ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Απάντηση
682
Full Member

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση από 682 »

LEFKIOS έγραψε:Φίλε Γιάννη τα φυσίγγια της νοπελ που χρησιμοποιείς τα δοκίμασες στην φάσα του Αυγούστου?, αν ναι με πιο καιρό(υγρό ,κανονικό, ξηρό).
τον αυγουστο ναι το πρωι supper caccia και πιο μετα τα formoula kai ta m speed. στο ενδυμικο και μεσημερι το πρωτο και παλε κανονι! δεν ξερω φιλε
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Γιάννη όταν θα έχω την ευκαιρία θα τα δοκιμάσω και θα σου πω τις εντυπώσεις μου. Τώρα πρέπει να σε αφήσω διότι αύριο πρωί 3+30 θα ξυπνήσω για να πάω αναγνώριση στη Πάφο για φάσες. Τα λέμε λοιπόν αύριο.
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε synergy σε χαιρετώ. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια στο μήνυμα σου ,αλλά νομίζω υπερβάλλεις λίγο με τον τίτλο πού μου έδωσες. Εδώ στο φόρουμ είμαστε όλοι ισοι, ένα μονο πράγμα μας ενώνει, ότι αγαπάμε με πάθος το κυνήγι και αυτό μας το πάθος μας κάνει να μαθαίνουμε , να διαβάζουμε και να ερευνούμε ότι δίποτε έχει σχέση με το κυνήγι. Αυτό κάνω και εγώ, έχω ιδιαίτερη αδυναμία για καιρικές συνθήκες και φυσίγγια και πάνω σαυτή την βάση μπορώ να σου πω την άποψη μου λόγο εμπειρίας και δοκιμών, δεν είμαι ειδικός , απλώς έχω άποψη. Για το όπλο σου ένα BROWNING CENERGY με αυλούς διευρυμένους 18.8 και 18.8 και με βάρος 3,200Κιλά με την δική μου λογική μου λέγει ότι έχεις το πλεονέκτημα να χρησιμοποιείς περισσότερα γραμμάρια λόγο τον αυλό σου. Δηλαδή αν είχες να επιλέξεις μεταξύ δύο φυσιγγίων που κάνουν και τα δυο για ξηρό καιρόν( για θέμα καιρού έχω ανάλυση στο σχετικό σημείωμα μου “καιρικές συνθήκες και φυσίγγια”, πού δημοσιεύθηκε 4/7) ένα 28γρ και ένα 36γρ σίγουρα στην δίκη σου περίπτωση με 18.8 αυλούς θα ήταν πιο λογικό το 36γρ, διότι άλλο να ρίχνεις προς τον στόχο 345 σκάγια και άλλο 268(δηλαδή 77 σκάγια περισσότερα). Δηλαδή μπορούμε να πούμε ότι στο ποιο πάνω παράδειγμα χρησιμοποιώντας το 36γρ θα έχεις περίπου 25% περισσότερες πιθανότητες να κτυπήσεις το θήραμα δεόμενου ότι σημάδεψες σωστά. Aν το θέσω διαφορετικά πχ σε ένα χαρτόνι 1χ1 μ σε απόσταση 35μ θα έχεις πυκνότητα σκαγιών κατά 25% περισσότερη και άρα λιγότερες πιθανότητες να διαφύγει το θήραμα από κενά .Εδώ θέλω να επισημάνω κάτι για να μην παρεξηγηθώ . Δεν σημάνει ότι κάποιος που έχει στενούς αυλούς ( 18.3-18.2 κλπ) δεν μπορεί να ρίξει 36γρ η και περισσότερα, απλός εσύ θα έχεις το πλεονέκτημα του λιγότερου λακτίσματος, λιγότερου πονοκεφάλου και γενικά λιγότερη δυσφορία. Για θέμα τσοκαρίσματος δεν θέλω να το εμπλέξω με την πυκνότητα διότι σχολιάζω το πλεονέκτημα των διευρυμένων αυλών. Να το πω κυπριακά το όπλο σου χωνεύκει καλύτερα τα πολλά γραμμάρια λόγο των διευρυμένων αυλών. Φυσικά ο ποιο αλάνθαστος κριτής είναι το χαρτόνι και αυτό μόνο εσύ μπορείς να το κάνης που έχεις το συγκεκριμένο όπλο. Ποιο κάτω σου δίδω κάποιους συνδυασμούς φυσιγγίων και καιρός όμως θα ήταν ποιο ορθό να δοκιμάσεις και σε χαρτόνι τα φυσίγγια για να δεις και πως συμπεριφέρονται με το συγκεκριμένο όπλο.
ΥΓΡΟΣ-extra top 31.5gr,express33.5gr,super35.5-olympia super32gr,special 34gr mini magnum40gr-vict. starlight32g
ΞΗΡΟΣ- extra baby28.5gr,mini29gr,royal33.5gr-olympi. h/v31gr, gem28gr,gem32gr,gem36gr-vict 31g
ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ-extra tiger 30gr,laser36gr-olympia s/game32gr,quick30gr,gem35gr- vict.mirage30gr
Αυτά προς το παρόν εύχομαι να σε βοήθησα τα ξαναλέμε.
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

φιλε λευκιε διαβασα την ερευνα σου και πραγματικα φαινεται πολυ λογικο το συμπερασμα σου για τισ ταχυτητες των φυσιγγιων αναλογα μετον καιρο που πρεπει να χρησιμοποιουμε.
κυνηγω φτερωτο εδω και 20 χρονια ,το οπλο μου ειναι skb 32 ιντζες και τσοκ συνηθως 3-1.μπορω να πω οτι εχω πολυ καλα αποτελεσματα.στην περιοδο μονο τησ τραχιλας τον νοεμβριο με αρκετα ψηλεσ θερμοκρασιες και βορειους ανεμουσ δεν σκοτωνονται ακαριαια τα πουλια πολλα ξιφτερισματα και σπασιμο νευρων για μενα!πεζω ατλασ 29 με 11 σκαι πρωι και εξτρα 28 τορτορελλα 12 σκαι

ξημερωμα 33 σαρκα εξτρα 9 σκαι και το καλυτερο μου ολη μερα ειναι ολυμπια σκητ κιτρινη 32 με 9σκαι
χρειαζομε ενα φυσιγγιο μονο για το βορια με ψηλη θερμ.και ενα παλι για βορια τον ιανουαριο με κανονικες θερμ.αλλα με υγρασια γιατι στην τσιχλα αυτη την εποχη στην αμμοχωστο πολλες μερες ειναι με βορια και παρα πολυ υγρασια. συγνωμη αν σε κουρασα θα ηθελα τη γνωμη σου και ορισμενες ταχυτητες φυσιγγιων ατλας και εξτρα.ευχαριστω.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

682 έγραψε:
LEFKIOS έγραψε:Φίλε Γιάννη τα φυσίγγια της νοπελ που χρησιμοποιείς τα δοκίμασες στην φάσα του Αυγούστου?, αν ναι με πιο καιρό(υγρό ,κανονικό, ξηρό).
τον αυγουστο ναι το πρωι supper caccia και πιο μετα τα formoula kai ta m speed. στο ενδυμικο και μεσημερι το πρωτο και παλε κανονι! δεν ξερω φιλε
Παιθκιά M- Speed 34 και Golden Wing 34 ( Πρασινη ) φανατικά για τη φασσα που το πρωί ως την νυχτα στην επαρχια Λευκωσιας
Με όπλο 18.7 Magnum.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
antonisn
Full Member

Δημοσίευση από antonisn »

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΕΧΑΘΗΚΑΜΕΝ Α.

ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ . ΕΔΚΙΑΒΑΣΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΚΑΤΟΘΗΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΠΕΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΕΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ Browning ultra XS, 30'' ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝ ΤΙΣ ΞΗΦΤΕΡΙΖΟΥΜΕΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΤΣΟΚ ΣΕ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΕΣ .
ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕ BETTINSOLI TARCISIO LIGHT 26 '' ;H ME SILMA 24 ''
spidis
Full Member

Δημοσίευση από spidis »

ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΣΟΥ,
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ - ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΛΕΙ ΟΤΙ ΕΝΕΝ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΣΤΟ ΤΖΑΙ ΛΙΓΟ ΔΟΥΛΕΦΚΙ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΙΓΙ ΤΙΣ ΦΑΣΣΑΣ ΠΕΖΩ ΜΟΝΟ MIRAGE 30GR #7 ΤΖΕ ΠΑΝΟ ΣΤΑ 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ. ΔΟΥΛΕΦΚΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΝΟ ΣΕ ΟΥΛΛΑ. ΕΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΖΑΙ ΑΛΛΑ ΦΟΥΣΕΚΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΤΟ ΕΙΧΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
KKILER
Full Member

Δημοσίευση από KKILER »

antonisn έγραψε:ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΕΧΑΘΗΚΑΜΕΝ Α.

ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ . ΕΔΚΙΑΒΑΣΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΚΑΤΟΘΗΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΠΕΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΕΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ Browning ultra XS, 30'' ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝ ΤΙΣ ΞΗΦΤΕΡΙΖΟΥΜΕΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΤΣΟΚ ΣΕ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΕΣ .
ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕ BETTINSOLI TARCISIO LIGHT 26 '' ;H ME SILMA 24 ''
ΦΙΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ . Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΒΑΛΕ 2-5 ΤΣΟΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ SELECTOR ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ 2 ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ . Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΒΑΛΕ ΕΝΑ 34 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ 5 ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΟ 2 ΚΑΙ 32 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ 6 ΝΟΥΜΕΡΟ Η 7 ΣΤΟ 5 ΤΣΟΚ . ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ SAGA HEAVY ΝΟΥΜΕΡΟ 5 ΚΑΙ ΤΑ EXPRESSE LYAVALVE ΝΟΥΜΕΡΟ 6 ΓΙΑ ΤΟ 5 ΤΣΟΚ . Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ . Η ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΟ 5 ΤΣΟΚ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ 36ρι ROTTWAILL WAIDMANSHELL ΠΙΣΤΟΝΙ ΠΑΛΙ 6 ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ
Άβαταρ μέλους
GiorgosT
Full Member

Δημοσίευση από GiorgosT »

Και εγώ με την σειρά μου θα ρωτήσω τι φυσίγγια να χρησιμοποιώ στο κυνήγι τις φάσας.
3150 το βάρος 28 ίντσες και οι αυλοί 18,5 και 18,3. Ευχαριστώ.
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
WAFFEN
Full Member

Δημοσίευση από WAFFEN »

φιλε η αποψη μου ειναι, μεχρι 32γρ. και αργο φυσιγγιο μεχρι 385μ/δ στα V2,5m.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”