ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Athos 1978 »

andreas78 έγραψε:ΑΜΑΝ!!!!!!
Φίλε μην γεμίζεις έτσι την C7 είσαι πανω απο 1200bars!!!!!!!!!
Δεν προσπαθω να σου κανω τον έξυπνο, με 1.65-33 εβγαλε 900bars!!!!

Ψάξε το σε βιβλία ιδιογομωσης και θα δεις οτι δεν πρέπει να αυξάνεις περισσοτερο απο 0.10γρ.
Γεμίζω μονο μαλλινες λυπασμενες παραδοσιακές και πολλες φορες δεν αυξανω την δοσολογια απο τα στάνταρτ και ειμαι μια χαρά με ταχυτητες 380-390m/s, η μετάβαση απο κυαθιο σε μαλλινη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 0.10γρ., αύξησης πυριτιδας!!!
Ακόμα εγω κανω καθ στρογγυλό με μαλλινη και δεν αυξανω την πυριτιδα πανω απο 0.05-0.10γρ.!!!
Ανδρεά μου, φίλος ιδιογομωτης που διάβασε το post λέει ότι για να βγάλει 900 bars με 1,65-33 το μπαρούτι που
χρησιμοποιήθηκε ήταν C7 V αντί για το κανονικό C7 .
Eσύ τη λες μπορει να έγινε τέτοιο μπέρδεμα ?
Open mind for a different view.
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Όλα είναι θέμα marketing.
Κάτι καινούργιο πρέπει να σκαρφιστούν για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να αυξήσουν πωλήσεις.

Μιας και αναφέρθηκε...προσέχετε τα επιχαλκωμένα - επινικελλωμένα. Τις περισσότερες φορές...και ιδιαίτερα τα Ευρωπαϊκής προέλευσης είναι κακής ποιότητας.
Έχουν χαμηλές ποσότητες αντιμονίου και απλή βαφή νικελ ή χαλκού εξωτερικά χωρίς την κατάλληλη επεξεργασία.
Σκάγια με 4-5% αντιμόνιο αποδίδουν ΠΟΛΥ καλύτερα...αλλά ελάχιστα φυσίγγια εμπορίου διαθέτουν τέτοια σκάγια.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Άθω το θέμα αυτό το είχαμε υποψιαστεί και εμείς αλλά από το λίγο ψάξιμο και συζήτηση με άλλους ιδιογομωτές...η C7 άλλαξε 3 διαφορετικές προοδευτικότητες στα 3 τελευταία Lot παραγωγής...με το τελευταίο να είναι το πιο προοδευτικό από τα 3 το οποίο δεν έχει εισαχθεί στην Κύπρο ακόμη έτσι ξεμείναμε με ένα από τα προηγούμενα Lots. :?:

Πιθανό να έγινε κάποιο μπέρδεμα αλλά καλό είναι να προσέχουμε με πυρίτιδες όπως αυτή που δεν είναι και η πιο "παιχνιδιάρα", πόσο μάλλον να ξεφεύγουμε και από τις προτεινόμενες δοσολογίες.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

andreas78 έγραψε:Αντρέα,
Με ποιον τροπο εκρινες ότι η μια κάνει ενω η άλλη όχι?
Ο μόνος τρόπος για να επηρεαστεί η πυριτιδα εντός φυσιγγίου ειναι να αλλάξει η θερμοκρασία του για παράδειγμα απο 30°C σε -10°C μέσα σε κλασματα του δευτερολέπτου ή και το αντίθετο, κατι το οποίο δεν ειναι εφικτό να συμβεί αν δεν το κανουμε απο μόνοι μας!!!!!!!
Αν όμως κατα την διάρκεια που ειναι αποθηκευμένη, βρίσκεται υπό λανθασμένες συνθήκες, τότε ναι η διβασική θα αντέξει περισσότερο απο την μονοβασική η οποία θα αλλοιωθεί πολυ εύκολα.

Όλες οι πυριτιδες λειτουργούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες χωρίς κανένα πρόβλημα, το θεμα ειναι αν το εκάστοτε σεταπ ειναι κατάλληλο για το κυνηγι που θα κανουμε (ατμόσφαιρα, υψόμετρο, θήραμα...κ.Τ.λ), η αλλοίωση που θα υποστεί θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο, τις παραμενουσες ταχυτητες, την κατανομη και διασπορα.
Αν στήσουμε το σεταπ μας στον μέσο όρο βάρους γομωσης κάποιας πυριτιδας και με αρχικές περίπου ~380m/s, οι αλλοιώσεις θα ειναι ελάχιστες και αμελητέες, ο σκοπός θα πρεπει πάντα να έχουμε όσο γίνεται λιγότερη αλλοίωση στις παραμενουσες και αυτή η ταχύτητα για αρχική ειναι κατα την δική μου γνώμη η καταλληλότερη, φτάνει να σημαδευουμε σωστα και σε λογικές αποστάσεις.

@ μόνο τα καταστήματα φίλε και οι κατασκευαστές φυσιγγιων κάνουν αυτές τις διαφημίσεις!!!!
δεν λέω ότι είναι σωστό αυτό που είπα εγώ, μπορεί να είναι και έτσι φίλε δεν είναι τίποτα σίγουρο ;) ;)
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Athos 1978 έγραψε:
andreas78 έγραψε:ΑΜΑΝ!!!!!!
Φίλε μην γεμίζεις έτσι την C7 είσαι πανω απο 1200bars!!!!!!!!!
Δεν προσπαθω να σου κανω τον έξυπνο, με 1.65-33 εβγαλε 900bars!!!!

Ψάξε το σε βιβλία ιδιογομωσης και θα δεις οτι δεν πρέπει να αυξάνεις περισσοτερο απο 0.10γρ.
Γεμίζω μονο μαλλινες λυπασμενες παραδοσιακές και πολλες φορες δεν αυξανω την δοσολογια απο τα στάνταρτ και ειμαι μια χαρά με ταχυτητες 380-390m/s, η μετάβαση απο κυαθιο σε μαλλινη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 0.10γρ., αύξησης πυριτιδας!!!
Ακόμα εγω κανω καθ στρογγυλό με μαλλινη και δεν αυξανω την πυριτιδα πανω απο 0.05-0.10γρ.!!!
Ανδρεά μου, φίλος ιδιογομωτης που διάβασε το post λέει ότι για να βγάλει 900 bars με 1,65-33 το μπαρούτι που
χρησιμοποιήθηκε ήταν C7 V αντί για το κανονικό C7 .
Eσύ τη λες μπορει να έγινε τέτοιο μπέρδεμα ?
το δοκίμασα και εγώ σε κανονάκι και βγάζει τόσα πολύ άνετα η C7 perfecta εξαρτάται τη παρτίδα έχει ο καθένας, κάθε παρτίδα από το 2011-2013 έχει τρομερές διακύμανσης
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Φίλε Άθω,
Σου απάντησαν ο Χρήστος και ο Αντρέας, και με αυτες τις διακημάνσεις η πυρίτιδα αυτή για εμένα δεν είναι κατάλληλη για άπειρους!!!!

Αντρέα, η άκαπνη πυρίτιδα δεν΄θεωρήτε πλεον εκρικτηκό όπως η μαύρη, αλλά προωθητικό χημικό υλικό.
Οι μονοβασικές εχουν nitrocellulose και στις δυβασικές προστηθετε nitroglycerine για μεγαλήτερη ενέργεια ανα ογκο και μεγαλήτερη διάρκεια ζωής. Για αυτό και υπάρχει η προοδευτικότητα για την κάθε μία, αφού όπως έιπα πρίν είναι προωθητικό υλικό. Μόνο σε αυτά διαφέρουν αλλώς αντι για προοδευτικότητα θα μας έλεγαν.....D20 for 25*C, TECNA for -15*C, A0 for 45*C...... :D :D :roll:

@Tα Nobel Awards, πείραν το όνομα τους απο τον Alfred Nobel, ο οποίος ανακάλυψε λίγο μετά το 1800, την σύσταση για τις δυβασικές πυρίτιδες .......διότι απλά άντεχαν για παντα αν φυλάσονταν σωστα, σε αντίθεση με τις μονοβασικες που ανακάλυψε ο Γάλλος Vieille το 1800!!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

+1000 πολύ καλή ανάλυσή φιλε ;)
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mouzouris »

Είναι υπέροχο συναίσθημα να βλεπεις τις επιτυχίες να γίνονται από το δικό σου φυσίγγιο ! Μπράβο στα παιδιά πιο πάνω που "παίζουν" πάντα μέσα στα όρια που τους δίνει ο κατασκευαστής της πυρίτιδας.
Κάποιοι δουλεψαν για να μας πουν την ακριβη δοσολογία της κάθε παρτίδας που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΟΙ. Μην παίζετε με την σωματική σας ακαιρεότητα. Φαίνετε σαν παιχνίδι αλλά δεν είναι... "α βάρτου ακόμα λίο τζιαι θα γινεί φωθκιά τουτη η παρτίδα".
Για να μας δίνει ο κατασκευαστής τα συν και πλην της δοσολογίας αυτά είναι, εκεί πρέπει να δουλέψουμε.
Από την δική μου πλευρά δυστηχώς έχω να πω ότι τα πιο (να το πω ευγενικά αλλά βάρτε την λέξη που πρέπει ;) ) "διαλυμένα" όπλα είναι συνήθως από κυνηγούς που φτιάχνουν τα φυσίγγια μόνοι τους, και που δεν τηρούν όμως τους κανόνες της ιδιογόμωσης, επειτα έρχονται αυτοί που βάζουν βαριές γομώσεις 37, 38 γραμμάρια και πάνω και έπειτα αυτοί που δεν τα συντηρούν καθόλου.
Αντρέα αν και δεν σε γνωρίζω προσωπικά, τα συγχαρητήρια μου γιατί είσαι μελετημένος.
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Φίλε Μουζούρη,
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και όντως η μελέτες και το διάβασμα ειναι σε καθημερινή βάση, αλλα σημασία δεν εχει μόνο το διάβασμα, οι δοκιμες ή η οποιαδήποτε μελέτη, σημασία πάνω απο όλα εχει η κοινή λογική!!!!!!
Καμία φορά όμως η προφανές και απλή λύση βρίσκεται μπροστά μας αλλα για κάποιο λόγο δεν την βλέπουμε, αναλώνοντας πολύτιμο χρόνο και κόπο για κατι πολυ πιο περίπλοκο!!!!!!!!
BAIKAL 1980

Δημοσίευση από BAIKAL 1980 »

andreas78 έγραψε:Φίλε σε γενικές γραμμές, ασχολούμαστε με τρίχες, ειμαστε ενα μικρο νησί και οι καιρικές συνθήκες ειναι πανομοιότυπες σε όλη την επικράτεια με ελάχιστη διαφοροποίηση, άνετα ενα καλοστημένο φυσιγγιο εργοστασιακό η και ιδιογομωσης μπορει να αντεπεξέλθει παντού!!!!!!!
Τα σκάγια στα οποία αναφέρεσαι ειναι πιο σφαιρικά, πιο σκληρά και άρα διατηρούν για μεγαλητερη απόσταση την ταχύτητα τους, συνήθως αυτα τα σκάγια, χάλκινα ή με μεγαλη περιεκτικότητα αντιμονιου χρησιμεύουν για μακρινές βολές.

...σευχαριστω πολυ φιλε για τα σχολια σου...πιστευω μας ενδιαφερουν ολους!!!
αν μου επιτρεπεις ακομα 2 ερωτησεις σχετικα με το θεμα...
1)λες επικρατουν πανομοιοτυπες καιρικες συνθηκες σε ολη τη Κυπρο...συμφωνω....αλλα απο καλοκαιρι σε χειμωνα εχουμε μεγαλη μεταβολη της θερμοκρασιας...ειναι δυνατο ενα φυσιγγι να αποδιδει το ιδιο και στις 2 αυτες εποχες??
2)αφου οπως λεει ο vti-chris να προσεχουμε απο που αγοραζουμε φυσιγγια με χαλκο γιατι κυκλοφορει πολυ απατη στο εμποριο...τοτε μπορειτε να μας πειτε 1-2 φυσιγγια τα οποια πιστευετε θα ειναι αξιοπιστα και ετσι να μην πεταμε και μεις τα λεφτα μας??ας πουμε τα victory η τα olympia που ειναι και Κυπριακα πιστευετε ειναι αξιοπιστα?(μιλαω πανατα για τα επιχαλκωμενα)

Ευχαριστω
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”