Με έναν πυροβολισμό αναρτήσεων τόσο ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ, Τζιοβάννης Σαββίδης όσο και ο πρώην πρόεδρος της ΣΚΟΚ, Δημήτρης Λόρδος αλλά και οι διάφορες σκοπευτικές οργανώσεις εκτοξεύσουν ένθεν και ένθεν τα ‘’πυρά’’ τους.

Με επιστολή του προς τους αθλητές της ΣΚΟΚ ο πρόεδρος, Τζιοβάννης Σαββίδης προβάλει παλιές αμαρτίες, ατασθαλίες, και ετσιθελισμούς στη προσπάθειά του να επιφέρει εξυγίανση στην ομοσπονδία.

Άμεση προέδρου του πρώην προέδρου της ΣΚΟΚ, Δημήτρη Λόρδου, ο οποίος με επιστολή του αντικρούει τις κατηγορίες και αφήνει αιχμές για έλλειψη υπευθυνότητας αλλά και ανυπόστατες και προσβλητικές αιχμές του προέδρου προς το πρόσωπό του.

Απαντητική επιστολή δημοσίευσαν και οι σκοπευτικές οργανώσεις ΣΚΟΛΕΥ, ΣΚΟΛΕΜ ΣΚΟΑΜ ΣΚΟΕΠΑ, οι οποίες θεωρούν τη διαχείριση του προέδρου αποτυχημένη και καταλογίζουν συγκεκριμένες ευθύνες προς τον πρόεδρο για θέματα διαχείρισης σοβαρών θεμάτων της ΣΚΟΚ στα οποία δεν επήλθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.



Διαβάστε αυτούσια τις επιστολές:



Επιστολή προέδρου ΣΚΟΚ, Τζιοβάννη Σαββίδη:

"Το Δεκέμβριο του 2020 ανάλαβα τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας με όραμα την ανάπτυξη όλων των αγωνισμάτων σκοποβολής αλλά και την εξυγίανση συγκεκριμένων συνθηκών οι οποίες προέκυψαν διαχρονικά, όπως άλλωστε συμβαίνει στους πλείστους οργανισμούς των οποίων οι διοικήσεις χρονολογούνται επί σειρά ετών. Για να καταφέρω να δημιουργήσω τις ιδανικές συνθήκες ως προς την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων της Ομοσπονδίας, ήταν φυσικό επακόλουθο να έρθω αντιμέτωπος με διαχρονικά ριζωμένα κακώς έχοντα στους κόλπους της Ομοσπονδίας.

Διάφορες πάγιες τακτικές ή/και κακοδιαχείριση στα οικονομικά της Ομοσπονδίας για να αντιμετωπιστούν, έπρεπε και πρέπει να ενεργήσω σύμφωνα με δοκιμασμένες συνταγές οι οποίες με εισήγηση του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, έχουν φέρει αποτέλεσμα και σε άλλες αθλητικές Ομοσπονδίες, που δεν είναι άλλες από τους Κανονισμούς Χρηστής Διοίκησης.

Στην πιο πάνω προσπάθεια βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία άνευ προηγουμένου πολεμική από συγκεκριμένα άτομα και κατ ’επέκταση Σκοπευτικές Οργανώσεις, που είτε θίγονται τα προσωπικά τους συμφέροντα, είτε δεν τους άρεσε η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου.

Συγκεκριμένα αγαπητοί αθλητές, οι οργανώσεις ΣΚΟΛΕΥ, ΣΚΟΛΕΜ, ΣΚΟΑΜ και ΣΚΟΕΠΑ, στην προσπάθεια τους να διαβάλλουν και να καταστήσουν τη Διοίκηση μου μη λειτουργική, αποφάσισαν όπως μη παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ της Ομοσπονδίαςεδώ και έναμήνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις.
Με την παρούσα σας ενημερώνουμε σαν Προεδρείο ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε οποιουσδήποτε εκβιασμούς ή/και συντονισμένες ενέργειες οι οποίες σκοπό έχουν να τορπιλίσουν την προσπάθεια για εξυγίανση των κακώς εχόντων στην Ομοσπονδία. Στην παρούσα φάση για εμάς προέχει το συμφέρον εσάς των αθλητών και όχι οι προσωπικές μας φιλοδοξίες.

Ενημερωτικά, ήδη έχω ξεκινήσει τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με τον ΚΟΑ και των Νομικών Συμβούλων της Ομοσπονδίας, που στόχο έχουν σαν πρώτο βήμα τις άμεσες εξαγγελίες των Πρωταθλημάτων και προγραμματισμό των εθνικών ομάδων.

Υπόσχεση μου, προς όλους εσάς είναι ότι θα εξαντλήσω κάθε επιλογή ως προς τη δημιουργία μιας νέας εποχής για την Κυπριακή Σκοποβολή."



Επιστολή πρώην προέδρου ΣΚΟΚ, Δημήτρη Λόρδου:

"Περιέπεσε στην αντίληψη μου μια επιστολή ημερ. 21 Ιανουαρίου 2022 προς τους αθλητές της ΣΚΟΚ και λυπούμαι ειλικρινά να τονίσω ότι η επιστολή σου σε κάποια σημεία ξεφεύγει της πραγματικότητας και την θεωρώ προσβλητική για το άτομο μου.


Προτού μπω στα θέματα που με αφορούν θα ήθελα να θίξω δυο-τρία αλλά σημεία που θίγεις στην επιστολή σου. Προσπάθησα εδώ και 14 μήνες να αποφύγω να εμπλακώ σε συζητήσεις η κουτσομπολιά για το τι γίνεται στην ομοσπονδία από την ημέρα που αποχώρησα, αντίθετα δε σου τηλεφώνησα αρκετές φορές και σε προσκάλεσα να βρεθούμε να σε συμβουλεύσω σε διάφορα θέματα αλλά φαίνεται ότι το κυνήγι στην Ελλάδα είναι για σένα πιο σοβαρό πάρα η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων και η διοργάνωση του Grand Prix Κύπρου (μάλιστα στην ΛΑΡΝΑΚΑ). Μάλιστα επανειλημμένα έχω ζητήσει και από τον Γ. Γραμματέα να παραλάβουν από το γραφείο μου την τεράστια ποσότητα Box-Files με όλο το ιστορικό της ΣΚΟΚ για πιθανή δημιουργία σκοπευτικού μουσείου αλλά ακόμη περιμένω.


Διαμαρτύρεσαι διότι οι τέσσερις οργανώσεις από τις οποίες οι τρεις είναι τα πρώτα μέλη της Κυπριακής σκοποβολής, διαβάλλουν και προσπαθούν να καταστήσουν την διοίκηση σου μη λειτουργική και δεν συμμετέχουν στις συνεδρίες του Δ. Σ. εδώ και ένα μήνα. Δεν διερωτάσαι γιατί και μήπως φταίτε και εσείς; Σίγουρα χρειάζονται δυο για να χορέψουν ταγκό. Ήμουν για τόσα χρόνια Πρόεδρος και ποτέ δεν είχα παρόμοιες καταστάσεις και αποχωρήσεις, ξέρεις δε πολύ καλά ότι σχεδόν πάντα όλες τις αποφάσεις τις περνάμε ομόφωνα όχι με ψηφοφορίες 10 με 8 η 9 με 9. Μιλάς για εξυγίανση συγκεκριμένων συνθηκών και κακοδιαχείριση στα οικονομικά της ομοσπονδίας που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ξεχνάς όμως ότι ήσουν Α! Αντιπρόεδρος της ΣΚΟΚ και όλοι οι άλλοι στο Δ. Σ. και ξεχνάς επίσης ότι η ΣΚΟΚ στο κούρεμα έχασε περίπου 85,000 ευρώ( πήραμε κάτι τι πίσω) καθώς και το διαχρονικό έλλειμμα στο εγκεκριμένο προσωπικό κάθε χρόνο για πέραν των 25 χρόνων. Και εάν δεν υπήρχε και ο πρώην Πρόεδρος σε ψηλό πόστο στην ISSF με τις διασυνδέσεις του και εκεί και στην FITASC, με ανάληψη αγώνων με σοβαρά κέρδη διερωτώμαι που θα είμαστε σήμερα, και ποιος θα καταφέρει να με αναπληρώσει όταν αποχωρήσω. Διερωτώμαι δε η οικονομική διαχείριση που κάνατε το 2021 πως πήγε; Διότι Πρόεδρε μετά το σημείο που έφτασε η Ομοσπονδία στην Προεδρία μου με την τεράστια εκτίμηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι ειλικρινά κρίμα που φτάσατε στο σημερινό σημείο. Και ποτέ να μην ξεχνάτε ότι για να υπάρχουν οι καρέκλες που κάθεστε πάνω κάποιος και κάποιοι τις δημιούργησαν. Με θλίβει δε ιδιαίτερα το γεγονός ότι πάρα το ότι αποχώρησα από την προεδρία εδώ και 14 μήνες δεν συζητήσατε ( παρόλο που μου το είπες 10 φορές) ακόμη το γεγονός της απονομής σε μένα μετά από τόσα χρόνια προσφοράς του τίτλου του επίτιμου Προέδρου.


Αυτά και επιφυλάσσω στον εαυτό μου το δικαίωμα να κοινοποιήσω την παρούσα και εγώ στους αθλητές της ΣΚΟΚ, στον ΚΟΑ , στον αρμόδιο Υπουργό και στον τύπο."



Επιστολή οργανώσενων ΣΚΟΛΕΥ, ΣΚΟΛΕΜ, ΣΚΟΑΜ και ΣΚΟΕΠΑ:

''Αναφερόμαστε στην επιστολή σας με ημερομηνία 21/01/2022 αναφορικά με την ενημέρωση προς τους αθλητές της ΣΚΟΚ, και επιθυμούμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:


1. Είvαι προς μεγάλη μας έκπληξη που διαβάζοντας την επιστολή σας αφήνετε την εντύπωση ότι για την σημερινή κατάσταση την ευθύνη φέρουν τα τέσσερα σωματεία ΣΚΟΛΕΥ, ΣΚΟΛΕΜ, ΣΚΟΑΜ και ΣΚΟΕΠΑ. Θα έπρεπε να είχατε διερωτηθεί για πιο λόγο τα τέσσερα αυτά σωματεία αναγκάστηκαν, ή μάλλον εξαναγκάστηκαν, να προβούν στην εν λόγω αποχή από τις συνεδριάσεις έχοντας την εν λόγω ενέργεια σαν το μόνο μέτρο έναντι στα κακώς έχοντα στην ΣΚΟΚ. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κυπριακή Σκοποβολή και συγκεκριμένα στη ΣΚΟΚ μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς τραγική για το άθλημα. Μία υγιώς σκεπτόμενη ομοσπονδία θα έπρεπε να είχε διερωτηθεί τι έχει αλλάξει από προηγούμενα χρόνια και πάμε από το κακό στο χειρότερο και όχι να επιρρίπτει ευθύνες στα σωματεία που, αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιούν την αποχή σαν το μοναδικό όπλο έναντι στις καταστροφικές ενέργειες του σημερινού προεδρείου της ΣΚΟΚ.


2. Βάση των πιο πάνω είναι φυσιολογικό ότι η διοικητική αναστάτωση στη ΣΚΟΚ θα μεταδοθεί και στους αθλητές. Η μη υγιής κατάσταση που έχει περιέλθει η ΣΚΟΚ αντανακλά τόσο στα πρωταθλήματα όσο και στους αθλητές, οι οποίοι συνεπακόλουθα θα πληρώσουν το αγωνιστικό κόστος της κατάστασης. Φυσικά στην επιστολή σας αποφεύγετε επιμελώς να εκθέσετε στους αθλητές τους λόγους που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και τις καταστροφικές σας ενέργειες έναντι στο άθλημα, αλλά περιορίζεστε σε γενικές και αόριστες τοποθετήσεις όπως «εξυγίανση συγκεκριμένων συνθηκών οι οποίες προέκυψαν διαχρονικά» , «με διαχρονικά ριζωμένα κακώς έχοντα στους κόλπους της Ομοσπονδίας», «Διάφορες πάγιες τακτικές ή/και κακοδιαχείριση στα οικονομικά της Ομοσπονδίας» όπως και άλλα.


3. Διαβάζοντας την επιστολή σας προς τους αθλητές της ΣΚΟΚ κάποιοι που δεν σας γνωρίζουν τόσο εσάς προσωπικά όσο και τους συνεργάτες της «συμμαχίας» σας, όπως αρέσκεστε να αυτοαποκαλείστε θα είχαν την αίσθηση ότι βρεθήκατε στην ηγεσία της ΣΚΟΚ χωρίς καμία προηγούμενη σας ανάμιξης στα διοικητικά, τόσο των Οργανώσεων σας, όσο και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου. Να σας θυμίσουμε ότι η εκλογή σας στην θέση που κατέχετε ήταν αποτέλεσμα της «συμμαχίας» Λάρνακας, Πάφου και Κερύνειας, σωματείων που κατέχουν μόνο το 25% αθλητών ολυμπιακών αθλημάτων και 38% του συνόλου των αθλητών (στη βάση των πρωταθλημάτων 2021). Συμπληρωματικά όλες οι οργανικές θέσεις του ΔΣ καταλαμβάνονται από την «συμμαχία» που σας στήριξε. Άρα μην διερωτάστε για την οποιαδήποτε αποχή από τις συνεδρίες, στις οποίες αφού σε αυτές τα άλλα σωματεία έχουν καταντήσει θεατές σε ένα θέατρο προειλημμένων αποφάσεων και συνεννοήσεων.


4. Από τις θέσεις σας που κατείχατε στα προηγούμενα Δ.Σ. κύριε Πρόεδρε, όλοι εμείς δεν σας θυμόμαστε όλα αυτά τα χρόνια να αντιδράτε και να καταγγέλλετε όλα αυτά τα παράνομα και παράτυπα που ισχυρίζεστε και αφήνετε αιχμές στην επιστολή σας, ούτε στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη Αρμόδια Αρχή του Κράτους.


Να θεωρήσουμε κύριε πρόεδρε ότι τα βλέπατε όλα αυτά που αναφέρετε και τα συγκαλύπτατε ή να θεωρήσουμε ότι αφού δεν τα καταγγέλλατε ήσασταν και εσείς μέρος αυτού του σαθρού κατεστημένου που αναφέρεστε εάν υπήρχε; Μήπως δεν είσασταν εσείς κ. Πρόεδρε που προτείνατε στα θέματα της τελευταίας συνεδρίας την ανάδειξη του τέως προέδρου του Δ.Σ ως επίτιμο μέλος της ΣΚΟΚ;


5. Οι διοικήσεις που χρονολογούνται χρόνια στις παρούσες θέσεις και τα «διαχρονικά ριζωμένα κακώς έχοντα» δεν έφεραν ποτέ το άθλημα σε τόσο χαμηλή θέση αλλά είναι ανοικτές σε διάλογο και επικοινωνία θέματα που για εσάς είναι άγνωστα αφού η προσφιλής μέθοδος διοίκησης είναι η χρήση της νικώσας ψήφου σε συνδυασμό με τις προσχεδιασμένες αποφάσεις μαζί μα τα σωματεία που σας έχουν εκλέξει. Αναφέρετε κάπου κύριε Πρόεδρε σε αυτούς του κανόνες χρηστής διοίκησης του ΚΟΑ και δεν υπέπεσε στην αντίληψη μας ότι σας επιτρέπεται σαν προεδρείο με αποφάσεις εννέα προς εννέα και με την νικούσα ψήφο του Προέδρου να εμπλέκετε με τις πράξεις και τις ενέργειες σας ολόκληρο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας σε παράνομες, παράτυπες και αντικαταστατικές αποφάσεις ή/και σε πράξεις που πολλές φορές οδήγησαν το Δ.Σ. στην ολότητα του σε διάπραξη ακόμη και αδικημάτωνꓼ


6. Αναφέρουν κάπου αυτοί οι κανόνες κύριε πρόεδρε ότι μπορείτε να προσλαμβάνετε συνεργάτες, είτε αυτοί είναι γυμναστές, είτε ψυχολόγοι, χωρίς οποιαδήποτε νομότυπη διαδικασία προκήρυξης θέσεων και μετέπειτα χωρίς οποιαδήποτε αξιολόγηση, είτε των πτυχίων τους, είτε των ικανοτήτων τους να τους παρουσιάζετε στους αθλητές της Ομοσπονδίας, χωρίς καν να ελέγξετε αν τους επιτρέπεται νόμιμα να ασκούν τα συγκεκριμένα επαγγέλματα στην Κυπριακή Δημοκρατία; Μάλιστα όλα αυτά κύριε πρόεδρε τα «διαπράττατε» παραπλανώντας ολόκληρο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με διάφορα τεχνάσματα.


Να σας θυμίσουμε κύριε Πρόεδρε την περίπτωση του επιστήμονα «ψυχολόγου» όπου διασύρατε την Ομοσπονδία και ολόκληρο το Δ.Σ. της οδηγώντας την στο να διαπράξει ποινικά αδικήματα παρουσιάζοντας τον συγκεκριμένο άνθρωπο σε επίσημη παρουσίαση της Ομοσπονδίας στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο της Λάρνακας. Να σας θυμίσουμε τις αμέτρητες επιστολές καταγγελιών των αθλητών ή γονέων τους, τους αθλητές αυτούς τους οποίους επικαλείστε ότι θα προστατεύσετε από το παλαιό και σαθρό κατεστημένο, επιστολές που αναφέρονται σε στημένες κληρώσεις, σε παραποιημένα αποτελέσματα επίσημων αγώνων πρωταθλημάτων, σε αποφάσεις σας δύο μέτρων και δύο σταθμών έναντι αθλητών; Να σας θυμίσουμε κύριε πρόεδρε την αναστάτωση που φέρατε με την υπόθεση Διεθνή Σκοπευτή TRAP ή και την επιστολή καταπέλτη του προπονητή του που σας αναφέρει ότι οι Ολυμπιακές Κάρτες δεν αγοράζονται από τα περίπτερα, να σας θυμίσουμε την αναστάτωση που επιφέρατε σε όλη την Ομοσπονδία με την προσπάθεια σας στην αρχή της χρονιάς όταν αναλάβατε και με την ετσιθελική σας στάση να καταργήσετε το «point system» στο προπονητικό στο «SKEET», να σας θυμίσουμε την υποτιμητική και εξευτελιστική σας στάση απέναντι των δύο αξιόλογων μας προπονητών που προσέφεραν πάρα πολλά διαχρονικά στα αθλήματα που υπηρετούσαν, τόσο του σταθερού στόχου, όσο και του «SKEET», όπου με τις πράξεις σας υποχρεώσατε την προπονήτρια του σταθερού

στόχου να υποβάλει παραίτηση, αφού προηγουμένως θέλατε να της μειώσατε κάθετα τις απολαβές της και ως αποτέλεσμα αυτού διαλύσατε σχεδόν το συγκεκριμένο άθλημα, κάτι το οποίο επιδιώκετε με τις τωρινές σας αποφάσεις να κάνετε και στο άθλημα του «SKEET»;


Κανείς δεν θα ξεχάσει την υποτιμητική αναφορά στις ικανότητες αθλητή Ολυμπιακών προδιαγραφών για ότι χρησιμοποίησε τις χορηγίες που έλαβε για αλλότριους σκοπούς αντί για την προετοιμασία του μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες, προσβάλλοντας τον κατάφορα.


Να σας θυμίσουμε την απρεπή σας συμπεριφορά στον «Παγκύπριο Αγώνα COMPAK» στο σκοπευτήριο Λεμεσού όπου λίγο πολύ απειλούσατε δημόσια την διοργανώτρια οργάνωση;


Να σας θυμίσουμε την αλλαγή του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της Ομοσπονδίας με την δική σας αυθαίρετη εμπλοκή και χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη απόφαση από το Δ.Σ. για να βολέψετε το περσινό «CYPRUS GRAND PRIX» στην Λάρνακα προκαλώντας προβλήματα με αδελφικά σωματεία της Ελλάδος, αλλά και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος;


Να σας θυμίσουμε τη σωρεία αυθαίρετων αποφάσεων που λαμβάνετε παράνομα και παράτυπα, χωρίς την έγκριση του Δ.Σ., μέρος της οποίας ήταν και η τελευταία αντικαταστατική απόφαση που πάρθηκε από το Δ.Σ. στην τελευταία του συνεδρία να πάρει «Ειδική Απόφαση» να μετακινήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση μετά το τέλος του χρόνου, πράγμα που απαγορεύει ρητά στο καταστατικό ή να σας θυμίσουμε κύριε Πρόεδρε τις πρόσφατες επιστολές των αθλητών του «SKEET» που απέστειλαν με τις οποίες αναφέρονται στο ότι θα απέχουν από την διεξαγωγή του «CYPRUS GRAND PRIX» ή/και των επίσημων αγώνων ως ύστατη πράξη διαμαρτυρίας τους γιατί τους στερήσατε τους προπονητές τους και ακολούθως έπεσαν βροχή οι ακυρώσεις των συμμετοχών στον συγκεκριμένο αγώνα που διοργανώθηκε τελικά σχεδόν με χωρίς καμιά κυπριακή συμμετοχή.


Κύριε Πρόεδρε, αναφερόμενοι τόσο σε εσάς προσωπικά, όσο και στους άλλους αξιωματούχους του Προεδρείου σας, θα μπορούσαμε δυστυχώς για εσάς, αλλά δυστυχώς και για την Ομοσπονδία μας και κατ’ επέκταση και για τους αθλητές μας να γράφουμε αμέτρητα παραδείγματα όλων αυτών των ετσιθελικών σας, παράνομων και παράτυπων αποφάσεων που διαπράξατε μόλις στον πρώτο χρόνο της προεδρίας σας.


7. Όσο για το κεφάλαιο οικονομικής διαχείρισης της ΣΚΟΚ, τα πράγματα καταντούν γελοία. Η γελοιοποίηση κορυφώνεται με την παρουσίαση των οικονομικών στης ΣΚΟΚ στην πρόσφατη ΓΣ που το προεδρείο της ΣΚΟΚ αδυνατούσε να δώσει απαντήσεις σε ζωτικά ζητήματα των σωματείων, με αποτέλεσμα να μην εγκριθούν οι οικονομικές καταστάσεις του 2020. Το θέατρο του παραλόγου κορυφώθηκε πρώτον όταν το προεδρείο της ΣΚΟΚ κατηγορούσε την ίδια την υπάλληλο της ΣΚΟΚ για το χειρισμό οικονομικών θεμάτων κρύβοντας την ανικανότητα του προεδρείου να διοικήσει ένα γραφείο των 5 ατόμων αλλά και δεύτερο με την προφορική παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων του 2021. Τα οικονομικά της ΣΚΟΚ όχι μόνο δεν τυγχάνουν διαχείρισης αλλά έχουν καταντήσει να είναι επικίνδυνα για το μέλλον της σκοποβολής. Βάση των δικών σας οικονομικών καταστάσεων, έχετε παραλάβει ένα θετικό ενεργητικό και το φέρατε σε μία χρονιά στο -197 χιλ ευρώ!. Αν κάποιος ανασκοπήσει τα λογιστικά της ΣΚΟΚ θα αντιληφθεί το εύρος της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης που μας έφερε εδώ.


8. Σε συνέχεια του πιο πάνω σημείου, στην επιστολή δεν αναφέρετε ότι αποφύγατε να αποστείλετε στα ενδιαφερόμενα σωματεία (αποτάθηκαν με αρκετές επιστολές) τις οικονομικές καταστάσεις της ΣΚΟΚ, αλλά από την άλλη θέλατε να προωθήσετε νέους πολυδάπανους σχεδιασμούς χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η σημερινή οικονομική κατάσταση. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι σωστές αποφάσεις παίρνονται στη βάση δεδομένων και οικονομικών στοιχείων και όχι με αόριστες τοποθετήσεις.


9. Είναι ευκόλως κατανοητό ότι τα πιο πάνω απέχουν πολύ από τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών και Χρηστής Διοίκησης που αναφέρεστε στην επιστολή σας. Με τέτοια κακοδιαχείριση να είστε σίγουρος ότι είναι επακόλουθο να μας έχετε απέναντι σας. Η παρούσα διοίκηση της ΣΚΟΚ είναι ήδη πολύ δυσλειτουργική και δεν χρειάζονται άλλες ενέργειες για να μας πάρουν στον πάτο. Όπως αναφέρεστε στην επιστολή σας η πιο καλή μορφή εξυγίανσης που χρειάζεται η σκοποβολή είναι η απαλλαγή από την παρούσα κακοδιαχείριση πριν να είναι πολύ αργά και πριν από δημιουργία μιας νέας τόσο κακήςεποχής για την Κυπριακή Σκοποβολή.


10. Να είστε σίγουρος ότι τα τέσσερα σωματεία ΣΚΟΛΕΥ, ΣΚΟΛΕΜ, ΣΚΟΑΜ και ΣΚΟΕΠΑ θα είναι πρωτοστάτες στην εξυγίανση του αθλήματος και καλούμε τον ΚΟΑ όπως προβεί σε όλους τους ενδεδειγμένους ελέγχους για την διακρίβωση των όσων μας οδήγησαν μέχρι σήμερα.

Σαν μέτρο αντίδρασης μας, αλλά και σαν «Δικλίδα Ασφαλείας» για να προστατεύσουμε το άθλημα της σκοποβολής, αλλά και την καλή εικόνα της Ομοσπονδίας που κτίστηκε διαχρονικά όλα αυτά τα 39 χρόνια, σας ενημερώνουμε ότι «ΝΑΙ» εμείς οι Οργανώσεις ΣΚΟΛΕΥ, ΣΚΟΛΕΜ, ΣΚΟΑΜ και ΣΚΟΕΠΑ, θα παρεμποδίσουμε το καταστροφικό σας έργο με το να μην παρευρισκόμαστε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., όχι όμως για να δυσκολεύουμε την προσφορά σας προς το άθλημα όπως ισχυρίζεστε, αλλά για να το προστατεύσουμε από τις δικές σας καταστροφικές και παράτυπες συνεχόμενες αποφάσεις.


11. Ναι εμείς οι πιο πάνω οργανώσεις νιώθοντας την μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης μας έναντι των αθλητών της Ομοσπονδίας μας και του αθλήματος της Σκοποβολής γενικότερα, θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για το καλό του αθλήματος. Αν συναισθανόσασταν και εσείς, έστω και με λίγο ίχνος, τις ασήκωτες ευθύνες που σας βαραίνουν θα έπρεπε να είχατε δώσει ήδη την παραίτηση σας προ πολλού. Κύριε Πρόεδρε, νιώθουμε ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ανοχής και επιείκειας προς το προεδρείο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, αλλά με το περιεχόμενο της τελευταίας επιστολής σας, τη ν οποία και δημοσιοποιήσατε, θεωρούμε ότι από εδώ και πέρα θα φέρετε ακέραια την ευθύνη σε ότι θα επακολουθήσει.


Παρά τα όσα σας παραθέτουμε πιο πάνω, είμαστε πάντα ανοικτοί σε διάλογο και επικοινωνία, μακριά από σκοπιμότητες(όπως το εισηγηθήκαμε γραπτώς και προφορικά αλλεπάλληλες φορές) , για την ανατροπή του κλίματος και εξεύρεση κοινής γραμμής για επίλυση των προβλημάτων της ομοσπονδίας . Να σημειώσουμε όμως ότι, η απουσία σας από την διεθνή διοργάνωση CYPRUS GRAND PRIX που έγινε στο ίδιο το σωματείο σας και η αποφυγή συνάντησης εκ μέρους σας (προεδρείο ΣΚΟΚ) με τον πρόεδρο τις ISSF που βρέθηκε στη Κύπρο και που προσπάθησε να λειτουργήσει άτυπα ως καταλύτης στην σημερινή κατάσταση, δεν είναι μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση και μόνο άτυχη και επιπόλαια μπορεί να χαρακτηριστεί.


Παραμένουμε στη διάθεση της Κυπριακή Σκοποβολής.''