Πουθενά στον κοσμο επίσης, δεν σου καθορίζεται με τι σκύλο θα πας στο κυνηγι, ειναι αποκλειστηκά δικο σου θεμα επιλογής για τον τύπο κυνηγιου που θέλεις να κάνεις, δεν είπε κανένας οτι ειναι γελοίο να κυνηγάς λαγό με σκυλια φέρμας(πουλόσκυλα )..!!!!
Εγω εχω μονο καθαρόαιμα σκυλιά και ταυτόχρονα εδώ και αρκετα χρονια κυνηγώ μπεκατσα, απο τις παραθέσεις κάποιων στο θεμα, διαπιστώνω οτι εγω και οι ομοίοι μου, ειμαστε η ελίτ της κυπριακής κυνηγετικής κοινωνίας

Ποιος λέει οτι όσοι εχουν καθαρόαιμα σκυλια ειναι και ευσυνείδητοι, ποιος λέει οτι οταν φερμαρουν αυτα τα σκυλια ενα λαγο αυτος δεν θα πυροβολήσει, ποιος λέει οτι επειδή τα κυνηγετικα DVD για μπεκατσα εχουν ως επι το πλείστον σκυλια Setters/ English pointer/ German pointer δεν μπορει κάποιος να κυνηγήσει με poodle.
Η πορεία και η διάρκεια αυτου του κυνηγιου υποτίθεται οτι θα κανουν τους κυνηγούς να συνηδειτοποιησουν τις εκάστοτε φυλές και τα πρότυπα τους. Στο ενδυμηκό δηλαδη και συγκεκριμένα στην περδικα, το κυνηγι της γίνεται μονο με καθαρόαιμα φέρμας..??..η μήπως πρεπει και εκει να κανουμε εξηδηκευση! στο κυνηγι δε του λαγού! θα πρεπει να πηγαίνουν μονο καθαροαιμοι ιχνηλάτες και γίνει και εκει εξηδηκευση! με τα σκυλια να περνούν απο ελέγχους και αναγνώριση..?
Οπως και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι, έτσι και εγω εχω τις ανυσηχιες μου για το μέλλον, προβλήματα υπάρχουν πολλά και πρεπει να παρθουν γενναίες αποφάσεις για το μέλλον του κυνηγιου...αυτο όμως δεν σημαινει οτι πρεπει να υποκύπτουμε για χάριν του καθε ασυνηδειτου, απο εμάς εξαρτάται να τους δακτυλοδείξουμε οπως επίσης και απο το Ταμειο θήρας που πρεπει να αναλάβει τις ευθύνες του.