ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ
-
- Full Member
Re: ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ
Το αθρο θα το βρης στην σελιδα 18 , ξεχασα να σου το γράψω ποιό πάνω.
-
- Full Member
Φίλε Μακρή ειμαι σίγουρος οτι η εταιρεία Victory κάνει τις δοκιμές της στα 20μ. Ισως για συντομία το V20 TO LENE V2. Για το οτι υπάρχει κίνδυνος να κτυπησει το ταχογράφο στα 20 μ, υπάρχουν δυο ειδων ταχογράφοι φίλε Μακρη. Ο ενας ειναι αυτο που εχει ο φιλος Καλαμαρας που κάναμε τις προσφατες δοκιμες και το οποιο τοποθετούμε στο ενα μετρο απο το στομιο της κάνης και τα σκάγια περνουν μέσα σε ενα πλασιο απο συρμα ,οπως ειναι περίπου το σταφανι της απόχης αλλα το σχήμα του ειναι ρόμβος αντί κύκλος. Ο άλλος ταχογράφος ειναι μια λαμαρίνα παχους ενα εκατοστο περίπου( για να μην την τριπουν τα σκάγια) και πείσω της εχει καλώδια συνδεδεμένα με ειδικους αισθητηρες τα οποία καταλήγουν σε υπολογιστή. Με την δύναμη που κτυπουν τα σκαγια πανω στη λαμαρίνα καταγράφεται η ταχύτητα τους. Δέν γνωριζω αν υπάρχουν αλλου ειδους ταχογράφοι.virtualgreek έγραψε:Μίαν απορία έχω.LEFKIOS έγραψε: Το συγκεκριμένο V1 sonic είναι πολύ γρήγορο, V2(ταχύτητα στα 20μ) είναι 370μ/δ (η V1 του δηλ στο 1μ ειναι πάνω απο 430μ/δ).
Κατ'αρχάς το V2 εξόσο γνωρίζω είναι στα 2 μέτρα. Το V5 στα 5 μέτρα κλπ. Στην Ιταλία μετρούν τις ταχύτητες στα 2.5 μέτρα μετά από οδηγίες του CIP και το σημειώνουν ως V2.5.
Η απορία μου είναι η εξής. Πώς γίνεται να κάνει κάποιος κατασκευαστής δοκιμή στα 20 μέτρα ? Δεν θα κτυπηθεί από σφαιρίδια ο χρονογράφος και να καταστραφεί ?
Σ. Μακρής
- virtualgreek
- Moderator
Ευχαριστώ για την επεξήγηση. Έχω υπόψη μου τους ταχογράφους/χρονογράφους που είναι με δύο αντέννες σε σχήμα V, αλλά ομολογώ ότι δεν γνώριζα για το άλλο είδος με τους αισθητήρες.LEFKIOS έγραψε:Φίλε Μακρή ειμαι σίγουρος οτι η εταιρεία Victory κάνει τις δοκιμές της στα 20μ. Ισως για συντομία το V20 TO LENE V2. Για το οτι υπάρχει κίνδυνος να κτυπησει το ταχογράφο στα 20 μ, υπάρχουν δυο ειδων ταχογράφοι φίλε Μακρη. Ο ενας ειναι αυτο που εχει ο φιλος Καλαμαρας που κάναμε τις προσφατες δοκιμες και το οποιο τοποθετούμε στο ενα μετρο απο το στομιο της κάνης και τα σκάγια περνουν μέσα σε ενα πλασιο απο συρμα ,οπως ειναι περίπου το σταφανι της απόχης αλλα το σχήμα του ειναι ρόμβος αντί κύκλος. Ο άλλος ταχογράφος ειναι μια λαμαρίνα παχους ενα εκατοστο περίπου( για να μην την τριπουν τα σκάγια) και πείσω της εχει καλώδια συνδεδεμένα με ειδικους αισθητηρες τα οποία καταλήγουν σε υπολογιστή. Με την δύναμη που κτυπουν τα σκαγια πανω στη λαμαρίνα καταγράφεται η ταχύτητα τους. Δέν γνωριζω αν υπάρχουν αλλου ειδους ταχογράφοι.virtualgreek έγραψε:Μίαν απορία έχω.LEFKIOS έγραψε: Το συγκεκριμένο V1 sonic είναι πολύ γρήγορο, V2(ταχύτητα στα 20μ) είναι 370μ/δ (η V1 του δηλ στο 1μ ειναι πάνω απο 430μ/δ).
Κατ'αρχάς το V2 εξόσο γνωρίζω είναι στα 2 μέτρα. Το V5 στα 5 μέτρα κλπ. Στην Ιταλία μετρούν τις ταχύτητες στα 2.5 μέτρα μετά από οδηγίες του CIP και το σημειώνουν ως V2.5.
Η απορία μου είναι η εξής. Πώς γίνεται να κάνει κάποιος κατασκευαστής δοκιμή στα 20 μέτρα ? Δεν θα κτυπηθεί από σφαιρίδια ο χρονογράφος και να καταστραφεί ?
Σ. Μακρής
Όσον αφορά τις ταχύτητες πιστεύω ότι είναι παραπλανητικό να γράφουν διαφορετικές ταχύτητες απότι τους υποδεικνύει το CIP και μετά να βάζουν και το CIP Certified πάνω στα κουτιά των φυσιγγίων. Δεν κερδίζουν τίποτα με αυτό. Αντιθέτος χάνουν την εμπιστοσύνη του ενημερωμένου κυνηγού/σκοπευτή. Στον παρακάτω σύνδεσμο, κάτω δεξιά θα δεις ότι ο συγκεκριμένος κατασκευαστής ακολουθεί τις οδηγίες του CIP και ορθά ενημερώνει το κοινό. Και εφόσον ακολουθεί τις υπόλοιπες οδηγίες του CIP δικαιωματικά βάζει και το CIP Certified πάνω στα κουτιά των φυσιγγίων του.
http://www.olympia.com.cy/Code/Products ... oductid=11
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
-
- Full Member
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Λεύκιε.
Όσο αφορά τις Victory και το V2(20m)...προσωπικά έχω τις αμφιβολίες μου για τις ταχύτητες που δίνει η εταιρία.
Είναι πολύ πιο ψηλές και από τα 10m σε όλα τα υπόλοιπα φυσίγγια της αγοράς.
Κάτι δεν κολλά σωστά στα δεδομένα.
Είμαστε σίγουροι ότι μιλά για 20μ. και όχι απλά για μια V2 σε ένα άλλο σημείο από το V1...κάτι σαν τότε που κάναμε φυσική και είχαμε 2 ταχύτητες σε 2 διαφορετικά σημεία 1 και 2.(ασχέτως απόστασης).
Μπορείτε να δείτε και εδώ:
http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=391
Όσο αφορά τις Victory και το V2(20m)...προσωπικά έχω τις αμφιβολίες μου για τις ταχύτητες που δίνει η εταιρία.
Είμαστε σίγουροι ότι μιλά για 20μ. και όχι απλά για μια V2 σε ένα άλλο σημείο από το V1...κάτι σαν τότε που κάναμε φυσική και είχαμε 2 ταχύτητες σε 2 διαφορετικά σημεία 1 και 2.(ασχέτως απόστασης).
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-
- Full Member
Φίλε vti-chris για το οτι η συγκεκριμένη εταιρεία κανει τις δοκιμές της στα 20μ το λέγει και η ίδια στα ενημερωτικά της βιβλιάρια. Επίσης πριν αρκετά χρόνια που επισκέφτηκα το εργοστάσιον τους για να κάνουμε δοκιμες με το οπλο μου και να μου συστησουν ποιά φυσίγγια κανουν είδα εγώ προσωπικά στο θάλαμο δοκιμών την λαμαρίνα αυτή με τα καλόδια στην αποσταση των 20μ. Τώρα αν οι ταχύτητες που αναγράφονται για κάθε φυσίγγιο δεν είναι οι πραγματικές αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Φυσικά βάζοντας και λιγο την λογική γιατι η εταιρεία που είναι οπως και να το κάνουμε μια σοβαρη εταιρεία με εκατομμύρια εξαγωγες σε πολλές χώρες,να δινει παραπλανητικα στοιχεία. Μην ξεχνάς οτι τα τελευταία χρόνια εχουμε κατακλυσθεί απο πολλές αλλες εξαιρετικές μάρκες φυσιγγιων και ο ανταγωνισμός είναι τετιος που δεν συκώνει πυραμματισμούς και προχειρότητεςvti-chris έγραψε:Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Λεύκιε.
-
- Full Member
Φίλε Λεύκιε θα ήθελα την γνώμη σου για την Olympia Scatter 35gr 7ρα. Παρατήρησα όταν είναι υγρός ο καιρός είναι σαν να μην έχει σκάγια μέσα. Τελευταία εξόρμηση εκαλλίκωσα 5 φραγκολίνες φερμαριστές σε βολές των 10- 15 μ. Πριν από αυτή την εξόρμιση είχα πάρα πολυ καλά αποτελέσματα. Οι αυλοί του όπλου είναι 18,5 και τσοκ 4-3.
Παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο οι καιρικές συνθήκες; Μπορεί να είναι ελαττωματική παρτίδα; Να στραβώθηκα πάντως δεν νομίζω
Ευχαριστώ εκ των προταίρων.
PS. Και με στον Νιόβρη μια Κυριακή που έβρεχε πάλι καλλίκωσα άλλες 2 φραγκολίνες και 4-5 ορτύκια.
Παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο οι καιρικές συνθήκες; Μπορεί να είναι ελαττωματική παρτίδα; Να στραβώθηκα πάντως δεν νομίζω

PS. Και με στον Νιόβρη μια Κυριακή που έβρεχε πάλι καλλίκωσα άλλες 2 φραγκολίνες και 4-5 ορτύκια.
- Breda Pegaso
Φιλε Takic να πω και γω την γνωμη μου. Εκεινη μαλλον πρεπει να ηταν μια κακη μερα. Λογικα μετα το 1ο καλλικωμα επεσε πολυ η ψυχολιγια σου. Για μενα η ψυχολογια ειναι ο 1ος παραγοντας. 99 % το φταιξιμο ειναι δικο σου σκοπευτικο αλλα και ψυχολογικο.
Τωρα αν ελεγες για 25-35 μετρα αποσταση μπορουσε να το σκεφτω. Αλλα για 10 - 15 μετρα δεν νομιζω. Ειδικα τα ορτυκια που με το φυσημα πεφτουν! μαλλον εβιαζεσουν. Επισης στα 10 -15 μετρα το παραμικρο λαθος να καμεις η ντουφεκια παει αλλου. Ολοι ειχαμε κακες σκοπευτικες μερες.
Τωρα αν ελεγες για 25-35 μετρα αποσταση μπορουσε να το σκεφτω. Αλλα για 10 - 15 μετρα δεν νομιζω. Ειδικα τα ορτυκια που με το φυσημα πεφτουν! μαλλον εβιαζεσουν. Επισης στα 10 -15 μετρα το παραμικρο λαθος να καμεις η ντουφεκια παει αλλου. Ολοι ειχαμε κακες σκοπευτικες μερες.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
-
- Full Member
+10000Breda Pegaso έγραψε:Φιλε Takic να πω και γω την γνωμη μου. Εκεινη μαλλον πρεπει να ηταν μια κακη μερα. Λογικα μετα το 1ο καλλικωμα επεσε πολυ η ψυχολιγια σου. Για μενα η ψυχολογια ειναι ο 1ος παραγοντας. 99 % το φταιξιμο ειναι δικο σου σκοπευτικο αλλα και ψυχολογικο.
- Anthimos
- Moderator
Φιλε αν δεν εφκαλαν φτερα η να ππεσουν ζωντανα τα θηραματα , δεν φταιει το φυσιγγιο, ηταν σκοπευτικο σφαλμα για ενα σωρο λογους!!! Για τα καλλικωματα φταιμεν συνηθως εμειςTakic έγραψε:Φίλε Λεύκιε θα ήθελα την γνώμη σου για την Olympia Scatter 35gr 7ρα. Παρατήρησα όταν είναι υγρός ο καιρός είναι σαν να μην έχει σκάγια μέσα. Τελευταία εξόρμηση εκαλλίκωσα 5 φραγκολίνες φερμαριστές σε βολές των 10- 15 μ. Πριν από αυτή την εξόρμιση είχα πάρα πολυ καλά αποτελέσματα. Οι αυλοί του όπλου είναι 18,5 και τσοκ 4-3.
Παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο οι καιρικές συνθήκες; Μπορεί να είναι ελαττωματική παρτίδα; Να στραβώθηκα πάντως δεν νομίζω![]()

Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- o kalamaras
- Full Member
Φέτος πήρα μια φραγκολίνα σε έτσι απόσταση ~15μ με φυσίγγι 25γρ.!!! Νο10 σκάι!!!! Άχερο δηλ. (εκείνες που καλικωσα δε τις λέω
)
Σχετικά με την προηγούμενη κουβέντα θέλω να πω ότι : δεν καταλαβαίνω 1-2 πράματα. Καλά κάνει ο άνθρωπος και μετρά την ταχύτητα V2 στα 20 ή στα 10μ από την κάνη. Είναι μια επι πλέον πληροφορία. Αυτά που δε μας διευκρινίζει όμως είναι :
1) Την αρχική ταχύτητα στο 1μ ή στα 2.5μ όπως κάνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην τη μετράει!!!!!! Νομίζω ότι βάση αυτής βγαίνει και η V20 ή 10 μετρώντας τον χρόνο που κάνουν τα σκάγια να προσκρούσουν στο ταμπλό. Το ταμπλό παρεπιτόντως είναι μάλλον μετακινούμενο και το βάζει σε όποια απόσταση θέλει. Στα 20μ, στα 10μ ή .. στα 18μ....
2) Δε μας λεει με τι νούμερο σκαγιών έχουμε τη συγκεκριμένη V20!!!!! Το Α φυσίγγι που παράγεται σε Νο 5-10 λεει έχει π.χ. V20=300μ/δ!!! Ναι. Με ποιο Νο σκαγιών??? Αν υποθέσουμε ότι ίδια φυσίγγια με διαφορετικό Νο σκαγιών ξεκινάνε με την ίδια αρχική ταχύτητα, π.χ. 400μ/δ με άλλη ταχύτητα φτάνει στα 20μ το Νο 9 και με άλλη, πολύ διαφορετική το Νο 6!!!!!! Γιατί δεν είναι δυνατόν να πιστέψω ότι τα έχει ρυθμισμένα έτσι ώστε να φτάνουν με την ίδια!!!! Τότε θα είχαν πολύ μα πολύ διαφορετική αρχική V1 ...!!!!!
Τελικά σα ν’ αρχίζω να καταλαβαίνω λοιπόν..... 1) Αυτά που παρουσιάζουν οι κατασκευαστές προς τα έξω είναι ενδεικτικά!!!!! (για να μην πω τίποτε άλλο). Όταν μας λεει 400μ/δ, 500bars δε σημαίνει ότι αύριο άμα παμε σε ένα βλητικό σταθμό και το μετρήσουμε θα βρούμε αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα. 2) Αυτά που παρουσιάζουν οι κατασκευαστές προς τα έξω είναι επιλεκτικά!!!!! (για να μην πω τίποτε άλλο). Λένε αυτά που θέλουν να μας πουν. Άλλα δε μας τα λεν.......... 3) Η δουλειά του αυτού είναι να πουλήσει.......
Ο Σοφοκλής Κοσκινάς δε κρατήθηκε και είπε κάτι στο άρθρο στο παραπάνω λινκ του vti-chris
“..…Το κλείσιμο του κάλυκα είναι αστεροειδές 6 πτυχών και είναι πολύ προσεγμένο παρότι ο κάλυκας είναι «σκληρός».
Η συσκευασία είναι των 25 φυσιγγίων. Η πυρίτιδα είναι Α1 μονοβασική. Το κυάθιο είναι από πολυαιθυλένιο και το ύψος του είναι 19mm, η σχεδίαση και κατασκευή των κυαθίων γίνεται από την VICTORY. H πυκνότητα του υλικού είναι πολύ καλή και σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και την ποιότητα, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης…..”
Σε κάποιο άλλο άρθρο όμως που επισυναφθηκε στο τοπικ 'φυσίγγια και καιρικές συνθήκες' σελ18 σχετικά αναφέρεται «.....Αυτό που αξίζει να σημειωθεί στην ολοκλήρωση ενός φυσιγγίου VICTORY είναι το άριστο κλείσιμο που διαθέτει . Το κλείσιμο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ποιότητα ενός φυσιγγίου, όχι γιατί συγκρατεί τα σκάγια, αλλά γιατί έχει άμεση σχέση με τη βλητική του απόδοση. Το κλείσιμο στα φυσίγγια της VICTORY είναι σε αστεροειδές των έξι και των οκτώ πτυχώσεων με προσεκτικό, ρηχό τελικό ρέλιασμα, που δεν προσδίδει υψη-λή στατική πίεση πάνω στο πλαστικό βύσμα....» !!!!
Γιατί είναι το ρέλιασμα “προσεκτικό και ρηχό”??! Μα... επειδή ο κάλυκας είναι πολύ σκληρός και αν το ρελιάσει πιο βαθιά θα κάνει πολλές πιέσεις (τις οποίες τις κάνει ήδη μάλλον). Γιατί κάποια φυσίγγια του Κιλλερ “δε χωρούσαν στη θαλάμη” όπως αναφέρθηκε σε κάποιο τόπικ εδώ μέσα??..... Γιατί οι μηχανές του δε μπορούσαν να ρελιάσουν τους σκληρούς κάλυκες και τους παραμόρφωναν....
Ο νοών νοήτω που λέγανε και οι αρχαίοι.... δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση.... φέξε μου και γλήστησα...

Σχετικά με την προηγούμενη κουβέντα θέλω να πω ότι : δεν καταλαβαίνω 1-2 πράματα. Καλά κάνει ο άνθρωπος και μετρά την ταχύτητα V2 στα 20 ή στα 10μ από την κάνη. Είναι μια επι πλέον πληροφορία. Αυτά που δε μας διευκρινίζει όμως είναι :
1) Την αρχική ταχύτητα στο 1μ ή στα 2.5μ όπως κάνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην τη μετράει!!!!!! Νομίζω ότι βάση αυτής βγαίνει και η V20 ή 10 μετρώντας τον χρόνο που κάνουν τα σκάγια να προσκρούσουν στο ταμπλό. Το ταμπλό παρεπιτόντως είναι μάλλον μετακινούμενο και το βάζει σε όποια απόσταση θέλει. Στα 20μ, στα 10μ ή .. στα 18μ....
2) Δε μας λεει με τι νούμερο σκαγιών έχουμε τη συγκεκριμένη V20!!!!! Το Α φυσίγγι που παράγεται σε Νο 5-10 λεει έχει π.χ. V20=300μ/δ!!! Ναι. Με ποιο Νο σκαγιών??? Αν υποθέσουμε ότι ίδια φυσίγγια με διαφορετικό Νο σκαγιών ξεκινάνε με την ίδια αρχική ταχύτητα, π.χ. 400μ/δ με άλλη ταχύτητα φτάνει στα 20μ το Νο 9 και με άλλη, πολύ διαφορετική το Νο 6!!!!!! Γιατί δεν είναι δυνατόν να πιστέψω ότι τα έχει ρυθμισμένα έτσι ώστε να φτάνουν με την ίδια!!!! Τότε θα είχαν πολύ μα πολύ διαφορετική αρχική V1 ...!!!!!
Τελικά σα ν’ αρχίζω να καταλαβαίνω λοιπόν..... 1) Αυτά που παρουσιάζουν οι κατασκευαστές προς τα έξω είναι ενδεικτικά!!!!! (για να μην πω τίποτε άλλο). Όταν μας λεει 400μ/δ, 500bars δε σημαίνει ότι αύριο άμα παμε σε ένα βλητικό σταθμό και το μετρήσουμε θα βρούμε αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα. 2) Αυτά που παρουσιάζουν οι κατασκευαστές προς τα έξω είναι επιλεκτικά!!!!! (για να μην πω τίποτε άλλο). Λένε αυτά που θέλουν να μας πουν. Άλλα δε μας τα λεν.......... 3) Η δουλειά του αυτού είναι να πουλήσει.......
Ο Σοφοκλής Κοσκινάς δε κρατήθηκε και είπε κάτι στο άρθρο στο παραπάνω λινκ του vti-chris
“..…Το κλείσιμο του κάλυκα είναι αστεροειδές 6 πτυχών και είναι πολύ προσεγμένο παρότι ο κάλυκας είναι «σκληρός».
Η συσκευασία είναι των 25 φυσιγγίων. Η πυρίτιδα είναι Α1 μονοβασική. Το κυάθιο είναι από πολυαιθυλένιο και το ύψος του είναι 19mm, η σχεδίαση και κατασκευή των κυαθίων γίνεται από την VICTORY. H πυκνότητα του υλικού είναι πολύ καλή και σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και την ποιότητα, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης…..”
Σε κάποιο άλλο άρθρο όμως που επισυναφθηκε στο τοπικ 'φυσίγγια και καιρικές συνθήκες' σελ18 σχετικά αναφέρεται «.....Αυτό που αξίζει να σημειωθεί στην ολοκλήρωση ενός φυσιγγίου VICTORY είναι το άριστο κλείσιμο που διαθέτει . Το κλείσιμο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ποιότητα ενός φυσιγγίου, όχι γιατί συγκρατεί τα σκάγια, αλλά γιατί έχει άμεση σχέση με τη βλητική του απόδοση. Το κλείσιμο στα φυσίγγια της VICTORY είναι σε αστεροειδές των έξι και των οκτώ πτυχώσεων με προσεκτικό, ρηχό τελικό ρέλιασμα, που δεν προσδίδει υψη-λή στατική πίεση πάνω στο πλαστικό βύσμα....» !!!!
Γιατί είναι το ρέλιασμα “προσεκτικό και ρηχό”??! Μα... επειδή ο κάλυκας είναι πολύ σκληρός και αν το ρελιάσει πιο βαθιά θα κάνει πολλές πιέσεις (τις οποίες τις κάνει ήδη μάλλον). Γιατί κάποια φυσίγγια του Κιλλερ “δε χωρούσαν στη θαλάμη” όπως αναφέρθηκε σε κάποιο τόπικ εδώ μέσα??..... Γιατί οι μηχανές του δε μπορούσαν να ρελιάσουν τους σκληρούς κάλυκες και τους παραμόρφωναν....
Ο νοών νοήτω που λέγανε και οι αρχαίοι.... δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση.... φέξε μου και γλήστησα...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος o kalamaras την 07 Ιαν 2012, 19:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.