Έλεγχος επιβλαβών

Απάντηση
635marios
Full Member

Re: Έλεγχος επιβλαβών

Δημοσίευση από 635marios »

ποιεσ μελετεσ και μελετεσ συναδελφοι κανει το ταμειο θηρασ ¨? ειμαστε η μονη χωρα στην ευρωπη που δεν εχουμε κανονικη τετραετη μελετη για τα θηραματα μασ ουτε για την περδικα ουτε για το λαγο ουτε για τη φραγκολινα υπαρχει μια μονο για τη φασσα που την εκανε καποιοσ του ταμειου θηρασ δεν νομιζω ομωσ να ειναι τετραετησ .ειναι εκεινη η μελετη που μετακινησε το κυνηγι τησ φασσασ μετα το δεκαπενταυγουστο .οτι διποτε αλλο διαβαζουμε ειναι παρμενο απο ξενη βιβλιογραφια .υπαρχει και ενα βιβλιο αρχεσ του 1950 απο ενα αγγλο φυσιοδιφη που τον καλεσε ο τοτε αποικιοκρατησ για να γραψει και να μελετισει τα πουλια τησ κυπρου .αυτο το βιβλιο δεν υπαρχει στην κυπρο υπαρχει στην αγγλια το εφερε ενασ φιλοσ .τιποτα αλλο δεν υπαρχει .ολα τα αλλα συν κατι μικρεσ μελετεσ τα περισσοτερα ειναι απο το εξωτερικο. τελευταια διαβαζα μια μελετη που εγινε στη ελλαδα για τη διατροφη τησ αλεπουσ .ηταν τετραετη μελετη απο δυο βιολογουσ .ανοιγαν τα στομαχια των αλεπουδων επι τεσσερα χρονια για να καταλιξουν τισ προτιμισεισ στην διατροφη τησ πρωτο σε πρωτιμιση και ποιο συχνο στη διατροφη τησ ηταν ο ΛΑΓΟΣ εμεισ ετσι πραματα δεν εχουμε .τα θηραματα μειωνοντε συνεχωσ και εμεισ μιλαμε για εργα .μα γινετε να γινουντε σωστα εργα και τα θηραματα να μειονωντε δραματικα .κατι δεν παει καλα .εγω προσωπικα μετε που διαβασα αυτη την μελετη για την αλεπου πιστικα περαν πασισ αφιβολιασ οτι ο λαγοσ απο τισ περισσοτερεσ περιοχεσ θα εξαφανιστη .και το χειροτερο τησ καταστασησ στην κυπρο για να δωθη μια αδεια για κορακοιοιδη και αλεπουδεσ πρεπει να δωσουν και την συγκαταθεση τουσ κσι οι οικολογοι χωρισ την συγκαταθεση τουσ δεν εχει αδεια για επιβλαβη .πετε μου μια χωρα στην ευρωπη που οι οικολογοι πρεπει να δωσουν το ΟΚ για να κυνηγιθουν τα επιβλαβη .ειναι εδω που σκονταφτουμε παντα εκαταφεραν οι οικολογοι να ελεγχουν το κυνηγι διαγραψαν ολα τα παλια που γινονταν διαχειριση ενοω και ειπαν αφιστε τη φυση απο μονη τησ καμια πιεση δεν μπορουμε να εξασκισουμε στο ταμειο θηρασ γιατι αυτο μπορει σε καποιεσ περιπτωσεισ να συφωνη μαζι μασ ομωσ σκονταφτει πανω στουσ οικολογουσ .εσεισ νομιζετε οτι ο πρωισταμενοσ του ταμειου θηρασ δεν το ξερει οτι η αλεπου κανει ζημιεσ και οτι αυξηθικε σε μαγαλουσ αριθμουσ περσι το επαραδεκτικε μαζι με τον υπουργο υπαρχουν λει σε καποιεσ περιοχεσ περισσοτερεσ αλεπουδεσ παρα λαγοι .ομωσ η αλεπου δωθηκε η διαχειριση και η προστασιασ τησ στο υπουργιο γεωργιασ και την φροντιδα τησ την εχει οικολογικη οργανωση δια νομου .δεν μπορουμε να κανουμε η εστω το ταμειο θηρασ να κανη καταπολεμιση χωρισ την εγκριση τουσ οικολογουσ .δεν εχει κορακοιοιδη χωρισ την εγκριση των οικολογων τιποτα δεν γινετε χωρισ την εγκριση τουσ
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

635marios έγραψε:ποιεσ μελετεσ και μελετεσ συναδελφοι κανει το ταμειο θηρασ ¨? ειμαστε η μονη χωρα στην ευρωπη που δεν εχουμε κανονικη τετραετη μελετη για τα θηραματα μασ ουτε για την περδικα ουτε για το λαγο ουτε για τη φραγκολινα υπαρχει μια μονο για τη φασσα που την εκανε καποιοσ του ταμειου θηρασ δεν νομιζω ομωσ να ειναι τετραετησ .ειναι εκεινη η μελετη που μετακινησε το κυνηγι τησ φασσασ μετα το δεκαπενταυγουστο .οτι διποτε αλλο διαβαζουμε ειναι παρμενο απο ξενη βιβλιογραφια .υπαρχει και ενα βιβλιο αρχεσ του 1950 απο ενα αγγλο φυσιοδιφη που τον καλεσε ο τοτε αποικιοκρατησ για να γραψει και να μελετισει τα πουλια τησ κυπρου .αυτο το βιβλιο δεν υπαρχει στην κυπρο υπαρχει στην αγγλια το εφερε ενασ φιλοσ .τιποτα αλλο δεν υπαρχει .ολα τα αλλα συν κατι μικρεσ μελετεσ τα περισσοτερα ειναι απο το εξωτερικο. τελευταια διαβαζα μια μελετη που εγινε στη ελλαδα για τη διατροφη τησ αλεπουσ .ηταν τετραετη μελετη απο δυο βιολογουσ .ανοιγαν τα στομαχια των αλεπουδων επι τεσσερα χρονια για να καταλιξουν τισ προτιμισεισ στην διατροφη τησ πρωτο σε πρωτιμιση και ποιο συχνο στη διατροφη τησ ηταν ο ΛΑΓΟΣ εμεισ ετσι πραματα δεν εχουμε .τα θηραματα μειωνοντε συνεχωσ και εμεισ μιλαμε για εργα .μα γινετε να γινουντε σωστα εργα και τα θηραματα να μειονωντε δραματικα .κατι δεν παει καλα .εγω προσωπικα μετε που διαβασα αυτη την μελετη για την αλεπου πιστικα περαν πασισ αφιβολιασ οτι ο λαγοσ απο τισ περισσοτερεσ περιοχεσ θα εξαφανιστη .και το χειροτερο τησ καταστασησ στην κυπρο για να δωθη μια αδεια για κορακοιοιδη και αλεπουδεσ πρεπει να δωσουν και την συγκαταθεση τουσ κσι οι οικολογοι χωρισ την συγκαταθεση τουσ δεν εχει αδεια για επιβλαβη .πετε μου μια χωρα στην ευρωπη που οι οικολογοι πρεπει να δωσουν το ΟΚ για να κυνηγιθουν τα επιβλαβη .ειναι εδω που σκονταφτουμε παντα εκαταφεραν οι οικολογοι να ελεγχουν το κυνηγι διαγραψαν ολα τα παλια που γινονταν διαχειριση ενοω και ειπαν αφιστε τη φυση απο μονη τησ καμια πιεση δεν μπορουμε να εξασκισουμε στο ταμειο θηρασ γιατι αυτο μπορει σε καποιεσ περιπτωσεισ να συφωνη μαζι μασ ομωσ σκονταφτει πανω στουσ οικολογουσ .εσεισ νομιζετε οτι ο πρωισταμενοσ του ταμειου θηρασ δεν το ξερει οτι η αλεπου κανει ζημιεσ και οτι αυξηθικε σε μαγαλουσ αριθμουσ περσι το επαραδεκτικε μαζι με τον υπουργο υπαρχουν λει σε καποιεσ περιοχεσ περισσοτερεσ αλεπουδεσ παρα λαγοι .ομωσ η αλεπου δωθηκε η διαχειριση και η προστασιασ τησ στο υπουργιο γεωργιασ και την φροντιδα τησ την εχει οικολογικη οργανωση δια νομου .δεν μπορουμε να κανουμε η εστω το ταμειο θηρασ να κανη καταπολεμιση χωρισ την εγκριση τουσ οικολογουσ .δεν εχει κορακοιοιδη χωρισ την εγκριση των οικολογων τιποτα δεν γινετε χωρισ την εγκριση τουσ
Μαριε μου εσυ πυστεφκεις οτι αν παεις κυνηγι και εβρεις μιαν αλεπου και παιξεις την και δει σε το ταμειο Θηρας θα σε λαπορταρει? σιγουρα αν τον κατσεις πας την κασια του διπλοκαμπινου και γυριζεις το χωρκο εν να σε λαπορταρουν αλλα αν η δουλεια σου γινει μπαμ και κατω αθοριβα κανενας δεν θα σου πει τιποτα!
το κακο ομως με την αλεπου ειναι οτι η καταπολεμιση της κατα κιριο λογο γινεται νυχτα και κατα κυριο λογο με δηλητηρια που εχουν το ιδιο αποτελεσμα και στα σκυλια, αρα εχουμε ακομα 1 προβλημα εδω!

Παρολα αυτα η καταπολεμιση τον επιβλαβων ειναι και στο χερι μας και οχι μονο στα χερια τον οικολογων, εχουμε την κυνηγετικη περιοδο και τα κορακοειδοι ειναι στο χαρτη με τα επιτρεπομενα θηρευσιμα ειδι και παρολα αυτα σε διαβεβαιω πως ελαχιστοι τα κυνηγουν, ενο ολοι θελουν οταν δεν εχει κυνηγι να δοθει αδεια για το κυνηγι τους! αφου ειναι ολοι τοσο πορομενοι με το κυνηγι τους γιατι δεν τα κυνηγαναι οταν επιτρεπεται το κυνηγι τους?

Το κυνηγι της φασας συναρπαζει γιατι ειναι ενα πουλι με καλη οραση και η καρποση της θελει υπομονη και καλη καλιψη και αυτο συναρπαζει εμας τους κυνηγους!
ο κοραζινος εχει ακομα πιο καλη οραση και υπερβολικα πιο καλη νοιμοσινη απο την φασα, παρολα αυτα κανενας δεν αφιερονει 2-3 εξωρμισεις σε αυτο το πουλι!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Συμφωνω με το Σωτηρη.

Αν θυσιασουμε απο 1-2 εξορμησεις ο καθε ενας σκεφτειτε τι καλη καταπολεμηση θα γινει. Δεν ειναι αναγκη πρωτη και δευτερη εξορμηση της φασσας. Γινεται και πιο μετα και σε ολα τα κυνηγια.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Ε παιθκια ....
λυστε μου την εξής απορια...

Εσας ερχονται κορακοειδή τζαι αλουποι στο πόστο σας στη φασσα η σε αλλα κυνηγια επειδη εμενα εν μου ετυχε ποττε :D ..

Μολις ακουσουν μιαν σιπεθκια πετου στο θεό!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

πέρσυ 3 κυριακη της φάσσας ετολμησαν και ηρταν 2 καρακάξες! εμετανιώσαν το παντως! :D :D
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

Anthimos έγραψε:Εσας ερχονται κορακοειδή τζαι αλουποι στο πόστο σας στη φασσα η σε αλλα κυνηγια επειδη εμενα εν μου ετυχε ποττε :D ..
Εμμ... εστάθηκες καμιά φορά σε πόστο πάνω που 3 λεπτά? :D

Στο περπατητο πόσα 'μαύρα' εφόνευσες ή είδες να φονεύονται? 8-)
Si vis pacem, para bellum
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Anthimos έγραψε:Ε παιθκια ....

Εσας ερχονται κορακοειδή τζαι αλουποι στο πόστο σας στη φασσα η σε αλλα κυνηγια επειδη εμενα εν μου ετυχε ποττε :D ..

ε Ανθημε μου εν οπως την φασα πρεπει να εβρεις το ζιταστρο τους η το περασμα τους πρως τες μαντρες που οταν δεν εχει νεοσους πουλιον οι μαντρες ειναι η κιρια πιγη τρωφης τους!
φετος επιδη το ποστο μου στες φασες τον καιρο της ζικλας ηταν κοντα σε μια μαντρα ερκουνταν και κορονοι επαιζα 2-3 την εφτομα
3ερω ζε ενα ζιταστρο κοραζινον πολλα δυνατο να σου το πω δεν θα πεφτεις κατω που 5-10 πουλια την εξωρμιση, αλλα η μαλακια ερκουντε μολις νυχτωνει και εν προλαβενεις να παιξεις πολλους! ζε εν λιφκουν με τιποτε! απαιζα ζε το προι που εποφισουσαν που ζιαμε αλλα εν μπορεις να παιξεις παραπανω που 2 γιατι μολις παιξεις εξαφανιζουνται...
τα χριστουγεννα που να ερτω να κανονισουμε ενα ομαδικο κυνηγι εσυ ο Μαρινος ο κκολος ο Rai να παρουμε ζε τον Πετρο (να τον καλοπιαμε περκι μας μαθει να θορουμε ζε κανα λαο χαμε) 6 οπλα να φκαλουμε το αχτι μας :lol:
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

sotiris!129 έγραψε:
Anthimos έγραψε:Ε παιθκια ....

ε Ανθημε μου εν οπως την φασα πρεπει να εβρεις το ζιταστρο τους η το περασμα τους πρως τες μαντρες που οταν δεν εχει νεοσους πουλιον οι μαντρες ειναι η κιρια πιγη τρωφης τους!
φετος επιδη το ποστο μου στες φασες τον καιρο της ζικλας ηταν κοντα σε μια μαντρα ερκουνταν και κορονοι επαιζα 2-3 την εφτομα
3ερω ζε ενα ζιταστρο κοραζινον πολλα δυνατο να σου το πω δεν θα πεφτεις κατω που 5-10 πουλια την εξωρμιση, αλλα η μαλακια ερκουντε μολις νυχτωνει και εν προλαβενεις να παιξεις πολλους! ζε εν λιφκουν με τιποτε! απαιζα ζε το προι που εποφισουσαν που ζιαμε αλλα εν μπορεις να παιξεις παραπανω που 2 γιατι μολις παιξεις εξαφανιζουνται...
τα χριστουγεννα που να ερτω να κανονισουμε ενα ομαδικο κυνηγι εσυ ο Μαρινος ο κκολος ο Rai να παρουμε ζε τον Πετρο (να τον καλοπιαμε περκι μας μαθει να θορουμε ζε κανα λαο χαμε) 6 οπλα να φκαλουμε το αχτι μας :lol:
Ρε φιλε ξερεις οτι ειμαι μεσα που τα τωρα σε ετσι εξορμιση και μετα κυνηγι ολοι μαζι εαν θελετε
Το αφηνω πανω σας και μου λετε που και ποτε
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
kokos321
Full Member

Δημοσίευση από kokos321 »

ε φιλε ποδα στες περιοχες μου εν χιλιαδες!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

marinos.a έγραψε:
Anthimos έγραψε:Εσας ερχονται κορακοειδή τζαι αλουποι στο πόστο σας στη φασσα η σε αλλα κυνηγια επειδη εμενα εν μου ετυχε ποττε :D ..
Εμμ... εστάθηκες καμιά φορά σε πόστο πάνω που 3 λεπτά? :D

Στο περπατητο πόσα 'μαύρα' εφόνευσες ή είδες να φονεύονται? 8-)

:? Ως τα 4 λεπτα στεκουμε

Αλλο το περπατητο, στο ποστον ειπα 8-)
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΟΡΑΚΟΕΙΔΗ - ΕΠΙΒΛΑΒΗ”