Μετά τις δηλώσεις της Άντρης Ελευθερίου στα ΜΜΕ για σεξουαλική παρενόχληση, το διοικητικό συμβούλιο της ΣΚΟΚ δηλώνει ότι βρίσκεται δίπλα της και δίπλα σε κάθε αθλητή για να καθαρίσουν οι χώροι του αθλητισμού.


Αναλυτικά η ανακοίνωση: 


Οι πρόσφατες δηλώσεις της πρωταθλήτριά μας Άντρης Ελευθερίου, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε διάφορα ΜΜΕ, έπεσαν ως «κεραυνός εν αιθρία», σ’ όλα τα μέλη του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου της ΣΚΟΚ! Αυτό που όλοι γνωρίζαμε και όλοι καλλιεργούσαμε μέχρι σήμερα ήταν το πνεύμα σύμπνοιας και συμπόρευσης, αξιωματούχων, προπονητών και αθλητών, «συνταγή» η οποία έφερε την κυπριακή σκοποβολή στο ζηλευτό εκείνο επίπεδο που όλοι οι αρμόδιοι αθλητικοί φορείς, όπως και όλος ο φίλαθλος κόσμος της Κύπρου εκτιμούν και θαυμάζουν.

Εκ πρώτης όψεως, συγχαίρουμε την Άντρη για το θάρρος της να μιλήσει για το αποτρόπαιο θέμα που την απασχολούσε για χρόνια. Και βεβαίως, σεβόμαστε τη θέση της αθλήτριας, ότι λόγω ολυμπιακής προετοιμασίας δεν επιθυμεί προς το παρόν να δώσει συνέχεια στο θέμα. Όμως ως η ανώτατη αρχή της κυπριακής σκοποβολής, δηλώνουμε απερίφραστα ότι βρισκόμαστε δίπλα στην αθλήτρια και δίπλα σε κάθε αθλητή και αθλήτρια μας που θα βρεθεί στη θέση της Άντρης. Ζητούμε δε από την αθλήτρια να καταθέσει τα στοιχεία εκείνα που θα δώσουν το δικαίωμα στο Δ.Σ της ΣΚΟΚ να αναλάβει την υπόθεση και να την οδηγήσει εκεί που πρέπει, για να καθαρίσουν οι χώροι του αθλητισμού από τα ανώμαλα εκείνα άτομα που προσβάλλουν τόσο τον αθλητισμό όσο και την κοινωνία μας.

Τα δυο αθλητικά γεγονότα για τα οποία μίλησε η πρωταθλήτρια μας (Κοινοπολιτειακοί 2006 και Πεκίνο 2008), δεν ήταν αποστολές της ΣΚΟΚ, αλλά αποστολές της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στις οποίες βεβαίως συμμετείχαν και αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας μας, οι οποίοι σήμερα δεν βρίσκονται στο Δ.Σ. της ΣΚΟΚ, όμως το νυν Δ.Σ θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή μαζί τους για να πάρει πληροφορίες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να συντονίσει τις προσπάθειες του και με το Ε.Σ της ΚΟΕ, που ήταν και η αρμόδια Αρχή της συμμετοχής μας στους πιο πάνω αγώνες.

Οπωσδήποτε το θέμα δεν σταματά εδώ και ως Δ.Σ της ΣΚΟΚ, θα επανέλθουμε…


Δ.Σ. ΣΚΟΚ

19/01/2021