Αρκετά ψηλά τα πρώτα αποτελέσματα! Αθλητές, παράγοντες και επίσημοι προσκεκλημένοι, απόλαυσαν το τελετουργικό μέρος της επίσημης τελετής έναρξης, ενώ όλοι οι ομιλητές συγχάρηκαν τη ΣΚΟΚ για τις πετυχημένες διοργανώσεις και τη σημαντική συμβολή της στον Αθλητικό Τουρισμό! 


Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν σήμερα στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, οι 17οι Παγκόσμιοι Αγώνες Κόμπακ, που αποτελούν και την κορυφαία φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC. Στους αγώνες συμμετέχουν 500 αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες και από 250 σκοπευτές που αγωνίστηκαν χθες το πρωί, στους πρώτους 50 δίσκους (οι υπόλοιποι θα αγωνίζονταν το απόγευμα), τρεις αθλητές πέτυχαν το απόλυτο 50/50, ενώ άλλοι 7 είχαν από μια απώλεια. Μεταξύ αυτών και οι διεθνείς σκοπευτές μας Ηλίας Ηλία, Ηλίας Σταμπόλης και Ροδοσθένης Ροδοσθένους, ενώ οι Χαράλαμπος Χατζημιχαήλ, Παύλος Ροδοσθένους, Στόεβ Καλογιάν, Σάββας Ιωάννου, Λουκάς Ψημολοφίτης, Γεώργιος Κυπραίος και Μάριος Βαρβάτσης, ήταν μεταξύ των 13 σκοπευτών που είχαν από 2 απώλειες (48/50).

Αύριο Παρασκευή, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9.00 π.μ και οι σκοπευτές θα συμπληρώσουν 100 δίσκους (50 την ημέρα).


Η Τελετή Έναρξης

Η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου), στην παρουσία της προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, η οποία έθεσε τη διοργάνωση υπό την αιγίδα της, των προέδρων της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και της FITASC, του αντιπροέδρου του ΚΟΑ, των δημάρχων Λάρνακας και Αραδίππου, αξιωματούχων του αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλών φίλων της σκοποβολής.

Το τελετουργικό μέλος της έναρξης , παρουσίαση των διαιτητών και των χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες, προβολή ταινιών για τα 100χρονα της FITASC και την ιστορία της ΣΚΟΚ, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του γνωστού χορευτή Ντίνου Τταντή και ρίψη βεγγαλικών. Τόσο οι Κύπριοι και πολύ περισσότερο οι ξένοι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν με τους παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς, ιδιαίτερα με το χορό των ποτηριών του Ντίνου Τταντή, ο οποίος στο τέλος εξέπληξε ευχάριστα τους θεατές με την τοποθέτηση σκοπευτικού όπλου πάνω από τα ποτήρια.

Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό, το μέλος του Δ.Σ της FITASC Λουκάς Χάματσος, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Τζοβάνης Σαββίδης, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και ο πρόεδρος της FITASC Ζιαν Φρανουά Παλίγκας, ο οποίος κήρυξε και την επίσημη έναρξη των αγώνων. Όλοι οι ομιλητές συγχάρηκαν τη ΣΚΟΚ για τις επιτυχίες των αθλητών της που τιμούν και προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας, καθώς και για τις πετυχημένες διοργανώσεις που αναλαμβάνει και τη σημαντική συμβολή της στον Αθλητικό Τουρισμό.



  • Ο πρόεδρος της FITASC Ζιαν Φρανσουά Παλίγκας στην παρουσία του προέδρου της ΣΚΟΚ Τζοβάνη Σαββίδη, κηρύσσει την επίσημη έναρξη των αγώνων
  • & 2Α. Κυπριακοί χοροί από το συγκρότημα του Ντίνου Τταντή
  • – 3Ε. Στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα των αγώνων.