Συνκυνηγοί καλημέρα, με αφορμή διάφορα που έζησα και άκουσα, πολλά από τα οποία κάλυψε ο φίλος Πέτρος θα προσθέσω και εγώ κάποια στη λίστα και πρέπει να τα εφαρμόζουν όλοι και να τα έχουν συνέχεια στο μυαλό τους ειδικά οι νέοι κυνηγοί!
1. Δεν περπατούμε ΠΟΤΕ με το δάκτυλο στην σκανδάλη σε ετοιμότητα και ας αργήσουμε να πυροβολήσουμε. Εάν έχουμε πάντα στη σκέψη μας αυτό, σιγά σιγά θα γίνει συνήθεια. Το τι μπορεί να συμβεί είναι εάν γλιστρήσουμε με το πέσιμο και την φόρα θα τραβήξουμε και την σκανδάλη. .
2. Δεν περπατούμε με το όπλο ακουμπισμένο στο ώμο. Εάν παίξει το όπλο για κάποιο λόγο, κρατώντας το με το ένα χέρι, το όπλο μάλλον θα φύγει σαν ακόντιο, και μπορείτε να σκεφτείτε που θα προσγειωθεί για να παίξει η δεύτερη κάννη!
3. Όταν περνούμε από πυκνή βλάστηση πάντα προστατεύουμε τις σκανδάλες με την παλάμη μας. Ένα χοντρό κλαδί να μπει στις σκανδάλες το όπλο θα παίξει
4. Δεν βάζουμε το όπλο ποτέ κάτω από την μασχάλη είτε για να ουρήσουμε είτε για να ανάψουμε τσιγάρο. Αντιθέτως το ανοίγουμε. Θείος μου που πήγε να ανάψει τσιγάρο, πιάστηκε το κουμπί του πουκάμισου του στην σκανδάλη και το όπλο έπαιξε με αποτέλεσμα οι κάννες να τον βλέπουν στο πρόσωπο σε κλάσμα δευτερολέπτου.
5. Προσέχουμε πολύ το περτικοδέτη όταν καθόμαστε με το όπλο. Μπορεί να μπει στην σκανδάλη, και όταν σηκωθούμε να παίξει
6. Δεν περπατούμε ο ένας μπροστά από τον άλλο με κλειστά τα όπλα
7. Όταν είμαστε παγανιά δεξιά-αριστερά ο ένας από τον άλλο, εκείνος που είναι δεξιά και είναι δεξιόχειρας να μην έχει γυρισμένες τις κάννες του στον άλλο ότι απόσταση και να βρίσκεται. Το όπλο να βλέπει μπροστά!
8. Δεν αφήνουμε ποτέ όπλο συναρμολογημένο μόνο του έστω και αν θυμόμασταν ότι το αδειάσαμε. Θυμάστε το περιστατικό πριν λίγα χρόνια που σκύλος ήταν η αιτία να τραυματιστεί κάποιος.
9. Δεν πυροβολούμε δίπλα από τον σύντροφο μας λιγότερο από 25 μέτρα (μπορεί να είναι και λίγα). Θυμάμαι περιστατικό που πλευρικό σκάι έβγαλε μάτι κυνηγού παρόλο που είναι πολύ δεξιά από την ντουφεκιά.
10. Δεν πυροβολούμε κοντά στον σύντροφο μας σε κατεύθυνση που μετά τα πονεί να τύμπανα του.
11. Εάν θα πλησιάσουμε άλλο κυνηγό ανοίγουμε το όπλο και αν περάσει πουλί δεν του το παίζουμε.
12. Δεν πυροβολούμε σπασμοδικά πριν σκεφτούμε λίγο. Γνωστός μου περπατούσε δίπλα από κρεμμό όταν είδε φίνα στα 2μ κατακόρυφα στον κρεμμό και γύρισε το όπλο και πυροβόλησε. Ήταν τυχερός, το φυσίγγιο έκανε αφλογιστία
13. Όταν θα κατάβουμε ή θα ανέβουμε δύσκολο μέρος ανοίγουμε το όπλο. Δεν βασιζόμαστε ποτέ στην ασφάλεια του όπλου. Η ασφάλεια ασφαλίζει τις σκανδάλες ο μηχανισμός είναι ελεύθερος και το όπλο μπορεί να παίξει με την δόνηση. Ξεχάστε την ασφάλεια
14. Όταν κάποιος που είναι μαζί μας μας κάνει παρατήρηση είτε γιατί το όπλο μας βλέπει πάνω του ή κάτι άλλο που τον κάνει να νιώθει άβολα το δεχόμαστε, και δεν το πέρνουμε προσωπικά και εγωιστικά του στηλ εγώ τα ξέρω ούλλα και είμαι πιο έμπειρος από σένα με απαντήσεις όπως "μα εν τσιαι πάνω σου που έπεξα" ή "έννεν πάνω σου που θορεί το όπλο" κλπ. Τι στιγμή που δεν υπάρχει περιθώρειο για λάθη οι παρατηρήσεις πρέπει να είναι καλοδεχούμενες και πάμε κυνήγι για να ξεχαστούμε να περάσουμε καλά και όχι να είμαστε αγχωμένοι και να λέμε τώρα εν να με παίξει τωρά εν να με παίξει.
Αγραφοι κανονες για το κυνηγι
- FRANCHI
- Full Member
Re: Αγραφοι κανονες για το κυνηγι
I believe half of what I see and nothing of what I hear
-
- Full Member
Re: Αγραφοι κανονες για το κυνηγι
Πολυ καλα και σωστα οσα εγραψε ο φιλος franchi!!!!
εμενα ο χαρος μου στο κυνηγι ειναι οταν βρισκω ατομα και μιλαμε ακομα και φιλοι και δεν ανοιγουν το οπλο και μαλιστα πολλες φορες το εχουν γιρισμενο και σε ατομα μπορει και πανω μου ,πανω σε αλλους τριγιρω ,σε σκυλια γεννικα
δεν γινετε να εχει τοσο αχαπαρο κοσμο δυστιχος το συναντω πολλες φορες αυτο το φενομενο και μαλιστα και απο μεγαλα σε ηλικια ατομα .τους κανω παρατιριση αλλα ειναι κοντα στι λογικη τα ευλοημενα να κουβεντιαζεις με κλιστο οπλο γεματο κε η μουττη του σιπεττου που λεμε να εν πας τα ποθκια του φιλου σου η ακομα κε να εν πας τα μουτρα του?λες και το οπλο ειναι ματσουκα,επισεις αυτοι που τα ακουμπουν το οπλο σε δεντρο κλειστο και γεματο η πανω στην κουτα με τα σκυλια ,αν πει και πεξει ξερουμε ολοι τι θα γινει... ΕΛΕΟΣ
εμενα ο χαρος μου στο κυνηγι ειναι οταν βρισκω ατομα και μιλαμε ακομα και φιλοι και δεν ανοιγουν το οπλο και μαλιστα πολλες φορες το εχουν γιρισμενο και σε ατομα μπορει και πανω μου ,πανω σε αλλους τριγιρω ,σε σκυλια γεννικα
δεν γινετε να εχει τοσο αχαπαρο κοσμο δυστιχος το συναντω πολλες φορες αυτο το φενομενο και μαλιστα και απο μεγαλα σε ηλικια ατομα .τους κανω παρατιριση αλλα ειναι κοντα στι λογικη τα ευλοημενα να κουβεντιαζεις με κλιστο οπλο γεματο κε η μουττη του σιπεττου που λεμε να εν πας τα ποθκια του φιλου σου η ακομα κε να εν πας τα μουτρα του?λες και το οπλο ειναι ματσουκα,επισεις αυτοι που τα ακουμπουν το οπλο σε δεντρο κλειστο και γεματο η πανω στην κουτα με τα σκυλια ,αν πει και πεξει ξερουμε ολοι τι θα γινει... ΕΛΕΟΣ