Με το αγώνισμα του σπόρτιγκ ξεκίνησε το διεθνές Γκραν Πρι των 400 δίσκων της FITASC. Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας:


•    Τέσσερις Κύπριοι στην πρώτη 6άδα, σ’ ένα αγώνισμα που συμμετέχουν 192 σκοπευτές από 19 χώρες


•    Την επίσημη έναρξη των αγώνων κήρυξε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος συγχάρηκε τη Σκοπευτική Οργάνωση Λεμεσού για την ανάληψη της διεθνούς διοργάνωσης


Με το αγώνισμα του σπόρτιγκ ξεκίνησε o διεθνής αγώνας του “Grand Prix of Cyprus” στις εγκαταστάσεις του διεθνούς σκοπευτηρίου Λεμεσού. Σ’ ένα αγώνα όπου συμμετέχουν 380 περίπου σκοπευτές και σκοπεύτριες από 19 χώρες, οι 192 που συμμετέχουν στο αγώνισμα του σπόρτιγκ έριξαν ήδη τους πρώτους 100 δίσκους της πρώτης μέρας. Με 90/100, ο Βρετανός Μάρτιν Μέγιερς βρίσκεται στην πρώτη θέση, ένα δίσκο πάνω από τους διεθνείς σκοπευτές μας Ηλία Ηλία και Χάρη Κωνσταντίνου που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 89/100, ενώ άλλοι δυο Κύπριοι διεθνείς, οι Ιάσονας Τζιοβάνης και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ισοβαθμούν στην τέταρτη με 88/100, θέση μαζί με τον Σουηδό Μάρτιν Άντερσον. Δηλαδή την πρώτη μέρα του αγώνα, τέσσερις Κύπριοι διεθνείς βρέθηκαν ανάμεσα στην πρώτη εξάδα της γενικής κατάταξης του αγωνίσματος. 


Στις άλλες κατηγορίες, ο Τσέχος Μίλαν Τσερνοσέκ προηγείται στους σίνιορς με 83/100, ο Νορβηγός Νικολάι Βάγνερ στους έφηβους με 79/100, η Σουηδέζα Άννα Γιάρναλντ στις γυναίκες με 73/100, ο Γερμανός Ρένιερ Μόλλερ στους βετεράνους με 69/100 και ο συμπατριώτης του Πίτερ Σμίτ στους μάστερς με 61/100. Οι Κύπριοι διεθνείς, Φάνος Μιχαήλ, Μιλτιάδης Καραολής και Νίκος Χατζηαποστόλου, με 77/100 ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση στην κατηγορία των σίνιορς, ενώ ο Σαλίχ Κιράνογλου είναι τρίτος στους έφηβους με 67/100 και ο Γιώργος Ευστρατίου τρίτος στους βετεράνους με 60/100. 


Σήμερα Σάββατο θα έχουμε έναρξη του αγώνα Κόμπακ, όπου συμμετέχουν 185 περίπου σκοπευτές και σκοπεύτριες. Όλοι οι αθλητές θα ρίξουν σήμερα τους πρώτους 100 δίσκους, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με τους υπόλοιπους 100 και την απονομή των επάθλων στους νικητές. 


Τελετή έναρξης

Η επίσημη τελετή έναρξης των διεθνών αγώνων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, και την επίσημη έναρξη κήρυξε ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ευχήθηκε στους ξένους καλή διαμονή στο νησί μας και καλή επιτυχία στους αγώνες, ενώ συγχάρηκε τη Σκοπευτική Οργάνωση Λεμεσού για την ανάληψη της διεθνούς διοργάνωσης. Από την τελετή απουσίασε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής Ζιαν Φρανσουά Παλίγκας, λόγω καθυστέρησης της πτήσης από τη Γαλλία και τον χαιρετισμό του μετέφερε στην εκδήλωση το μέλος του Δ.Σ της FITASC Λουκάς Χάματσος. Ο κ. Παλίγκας πρόλαβε τελικά το τελευταίο μέρος της δεξίωσης από την όλη εκδήλωση.  

 





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


1. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης κηρύσσει την επίσημη έναρξη των αγώνων. Πίσω του ο Λουκάς Χάματσος που μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου της FITASC


2. O Ηλίας Ηλία, που την πρώτη μέρα, βρέθηκε ισόβαθμος στη δεύτερη θέση


3. Οι Κύπριοι διεθνείς Χάρης Κωνσταντίνου και Ιάσων Τζιοβάνης που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα της γενικής κατάταξης


4. Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης, με τους Δημήτρη Λόρδο (πρώην πρόεδρο της ΣΚΟΚ), Ανδρέα Μιχαηλίδη (πρόεδρο ΚΟΑ), Ζιαν Φρανσουά Παλίγκας (πρόεδρο FITASC), Γιώργο Έλληνα (πρόεδρο ΣΚΟΛΕΜ) και Λουκά Χάματσο (μέλος Δ.Σ FITASC)