Τσακρόστρουθοι
-
Re: Τσακρόστρουθοι
ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΗ ΠΑΦΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΡΚΟΠΕΖΟΥΝΟ.
- APOLLON_1
Κ.Μιχαλη και Appolon1 το αρκοπεζουνο ειναι το Columba livia και ειναι οπως ακριβος ενα κινο πεζουνιmiky55 έγραψε:ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΗ ΠΑΦΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΡΚΟΠΕΖΟΥΝΟ.
ενο τουτο το Columba oenas εν πιο μεγαλο εν το ιδιο μεγεθος με την φασα και πανω κατω το ιδιο χρομα λιγο πιο σκουρο (τουτα που φωτογραφιες και απο μια μικρη ερευνα που εκαμα για να δω τι ειναι)!
αποτι εμαθα ΔΕΝ κανουν φωλιες πανω σε βραχους αλλα πανω σε δεντρα οπως ακριβος και η φασα ζινα που καμουν πανω σε γκρεμους εν τα αρκοπεζουνα κοινα πεζουνια βασικα!
πουζινα επαιζα πολλα πρην 2-3 χρονια αλλα εσταματισα γιατι στην τελικι εν πεζουνια ζε εν ειχαν το action της φασας

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
οπως ειπε και ο beretta682 και εγω απο το χαρτι ειδα τες επιστημονικες ονομασιες τουςberetta682 έγραψε:ρε σότο θορώ στο χάρτη κυνηγίου οτι το λαλούν Columba Oenassotiris!129 έγραψε:ακιρο εκαμα ενα μικρο research και το βρικα
στην κυπρο ομως που βρισκουμε τουτο το πουλι?
και βασικα που ζιαμε ειδα οτι εχει και Φασοπεζουνο εχτος που αρκοπεζουνο
και προσφατα ο Nicos μου ειχε πει πως επαιξε 2 και μου κινησε το ενδιαφερον
- LOUIS SETTER
- Full Member
ΑΝ ΑΦΗΚΕΙΣ ΜΑΛΛΙΝ ΜΑΚΡΥΝ ΠΕΛΛΕ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΕΡΓΟΥ :sotiris!129 έγραψε:Κ.Μιχαλη και Appolon1 το αρκοπεζουνο ειναι το Columba livia και ειναι οπως ακριβος ενα κινο πεζουνιmiky55 έγραψε:ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΗ ΠΑΦΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΡΚΟΠΕΖΟΥΝΟ.
ενο τουτο το Columba oenas εν πιο μεγαλο εν το ιδιο μεγεθος με την φασα και πανω κατω το ιδιο χρομα λιγο πιο σκουρο (τουτα που φωτογραφιες και απο μια μικρη ερευνα που εκαμα για να δω τι ειναι)!
αποτι εμαθα ΔΕΝ κανουν φωλιες πανω σε βραχους αλλα πανω σε δεντρα οπως ακριβος και η φασα ζινα που καμουν πανω σε γκρεμους εν τα αρκοπεζουνα κοινα πεζουνια βασικα!
πουζινα επαιζα πολλα πρην 2-3 χρονια αλλα εσταματισα γιατι στην τελικι εν πεζουνια ζε εν ειχαν το action της φασας
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ

ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
-
Δαμε μπορειτε να τα ψαξετε και να τα βρειτε μονοι σας...εν εν οι κοινες ονομασιες αλλα εν πολλα χρησημο!!!
Τουτην την σελιδα ηβρα την καθως εκαμνα μιαν απο τις πολλες εργασιες που μας βαλουν να καμνουμε στο σχολειο με θεμα την φυση και εγω αντι να καθουμε να καμνω εργασιες καθε 2 εβδομαδες που μας βαλουν να καμνουμεν εργασιες για την φυση εγω θκιεβαζω με τες ωρες τουτα τα πραματα που με ενδιαφερουν και ετσι γινετε ενδιαφερουσα η εργασια που θα μας βαλει!!!
http://www.naturemuseum.org.cy/birds.html
Τουτην την σελιδα ηβρα την καθως εκαμνα μιαν απο τις πολλες εργασιες που μας βαλουν να καμνουμε στο σχολειο με θεμα την φυση και εγω αντι να καθουμε να καμνω εργασιες καθε 2 εβδομαδες που μας βαλουν να καμνουμεν εργασιες για την φυση εγω θκιεβαζω με τες ωρες τουτα τα πραματα που με ενδιαφερουν και ετσι γινετε ενδιαφερουσα η εργασια που θα μας βαλει!!!
http://www.naturemuseum.org.cy/birds.html
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
που καμνουν μαντορινια
- Nikos
Καλημέρα σας
Κι εγω ξέρω οτι αλλο το αρκοπεζουνο και αλλο το φασσοπεζουνο...το δευτερο δεν μου ετυχε ποτε αλλα αρκοπεζουνα παίζω σχεδόν καθε χρονο
Μπραβο μικρέ, ωραια σελίδα και ενδιαφερουσα!!
Νίκος Α
Κι εγω ξέρω οτι αλλο το αρκοπεζουνο και αλλο το φασσοπεζουνο...το δευτερο δεν μου ετυχε ποτε αλλα αρκοπεζουνα παίζω σχεδόν καθε χρονο

Μπραβο μικρέ, ωραια σελίδα και ενδιαφερουσα!!

Νίκος Α
- GiorgosT
- Full Member
καπιοι τον λενε και λουλουθαςπανικος έγραψε:σωστος ακομα ονομαζεται και φλωρος ερχετε τον σεμπτεβρη με τα τρυγονια και τους πουπουξιους'petros' έγραψε:Εμεις λαλουμεν τουτο γλορκο η συκοφαγο μπορει να καμνω τζιε λαθος
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
- Breda Pegaso
ειναι 2 διαφορετικα πουλια το αρκοπεζουνο εν αλλο πραμα. Φασσοπεζουνο ειδα μια φορα σε κλουβι... Ειναι σαν διασταυρωση φασσας - πεζουνιου. Δεν νομιζω να υπαρχουν μεγαλοι αριθμοι εξω.. ας μας διαφωτισει καποιος που ετυχε να παιξει γιατι που μακρια εν πολλοκαταλαβεται.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ