ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stelios25
Full Member

Re: ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 2016

Δημοσίευση από stelios25 »

Καλησπέρα σας
Εμφανής η εξασθένηση της διαταραχής αφού κυρίως επικρατούσε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πάρα πολύ τοπικά φαινόμενα προς Τρόοδος αλλά και προς Ζύγι.Πιο εξασθενημένα τα φαινόμενα.
Για αυτό και αύριο Κυριακή 1/11 καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις χωρίς βροχές.
Ενισχύονται όμως οι άνεμοι σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
2-3 έως και 4 πιθανόν παροδικά στο εσωτερικό και 3-4 στα παράλια ενώ στα ανατολικά και νοτιοανατολικά θα φτάνει και 5 μποφώρ.
Στα νοτιοδυτικά παράλια θα είναι στα 2-3 μποφώρ.
Κυρίως βόρειοι-βορειοανατολικοί ενώ στα νοτιοδυτικά θα γυρίζει και σε νοτιοδυτικούς.
Λόγω ανέμου από τα βόρεια πέφτει λίγο η θερμοκρασία και θα κυμαίνεται στους 24-25 βαθμούς..Σήμερα Σάββατο έφτασε τους 26-27 βαθμούς.
Δευτέρα και Τρίτη 2-3/11 στο ίδιο μοτίβο ο καιρός με την θερμοκρασία να πέφτει ακόμα λίγο.
Από Τετάρτη 4/11 και μετά θα αρχίσουν να παρατηρούνται βροχές τοπικά.
Νεότερα για τις βροχές θα έχετε και τις επόμενες ημέρες..καλα κυνηγια παντα ασφαλισμενα και να επιστρεψουμε ολοι καλα σπιτι γιατι καπιοι μας περιμενουν
Άβαταρ μέλους
stelios25
Full Member

Τετάρτη 4/11/15 Δελτίο καιρού
Καλησπέρα σας..
Αρκετά καλές καιρικές οι συνθήκες και σήμερα Τρίτη με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς σε Λευκωσία,Λεμεσό,Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ενώ στη Πάφο έφτασε τους 26 βαθμούς.
Οι καλές καιρικές συνθήκες θα αρχίσουν να αλλάζουν αφού τις επόμενες ημέρες θα παρατηρούνται και νεφώσεις στην ατμόσφαιρα που θα δίνουν βροχές τοπικά χωρίς να αποκλείεται και εκδήλωση καταιγίδας τοπικά.
Εχθές σας είχα αναφέρει ότι πιθανόν ότι οι χάρτες πιθανόν να μην καταφέρουν να μας δώσουν ακριβή εικόνα στο τι να περιμένουμε.Δίνουν βροχές αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Θα ρισκάρω λέγοντας την δική μου άποψη πηγαίνοντας κόντρα σε αυτά που μας δίνουν οι χάρτες όπου περιμένω καλές βροχές σε αρκετές περιοχές σαν γενική εικόνα Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή..
Είναι λίγο ύπουλες οι διαταραχές που μας επηρεάζουν από τα νότια μας..
Αναλαμβάνω την ευθύνη αν δεν κυλήσει όπως το περιμένω
Πάμε να δούμε που οφείλεται η αλλαγή στο καιρικό σκηνικό:
Βλέποντας και το χάρτη αερίων μαζών από το χθεσινό δελτίο λόγω αντικυκλώνα στην Ευρώπη ευνοείται η κάθοδος λίγο πιο ψυχρών αερίων μαζών στην περιοχή μας που θα έχει ως αποτέλεσμα την αποκοπή ψυχρής λίμνης στην ατμόσφαιρα και σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό στην Αίγυπτο θα φέρουν άστατο καιρό με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες και στην Κύπρο..Σε Αίγυπτο και Ισραήλ τα φαινόμενα θα είναι πολύ περισσότερα..
Επίσης αυτή η διαταραχή θα φέρει και σκόνη στην ατμόσφαιρα μας.
Πάντως ο αντικυκλώνας αρχίζει να καταρρέει από αύριο αλλά παραμένουν οι υψηλές πιέσεις και οι λίγο πιο θερμές αέριες μάζες σε περιοχές της Ευρώπης.
Το χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται στον Ατλαντικό πιθανόν τις επόμενες ημέρες να φέρει περαιτέρω θερμές αέριες μάζες σε Ισπανία,Γαλλία,Ιταλία αλλά και σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Έτσι για αύριο στην Κύπρο ηλιοφάνεια με νεφώσεις από τις πρωινές ώρες με την πιθανότητα προς ορεινές περιοχές να μην αποκλείονται και λίγες βροχές τοπικά.
Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν με την πιθανότητα τοπικά στα ορεινά και προς βορειοδυτικά να έχουμε κάποιες βροχές..Λόγω του ότι η διαταραχή μας έρχεται από τα νότια μας δεν αποκλείω και τις περιοχές στα νοτιοδυτικά και νότια(Πάφος-Λεμεσός) για κάποιες βροχές.
Μέχρι στιγμής η Τετάρτη δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερες βροχές..
Οι άνεμοι συνεχίζουν να είναι ενισχυμένοι(θέλει προσοχή) κυρίως βορειοανατολικοί και στα παράλια θα φτάνουν και τα 6 μποφώρ.Αναλυτικά σε ποίες περιοχές μπορείτε να τα δείτε από τους χάρτες 4-5..
Θερμοκρασία δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή,ίσως ελαφρά πτώση και θα είναι στους 24 βαθμούς στη Λευκωσία και στους 25 στα παράλια.Στους 15-17 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 12 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 9 βαθμούς.
Υγρασία από 45 έως 60% γενικά μέσα στην ημέρα.
Σε πτώση η ατμοσφαιρική πίεση και τις πρωινές ώρες θα είναι 1015-1017hpa και σε περαιτέρω πτώση από το μεσημέρι και μετά στο 1012-1014hpa
Όπως σας είπα και πιο πάνω εγώ παίρνω το ρίσκο να το πω ότι περιμένω σαν σύνολο τις επόμενες 3 ημέρες καλές βροχές(ίσως αρκετές) παρόλο που οι χάρτες δεν το δείχνουν..
Και κάτι τελευταίο για κάποια σχόλια σας που είδα για τις 9-10/11 που μιλάτε για αρκετές βροχές εγώ ακόμα είμαι δύσπιστος σε αυτό που δείχνει..Έχω τις αμφιβολίες μου που θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες και αναλόγως θα σας ενημερώσω..
Φαίνονται ένα γρήγορο πέρασμα πιο ψυχρών αερίων μαζών αλλά θα παίξει ρόλο που ακριβώς θα κατεβούν..
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Και ξαφνικά εκεί που καθόμασταν και λέγαμε ότι εξεράναν όλα (μανιτάρια τέλος... :cry: ) και περιμέναμε τις σιδηρές κυρίες να κατέβουν στο νερό, ανοίξαν οι ουρανοί :D . Στην αρχή υπολογίσαμε ότι ήταν ένα νεφικό αλλά για περίπου 1/2 ώρα (μέχρι να φύγουμε) τα νερούθκια ήταν όπως το μέλι! Δεν ξέρω αν συνέχισε η βροχή και μετά.
Άβαταρ μέλους
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

Μάριε μ ...
Το Σάββατο γύρω στις μεσημβρινές ώρες στο χωριό ειπε σου να ανοίξουν οι ουρανοί και να πλημυρίσουν τα πάντα , έβρεχε για 1 μιση ώρα περίπου με βροχές δυνατής έντασης και χαλάζι....
ευτυχώς ήμουν σπίτι και τα απολάμβανα!! :D
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Στέλιο σαν να τζιαί εν φαίνεται ούτε συννεφούιν στον ορίζοντα...
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Δημοσίευση από LAGOS »

Όπως το είπες φίλε.. Μέχρι το τέλος του μήνα έτσι θα την βγάλουμε.. :x
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
Άβαταρ μέλους
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

http://www.philenews.com/el-gr/top-stor ... ycheimonia

Στέλιο τι λες για αυτές τις προβλέψεις?Τις έχεις υπόψιν?
Άβαταρ μέλους
stelios25
Full Member

Παρασκευή 13/11/15 Δελτίο καιρού
Ανάλυση της αλλαγής που αναμένω στο καιρό..

Καλησπέρα σας..
Λόγω χρόνου δεν ετοίμασα χάρτες αλλά με βοηθά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην γνωρίζεται για το πώς θα είναι ο καιρός μας με τις τόσες αναλύσεις που έχω κάνει..

Με κυρίως ηλιοφάνεια η αυριανή ημέρα Παρασκευή με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται στους 25 βαθμούς στα παράλια και στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό..Στους 18-21 στα ημιορεινά και στους 15 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 12 βαθμούς.
Σήμερα Πέμπτη έφτασε τους 24 στα παράλια και τους 25 στο εσωτερικό.
Οι άνεμοι παραμένουν ασθενείς στα 2 μποφώρ..
Η υγρασία από 45 έως 60% τις μεσημεριανές ώρες.
Υψηλή πίεση 1023hpa
Καλοκαιρινές συνθήκες στα μέσα του Νοέμβρη.

Αυτό το καιρικό θα αρχίσει να αλλάζει όμως σιγά σιγά από Κυριακή 15/11 και μετά αλλά κυρίως την επόμενη εβδομάδα..
Τι θα γίνει και αλλάζει?
Ξέρουμε για τον αντικυκλώνα που έχει κυριολεκτικά εγκατασταθεί στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα τείχος και να μην επιτρέπει στα χαμηλά βαρομετρικά να εισέλθουν ώστε να αλλάξει γενικά ο καιρός με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης..
Αυτό μας επηρεάζει και εμάς αυτές τις ημέρες με υψηλές πιέσεις αλλά και θερμές αέριες μάζες με αποτέλεσμα να επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες.
Η όλη αυτή κυκλοφορία της ατμόσφαιρας μου θυμίζει περισσότερο καλοκαιρινή παρά χειμερινή..

Στην Κύπρο όπως φαίνεται κάτι πάει να αλλάξει σιγά σιγά και η αιτία είναι αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα στη βόρεια Αφρική αναμένεται να κινηθεί προς την περιοχή μας όπου θα διασπάσει τις υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα να ευνοηθούν και λίγο πιο ψυχρές αέριες μάζες να μας επηρεάσουν την επόμενη εβδομάδα.
Από Κυριακή 15/11 θα αρχίσει πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης και έτσι θα αρχίσουν να επικρατούν πιο χαμηλές πιέσεις από αυτές τις ημέρες και επίσης την Κυριακή φαίνονται και αυξημένες νεφώσεις..
Με βάση αυτό που ανάφερα αναμένω το διάστημα 16-20/11 να έχουμε πτώση θερμοκρασίας αλλά και βροχές και δεν αποκλείω τοπικά σε κάποιες περιοχές να είναι έντονες και με καλές ποσότητες.
Οι ημερομηνίες εκδήλωσης των βροχών δεν ξεκαθάρισαν ακόμα αλλά θέτω ένα χρονικό πλαίσιο που θα έχουμε βροχές όχι κάθε μέρα όμως αλλά κατά περιόδους.

Γενικά βλέπω σιγά σιγά να μπαίνουμε σε μια περίοδο μέχρι το τέλος του μήνα με βροχές και μάλιστα αρκετές...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
stelios25
Full Member

Νικο μου καλησπερα κατι πηγαινει να φανει αλα δεν λεω τπτ χωρης σιγουρια...φενετε πως προχωραμε σε καλο δρομο με βροχες και χειμωνιατικο καιρο:)))...για μενα που κυνηγο τζικλα. Το περιμενω πως και πως μια και με ενδιαφερει πολυ ...φυσικα απο τη ειδα λιγα πουλια υπαρχουν ψηλα αλα περιμενουμε ακομα καλυτερα....Μαριε μου καμε υπομονη θα φανουν πολλα συννεφακια απο τζικλες αλα και βροχες :D :D :D ;)
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

stelios25 έγραψε:Νικο μου καλησπερα κατι πηγαινει να φανει αλα δεν λεω τπτ χωρης σιγουρια...φενετε πως προχωραμε σε καλο δρομο με βροχες και χειμωνιατικο καιρο:)))...για μενα που κυνηγο τζικλα. Το περιμενω πως και πως μια και με ενδιαφερει πολυ ...φυσικα απο τη ειδα λιγα πουλια υπαρχουν ψηλα αλα περιμενουμε ακομα καλυτερα....Μαριε μου καμε υπομονη θα φανουν πολλα συννεφακια απο τζικλες αλα και βροχες :D :D :D ;)
Το ελπίζω Στέλιο! Καλά κυνήγια φίλε μου!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”