Αίσθημα Περηφάνειας και Τιμής για την Κύπρο

Αίσθημα Περηφάνειας και Τιμής επικράτησε στην χθεσινή (22/02/24) συνέντευξη τύπου, την οποία διοργάνωσαν οι χορηγοί του σκοπευτή Λεύκιου Μιλτιάδους, με σκοπό να δημοσιοποιήσουν και να ενημερώσουν το κοινό της Κύπρου, την Αθλητική ηγεσία και όχι μόνο, για τις τεράστιες επιτυχίες του Κύπριου Σκοπευτή, στα δύο μη Ολυμπιακά αγωνίσματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας ΦΙΤΑΣΚ, το ΚΟΜΠΑΚ και το ΣΠΟΡΤΙΓΚ.

Ο Λεύκιος Μιλτιάδους αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχίες του στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα και στο Γκράν Πρί, δύο διοργανώσεις οι οποίες διεξήχθησαν στην Ταυλάνδη και περιλαμβάνονται στο επίσημο καλεντάρι της ΦΙΤΑΣΚ.

Ο Κύπριος σκοπευτής της ΣΚΟΛΕΜ, βρίσκεται επικεφαλής στην Παγκόσμια κατάταξη στο ΚΟΜΠΑΚ και στη δεύτερη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο ΣΠΟΡΤΙΓΚ. Διαγωνιζόμενος με τους καλύτερους, τους κορυφαίους σκοπευτές στον κόσμο, την αφρόκρεμα του ΚΟΜΠΑΚ και του ΣΠΟΡΤΙΓΚ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ΚΟΜΠΑΚ και το χάλκινο στο ΣΠΟΡΤΙΓΚ στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα στην Ταυλάνδη και ακολούθως εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο στο Γκράν Πρί της Ταυλάνδης.

«Το να βρίσκεσαι στην ΠΡΩΤΗ θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης στο ΚΟΜΠΑΚ και στη ΔΕΥΤΕΡΗ θέση στο ΣΠΟΡΤΙΓΚ, ασφαλώς δεν είναι τυχαίο», δήλωσε ο Λεύκιος Μιλτιάδους. Και πρόσθεσε:

«Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια, πολλές ώρες προπόνησης, πλήρη αυτοσυγκέντρωση στους αγώνες, αλλά και οικονομική υποστήριξη, καθώς όπως όλοι γνωρίζετε, το άθλημα της Σκοποβολής είναι πολυέξοδο άθλημα και για να συμμετέχεις με ιδιωτική πρωτοβουλία, σε όλους τους διεθνείς αγώνες, η οικονομική υποστήριξη, γίνεται περισσότερο από αναγκαία.»

Ο Κύπριος σκοπευτής ευχαρίστησε από καρδιάς τους χορηγούς του, οι οποίοι του προσφέρουν τα οικονομικά εφόδια, για να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους στον κόσμο.

Την GARPOZIS CONSTRUCTIONS AND DEVELOPMENTS LTD, την εταιρεία OLYMPIA Φυσίγγια, την GOURMET, τη ROBOMARKETS, τη PERAZZI, τη RANGEMASTER SYSTEMS, τη LEVANTINA FISH και τη SKANESTAS INVESTMENTS LTD.

Εκ μέρους της GARPOZIS CONSTRUCTIONS AND DEVELOPMENTS LTD, η Μαρία Γαρπόζη τόνισε ότι γνωρίζει αρκετά χρόνια τον Λεύκιο Μιλτιάδους και τα στοιχεία που τον διακρίνουν και του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο για να κρατηθεί στην κορυφή.

Εκ μέρους της την εταιρεία OLYMPIA Φυσίγγια, ο Γιάννος Γαβριηλίδης τόνισε ότι ο Λεύκιος έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και του ευχήθηκε να κρατηθεί στην κορυφή γιατί του αξίζει.

Παρόντες στη Δημοσιογραφική διάσκεψη, ήταν ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Λένος Κυριάκου, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής ΦΙΤΑΣΚ Γρηγόρης Τούμπας, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μιχάλης Διάκου, το μέλος του Δ.Σ της ΣΚΟΚ και πρόεδρος της ΣΚΟΛΕΜ Γιώργος Έλληνας και ο Τεχνικός Διευθυντής της ΣΚΟΚ Πέτρος Ιωάννου.

Ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ επισήμανε ότι η πορεία του Λεύκιου στις διεθνείς διοργανώσεις είναι εξαιρετική και αξιοζήλευτη. Το να είσαι επικεφαλής στην Παγκόσμια Κατάταξη τόνισε, αγωνιζόμενος με τα μεγαθήρια της Σκοποβολής στον κόσμο, και με δεκαπλάσιο προϋπολογισμό, είναι άθλος.

Ο Αντιπρόεδρος της ΣΚΟΚ Γρηγόρης Τούμπας, δήλωσε ότι η πορεία του Λεύκιου, επιβεβαιώνει ότι η Κυπριακή Σκοποβολή δικαίως θεωρείται από τις υπερδυνάμεις στον κόσμο και ευχήθηκε στο σκοπευτή της ΣΚΟΛΕΜ να παραμείνει ανάμεσα στους κορυφαίους.

Ο Λεύκιος Μιλτιάδους, έχει προγραμματίσει και τις επόμενες συμμετοχές του στις διεθνείς διοργανώσεις του ΣΠΟΡΤΙΓΚ και του ΚΟΜΠΑΚ. Ο Κύπριος σκοπευτής θα συμμετάσχει τον Μάρτιο στο Παναφρικανικό Πρωτάθλημα, τον Απρίλιο στους 57ους Πανευρωπαϊκούς αγώνες ΣΠΟΡΤΙΓΚ στην Ισπανία, τον Μάϊο στο 29ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΚΟΜΠΑΚ στην Πορτογαλία, τον Ιούνιο στο 46ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΣΠΟΡΤΙΓΚ στις ΗΠΑ και τον Αύγουστο στο 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΚΟΜΠΑΚ στην Ουγγαρία.