Ενώ το φως της δημοσιότητας είδε δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος όπου η Υπηρεσία Θήρας κατέθεσε σχετική επιστολή ημερομηνίας 17.05.2022 με αρνητικές επιπτώσεις ως προς το νέο διαχειριστικό σχέδιο για τον Ακάμα.

Λίγες ώρες μετά την δημοσίευση της επιστολής έγινε ανάκληση της σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες κατέθεσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας ζωής μέσα από διαδικτυακό της δημοσίευμα. Πιθανό να κρύβονται ιδιωτικά συμφέροντα αλλά και πολιτικές πιέσεις προς της κρατικές υπηρεσίες για να αλλάξουν τις αρχικές τους τοποθετήσεις και να ανοίξουν τον δρόμο προς τσιμεντοποίησης του Ακάμα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχική επιστολή του το Ταμείο Θήρας έκανε ξεκάθαρο ότι το νέο σχέδιο δεν υιοθετεί τους νομικούς και δεσμευτικούς και ουσιώδεις όρους της αρχικής γνωμάτευσης της Περιβαλλοντολογικής Αρχής. Αυτό θα είχε πολλές αρνητικές επιπτώσεις προς το περιβάλλον.


Η ανάκληση της επιστολής αφήνει πολλά ερωτηματικά και μάλλον βρισκόμαστε ενώπιων ενός προμελετημένου εγκλήματος.

Ίσως να έφτασε η ώρα να φανεί η αγανάκτηση του κόσμου σε αυτό το σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής το οποίο καταστρέφει αυτό τον τόπο και προωθεί τα ιδιωτικά συμφέροντα.