Μετά από απαίτηση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης της Άγριας Ζωής, να αυξηθούν οι εξορμήσεις για το κυνήγι Μπεκάτσας, επιτεύχθηκε ο στόχος και από τις 2/1/2021 μέχρι και τις 13/02/2021, το κυνήγι της Μπεκάτσας επιτρέπεται 2 φορές την εβδομάδα, Σάββατο και Τρίτη.

Η κίνηση αυτή έγινε από την Ομοσπονδία για τον λόγο ότι οι μέρες που δίνονταν για το κυνήγι μπεκάτσας σε σχέση με το κόστος της άδειας δημιουργούσαν μια «δυσανάλογη πράξη».

Μετά από διάλογο με την Υπηρεσία Θήρας και ενώ η Υπηρεσία έδειξε καλή διάθεση ως προς την υλοποίηση αυτής της ιδέας, πολλαπλασιάστηκαν οι εξορμήσεις με τα ίδια έξοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κύριο Ηλία Πεκρή, μόνο η Λευκωσία και η Λεμεσός διαθέτουν περιοχές και περιορισμένες, οι υπόλοιπες επαρχίες δεν έδωσαν άδεια.

Όπως ανέφερε ο κος Πεκρής, σκοπός της ομοσπονδίας είναι να δοθεί άδεια σε όλες τις επαρχίες και να είναι ανάλογα με τα έξοδα έκδοσης άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την συμφωνία αυτή, το κυνήγι μπεκάτσας επιτρεπόταν μόνο μια φορά την εβδομάδα(ημέρα Σάββατο) από τις 08:00 μέχρι και τις 14:00 ενώ από τις 2 Ιανουαρίου 2021 μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2021 το κυνήγι επιτρέπεται και την Τρίτη διατηρώντας τις ίδιες ώρες.