ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

giorgos80 έγραψε:Για να μην ανοιγω αλλο θεμα και γενικα καμια σχεση με υγρασιες και βορκαες.τη b&p mg2 Saturn lepre ετυχε να τη δοκιμασει κανεις;αν ναι απο λαχτισμα τι λεει?Σπυρο μηπως την ειδες στο technofish?εβαλα την στο ματι γιατι ειναι με επινικελωμενα σκαγια
Γιώργο όπως είπα δεν έδωσα και πολλή σημασία στα άλλα φυσίγγια καθώς εγύρευα το συγκεκριμένο, θα πάω σήμερα κάτω, αν καταφέρω να περάσω από τον Κωνσταντίνο θα δω και να σου πω αν την έφερε.
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

Οκ αν τα καταφερεις θα σου ειμαι υποχρεος αλλιως ελπιζω να τα καταφερω καποιο απογευμα μετα τη δουλεια
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

LEFKIOS έγραψε:Αν μιά από τις πιό αξιόπιστες εταιρειες φυσιγγιων μιλάει για το συγκεκριμένο φυσίγγιο και την χρηση του σε περιοχές με ΥΓΡΑΣΙΑ εγώ τι μπορώ να πώ? :o :o :shock: :shock: :) :) 8-) 8-)
http://www.baschieri-pellagri.com/en/ca ... /1/12.aspx
Φίλε Λευκιε, δεν χρειάζεται να πεις απόλυτος τίποτα, έχεις πει ήδη αρκετά.!
Σημασία έχει να νιώθει ικανοποιημένος ο κάθε ενας με αυτα που πιστεύει και δεν χρειάζεται να αλλάξει, ειτε αυτό ειναι λάθος, ειτε σωστό, ειτε χαζό. Για αυτό ότι κάνει ο καθένας, ότι γνωρίζει ο κάθε ενας και ότι πιστεύει ο κάθε ενας απο εμάς, ειναι υπέρ αρκετό...!!!!

Θα κλείσω τις παραθέσεις μου επί του θέματος με αυτα που θα γράψω και δεν θα ξανα επεμβω, καλή ανάγνωση λοιπόν και καλή συνέχεια..!!!!

Relative Humidity.
Relative humidity (abbreviated RH) is the ratio of the partial pressure of water vapor to the equilibrium vapor pressure of water at the same temperature. Relative humidity depends on temperature and the pressure of the system of interest.

TEST 11. Air Density: Temperature, Pressure, Humidity, and Altitude

“Heaviness” is a shorthand term for air density; density in general is defined as the weight of a certain volume of a substance. Air density in the US is standardized at sea level with these conditions: 59 degrees Fahrenheit, a pressure of 29.92 inches of mercury, zero humidity. A cubic foot of such air weighs 0.076 pounds.
These three determinants of density – temperature, pressure, and humidity are all interchangeable. You can duplicate a change in pressure by changing the temperature the other way; humidity can do the same over a very limited range.
When you heat air its density is decreased; even in ordinary situations the effect is substantial. Between the setting of targets in the morning at 67 degrees and shooting them at noon at 90 degrees, the air density has fallen by 4 percent.
Wetter (high-humidity) air is lighter air. The average molecular weight of the mixture of gasses which is air is about 29, the molecular weight of water vapor is 18. If you replace some heavy air molecules with lighter water vapor molecules the resulting mixture is less dense.
The density-reducing effect of humidity is only worth considering at high temperatures, and even there it is minor compared to the effects of temperature and pressure. Ninety degree air at 70% humidity is like dry air at 97 – the “wetness” of a really sticky day cause about a 1% decrease in air density.
Altitude is what really changes air density. Air pressure falls about one inch of mercury per thousand feet of increased altitude.
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

giorgos80 έγραψε:Οκ αν τα καταφερεις θα σου ειμαι υποχρεος αλλιως ελπιζω να τα καταφερω καποιο απογευμα μετα τη δουλεια
Τα σημείωσα, μάλλον θα καταφέρω να πάω, πάντως πρόσεξα ότι τα σκάγια δεν είναι σφαιρικά αλλά έχουν και μια μεταλλική ζώνη γύρω τους (εξού και το όνομα Saturn).
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

Τελικα δεν αντεξα και επηγα.ημουν κοντα σε αλλο καταστημα.δυστηχως δεν τα εχει φερει
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Αυτό είναι ένα πρόγραμμα υπολογισμού της πυκνότητας του αέρα το οποίο βρήκα στα γρήγορα στο διαδίκτυο.
http://www.denysschen.com/catalogue/density.aspx

Μπορείτε με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς να κρίνετε από μόνοι σας ποιός/οί παράγοντας/ες (θερμοκρασία, υψόμετρο και υγρασία) επηρεάζει περισσότερο την πυκνότητα του αέρα και κατ'επέκταση την κατανομή/συγκέντρωση μιας βολής.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

giorgos80 έγραψε:Τελικα δεν αντεξα και επηγα.ημουν κοντα σε αλλο καταστημα.δυστηχως δεν τα εχει φερει
Μόλις θα σου έγραφα ότι ούτε εγώ τα είβρα.
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

andreas78 έγραψε:
LEFKIOS έγραψε:Αν μιά από τις πιό αξιόπιστες εταιρειες φυσιγγιων μιλάει για το συγκεκριμένο φυσίγγιο και την χρηση του σε περιοχές με ΥΓΡΑΣΙΑ εγώ τι μπορώ να πώ? :o :o :shock: :shock: :) :) 8-) 8-)
http://www.baschieri-pellagri.com/en/ca ... /1/12.aspx
Φίλε Λευκιε, δεν χρειάζεται να πεις απόλυτος τίποτα, έχεις πει ήδη αρκετά.!
Σημασία έχει να νιώθει ικανοποιημένος ο κάθε ενας με αυτα που πιστεύει και δεν χρειάζεται να αλλάξει, ειτε αυτό ειναι λάθος, ειτε σωστό, ειτε χαζό. Για αυτό ότι κάνει ο καθένας, ότι γνωρίζει ο κάθε ενας και ότι πιστεύει ο κάθε ενας απο εμάς, ειναι υπέρ αρκετό...!!!!

Θα κλείσω τις παραθέσεις μου επί του θέματος με αυτα που θα γράψω και δεν θα ξανα επεμβω, καλή ανάγνωση λοιπόν και καλή συνέχεια..!!!!

Relative Humidity.
Relative humidity (abbreviated RH) is the ratio of the partial pressure of water vapor to the equilibrium vapor pressure of water at the same temperature. Relative humidity depends on temperature and the pressure of the system of interest.

TEST 11. Air Density: Temperature, Pressure, Humidity, and Altitude

“Heaviness” is a shorthand term for air density; density in general is defined as the weight of a certain volume of a substance. Air density in the US is standardized at sea level with these conditions: 59 degrees Fahrenheit, a pressure of 29.92 inches of mercury, zero humidity. A cubic foot of such air weighs 0.076 pounds.
These three determinants of density – temperature, pressure, and humidity are all interchangeable. You can duplicate a change in pressure by changing the temperature the other way; humidity can do the same over a very limited range.
When you heat air its density is decreased; even in ordinary situations the effect is substantial. Between the setting of targets in the morning at 67 degrees and shooting them at noon at 90 degrees, the air density has fallen by 4 percent.
Wetter (high-humidity) air is lighter air. The average molecular weight of the mixture of gasses which is air is about 29, the molecular weight of water vapor is 18. If you replace some heavy air molecules with lighter water vapor molecules the resulting mixture is less dense.
The density-reducing effect of humidity is only worth considering at high temperatures, and even there it is minor compared to the effects of temperature and pressure. Ninety degree air at 70% humidity is like dry air at 97 – the “wetness” of a really sticky day cause about a 1% decrease in air density.
Altitude is what really changes air density. Air pressure falls about one inch of mercury per thousand feet of increased altitude.
Φίλε Ανδρέα να σου αναφέρω οτι απο το καιρό που μπηκα στο Site αυτό, εχω αναθεωρήση ,εχω μάθει , εχω βελτιωθεί, αλλά και εδωσα πιστεύω αρκετά σε φιλους που το ζητούσαν. Ανθρωποι σαν εσένα :D ,το Σολων :D , και πολλους άλλους εχω ακούσει με προσοχή τα λεγόμενα τους και εχω πάρει αυτό το κατι που εγώ θεωρώ οτι μου συμπληρώνει τις δικές μου γνώσεις και απόψεις για καποια θέματα. Γιαυτό σε προτρέπω να συνεχίσεις να δίνεις τις γνώσεις σου και ο καθένας ικανοποιείται με το τρόπο του οπως λες. Άλλος με τις επιστημονικές του γνώσεις , άλλος με τις θεωρίες του άλλος με τις εμπειρίες του και αλλος με τις πρακτικές του δοκιμές. Σε χαιρετώ ;)
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Φίλε Λευκιε,
Αν ξαναδιαβασεις απο την αρχή το παρόν τοπικ, θα καταλάβεις ότι απλά καποιοι φασκουν και αντιφάσκουν, ενώ καποιοι άλλοι απλά τρολαρουν για να περάσει η ώρα τους. Προσωπικά είμαι ενήλικας και πιστεύω έχω κοινή λογική να κατανοήσω κάποια πράγματα, για αυτό και έθεσα θέμα να πάψω να γράφω στο παρόν τοπικ- θέμα.
Παρά τις παραθέσεις μου, ειτε κάποιος τις κατανοεί, ειτε οχι, σε κανένα σημείο δεν έγινε κάποια συζήτηση, κανένας απο αυτούς που παραπληροφορούν τους κυνηγούς λέγοντας τους να βάζουν το πρωί μεχρι τις 8:30 το (Α) φυσιγγιο και μετά να βάζουν το (Β), ή αυτούς που εμμένουν στα περί υγρασίας για πυριτιδες και κατανομές, δεν μπήκε στην συζήτηση και να παρουσιάσει την άποψη του με τεκμηρίωση ( επιστημονική γνώση, θεωρία, εμπειρία, πρακτικές δοκιμές... ;) ), ειναι τόσο γελοίο το θέμα, ειδικά για αυτούς που αλλάζουν γνώμη λες και αλλάζουν σώβρακα, που όταν βλέπω τέτοιες αναφορές γελάω μεχρι δακρύων....!!!!!
Το ότι ειναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει ειναι γεγονός, αλλα δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραπληροφορεί και να προωθεί την ζήτηση φυσιγγίων σε ένα νησί με 45χιλ., κυνηγούς που έχουν 4+ εργοστάσια κατασκευής φυσιγγίων και άλλους 10+ εισαγωγείς και καπάκι να μην του κάνει κανενα φυσιγγιο και να δυσκολεύεται να βρει φυσιγγιο για την υγρασία.... .!!!!!!!!

Αυτό το φορουμ δεν αποτελείται μόνο απο τα ενεργά και εγγεγραμμένα μέλη, καθημερινά μπαίνουν εκατοντάδες επισκέπτες για να διαβάσουν διάφορα θέματα με την πλειοψηφία αυτων να ειναι νεαροί και άβγαλτοι κυνηγοί, αυτοί που γράφουν έχουν υποχρέωση να τους λαμβάνουν και αυτούς υπόψην και να παραθέτουν απόψεις βάσιμες και τεκμηριωμένες, οχι παραμύθια που προωθούν οτιδήποτε άλλο πέραν της γνώσης και του ορθολογικού κυνηγιού.
Εδώ και αρκετούς μήνες κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να παραθέσει για το κοντάκι, για την σκόπευση, για τον σεβασμό του θηραματος και πολλά αλλα θέματα που άπτονται του κυνηγιού, αλλα παραθέσεις για φυσίγγια υγρασίας, ανέμων, βροχών, της πανσελινου, του οροσκόπου, των μαγνητικών πεδίων, βολών των 45-55-60 μέτρων και άλλων πολλών έχουμε πληθώρα, όπου να είσαι θα ακούσουμε και για τηλεκατευθυνόμενα σκάγια που δεν θα χρειάζονται καν όπλο........!!!!!!!

Συγχώρεσε με φίλε Λευκιε για τα γραφόμενα μου, αλλα εγω αυτό βλέπω και αυτό αντιλαμβάνομαι.
Είμαι στην διάθεση του οποιουδήποτε να κάνω συζήτηση για αυτα τα θέματα, να πω αυτό που γνωρίζω, να μάθω αυτό που δεν ξέρω, αλλα αυτή η συζήτηση να ειναι βάσιμη και οχι απλά και μόνο προσωπική άποψη, προσπάθησα να βοηθήσω κάποιους, έστω λίγους να κατανοήσουν τα αυτονόητα και να ελευθερωθούν απο λανθασμένους προβληματισμούς και μύθους, χλωμό το βλέπω διότι ούτε στις παραθέσεις μου έγινε η όποια αναφορα, ουτε στου κ. Μακρή αλλα ούτε και στην παράθεση του vti-Chris με τον τύπο της πυκνότητας του αέρα.
Κλείνω λέγοντας πως, ότι δοκιμές είχα να κανω, προσωπικά τις έχω κάνει, το να επαναλαμβάνομαι σαν ενας τροχός που γυρίζει πίσω απο ένα όπλο και ένα πινακα δεν μου προσφέρει απολύτως τίποτα...!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

Δημοσίευση από Γιατρός »

Ειλικρινά κάποτε λέω μην ασχοληθείς αλλά...
Από το 1980 γίνονται μελέτες πως η υγρασία και η αλλαγή του καιρού επηρέαζει τον άνθρωπο, τις λειτουργίες του σώματος και την ικανότητα να σκέφτεται "σωστά" και να πράττει ανάλογα...
http://www.scientificamerican.com/artic ... -straight/
Ολα τα όντα με θολωμένο το μυαλό, υπερυδρωμένα, αφυδατωμένα, κουρασμένα, αγ€&μητα , κερατωμένα,ματσουκωμένα, ψυχολογικά ανισόρροπα κτλ κτλ εσάσαν όλους τους παράγοντες που τα /τους επηρεάζουν και έμεινε η χαρτούτσια και ειδικά με την υγρασία...
Ασχοληθείτε με την ουσία κύριοι

Φιλικά
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”