Με αυστηρά πρωτόκολλα και ελέγχους για πρόληψη των κρουσμάτων του κορωνοϊου ξαναρχίζουν τα πρωταθλήματα σκοποβολής ανοικτών χώρων, μετά από εξάμηνη αδράνεια…


•    Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Απριλίου, σκητ και τραπ στη Λάρνακα και κόμπακ στη Λεμεσό


•    Έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στην είσοδο των σκοπευτηρίων


•    Οι αθλητές του σταθερού στόχου αναμένουν τις δικές τους … χαλαρώσεις για να ξεκινήσουν και τα πρωταθλήματα σε κλειστούς χώρους


Μετά τις τελευταίες χαλαρώσεις του υπουργείου Υγείας και την παραχώρηση άδειας διοργάνωσης πρωταθληματικών αγώνων στα ατομικά αγωνίσματα ανοικτού χώρου, το διοικητικό συμβούλιο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, έχει προχωρήσει στην προκήρυξη του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΟΠΑΠ, στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκητ και τραπ και στα μη ολυμπιακά αγωνίσματα κόμπακ και σπόρτιγκ. 


Με βάση το αναθεωρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2021, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Απριλίου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας σκητ και τραπ στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, που είναι για το «Κύπελλο Λάρνακας», ενώ τις ίδιες μέρες στο διεθνές σκοπευτήριο Λεμεσού θα διεξαχθεί ο πρώτος πρωταθληματικός αγώνας στο κόμπακ για το «Κύπελλο Αμμοχώστου». 


Και στις δυο περιπτώσεις οι αγώνες θα διεξαχθούν κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα και ελέγχους για πρόληψη και περιορισμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως έχουν ήδη ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι αθλητές και αθλήτριες από την Ομοσπονδία, στην είσοδο των σκοπευτηρίων θα υπάρχουν συνεργεία ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), όπου θα ελέγχονται όλοι οι σκοπευτές, διαιτητές και αξιωματούχοι που θα εισέρχονται στους χώρους των σκοπευτηρίων. Και οι αγώνες για κάθε πούλα θα μπορούν να ξεκινήσουν, μόνο μετά την εξαγωγή αρνητικών αποτελεσμάτων όλων των αθλητών και αθλητριών. Ως εκ τούτου όλοι οι αθλητές και αθλήτριες καλούνται να προσέρχονται στα σκοπευτήρια, τουλάχιστον μια ώρα πριν τον καθορισμένο χρόνο έναρξης των αγώνων, για αποφυγή συμφόρησης στις εισόδους και καθυστερήσεων στην έναρξη των αγώνων.  Με βάση το πρωτόκολλο σε κάθε γήπεδο θα μπορούν να εισέρχονται μόνο 10 άτομα και απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος θεατών.


Τόσο για τους αθλητές του σκητ και του τραπ, όσο και για τους αθλητές του κόμπακ, οι αγώνες του επόμενου Σαββατοκύριακου, είναι οι πρώτοι που θα διεξαχθούν στην Κύπρο, μετά από 6μηνη αδράνεια λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Για τους αθλητές του σπόρτιγκ, ο πρώτος φετινός αγώνας, είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 25 Απριλίου. 


Εκείνο που εκκρεμεί στη Σκοπευτική Ομοσπονδία, είναι η έναρξη των πρωταθλημάτων στα ολυμπιακά αγωνίσματα σταθερού στόχου (αεροβόλο τουφέκι και αεροβόλο πιστόλι), τα οποία διεξάγονται σε κλειστούς χώρους. Προς το παρόν για τους αθλητές αυτών των αγωνισμάτων επιτρέπεται μόνο η προπόνηση, η οποία γίνεται στην παρουσία 5 ατόμων συμπεριλαμβανομένων των προπονητών. Οι σκοπευτές και σκοπεύτριες του σταθερού στόχου, προσβλέπουν στις επόμενες χαλαρώσεις με την ελπίδα πως θα επιτραπεί και σ’ αυτά τα αγωνίσματα η διεξαγωγή πρωταθληματικών αγώνων, για να μπορέσουν να προετοιμαστούν εν’ όψει των επικείμενων διεθνών τους υποχρεώσεων (ο τελευταίος επίσημος αγώνας έγινε στις 3 και 4 Οκτωβρίου του 2020). Με βάση το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής ESC, από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου θα φιλοξενηθούν στην Κροατία οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής 2021, όπου η ΣΚΟΚ προγραμματίζει να συμμετέχει με αποστολές σε όλα τα ολυμπιακά αγωνίσματα.     



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


1. Στιγμιότυπο από αγώνα τραπ


2. Στιγμιότυπο από αγώνα σκητ


3. Στιγμιότυπο από αγώνα κόμπακ