουλια την νυχτα τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα απο μεσα νοεμβριου μεχρι μεσα φεβραρη,αν λογαριασεις σωστα στα διχτυα πιανονται σε καθε στημα για 10 εβδομαδες χ 500 την βδομαδα 5000 πουλια.τετοια στηματα υπαρχουν παντου βαλε 50 σε καθε επαρχια περιπου 200 σε ολη την κυπρο χ 5000 ισον 1 000 000 οπως ειπες μονο στα μεγαλα στηματα.αν αυτοι που ειναι υπευθυνοι για την λαθροθηρια με διχτυα εκαναν την δουλεια τους δεν λεω μονο για την θηρα αλλα απο τον υπουργο βουλευτες δικαστες αστυνομια κυν.συλλογους και κυνηγους αυτο το εκατομμυριο θα ηταν για τους νομιμους κυνηγους που θα εξορμουσαν και νοεμβριο οπως ειναι τοσα χρονια :evil: τωρα αν καποιοι δεν θελουν οι δεν μπορουν να κανουν την δουλεια τους σωστα να φυγουν και να δωσουν την θεση τους σε νεους ανθρωπους επιστημονες να ξερουν τι κανουν και οχι να λεμε απλα να κοψουμε τον νοεμβριο απο τον κυνηγο τζικλας γιατι οι παρανομοι θεριζουν.ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ :evil: ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΜΩς ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΖΙΚΛΑΡΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΚΥΛΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΕΤΣΙ Ο ΛΑΓΟς ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ 8-)
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
KINIGOSS
Full Member

Δημοσίευση από KINIGOSS »

εποφκαλαμεν τα ολα μεσα σε τουτο το νησι
ομως οση εφθινη εχουν οι ποφκαρτες αλλη τοση και περισσοτερη εχουν οι νομοθετες και οι προστατες του κυνηγιου που καλυπτουν τα παντα
τωρα θελουμε μετρα ..κανενας δεν θα δεχτει τπτ εχει τοσα χρονια δεν εγινε καμια αλλαγη ουτε προκειτε ειδικα στις πινες
στο θεμα αποδιμητικα .οταν αρχισαν τα μιχανακια για ορτικι ολους αρεσκεν τους να πιεννουν να σφαζουν ..τωρα ? ιντα χαπαρκα?ΕΛΙΨΑΝ αρχισαν τα δυκτια για τις τζικλες με τα τασπια να τες σιναουν καθε νυχτα.ο θεος εστελλε τζικλες αλλα επιαναν τες καπιοι αλλοι τωρα τι χαμπαρια?ΕΛΙΩΑΝ τρασχιλες 100 -150 ο καθε ενας μιχανοβιος τωρα πουντες? 1-2 μερες τον χρονο αν εχει ,παλια οποτε πηγενες κυνηγι εβρισκες.τα αλλα θηραματα ακομα χειροτερα εγαμιαμεν τα ολα δαμεσα και εκρατουσαν μας και το κερι οι αρμοδιοι και τωρα αθιμηθηκαμε μετρα.Μακαρι να γινουν μετρα που να ειναι για το καλο του κυνηγιου μας αλλα να μην διαλισουν και τον απλο κυνηγο αλλα το σιγουρο ειναι ενα τπτ δεν θα γινει μακαρι να ειμαστεν καλα και σε 2 χρονια να ανοι3ουμε τα παλια ποστ να δειτε οτι τπτ δεν θα αλλαξει
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

οπως τα λετε φιλε Πανικο & KINIGOS
Ανοιγουν το στομα τους ψηφιζουν κατι το ποιο σαν κοιμουνταν τους ηρθε η εμπνευση ουτε καν καθονται να το δουν απο ολες τις σκοπιες και προχωρουν ακαθεκτοι.

Οπως ειπες καποιοι μεγαλοι λαγοκυνηγοι τους οποιους λιγο πολυ τους γνωριζουμε εθεσαν αυτο το θεμα για δικα τους συμφεροντα χωρις να σκεφτουν οπως ειπα τις συνεπειες .

Παρακαλατε ολοι να μην επεκταθει η ασθενεια και στους εξω αγριους πλυθησμους μεσω κορωνων και αλλων πουλιων που τρεφονταν απο τις συγκεκριμενες φαρμες γιατι τα επομενα χρονια μας βλεπω να καθομαστε σπιτι ολοι και να λεμε ιστοριες απο τα παλια

Το ενα φερνει το αλλο...........

Θα κυνηγισουν 1-2 χρονια το πολλυ και μετα θα μας καμνουν παρεα και αυτοι στο σπιτι
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
christy2000
Full Member

Δημοσίευση από christy2000 »

Ρε παιθκια δλδ για να καταλαβω,οι τζικλες εχαθικαν γιατι ερκουντε στην Κυπρο τζε πεζουμεν τες???Εγιναν οπως τους ελεφαντες που πανε στο ιδικο μερος για να αποδημησουν εις Κυριον??? Οι λογοι που τα πουλια χαθηκαν σε τοσο μεγαλο βαθμο δεν ειναι ουτε γιατι δεν σεβαστηκαμε το ειδος οταν αφθονουσε,αφου ειμαστε πολυ μικροι σαν χωρα αλλα και με τις χοιροτερες συνθηκες για να μας προτημουν τα πουλια,που απλα λογο των κλιματικων αλλαγων που βιωνουμε, τα πουλια το μεγαλητερο μερος τους,εχουν αλλαξοι αεροδιαδρομους που μεταναστευουν και πλεον μονο ενα μικρο ποσοστο κατευθηνεται προς την Κυπρο για ενδιαμεσο σταθμο.Τωρα αυτες που ακομα μας προτημουν, ναι ,ειναι αισθητη πλεων οι καρποση που εχουν τα δυκτια και τα αλλα παρανομα μεσα γιατι απλα εχει μειωθη ο αριθμος των πουλιων που αποδημουν προς εμας! Εαν λεμε ειχαμε 10 000 000 πουλια και επιαναν
1 000 000 στα δυχτια και τι εγινε, εαν ομως τωρα τα πουλια ειναι 2 000 000 και τα 1 000 000 τα ποιανουν στα δυχτια(οσα πουλια και να μπουν, μπενουν απο τους ιδιους τοπους)τοτε εχουμε προβλημα!!!
ΔΡΑΣΕ 'Η ΣΚΑΣΕ...!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ”