ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από την 1η Μαρτίου 2021 μέχρι και την 14η Ιουλίου 2021 η εκπαίδευση / άσκηση των κυνηγετικών σκύλων στην Επαρχία Λάρνακας επιτρέπεται ΜΟΝΟ στις πιο κάτω περιοχές:


1. Δρομολαξιά ( Στρογυλλιές)

Το όριο της περιοχής αρχίζει από την Δρομολαξιά και προχωρεί δυτικά κατά μήκος του ασφαλτόδρομου (Μύλοι Ιωακείμ) προς το γεφύρι Κλαυδιάς επί του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Λάρνακας. Από εκεί προχωρεί βορειοανατολικά κατά μήκος του πιο πάνω δρόμου έως τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού. Από εκεί προχωρεί νοτιοανατολικά κατά μήκος του ασφαλτόδρομου προς Αερολιμένα έως τον κυκλικό κόμβο πριν τον Αερολιμένα. Από εκεί προχωρεί δυτικά προς Δρομολαξιά όπου είναι και το σημείο αρχής.


2. Σκαρίνου-Λεύκαρα (συμπεριλαμβανομένης και της απαγορευμένης περιοχής των καμένων -οινοποιείου Λευκάρων)

Το όριο της περιοχής αρχίζει από την κοινότητα Σκαρίνου και προχωρεί με δυτική κατεύθυνση κατά μήκους του ασφαλτόδρομο που οδηγεί προς το φωτοβολταϊκο πάρκο και τη φάρμα γαϊδουριών Γεωργιάδη. Από εκεί προχωρεί με βορειοδυτική και νοτιοδυτική κατεύθυνση κατά μήκος του αγροτικού δρόμου που οδηγεί προς την Χοιροκοιτιά μέχρι την συνάντηση σε 900 μέτρα με τον αγροτικό δρόμο ( δίπλα από τον πυρήνα απελευθέρωσης περδικιών της Υπηρεσίας Θήρας) που οδηγεί προς Κάτω Δρυ. Από εκεί προχωρεί βορειοδυτικά κατά μήκους του αγροτικού δρόμου προς Κάτω Δρύ από τη τοποθεσία Βαμβακάς και νερό της Μαρόχας μέχρι τη συνάντηση με τον αγροτικό δρόμο που οδηγεί δεξιά προς των ασφαλτόδρομο Λευκάρων -Σκαρινού από τη περιοχή «Λαούνα του Μαύρου». Από εκεί προχωρεί πάλι βορειοδυτικά κατά μήκος του αγροτικού δρόμου σύνορα απαγορευμένης περιοχής του οινοποιείου μέχρι τον ασφαλτόδρομο Κάτω Δρύ -Λευκάρων. Από εκεί προχωρεί με ανατολική και βορειοανατολική  μέχρι τον αυτοκινητόδρομο Λευκάρων – Σκαρίνου. Από εκεί προχωρεί νοτιοανατολικά κατά μήκος του πιο πάνω δρόμου μέχρι τη Σκαρίνου.


3. Αγιος Θεόδωρος  (Συμπεριλαμβάνει και την Απαγορευμένη περιοχή «ΚΟΤΤΑΚΟΥΔΙ»)

Το όριο της περιοχής αρχίζει από την Αλαμινό και προχωρεί νοτιοδυτικά κατά μήκος του αγροτικού δρόμου (σύνορα απαγορευμένης Κοπρού και του νέου λατομείου Γύψου) προς τον Άγιο Θεόδωρο μέχρι τη διασταύρωση προς το HAI HILL και τον λυόμενο πυρήνα απελευθέρωσης περδικιών της Υπηρεσίας Θήρας. Από εκεί προχωρεί βορειοανατολικά κατά μήκος του αγροτικού δρόμου προς την Εκκλησία της Παναγίας των Ασταθκιών περνώντας δίπλα από τα εγκαταλειμμένα χοιροστάσια και αφού περάσει την διασταύρωση προς την Εκκλησία της Παναγίας προχωρεί βόρεια κατά μήκος του αγροτικού δρόμου προς τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Κοφίνου – Αλαμινού μέχρι την συνάντηση με τον πρώτο αγροτικό δρόμο που οδηγεί δεξιά. Από εκεί προχωρεί ανατολικά κατά μήκος του πιο πάνω αγροτικού δρόμου μέχρι τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Κοφίνου – Αλαμινού. Στη συνέχεια προχωρεί νοτιοανατολικά κατά μήκος του πιο πάνω δρόμου μέχρι την Αλαμινό όπου είναι και το σημείο αρχής.


4. Οδού – Αγίοι Βαβατσινιάς

Το όριο της περιοχής αρχίζει από τον ασφαλτόδρομο Οράς - Μελίνης και την διασταύρωση προς Οδού . Από εκεί προχωρεί Β/Δ κατά μήκος του δρόμου προς την Οδού και στη συνέχεια από την Οδού προχωρεί βόρεια κατά μήκος του δρόμου προς Λιβαδόχορτο και στη συνέχεια κατά μήκος του αγροτικού δρόμου προχωρεί Β/Α από την περιοχή «Μούττη του Χάρακα» προς τον αγροτικό δρόμο Κιονιών – Αγιούς . Στην συνέχεια από εκεί προχωρεί Ν/α κατά μήκος του αγροτικού δρόμου Κιονιών - Αγιούς προς Αγιούς Βαβατσινιάς . Στη συνέχεια από εκεί προχωρεί Ν/Δ κατά μήκος του ασφαλτόδρομου (δρόμος Φράκτης Αγιούς) προς ασφαλτόδρομο Οράς – Μελίνης . Από εκεί προχωρεί δυτικά μέχρι τη διασταύρωση προς Οδού.


5. Τερσεφάνου - Τρίμυθος (Απαγορευμένη)

Το όριο της περιοχής αρχίζει από την κοινότητα Τερσεφάνου και προχωρεί με δυτική, βόρεια και βορειοδυτική κατεύθυνση, κατά μήκος της οδού Οδυσσέως, που περνά από το Κοινοτικό Στάδιο Ποδοσφαίρου και στη συνέχεια χωματόδρομου, που περνά από την υδατοδεξαμενή του Τμήματος Υδάτων (Αlethriko Break Pressure Tank) και τις τοποθεσίες “Μαζερή”, “Πλατύ” και “Νερούππηδες”, μέχρι τη συμβολή του με άλλο χωματόδρομο στην τοποθεσία “Μοσφιλωτή” της κοινότητας Αλεθρικού και σε απόσταση 4 χλμ. περίπου από το σημείο αρχής • από εκεί προχωρεί με νότια και νοτιοδυτική κατεύθυνση κατά μήκος του πιο πάνω χωματόδρομου που περνά από την τοποθεσία “Γωνιές”, μέχρι τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο στην κτηνοτροφική περιοχή Αλεθρικού • από εκεί προχωρεί με νοτιοδυτική, νότια, βορειοδυτική και δυτική κατεύθυνση, κατά μήκος του πιο πάνω ασφαλτοστρωμένου δρόμου, που περνά από το παλαιό κοιμητήριο της κοινότητας Αλεθρικού, μέχρι την οδό Παύλου Λιασίδη της πιο πάνω κοινότητας • από εκεί προχωρεί με βορειοανατολική κατεύθυνση, κατά μήκος της πιο πάνω οδού, μέχρι τον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λάρνακας, κατά μήκος του οποίου συνεχίζει με βορειοανατολική κατεύθυνση μέχρι τη συμβολή του με χωματόδρομο στην τοποθεσία “Περδίκια” της κοινότητας Κλαυδιάς και σε απόσταση 2 χλμ. περίπου • από εκεί προχωρεί με νοτιοανατολική, ανατολική και πάλι νοτιοανατολική κατεύθυνση, κατά μήκος του πιο πάνω χωματόδρομου, που περνά δυτικά του υψώματος “Μούττη του Αλέξιγρου” και από τις τοποθεσίες “Τρουλλί” και “Τρία Βουνάρκα”, της κοινότητας Τερσεφάνου, μέχρι τον κύριο δρόμο Κλαυδιάς – Τερσεφάνου, κατά μήκος του οποίου συνεχίζει με νότια και νοτιοδυτική κατεύθυνση, για να καταλήξει στο σημείο αρχής.


6. Λάγεια (Μπότηδες – Πευκερή)

Το όριο της περιοχής αρχίζει από την συμβολή του κύριου δρόμου Χοιροκοιτίας – Οράς – Οδούς και του χωματόδρομου, που οδηγεί στην τοποθεσία «Νερόν του Άγιου Παύλου», στην τοποθεσία «Αμπέλι του Παπά Σωτήρη», της κοινότητας Λάγειας· από εκεί, προχωρεί με νοτιοδυτική, νοτιοανατολική, νότια, βορειοανατολική και νότια κατεύθυνση, κατα μήκος του πιο πάνω χωματόδρομου, περνά από τις τοποθεσίες «Αμπέλι του Παπά Σωτήρη», «Σπήλιοι», «Νερόν του Αγίου Παύλου» και «Έξω Βουνά», μέχρι την συμβολή του με άλλο χωματόδρομο, που οδηγεί από την κοινότητα Λάγειας στην κοινότητα Ακαπνούς, σε απόσταση 1650 μέτρων, περίπου, από το σημείο αρχής · από εκεί, συνεχίζει με δυτική κατεύθυνση, κατα μήκος του πιο πανω χωματόδρομου παράλληλα με τον ποταμό, μέχρι τη συμβολή του με αντιπυρική ζώνη, αμέσως μετά τη διασταύρωση του με τον πιο πάνω ποταμό, σε απόσταση 700 μέτρων, περίπου· από εκεί, προχωρεί με βορειοδυτική κατεύθυνση, κατα μήκος της πιο πάνω αντιπυρικής ζώνης, που περνά από την τοποθεσία «Διακονάκη», της κοινότητας Οράς, μέχρι την συμβολή της με χωματόδρομο, που οδηγεί στον κύριο δρόμο Οδούς – Οράς – Χοιροκοιτίας, σε απόσταση 1130 μέτρων, περίπου · από εκεί, συνεχίζει με ανατολική και βόρεια κατεύθυνση, κατα μήκος του πιο πάνω χωματόδρομου, που περνά από την τοποθεσία «Μάντρες», μέχρι την συμβολή του με τον κύριο δρόμο Οδούς – Οράς – Χοιροκοιτίας, σε απόσταση 1550 μέτρων, περίπου και από εκεί, συνεχίζει με νοτιοανατολική κατεύθυνση, κατα μήκος του πιο πάνω κύριου δρόμου, για να καταλήξει στο σημείο αρχής.


7. Αλεθρικό – Αγγλισίδες – Πουπές (Συμπεριλαμβανομένης και της Απαγορευμένης περιοχής κυνηγίου)

Το όριο της περιοχής αρχίζει από τη συμβολή της λεωφόρου Φιλίας και της οδού Ομόνοιας, της κοινότητας Αλεθρικού ∙ από εκεί προχωρεί με νότια και νοτιοδυτική κατεύθυνση, κατά μήκος της πιο πάνω οδού και στη συνέχεια της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου και του ασφαλτοστρωμένου δρόμου Αλεθρικού – Απλάντας – Αναφωτίδας, μέχρι τη συμβολή του πιο πάνω ασφαλτοστρωμένου δρόμου και χωματόδρομου στην τοποθεσία ʺΚαυκάλλιαʺ και σε απόσταση 2235 μέτρων, περίπου∙ από εκεί με βορειοδυτική και νοτιοδυτική κατεύθυνση, κατά μήκος του πιο πάνω χωματόδρομου, που περνά από τις τοποθεσίες ʺΝεροπηγήʺ και ʺΚαψάλιαʺ της κοινότητας Αγγλισίδων και διασταυρώνεται με τον ποταμό Ξερόπουζο, μέχρι τη συμβολή του με την ασφαλτοστρωμένη οδό Ανδρέα Παπανδρέου της πιο πάνω κοινότητας ∙ από εκεί προχωρεί με βορειοανατολική κατεύθυνση, κατά μήκος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου, προέκταση της πιο πάνω οδού, μέχρι τον πρώτο παλαιό δρόμο Κοφίνου – Λάρνακας, κατά μήκος του οποίου συνεχίζει, με βορειοανατολική κατεύθυνση, μέχρι τον παλαιό κύριο δρόμο Κοφίνου – Λάρνακας∙ από εκεί με βορειοανατολική κατεύθυνση, κατά μήκος του πιο πάνω παλαιού κύριου δρόμου, μέχρι τη συμβολή του με ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στην κοινότητα Αλεθρικού και από εκεί συνεχίζει με νοτιοανατολική κατεύθυνση, κατά μήκος του πιο πάνω ασφαλτοστρωμένου δρόμου, και στη συνέχεια των λεωφόρων Μάμα & Κυπριανού και Φιλίας, για να καταλήξει στο σημείο αρχής.


8. Καλό Χωριό – Αγ. Άννας

Το όριο της περιοχής αρχίζει από το χωριό Αγία Άννα (δίπλα από τον φούρνο του παπά ) και προχωρεί κατά μήκος του αγροτικού δρόμου βορειοανατολικά προς το κρατικό δάσος «μούττη του ζιού» και στην συνέχεια κατά μήκος του ίδιου αγροτικού δρόμου από την περιοχή «Καμπί» νοτιοανατολικά μέχρι την συνάντηση με τον αγροτικό δρόμο «Μουττής ζιού» Καλού Χωριού δίπλα από τον πυρήνα απελευθέρωσης περδικιών της Υπηρεσίας Θήρας με αρ. 11. Από εκεί προχωρεί νοτιοανατολικά προς Καλό Χωριό και άμεσος δίπλα από τα κτηνοτροφικά υποστατικά του (ΠΑΠΗ) προχωρεί νότια και νοτιοδυτικά προς το δρόμο Καλού Χωριού -Αγίας Άννας περνώντας δίπλα από το βόρειο άκρο της απαγορευμένης περιοχής Δάσους Καλού Χωριού, μέχρι τον ασφαλτόδρομο Καλού Χωριού -Αγίας Άννας δίπλα από τα υποστατικά τις “T&M Commercial Cyprus” από εκεί προχωρεί βορειοδυτικά προς Αγία Άννα όπου είναι και το σημείο αρχής.


9. Ορά(Κοκκινόμουτη)

Το όριο της περιοχής αρχίζει από τον ασφαλτόδρομο Λάγειας – Οράς από το σημείο που αρχίζει το νότιο σύνορο της απαγορευμένης περιοχής (Καμένη περιοχή) στην τοποθεσία "Ληνός" (Γεφύρι Λινού) από εκεί προχωρεί βόρεια κατά μήκος του συνόρου της πιο πάνω απαγορευμένης μέχρι την συνάντηση σε 1400 μέτρα με τον Αγροτικό δρόμο που οδηγεί προς Αρκοελιερή στη τοποθεσία Κοκκινόμουτη από εκεί προχωρεί νοτιοανατολικά προς Αρκοελιερή μέχρι την συνάντηση σε 500 μέτρα με τον αγροτικό δρόμο στην περιοχή Κατσουριές που οδηγεί δεξιά από εκεί προχωρά νοτιοδυτικά κατά μήκος του πιο πάνω δρόμου μέχρι τον ασφαλτόδρομο Λάγειας – Οράς στην περιοχή Χαντατσιά (Μικρό Γεφύρι Χαντατσιάς ) από εκεί προχωρεί βορειοδυτικά κατά μήκος του πιο πάνω δρόμου προς Ορά μέχρι το σημείο αρχής.


10. Αραδίππου (κράνη)

Το όριο της περιοχής αρχίζει από το μνημείο των Οηέδων στη συμβολή του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λάρνακας και του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΥ Κόσης∙ από εκεί προχωρεί με νοτιοανατολική κατεύθυνση, κατά μήκος του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λάρνακας και της λεωφόρου Παναγίας Αιματούσης στο δήμο Αραδίππου, μέχρι χωματόδρομο, σε απόσταση 3800 μέτρων, περίπου, από το σημείο αρχής ∙ από εκεί, με βορειοδυτική κατεύθυνση, κατά μήκος του πιο πάνω χωματόδρομου, που περνά από το παλιό εργοστάσιο αμμοβολής και τη συμβολή του δρόμου προς το Paintball, καθώς επίσης και από τις τοποθεσίες «Κοφινάρια» και «Αργάκι του Πεύκου» του δήμου Αραδίππου και φτάνει μέχρι άλλο χωματόδρομο, νότια του Κρατικού Δάσους «Τάφοι των Οηέδων», σε απόσταση 2450 μέτρων, περίπου ∙ από εκεί, συνεχίζει με νοτιοδυτική και νότια κατεύθυνση, κατά μήκος του πιο πάνω χωματόδρομου, μέχρι το χωματόδρομο, σε απόσταση 640 μέτρων, περίπου, κατά μήκος του οποίου προχωρεί με δυτική και βορειοδυτική κατεύθυνση, μέχρι τη συμβολή του με άλλο χωματόδρομο, στο σημείο όπου βρίσκεται το δασικό ορόσημο με αρ. 41, του πιο πάνω Κρατικού Δάσους∙ από εκεί, συνεχίζει με βορειοδυτική, βόρεια, δυτική και νοτιοδυτική κατεύθυνση, κατά μήκος του πιο πάνω χωματόδρομου και παράλληλα της νότιας οροθετικής γραμμής του πιο πάνω Κρατικού Δάσους, περνώντας από την τοποθεσία «Κούρκουλλος του Σιαντώνη», μέχρι το δασικό ορόσημο με αρ. 47 ∙ από εκεί συνεχίζει με δυτική, βορειοανατολική βορειοδυτική και νοτιοδυτική κατεύθυνση, κατά μήκος του ίδιου χωματόδρομου, μέσα στο πιο πάνω δάσος, μέχρι το δασικό ορόσημο με αρ. 48, από όπου συνεχίζει με βορειοδυτική κατεύθυνση, κατά μήκος του ίδιου πιο πάνω χωματόδρομου, μέχρι την οροθετική γραμμή του πιο πάνω δάσους, σε απόσταση 90 μέτρων, περίπου ∙ από εκεί, προχωρεί με νότια και νοτιοδυτική κατεύθυνση, κατά μήκος της πιο πάνω οροθετικής γραμμής, μέχρι χωματόδρομο σε απόσταση 130 μέτρων, περίπου, κατά μήκος του οποίου συνεχίζει, με βορειοδυτική, νοτιοδυτική και βορειοδυτική κατεύθυνση, μέχρι τη συμβολή του με άλλο χωματόδρομο, σε απόσταση 365 μέτρων, περίπου, στην τοποθεσία «Τσακκίστρα» της κοινότητας Κόσης ∙ από εκεί με βορειοδυτική κατεύθυνση, μέχρι το χωματόδρομο, σε απόσταση 390, περίπου, κατά μήκος του οποίου συνεχίζει με ανατολική και βόρεια κατεύθυνση, μέχρι τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί από το ΧΥΤΥ Κόσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λάρνακας και από εκεί, συνεχίζει με βόρεια και βορειοανατολική κατεύθυνση, κατά μήκος του πιο πάνω ασφαλτοστρωμένου δρόμου και καταλήγει στο σημείο αρχής.


11. Κοφινού (Μαυρος)

Το όριο της περιοχής αρχίζει από το τριγωνομετρικό σημείο ʺΝέο Μαύροʺ, του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, που βρίσκεται 30 μέτρα, περίπου, δυτικά του δασικού οροσήμου αρ. F.C.20, της νότιας οροθετικής γραμμής του δάσους Κακορακιάς (Block B) ∙ από εκεί προχωρεί με βορειοδυτική και βόρεια κατεύθυνση, κατά μήκος χωματόδρομου, που περνά δυτικά του F.C.43 και φτάνει σε τρίστρατο στην τοποθεσία ʺΜαύροςʺ, σε απόσταση 1060 μέτρων, περίπου, από το σημείο αρχής ∙ από εκεί, προχωρεί με βορειοανατολική κατεύθυνση, κατά μήκος του μεσαίου χωματόδρομου, που διασχίζει το δάσος Κακορακιάς (Block  , περνά από τα δασικά ορόσημα F.C.58, 59 και 60, επί της βόρειας οροθετικής γραμμής του πιο πάνω δάσους και συνεχίζοντας, με βόρεια κατεύθυνση, διασταυρώνεται με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στο Δορυφορικό σταθμό της CYTA, ʺΜακάριος ΙΙΙʺ και συνεχίζει με βόρεια κατεύθυνση, μέχρι την υπόγεια διάβαση οχημάτων του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού∙ από εκεί, προχωρεί, με νότια και νοτιοανατολική κατεύθυνση, κατά μήκος του πιο πάνω αυτοκινητόδρομου και σταματά σε απόσταση 1815 μέτρων, περίπου ∙ από το σημείο αυτό, εκτείνεται ακριβώς δυτικά, σε ευθεία γραμμή 135 μέτρων, περίπου, μέχρι το χωματόδρομο που οδηγεί στο δάσος Κακορακιάς (Block B)∙ από εκεί συνεχίζει με δυτική, νοτιοδυτική και βορειοδυτική κατεύθυνση, κατά μήκος του πιο πάνω χωματόδρομου, που περνά από την τοποθεσία ʺΒαθιά Λαξιάʺ της κοινότητας Κοφίνου, και τα δασικά ορόσημα F.C.15, 16, 17, 18, 19 και 20 και καταλήγει στο σημείο αρχής.


12. Μαρί (Αγία Μαύρη)

Το όριο της περιοχής αρχίζει από την αερογέφυρα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας παρά την ακτή του Κυβερνήτη στα διοικητικά όρια των επαρχιών Λεμεσού - Λάρνακας˙ από εκεί με βορειοανατολική κατεύθυνση κατά μήκος του συνδετικού δρόμου της πιο πάνω αερογέφυρας με τον αυτοκινητόδρομο και στη συνέχεια του πρώτου παλαιού κύριου δρόμου Λεμεσού– Λευκωσίας μέχρι τη συμβολή του με ασφαλτοστρωμένο δρόμο σε απόσταση 800 περίπου μέτρων˙ από εκεί με βόρεια και βορειοδυτική κατεύθυνση κατά μήκος του πιο πάνω ασφαλτοστρωμένου δρόμου που περνά δίπλα από την πηγή της Αγίας Μαύρης και τα λατομεία της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων μέχρι το τέρμα του στο σκυβαλότοπο κοινοτήτων Λάρνακας στη τοποθεσία ″Δρόσινα″˙ από εκεί με βορειοανατολική κατεύθυνση κατά μήκος του χωματόδρομου που εφάπτεται της περίφραξης του πιο πάνω σκυβαλότοπου και περνά από τη τοποθεσία ″Πάμπουλος του Χ″ Μιχαήλ″ μέχρι τη συμβολή του με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο ενιαίου σκυβαλότοπου της κοινότητας Μαρί˙ από εκεί με ανατολική κατεύθυνση κατά μήκος του πιο πάνω ασφαλτοστρωμένου δρόμου μέχρι την αερογέφυρα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, βορειοδυτικά της κοινότητας Μαρί και από εκεί με νοτιοδυτική κατεύθυνση κατά μήκος του πιο πάνω αυτοκινητόδρομου μέχρι το σημείο αρχής.