ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
o kalamaras
Full Member

Re: ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ

Δημοσίευση από o kalamaras »

Εδώ λοιπόν είναι και το ζευγάρι και της προηγούμενης δοκιμής με αριθμό 12 που έβαλε ο Λευκιος. Το 13 είναι ακριβώς το ίδιο φυσίγγι με το 12 δηλ 31γρ. Νο 6 με 280 σκάγια, ιδιογόμωση, με τη διαφορά ότι το 2ο έχει περισσότερη πυρίτιδα και άλλο καψούλι με σκοπό να βγάλει μεγάλες ταχύτητες και να δούμε τη διαφορά που κάνουν.
Πράγματι το 13 έβγαλε 415μ/δ και ενδεχομένως υπερβολικές πιέσεις. Ρίχτηκε και αυτό στα 30μ με 4* και όπως βλέπουμε τα σκάγια έχουν σκορπίσει και στον κύκλο των 76cm μπήκαν 126 σκάγια έναντι του προηγούμενου με ταχύτητα 397μ/δ που έβαλε 176.
Άρα... το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη θεωρία. Ότι δηλ οι υπερβολικές ταχύτητες και πιέσεις σκορπάνε τα σκάγια.!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
chrispoyia
Full Member

Δημοσίευση από chrispoyia »

πεδια ολες αφτες οι δοκιμες διαφοροποιουντε μηπως αναλογως των χαρακτηριστικων του καθε οπλου?
αν ναι γραψτε κατι γιαυτο.(εγω εχω ενα μπραουνινκ 525 18.8 αυλους)
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

chrispoyia έγραψε:πεδια ολες αφτες οι δοκιμες διαφοροποιουντε μηπως αναλογως των χαρακτηριστικων του καθε οπλου?
ΦΙΛΕ CHRISPOYIA ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟ...ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕ ΣΟΥ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΠΕΖΕΙΣ Η ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΕ .....ΟΧΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ, Η ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΕΣ!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

chrispoyia έγραψε:πεδια ολες αφτες οι δοκιμες διαφοροποιουντε μηπως αναλογως των χαρακτηριστικων του καθε οπλου?
Φίλε chrispoyia σε χαιρετώ .Εχει δίκιο ο φίλος louka Solon oτι θα πρέπει να κάνεις και εσύ δοκιμές των φυσιγγίων με το δικό σου όπλο για να δείς την συμπεριφορα τους, αλλοστε αυτό ελεγα παντοτε μετα απο εισηγησεις που εδινα για φυσίγγια. Ετσι για να σε ενημερώσω το τεστ που κάναμε για φυσίγγια τσιχλας σε σχέση με το νούμερο σκαγιών εγεινε με οπλο BROWNING B325 Sporting , αυλοί 18.4, μήκος κανης 28 ιντζες, βαρος 3300, τσόκ 4.
AU-79
Full Member

Δημοσίευση από AU-79 »

Θα ηθελα να ρωτισω για ορισμενα φυσιγγια της NSI Super Casia PM40 Percorso Casia κ.τ.λ διαβαζα εκει που λεει Συγκεντρωτηρας=Πλαστικος,2 Pieces. Tο 2 Pieces ειναι αυτο που λεμε "μεσοταπα" ?
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

AU-79 έγραψε:Θα ηθελα να ρωτισω για ορισμενα φυσιγγια της NSI Super Casia PM40 Percorso Casia κ.τ.λ διαβαζα εκει που λεει Συγκεντρωτηρας=Πλαστικος,2 Pieces. Tο 2 Pieces ειναι αυτο που λεμε "μεσοταπα" ?
ΦΙΛΕ AU-79 ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙ ΤΗΣ NSI PERCORSO CACCIA 36GR ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΥΘΥΒΟΛΗ ΒΟΛΗ ΣΕΛΙΔΑ 2 ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ!!!EINAI ME ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΠΑΤΟ(ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ NOPEL SPORT) ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΤΑΠΑ) ΟΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΛΗΝΑ ΥΨΟΥΣ ΕΝΟΣ ΠΟΝΤΟΥ(ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
AU-79
Full Member

Δημοσίευση από AU-79 »

solon loyka έγραψε:
AU-79 έγραψε:Θα ηθελα να ρωτισω για ορισμενα φυσιγγια της NSI Super Casia PM40 Percorso Casia κ.τ.λ διαβαζα εκει που λεει Συγκεντρωτηρας=Πλαστικος,2 Pieces. Tο 2 Pieces ειναι αυτο που λεμε "μεσοταπα" ?
ΦΙΛΕ AU-79 ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙ ΤΗΣ NSI PERCORSO CACCIA 36GR ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΥΘΥΒΟΛΗ ΒΟΛΗ ΣΕΛΙΔΑ 2 ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ!!!EINAI ME ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΠΑΤΟ(ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ NOPEL SPORT) ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΤΑΠΑ) ΟΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΛΗΝΑ ΥΨΟΥΣ ΕΝΟΣ ΠΟΝΤΟΥ(ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ.

Σε ευχαριστω φιλε!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Εγω θελω να σας καμω ενα απολογισμο του ενδημικου οσον αφορα τα φυσιγγια που χρησιμοποιησα.

Προσπαθησα να καταρριψω μυθους.

Σε γενικο κυνηγι για λαγο, περδικα και φραγκολινα και καμια μπεκατσα και φασσα. Δεν χτυπουσα τζιηκλες.

Χρησιμοποιησα τσιοκ 5-4 ανεξαρτητος τοπου πυκνου ή ανοικτου. Ηθελα να πιανω τα θηραματα μεχρι τα 30-35 μετρα το πολλυ. Αυλοι 18,5-18,4. 28 ιντζες καννες.

Απο την αρχη μεχρι το τελος της περιοδου Victory 35 gr ασπρη Νο7 στην πρωτη και Νο6 στη δευτερη. Μονο αυτο το φυσιγγιο. Και σε ζεστο καιρο και κρυο και αερα υγρασια κλπ.

Τα αποτελεσματα μου ηταν παραπολυ καλα. Σε καποιες περιπτωσεις που ειχα κανενα κουτσοφτερο ή δεν επεφτε καθολου το θηραμα ηταν δικο μου καθαρα σκοπευτικο λαθος.

Αρα συμπερανα οτι αν βρεις ενα φυσιγγιο κανεις μια δοκιμη σε χαρτι και σε αφηνει ικανοποιημενο και εχει και δυναμη-διατρηση και εισαι ψυχολογικα καλα με αυτο το φυσιγγιο δεν φοβασαι τιποτα μεχρι τα 30 μετρα και ακομη μεχρι τα 35 μετρα δεδομενου οτι σκοπευεις σωστα.

Τωρα σκεφτομαι κατι πιο δυσκολο...

Να βαλω τσιοκ 4-3 για τζιηκλες και να χρησιμοποιω συνεχεια ενα φυσιγγι 28γρ Νο 9. ανεξαρτητως καιρου!
Δεν ξερω ομως... το σκεφτομαι...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
o kalamaras
Full Member

Δημοσίευση από o kalamaras »

Breda Pegaso έγραψε:
...Προσπαθησα να καταρριψω μυθους.....
Μια χαρά!!
Breda Pegaso έγραψε:
Τωρα σκεφτομαι κατι πιο δυσκολο...

Να βαλω τσιοκ 4-3 για τζιηκλες και να χρησιμοποιω συνεχεια ενα φυσιγγι 28γρ Νο 9. ανεξαρτητως καιρου!
Δεν ξερω ομως... το σκεφτομαι...
Τούτο είναι το πιο ευκολο, νομίζω.
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Μαλλον θα το δοκιμασω. Απλα το σκεφτομαι επειδη ειναι πιο πολλες οι ντουφεκιες...

Ειδικα με ετσι τιμες που θελουν για την κασια. Εγω δεν καμνω ιδιογομωσεις.

Για να πιασεις 32γρ φυσιγγι πρεπει να δωσεις απο 60-70 ευρω.

28γρ βρισκεις και 48-50 ευρω.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”