ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ....ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑo kalamaras έγραψε:Μεν ψυχοπλακώνεσαι και τα πράματα δεν είναι τόοοσο ωραία όσο δίχνουνε. Εδώ για το κυνήγι της πάπίρας λένε duck shooting και όχι duck hunting διότι οι περισσότεροι κυνηγάνε τις παπίρες στις μικρές λίμνες που έχουν οι φαρμαδόροι για να ποτίζουν τη γη και τα ζώα τους. Σα να λέμε σε πιάνει τηλ ο πεθερός και σου λέει, έλα πρώτη Κυριάκή και έχει καμιά 60αριά παπίρες μεσ'τη λίμνη να τις παίξουμε. Δεν έχει αναγνωρίσεις, ούτε αναζήτηση, ούτε ελευθερο κυνήγι.SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ.....ΕΨΥΧΟΠΛΑΚΩΣΕΣ ΜΕ ΠΑΛΕ![]()
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ?
Hunting εννοούνε εδώ τα ζώα για τα οποία πρέπει να πας 3-4 μέρες στο βουνό να κοιμηθείς σε κατασκήνωση ή σε κάποια καλύβα διότι οι αποστάσεις που δεν υπάρχει δρόμος είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορείς να φτάσεις σε μια μέρα και πίσω πάλι.
Το μόνο πολύ ευχάριστο που έμαθα τελευταία είναι ότι υπάρχουν μερικά είδη πουλιών όπως.... τζίκλες, κοτσίφια και εκατομύρια λαζούρκα τα οποία κανείς δεν ασχολείται μαζί τους, όμως ... δεν απαγορευεται να τα παίξεις. Μάλιστα δεν χρειάζεται ούτε άδεια.!!
Γενικώς ο κανόνας είναι ότι είδη τα οποία είναι ενδημικά της χώρας είναι προστατευόμενα, όπως π.χ. η φάσα Νεας Ζηλανδίας, ενώ ότι έχει έρθει απ'έξω βαράτε του αλύπητα. Όπως τζίκλες, ψαρώνια, περιστέρια και διάφορα ζώα.
Επίσης, να πω ότι η Ν.Ζηλανδία αντίθετα με ότι νομίζει ο κόσμος ότι είναι παρθένα γη, είναι μια πολύ κατεστραμένη γη. Όταν ήρθαν εδώ οι ευρωπαίοι (πριν 250χρόνια) βάλανε φωτιές και κάψανε όλα τα δάση να τα κάνουν βοσκοτόπια. Το ίδιο κάνανε και οι ιθαγενείς Μαόρι γιατί κυνηγούσαν κάτι ζώα που δεν υπάρχουν πιά, τα Μόα και με τις φωτιές τα αναγκάζανε να βγουν από το δάσος.
Ακόμα υπάρχει μόλυνση στα νερά μάλλον από τα εκατομύρια πρόβατα και γελάδες που κοπρίζουν ασταμάτητα....
Φυσικά υπάρχει παρθένα γη διότι το νότιο νησί σα να λέμε είναι όσο η ελλάδα ολόκληρη και έχει πληθυσμό μόνο 1.5 εκ.
ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΩ 2-3 ΤΑΞΙΔΙΑ,Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑ .....ΑΚΟΜΑ!!!!
ΕΧΩ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ-ΖΗΛΑΝΔΙΑ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΕΙ,ΘΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΤΑΞΙΔΕΨΩ