39500 περίπου χιλιάδες κυνηγοί εξόρμησαν στα βουνά- Όλα κύλησαν σχετικά καλά.


Η χθεσινή μέρα η οποία ήταν και η πρώτη κυνηγετική μέρα για το ενδημικό θήραμα αν και πραγματοποιήθηκε κάτω από ψηλές θερμοκρασίες εντούτοις κύλησε αρκετά ομαλά. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός αλλά ούτε και σοβαρές περιπτώσεις λαθροθηρίες πέραν από μία με δύο περιπτώσεις. Το θήραμα ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα αν και όλοι γνωρίζουμε ότι κάτω από τις χθεσινές συνθήκες ήταν δύσκολο να υπάρξει καλή κάρπωση.

Οι αυτοκινητόδρομοι είχαν γεμίσει αυτοκίνητα μετά τις τρείς το πρωί από όπου έπαυε να είναι σε ισχύει το διάταγμα και ο κόσμος πήγε με ασφάλεια στο χώρο όπου θα κυνηγούσε. Μας χαροποίησε το γεγονός ότι οι κυνηγοί κινήθηκαν σε μικρές ομάδες των δύο με τριών ατόμων κυρίως του οικογενειακού ή στενού τους κύκλου τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας. Βλέπαμε κυνηγούς να κάνουν την χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας και να αποφεύγουν συναθροίσεις ακόμη και στα καφενεία.

Το μόνο αρνητικό και φέτος είναι οι μερικοί ανεγκέφαλοι οι οποίοι ανεβάζουν σε διαδικτυακούς χώρους μη κατάλληλες φωτογραφίες είτε από υπερκαρπώσης είτε φωτογραφίες που προσβάλουν το άθλημα του κυνηγίου. Τέτοια παραδείγματα πρέπει να απομονώνονται και να καταδικάζονται εάν πραγματικά αγαπάμε το κυνήγι και θέλουμε να το προστατεύσουμε.


Επίσης ακούγεται μία φημολογία ότι έρχεται ολικό LOCK DOWN και ότι θα απαγορευτεί το κυνήγι. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από το Προεδρικό Μέγαρο ΔΕΝ υπάρχει ενδεχόμενο ολικού Lock Down και ακόμη και σε περίπτωση περιοριστικών μέτρων τόσο η Κ.Ο.Κ & Δ.Α.Ζ όσο και το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών με επιστολές τους τεκμηριώνουν ότι το κυνήγι μπορεί να συνεχιστεί κανονικά χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διάδοσης της ασθένειας από την δραστηριότητα του. .