Χειμερινό κυνήγι Φάσσας
- MARIOSE
Re: Χειμερινό κυνήγι Φάσσας
Άριστε μου δε θα διαφωνήσω σε αυτά που λες. Δεν υπάρχει κάποιος από εμάς που δεν εκτιμά αυτούς που μοιράζονται τις γνώσεις τους σε οποιοδήποτε θέμα. Κάνοντας όμως το συνήγορο του διαβόλου, απλά θα πω ότι δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφεία (να μεν πω σχεδόν όλοι...), είναι κακοθελητές. Μόλις μάθουν μια πληροφορία/ένα μυστικό/μια συμβουλή τότε αμέσως θα τη χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά και μόνον για δικό τους ώφελος και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού προς το άτομο που τους βοήθησε ή προς το θήραμα/ψάρι/μανιτάρι/αγρέλι κτλ κτλ κτλ κτλ.
Εγώ είμαι πλήρως απογοητευμένος από πολλά πράγματα σε σημείο που σκέφτηκα πολλές φορές να μην ξαναπάω. Η φάσσα με συναρπάζει αλλά συνάμα επειδή είναι δύσκολο θήραμα που θέλει γερά νεύρα και υπομονή, βρίσκω την ησυχία μου...απολαμβάνω λίγες ώρες ηρεμίας, μοναξιάς και καθαρού αέρα. Άμα δω και καμιά αγέλη να περάσει τις βλέπω και χαίρομαι διπλά που μπορούν και τα καταφέρνουν να επιζούν σε τούτη τη κατάσταση (μάλλον σε τούτο το χάος...) που επικρατεί. Παίρνω θάρρος και ελπίζω ότι και εγώ και τα μωρά μου θα μπορέσουμε να επιζήσουμε στη σημερινή ζούγκλα που ζούμε.
Εγώ είμαι πλήρως απογοητευμένος από πολλά πράγματα σε σημείο που σκέφτηκα πολλές φορές να μην ξαναπάω. Η φάσσα με συναρπάζει αλλά συνάμα επειδή είναι δύσκολο θήραμα που θέλει γερά νεύρα και υπομονή, βρίσκω την ησυχία μου...απολαμβάνω λίγες ώρες ηρεμίας, μοναξιάς και καθαρού αέρα. Άμα δω και καμιά αγέλη να περάσει τις βλέπω και χαίρομαι διπλά που μπορούν και τα καταφέρνουν να επιζούν σε τούτη τη κατάσταση (μάλλον σε τούτο το χάος...) που επικρατεί. Παίρνω θάρρος και ελπίζω ότι και εγώ και τα μωρά μου θα μπορέσουμε να επιζήσουμε στη σημερινή ζούγκλα που ζούμε.
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Μάριε μου στο να λέμε το σωστό και να δείχνουμε το σωστό σκέψου πόσο κόσμο βοηθάμε να γίνεται καλύτερος για να μην είναι άρπαγες και κακοθελητές. Εγώ τουλάχιστο όσο παιδιά πήρα μαζί μου ψάρεμα , κυνήγι. σήμερα τους βλέπω και τους χαίρομαι γιατί έχουν πάνω τους σωστές βάσεις. Όταν ο άλλος μου κάνει τον ξερόλα και τον καταλάβω ότι ο σκοπός του είναι κακός απλά δεν ασχολούμε μαζί του. Γιατί να οδηγήσουμε αρκετά νέα παιδιά στο να κάνουν λάθη για να μάθουν το σωστό και να μην μάθουν απο την αρχή το σωστό; Ένα μικρό παράδειγμα! Να ξεκινήσω να βάζω στο fb φωτογραφίες με σκοτωμένα περδίκια ή τσίκλες. Ξέρεις πόσα έχω σε ένα αρχείο 20 χρόνων. Να σύρνω μέσα κρέας και να γράφω τις γνωστές μαλακίες.. Μάχες. ...επέρασαμε τσε σήμερα ...και τα γνωστά... αμέσως θα παίρνω 100-200 like και θα τα βλέπουνε 500-1000 άτομα και ιδιαίτερα νέοι οι οποίοι θα με κάνουν το είδωλο τους. Αυτά τα άτομα τι μήνυμα παίρνουν? ότι η κρεατοσυλλογή αποτελεί κύριο στόχο στο κυνήγι. Να βάλω μία φάση με μια πολύ ωραία φέρμα και το πουλί να φεύγει ατουφέκιστο τότε οι περισσότεροι θα πούνε ρε τον άχρηστο έφυεν του!!! Άρα φίλε στο τέλος βλέπεις και ποιά παραδείγματα ακολουθάει ο κόσμος που δέν ξέρει και δυστηχώς επιδειξίες πολλοί. Εκείνοι που προσπαθούν να δείξουν το σωστό ...πολύ λίγοι !!!
Προσέχουμε...για να έχουμε
- MARIOSE
Είσαι σωστός φίλε μου. Ο παπάς μου ταίζει τα πουλιά σπίτι του τζιαί κάθεται τζιαί θωρεί τα τζιαί σιέρεται. Λέει μου το ξανά και ξανά, κάμνει με να σκέφτομαι και να μπόρω να ξεχωρίζω τι είναι σήμερα το κυνήγι. Είναι ένα πολυδιάστατο χόμπι το οποίο ΔΕΝ είναι πλήρως συνδεδεμένο με την κάρπωση. Κυνήγι, αγάπη προς τη φύση και σεβασμός προς το θήραμα συνυπάρχουν.
Χαίρομαι που τα λες έτσι και μακάρι όλοι αυτοί που τους μύησες να μυήσουν άλλους τόσους πέρκει δούμε άσπρη μέρα.
Χαίρομαι που τα λες έτσι και μακάρι όλοι αυτοί που τους μύησες να μυήσουν άλλους τόσους πέρκει δούμε άσπρη μέρα.
- andreasana210326
Παιδες οτι γραφεται ειναι στην κριση του καθενα, πως θα το επεξεργαστει και πως θα το ερμηνευσει. Προσωπικα δεν ειμαι φασσαρης ουτε ιδιογομωτης. ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.....κ οτι μου μεινει στο μυαλο ειναι σιγουρα για καλο....και πιο σιγουρο, οτι καποτε θα τα περασουμε στα παιδια μας. Τα σωστα μηνυματα - αξιες που θα μοιραστουμε με αλλους... εινα η βαση για ενα καλυτερο κ πιο ελπιδοφορο κυνηγετικο μελλον. Ειπαμε ειναι σχολειο δαμεσα...εγω το μονο που λυπαμαι ειναι οτι ΔΕΝ γραφουν πολλα και αλλα αξιολογα ατομα.
- BAIKAL TEAM
- Full Member
Καμμια φορα μεσα από τις φωτογραφιες και τα γραφωμενα καταλάβεις τον χαρακτηρα καποιου...μεσα από ολο το φωτογραφικο υλικο που δειχνει καποιος σε ολη την κυνηγετικη του σεζον καταλάβεις πραγματικα τι ανθρωπος είναι...το να βαζω κάθε φορα ένα καπο γεματο θηράματα...εκτος από το ότι είναι και καχυποπτο είναι πραγματικα αντιαισθητικο...το να φτιαξουμε μια φωτογραφια όπως μπορει ο καθενας φυσικα γιατι δεν ειμαστε καλιτεχνες αυτό δειχνει πιο ωραιο σε αυτό που το διαβαζει και σου δημιουργει εικονες ομορφες...όπως πχ στην εξορμηση μου εμενα την Τεταρτη...δεν επεξα ουτε αριθμούς ουτε τιποτα...ισα ισα 5 πουλια...αλλα σχολιαστηκε τοσο ωραια που σε κανει να λες αξιζει πραγματικα...γιατι 5 πουλια όταν υπαρχει τοσο μεγαλος βαθμος δυσκολιας και κυριως επαρχια Λευκωσίας...σημαινει ότι καποιος προσπαθησε πολύ....με όλα εναντιον του...πουλια λιγα...τοποι που ποδοπατηθηκαν συνεχομενα από το καλοκαιρι...αλλα καπου εκει...σε ολο αυτό το χαος καποιος βρηκε ένα παραθυρο και ειπε θα επιμείνω...θα βγω απεναντη...θα παω ακομα πιο ψηλα...αν δεν πιασω κατι...την επομενη φορα θα καταλαβω τις γραμμες τους...όχι μονο για μενα προσωπικα...αλλα και με αλλους που κυνηγουν αλλα θηράματα...όπως τον Μιχαλη πχ...εσυγκοψε κομματι που εκοφκε...εβαλεν τον αερα υπερ του...από κρανιου τοπος....στο τελος εσηκωσεν όλα τα θηράματα της Κυπρου (ασχέτως αν του εφιαν
)....αλλα την ιστορια του την διαβασα 10 φορες...ηταν σαν να ημουν και γω εκει...
Κυνηγι αγαπητοι το ξαναγραψα γιατι ισως είμαι και καπως πιο μελαγχολικος αφου εχασα τον συντροφο μου στο κυνηγι εδώ και καποια χρονια (τον πατερα μου)...Κυνηγι λοιπον σημαινει αναμνήσεις...τιποτε άλλο...αναμνήσεις μιας ζωης που κανενας και τιποτα δεν μπορει να σου τις χαρισει....το κυνηγι εμενα μου χαρισε ολο αυτό το δεσιμο με αυτόν που με γεννησε...δεν περναει μερα που να παω βουνο και να μην τον δω μπροστα μου....να κοιταζω πανω στον ουρανο και να βλεπω την οψη μου...γιατι το κυνηγι ναι είναι ολη μου η ζωη....όχι το κυνηγι σαν σφαγη.....αλλα το κυνηγι που με εμαθε να αγαπαω...να σεβομαι τον πατερα μου και μου εδωσε να παρω μαζι μου ένα σωρο αναμνήσεις μαζι του...ισως εμμεσα γιαυτο να διαλεξα ένα τοσο μοναχικο κυνηγι για να ασχοληθώ αποκλειστικα...

Κυνηγι αγαπητοι το ξαναγραψα γιατι ισως είμαι και καπως πιο μελαγχολικος αφου εχασα τον συντροφο μου στο κυνηγι εδώ και καποια χρονια (τον πατερα μου)...Κυνηγι λοιπον σημαινει αναμνήσεις...τιποτε άλλο...αναμνήσεις μιας ζωης που κανενας και τιποτα δεν μπορει να σου τις χαρισει....το κυνηγι εμενα μου χαρισε ολο αυτό το δεσιμο με αυτόν που με γεννησε...δεν περναει μερα που να παω βουνο και να μην τον δω μπροστα μου....να κοιταζω πανω στον ουρανο και να βλεπω την οψη μου...γιατι το κυνηγι ναι είναι ολη μου η ζωη....όχι το κυνηγι σαν σφαγη.....αλλα το κυνηγι που με εμαθε να αγαπαω...να σεβομαι τον πατερα μου και μου εδωσε να παρω μαζι μου ένα σωρο αναμνήσεις μαζι του...ισως εμμεσα γιαυτο να διαλεξα ένα τοσο μοναχικο κυνηγι για να ασχοληθώ αποκλειστικα...
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
sanguine tuo...
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Αντρέα μου όπως ανάφερα πιο πάνω υπάρχει μια διαφορά σε αυτούς που θέλουν το καλό και αυτούς που το επιδιώκουν. Οι μισοί κυνηγοί στην Κύπρο εάν τους ρωτήσεις θέλουν να αλλάξουν τα κυνηγετικά δρώμενα για ένα καλύτερο αύριο . Απο αυτούς όμως ούτε το ένα δέκατο δεν κάνει κάτι για να δει την αλλαγή. Και το φόρουμ αποτελεί και αυτό μια μικρή κοινωνία. Πολλοί θέλουν να δούν την αλλαγή αλλά λίγη προσπαθούν για την αλλαγή
Προσέχουμε...για να έχουμε
- MARIOSE
Μπράβο λεβέντη μου, σε διαβάζω και χαίρομαι.BAIKAL TEAM έγραψε:Καμμια φορα μεσα από τις φωτογραφιες και τα γραφωμενα καταλάβεις τον χαρακτηρα καποιου...μεσα από ολο το φωτογραφικο υλικο που δειχνει καποιος σε ολη την κυνηγετικη του σεζον καταλάβεις πραγματικα τι ανθρωπος είναι...το να βαζω κάθε φορα ένα καπο γεματο θηράματα...εκτος από το ότι είναι και καχυποπτο είναι πραγματικα αντιαισθητικο...το να φτιαξουμε μια φωτογραφια όπως μπορει ο καθενας φυσικα γιατι δεν ειμαστε καλιτεχνες αυτό δειχνει πιο ωραιο σε αυτό που το διαβαζει και σου δημιουργει εικονες ομορφες...όπως πχ στην εξορμηση μου εμενα την Τεταρτη...δεν επεξα ουτε αριθμούς ουτε τιποτα...ισα ισα 5 πουλια...αλλα σχολιαστηκε τοσο ωραια που σε κανει να λες αξιζει πραγματικα...γιατι 5 πουλια όταν υπαρχει τοσο μεγαλος βαθμος δυσκολιας και κυριως επαρχια Λευκωσίας...σημαινει ότι καποιος προσπαθησε πολύ....με όλα εναντιον του...πουλια λιγα...τοποι που ποδοπατηθηκαν συνεχομενα από το καλοκαιρι...αλλα καπου εκει...σε ολο αυτό το χαος καποιος βρηκε ένα παραθυρο και ειπε θα επιμείνω...θα βγω απεναντη...θα παω ακομα πιο ψηλα...αν δεν πιασω κατι...την επομενη φορα θα καταλαβω τις γραμμες τους...όχι μονο για μενα προσωπικα...αλλα και με αλλους που κυνηγουν αλλα θηράματα...όπως τον Μιχαλη πχ...εσυγκοψε κομματι που εκοφκε...εβαλεν τον αερα υπερ του...από κρανιου τοπος....στο τελος εσηκωσεν όλα τα θηράματα της Κυπρου (ασχέτως αν του εφιαν![]()
)....αλλα την ιστορια του την διαβασα 10 φορες...ηταν σαν να ημουν και γω εκει...
- BAIKAL TEAM
- Full Member
Δυστηχως Μαριε μου οσα μπραβο και αν πιασω...οσες φασσες και αν παιξω στη ζωη μου...δεν θα τον ξαναφερουν στο καρτερι διπλα μου φιλε...το μονο που απομενει να κανω...είναι να μην χανω στιγμη πανω στο βουνο και απλα να ονειρεύομαι την ανταμωση μας...εχαλασα λιγο το θρετ με τα δικα μου και απολογούμαι κοπελια...αλλα για μενα ουλλο το κυνηγι είναι η παρακατω φωτογραφια....MARIOSE έγραψε:Μπράβο λεβέντη μου, σε διαβάζω και χαίρομαι.BAIKAL TEAM έγραψε:Καμμια φορα μεσα από τις φωτογραφιες και τα γραφωμενα καταλάβεις τον χαρακτηρα καποιου...μεσα από ολο το φωτογραφικο υλικο που δειχνει καποιος σε ολη την κυνηγετικη του σεζον καταλάβεις πραγματικα τι ανθρωπος είναι...το να βαζω κάθε φορα ένα καπο γεματο θηράματα...εκτος από το ότι είναι και καχυποπτο είναι πραγματικα αντιαισθητικο...το να φτιαξουμε μια φωτογραφια όπως μπορει ο καθενας φυσικα γιατι δεν ειμαστε καλιτεχνες αυτό δειχνει πιο ωραιο σε αυτό που το διαβαζει και σου δημιουργει εικονες ομορφες...όπως πχ στην εξορμηση μου εμενα την Τεταρτη...δεν επεξα ουτε αριθμούς ουτε τιποτα...ισα ισα 5 πουλια...αλλα σχολιαστηκε τοσο ωραια που σε κανει να λες αξιζει πραγματικα...γιατι 5 πουλια όταν υπαρχει τοσο μεγαλος βαθμος δυσκολιας και κυριως επαρχια Λευκωσίας...σημαινει ότι καποιος προσπαθησε πολύ....με όλα εναντιον του...πουλια λιγα...τοποι που ποδοπατηθηκαν συνεχομενα από το καλοκαιρι...αλλα καπου εκει...σε ολο αυτό το χαος καποιος βρηκε ένα παραθυρο και ειπε θα επιμείνω...θα βγω απεναντη...θα παω ακομα πιο ψηλα...αν δεν πιασω κατι...την επομενη φορα θα καταλαβω τις γραμμες τους...όχι μονο για μενα προσωπικα...αλλα και με αλλους που κυνηγουν αλλα θηράματα...όπως τον Μιχαλη πχ...εσυγκοψε κομματι που εκοφκε...εβαλεν τον αερα υπερ του...από κρανιου τοπος....στο τελος εσηκωσεν όλα τα θηράματα της Κυπρου (ασχέτως αν του εφιαν![]()

Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
sanguine tuo...
- MARIOSE
Τίποτε εν εχάλασες λεβέντη μου. Έτο εγεμώσαν τζιαί εμάς λλίο τα μάτια μας. 

-
- Full Member
Απογευματινό καρτέρι σήμερα για της κυρίες όπου μου έκαναν την χάρη 2 πουλια...Δυστηχώς μόνο την μια καταφερα να πιασω στο βίντεο...Συνεχίζουμε δυναμικά!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.