Στους διεθνείς αγώνες κόμπακ, για το “Grand Prix of Crete” στο εθνικό σκοπευτήριο Χανίων...Χρυσός νικητής ο Πολωνός Ρεμίκιους Βλόνταρτσικ!


Αργυρό μετάλλιο για την Κύπρο, με τον Λουκά Ψημολοφίτη στην κατηγορία των σίνιορς!

Πετυχημένη διοργάνωση από τον Σκοπευτικό Σύλλογο «Ο ΒΑΡΔΑΣ» Χανίων!


Ο Πολωνός σκοπευτής Ρεμίκιους Βλόνταρτσικ, ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής στους διεθνείς αγώνες κόμπακ, για το “Grand Prix of Crete”, που έγιναν στο εθνικό σκοπευτήριο Χανίων, το περασμένο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου. Τους αγώνες, που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC, διοργάνωσε με επιτυχία ο Σκοπευτικός Σύλλογος «Ο ΒΑΡΔΑΣ» Χανίων και σ’ αυτούς συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 7 χώρες της Ευρώπης.


Ο Πολωνός νικητής στη γενική κατάταξη ολοκλήρωσε τον αγώνα με 197/200, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ούγγρος παγκοσμιονίκης Αντράς Ζερταχέλι με 194/200 και στην τρίτη ο Έλληνας Γεράσιμος Χριστοφοράτος με 193/200. Ο Κύπριος πρωταθλητής Λεύκιος Μιλτιάδους, με 192/200 ισοβάθμησε στην τέταρτη θέση με τον Γεώργιο Ψιλλάκη από την Ελλάδα. Στους αγώνες συμμετείχαν άλλοι τρεις Κύπριοι διεθνείς, οι οποίοι τερμάτισαν στις ακόλουθες θέσεις με τα εξής αποτελέσματα.


  8. Λουκάς Ψημολοφίτης        184/200

14. Κωνσταντίνος Ονησιφόρου    176/200

16. Αντώνης Λοϊζίδης            175/200


Ο Λουκάς Ψημολοφίτης, με το 184/200 εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των σίνιορς, όπου την πρώτη και την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Έλληνες Παναγιώτης Κατσιώτης (189/200) και Αντώνιος Χτζηγιάννης (177/200). Πέρα από τους αθλητές, στο εθνικό σκοπευτήριο των Χανίων βρέθηκε και ο Κύπριος διαιτητής Σταύρος Σταυρινός, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών για να διαιτητεύσει στους αγώνες. Το «παρών» τους στη διεθνή σκοπευτική διοργάνωση, έδωσαν και τρεις Βρετανοί σκοπευτές, μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου και μέλη σκοπευτικών σωματείων της ΣΚΟΚ, οι οποίοι όμως αγωνίστηκαν με τη Βρετανική σημαία και κατέλαβαν τις ακόλουθες θέσεις στη γενική κατάταξη.


20. Μαρκ Μίλαν        172/200

31. Στέφεν Σάπλε        158/200

33. Πίτερ Χολ            148/200


Ο Πίτερ Χολ, ήταν και ο νικητής στην κατηγορία των βετεράνων, ενώ στη γυναικεία κατηγορία πρώτευσε η Βικτώρια Βλόνταρτσικ από την Πολωνία με 172/200, με τις Ελληνίδες Αργυρώ Μακρή (166/200) και Κατερίνα Μαυράντζα (135/200) να εξασφαλίζουν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


1. Τα μέλη της κυπριακής αποστολής μπροστά από το μνημείο της Αδελφοποίησης ΒΑΡΔΑ – ΣΚ.Ο. Λευκωσίας. Ο διαιτητής Σταύρος Σταυρινός και οι σκοπευτές Λουκάς Ψημολοφίτης, Λεύκιος Μιλτιάδους, Κωνσταντίνος Ονησιφόρου και Αντώνης Λοϊζίδης


2. Οι νικητές στην κατηγορία των σίνιορς. Στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου ο Λουκάς Ψημολοφίτης


3. Οι νικήτριες στην κατηγορία των γυναικών

4. Ο Πίτερ Χολ στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του κόμπακ βετεράνων


5. Οι Κύπριοι και Βρετανοί που συμμετείχαν στους αγώνες, σε αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από το μνημείο της Αδελφοποίησης ΒΑΡΔΑ – ΣΚ.Ο. Λευκωσίας