Σοβαρή υπόθεση λαθροθηρίας εντοπίστηκε στην επαρχία Πάφου, ξημερώματα Κυριακής, όταν άτομο συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 3 φρεσκοσκοτωμένους λαγούς! Η υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση από τον Αστυνομικό Σταθμό Πέγειας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας Πάφου. 

Την Παρασκευή (13/11), μέλη της Υπ. Θήρας Πάφου εντόπισαν άτομο να κυνηγά με συνοδεία σκύλων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, με το πρόστιμο να φτάνει τα 150 ευρώ. Την ίδια μέρα, εντοπίστηκαν 2 περιστατικά για άσκηση σκύλων κατά τις μέρες που απαγορεύεται με το εξώδικο να είναι 300 ευρώ για τον καθένα ξεχωριστά. 

Στην επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα στο Ζύγι, την Παρασκευή που μας πέρασε, 13/11/2020, τρία πρόσωπα καταγγέλθηκαν για κατοχή διχτύων για προστατευόμενα άγρια πτηνά με το πρόστιμο να φτάνει τις 12 000 ευρώ και για τους τρείς λαθροκυνηγούς. 

Την ίδια μέρα, στην επαρχία Λάρνακας υπήρξαν 2 καταγγελίες για απαγόρευση ρίψης φυσιγγίων με το πρόστιμο των 125 ευρώ για τον καθένα. Ενώ την Πέμπτη 12/11/20, καταγγέλθηκαν δυο άτομα για χρήση ηχομιμιτικής συσκευής, με το εξώδικο των 500 ευρώ έκαστος! 

Στην Λευκωσία και στη Λεμεσό οι παρανομίες ήταν σχεδόν ανύπαρκτες μιας και οι μοναδικές υποθέσεις που εντοπιστήκαν από τα Μέλη της Υπηρεσίας Θήρας ήταν ο εντοπισμός συναρμολογημένου όπλου στη Λευκωσία, όπου και το πρόστιμο έφτασε τα 150 ευρώ και στη Λεμεσό ένα εξώδικο 500 ευρώ για σκύλο χωρίς άδεια κυνηγίου.