Οδηγίες εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας


Η Υπηρεσία Θήρας έχει ήδη ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για έκδοση και ανανέωση της κυνηγετικής σας άδειας. Πλέον οι διαδικασίες κυνηγίου θα γίνονται ηλεκτρονικά και μέσω της ιστοσελίδας https://gws.moi.gov.cy . Εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα πιο κάτω βήματα. 


Αρχικά, μπείτε στην ιστοσελίδα https://gws.moi.gov.cy . Εάν δεν είστε χρήστης πηγαίνετε στο πρώτο κουτάκι που λέγεται « Δεν έχω λογαριασμό στο σύστημα» και πατήστε το πατήστε εδώ για την έναρξη της διαδικασίας της δημιουργίας νέου λογαριασμού. 


Σε αυτό το βήμα θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το email σας, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τον κωδικό πρόσβασης και μετέπειτα να επαναλάβετε τον κωδικό πρόσβασής σας για επιβεβαίωση. Βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας έχει τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και αποτελείται από τουλάχιστον ένα αριθμό, ένα σύμβολο και δύο γράμματα, συμπεριλαμβανομένου ενός κεφαλαίου. 



Στη συνέχεια πατήστε στο κουτάκι δίπλα από την πρόταση «Έχω διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις αυτού του ισότοπου», για να εμφανιστεί το σύμβολο √. Μετά, πατήστε στο κουτάκι «Δεν είμαι ρομπότ» για να εμφανιστεί το σύμβολο √. Μετά την εμφάνιση του συμβόλου √, προχωρήστε πατώντας στο σημείο της εγγραφής. Πατώντας εγγραφή θα εμφανιστεί στην οθόνη σας το μήνυμα για την επιτυχής δημιουργία του λογαριασμού σας και μπορείτε να πατήσετε εδώ για να συνδεθείτε και να προχωρήσετε στην επιβεβαίωση των στοιχείων σας. 



Στη συνέχεια, στο παράθυρο που θα ανοίξει, γράφετε το email και τον κωδικό πρόσβασης που δηλώσατε στο προηγούμενο στάδιο της εγγραφής σας. Μετέπειτα, πατήστε το σημείο που γράφει σύνδεση. Πατώντας σύνδεση θα εμφανιστεί νέα σελίδα όπου θα επιλέξετε το προφίλ. 



Πατώντας στο σημείο προφίλ, θα εμφανιστεί νέα σελίδα όπου θα κάνετε κλικ στο σημείο που γράφει «Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν είναι επιβεβαιωμένη. Για να την επιβεβαιώσετε πατήστε το « πατήστε εδώ».



Στη νέα σελίδα θα πατήσετε στο εικονίδιο που γράφει αίτηση κλειδιού. Πατώντας το εικονίδιο αυτό θα σας σταλεί στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση ένα email που θα γράφει «Αγαπητέ για να ολοκληρώσετε την επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης πατήστε εδώ. Προσοχή στο email που θα σας σταλεί, προσέξτε μήπως το συγκεκριμένο email μπει στον φάκελο «Ανεπιθύμητα μηνύματα». Δεν χρειάζεται να αντιγράψετε το κλειδί ή να το θυμάστε. Για επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης απλώς πατήστε στο σημείο που γράφει «Πατήστε εδώ».  


Στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσετε με επιβεβαίωση του αριθμού τηλεφώνου πατώντας στο σημείο που γράφει προφίλ στα αριστερά της οθόνης σας. 




Για να επιβεβαιώσετε τον αριθμό τηλεφώνου κάντε κλικ στην πρώτη επιλογή επιλέγοντας το «Πατήστε εδώ». Έτσι, θα εμφανιστεί μια νέα σελίδα όπου θα πρέπει να πατήσετε στο εικονίδιο που γράφει «αίτηση κλειδιού» για να σας σταλεί το κλειδί.  Ένα sms με κωδικό θα σταλεί στο τηλέφωνό σας. Ακολούθως, καταχωρήστε τον αριθμό εδώ και κάντε κλικ στην επιβεβαίωση. 


Μετά την επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης και του τηλεφώνου, πατήστε στο σημείο στα αριστερά σας που γράφει αίτηση επαλήθευσης ταυτότητας. Θα εμφανιστεί νέα σελίδα όπου θα πρέπει να καταχωρήσετε τον αριθμό ταυτότητάς σας, την χώρα έκδοσης, το ονοματεπώνυμό σας, το φύλο, την ημερομηνία γέννησής σας και τη διεύθυνσή σας. Για να βρείτε τη διεύθυνσή σας θα πρέπει πρώτα να εισάγετε τον ταχυδρομικό σας κώδικα και να επιλέξετε τη σωστή διεύθυνση από τις επιλογές που θα εμφανιστούν. Πληκτρολογήστε τον αριθμό της οδού και στη συνέχεια κάντε κλικ στην αποθήκευση. 


Σε αυτό το επόμενο βήμα θα πρέπει να ανεβάσετε μια φωτογραφία. Στην εν λόγω φωτογραφία θα πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα το πρόσωπό σας με άσπρο φόντο. Εάν είναι δυνατόν η φωτογραφία να σας δείχνει από τους ώμους και πάνω. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανεβάσετε το δελτίο ταυτότητάς σας μπροστά και πίσω. Σημειώνεται ότι μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφία που λήφθηκε από το κινητό σας αυτή τη στιγμή ή οποιαδήποτε άλλη φωτογραφία ή αντίγραφο της ταυτότητάς σας μπροστά και πίσω που έχετε αποθηκευμένη στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή ή στο κινητό σας. 


Αφού κατοχυρώσετε όλα τα παραπάνω στοιχεία θα περιμένετε από 2 μέχρι 72 ώρες για να γίνει επιβεβαίωση των στοιχείων σας. Όταν γίνει η επιβεβαίωση, θα λάβετε μήνυμα μέσω του συστήματος ότι έχουν επιβεβαιωθεί τα προσωπικά σας στοιχεία. Το μήνυμα θα το δείτε από την ένδειξη πάνω δεξιά της οθόνης πατώντας στο εικονίδιο «καμπάνα». 


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της Υπηρεσίας Θήρας Κύπρου ή να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=4ZRWj1YhMts