Στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της διαφθοράς στέλνει το Τμήμα Δασών ο γενικός ελεγκτής!

Στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς στέλνει τα ευρήματά του για τη μίσθωση από το Τμήμα Δασών των πυροσβεστικών ελικοπτέρων τύπου Kamov, ρωσικής κατασκευής, ο Γενικός Ελεγκτής, θεωρώντας την διάτρητη και παράνομη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ‘’Πολίτης’’, ένα εκ των μελών της επιτροπής παραλαβής των ελικοπτέρων είχε αρνηθεί να υπογράψει τη παραλαβή των ελικοπτέρων, λόγω σοβαρών κενών σε θέματα ασφάλειας, τήρησης των όρων ενοικίασης, αλλά και νομιμότητας διαδικασίας μίσθωσής τους. Το εν λόγω μέλος που είχε διαφωνήσει είχε κάνει έκθεση με την εισήγηση να εξεταστούν διάφορα θέματα για διάπραξη ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων από τον γενικό εισαγγελέα.


Στημένοι διαγωνισμοί 

H Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει πως θα ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς μιας και γίνεται λόγος για ‘’στημένους’’ διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα, η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας παλαιότερα στην εφημερίδα «Πολίτης» σε σχέση με τους διαγωνισμούς που είχε προκηρύξει το Τμήμα Δασών, με καταφανή εμμονή να καταλήξει στην ενοικίαση των ρωσικών ελικοπτέρων Kamov. Όταν το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού δεν βόλευε, τότε ακυρωνόταν και πριν καν ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι προκηρυσσόταν καινούργιος. Ενώ την ίδια στιγμή η ελεγκτική υπηρεσία διαπίστωσε πως είχαν γίνει εκ των υστέρων αλλαγές σε σημαντικούς όρους του διαγωνισμού.



Ελεγκτική Υπηρεσία:

“Είχαν γίνει εκ των υστέρων αλλαγές σε ουσιώδεις όρους του διαγωνισμού με διαπραγμάτευση, γεγονός το οποίο δεν συνάδει με τις σχετικές πρόνοιες του άρθρου 29(2)(α) του Νόμου Ν.73(Ι)/2016, στη βάση του οποίου λήφθηκαν οι εγκρίσεις και διεξήχθη ο διαγωνισμός, εφόσον το εν λόγω άρθρο εφαρμόζεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τροποποιηθούν ουσιώδεις όροι της διαδικασίας η οποία έχει προηγηθεί και ακυρωθεί. Η εκ των υστέρων αλλαγή των πιο πάνω όρων, μετά τη λήψη της έγκρισης για τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, αποτελεί στην ουσία μια έμμεση παράκαμψη των σχετικών προνοιών της νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων».

 

 

 


Δίνουν στο πιάτο τεράστιες εκτάσεις δασών για τη κατασκευή γηπέδων του γκολφ 


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Τμήμα Δασών έρχεται να προσφέρει στην κυβέρνηση τεράστιες εκτάσεις γης για τη δημιουργία γηπέδων του golf.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για έκταση 784.347 τ.μ. στα κρατικά δάση Άγιοι Σαράντα, Μάνα του Νερού και Αρκακούθκια στον Δήμο Παραλιμνίου, τα οποία δόθηκαν από το Τμήμα Δασών σε ιδιωτική εταιρεία με πολύχρονη εκμίσθωση με σκοπό την κατασκευή γηπέδου γκολφ και συναφών τουριστικών αναπτύξεων!

Στρώθηκαν στο μεγάλο φαγοπότι

Μεγάλο φαγοπότι σήμερα για τους εμπλεκόμενους στο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Ακρωτήρι όπου ολοκληρώθηκε σήμερα το ήμισυ του έργου ή της καταστροφής, όπως το δει ο καθένας.

Σε μία περιβαλλοντολογικά ευαίσθητη περιοχή, η οποία είναι πλησίον στις περιοχές που καθορίστηκαν ως προστατευόμενοι υγροβιότοποι (Συνθήκη Ραμσάρ) αλλά και πλησίον περιοχής Natura, απατώντας κάθε αντικειμενική περιβαλλοντολογική μελέτη και περιβαλλοντολογικές ανησυχίες, η μονοπωλιακή Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου κατάφερε να αδειοδοτήσει τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο σε μια γεωργική περιοχή, με καλλιεργήσιμη γη και αιωνόβια δέντρα.

Είχαν λοιπόν λόγο να γιορτάζουν σήμερα οι εμπλεκόμενοι, όχι όλοι φυσικά γιατί κάποιοι τρέχουν για τις εκλογές τις Κυριακής (Αρχιεπισκοπικές). Βλέπετε η γη ανήκει σε Ιερά Μητρόπολη. Με τις ευλογίες λοιπόν της μητροπόλεως και τις πιέσεις από μέρους της ΑΗΚ παρακάμφθηκαν όλες οι αντιστάσεις και κόπηκαν άνω των 3000 δέντρων και θάμνων για να φυτέψουν γαλιά για ‘πράσινη’ ανάπτυξη.

Ατενίζοντας στον ορίζοντα μπορεί να δει κάποιος της επεκτάσεις και οικοδομήσεις μέσα στην Αλυκή Λεμεσού όπου και εκεί ακολουθήθηκε η ίδια συνταγή με άλλους εμπλεκόμενους.

Όσο για του αρμόδιους φορείς…. Θα τους ψάχνουμε μετά τις εκλογές αλλά δεν θα τους βρίσκουμε. Βλέπετε όσοι κίνησαν τα νήματα πιθανό να μην κατέχουν πλέον αξιώματα με την νέα κυβέρνηση αλλά η ‘τάτσα΄ μας έμεινε. Ξεπουλάμε και καταστρέφουμε την πατρίδα μας αλλά την ίδια ώρα το παίζουμε πατριώτες…