Το 2010 η Beretta παρουσίασε για πρώτη φορά ένα όπλο το οποίο έμελλε να ταράξει τα νερά στο χώρο της σκοποβολής. Ήταν το DT 11 το οποίο ίσως να είναι το μοναδικό όπλο στο χώρο της σκοποβολής το οποίο έχει μελετηθεί τόσο πολύ για να ικανοποιεί τις σκοπευτικές ανάγκες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το 2016 το όπλο κατέκτησε 16 Ολυμπιακά μετάλλια στα αθλήματα σκοποβολής. 

Το 2013 ακολούθησε η παρουσίαση ενός καινούργιου μοντέλου το οποίο ήρθε για να αντικαταστήσει ένα ‘βασιλιά’. Το 692 ήταν ο διάδοχος του θρυλικού 682 Gold E. Παίρνοντας στοιχεία από το καλά μελετημένο DT-11 αλλά και με νέες προσθήκες, το όπλο παρουσιάστηκε στο Las Vegas και έκλεψε την παράσταση. Έξι χρόνια μετά η εταιρεία Beretta αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της μάζας των σκοπευτών, αλλά και μέσα από Πανεπιστημιακές έρευνες έρχεται να παρουσιάσει στην αγορά κάτι καινούργιο. 

Το Beretta 694 έρχεται και συμπληρώνει σκοπευτικές ανάγκες, με καινούργια υλικά αλλά και με πετυχημένα κομμάτια από το DT-11 και 692. 

Με μικρότερο βάρος, χαμηλότερο προφίλ, ειδικό σχεδιασμό στα ξύλα για καλύτερο κράτημα, το όπλο κατασκευάστηκε για να δένει όσο το δυνατό καλύτερα με το σώμα του αθλητή. Το πιο χαμηλό προφίλ του όπλου δίνει καλύτερη οπτική του αθλητή στο γήπεδο, ενώ το ισοζυγισμένο και πιο χαμηλό βάρος παρέχει καλύτερο και πιο γρήγορο χειρισμό του όπλου. Το ειδικά διαμορφωμένο checkering με μεγαλύτερη επιφάνεια προσφέρει καλύτερο κράτημα. 

Τα μεταλλικά μέρη του όπλου τα οποία απορροφούσαν θερμότητα από την συνεχόμενη χρήση έχουν μειωθεί δραματικά. Το action του όπλου έχει ένα μοντέρνο sporting σχεδιασμό με ασημί καθρέφτη και πολύ ωραία χαραγμένο το μοντέλο του όπλου. 

Ο μηχανισμός σκανδάλης είναι και αυτός καινούργιος με πιο γρήγορη και ομαλή δράση. Αυτό προσφέρει πιο γρήγορο πυροβολισμό και αμεσότητα στο πάτημα της σκανδάλης. Η σκανδάλη είναι ρυθμιζόμενη. Το όπλο έχει επίσης νέους πιο δυνατούς εξωλκείς. 

Βασική προϋπόθεση για την εταιρεία ήταν να διατηρηθεί το λάκτισμα του όπλου στο ελάχιστο για προστασία των αθλητών. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με τον κώνο του όπλου ο οποίος διαχωρίζεται σε τρία μέρη. 

Η κάννη του όπλου με το γνωστό μέταλλο stellium plus ανήκει σε μια νέα γενιά καννών, οι οποίες κατασκευάζονται μέσα στο εργοστάσιο της εταιρείας με τεχνική ζεστής, αλλά και κρύας επεξεργασίας μετάλλου. Παράλληλα ο νέος μελετημένος κώνος του όπλου ξεκινάει με 18-6 και στενεύει προσφέροντας μια τέλεια κατανομή. 

Το βάρος του όπλου λόγω των νέων υλικών, όπως η carbon fibre ρίγα σκόπευσης είναι στα 3550 με ένα πολύ καλό ισοζύγιο σε σύγκριση με άλλα σκοπευτικά όπλα τα οποία ξεπερνούν τα 3650. Το όπλο διαθέτει μαγνητικά βαράκια τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν την κάννη και στο κοντάκι για πλήρη ρύθμιση του βάρους. 

Το 694 έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει

 •Καλύτερη απόδοση με καλύτερες κατανομές 

•Πιο γρήγορες βολές ακριβείας 

•Μείωση του λακτίσματος και πιο εύκολο χειρισμό 

Το όπλο έχει παρουσιαστεί στην Παγκόσμια αγορά στην τιμή των €3500 ευρώ ενώ στην Κύπρο η τιμή του θα είναι στις €3000 ευρώ. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το όπλο από κοντά μπορείτε να αποταθείτε στα καταστήματα Φίλιππου Κωνσταντινίδη σε Λευκωσία και Λεμεσό. Επίσημοι Αντιπρόσωποι Beretta στην Κύπρο.