Αποτελέσματα Τηλεφωνικής Έρευνας 2012-13
-
- Full Member
Re: Αποτελέσματα Τηλεφωνικής Έρευνας 2012-13
Ο αριθμός του δείγματος μια χαρά είναι.
Μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 40 χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα, άρα δεν ισχύει εδώ αυτό που λες για τα 40-70 χρ που απαντούν συνήθως στο τηλέφωνο στις έρευνες.
Αν γινόταν έρευνα από το site θα αντιπροσώπευε του κυνηγούς που είναι μέλη του site και όχι το σύνολο του πληθυσμού. Δηλαδή θα είχε εξ'αρχής τεράστιο μεθοδολογικό σφάλμα.
Φιλικά
Μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 40 χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα, άρα δεν ισχύει εδώ αυτό που λες για τα 40-70 χρ που απαντούν συνήθως στο τηλέφωνο στις έρευνες.
Αν γινόταν έρευνα από το site θα αντιπροσώπευε του κυνηγούς που είναι μέλη του site και όχι το σύνολο του πληθυσμού. Δηλαδή θα είχε εξ'αρχής τεράστιο μεθοδολογικό σφάλμα.
Φιλικά
- Anthimos
- Moderator
Phinix έγραψε:MsgJack έγραψε:Φίλε όταν μου εκάναν την έρευνα επιάσαν με στο κινητό και αν δεν απατώμε ήταν κατά τις 17:00 - 17:30. Δόξασει ο θεός ακόμη είμαι νέος (27 ετών) και ως κυνηγός ήταν η πρώτη μου χρονια που είχα αδεια. Οπότε αυτό που λες νομίζω είναι άτοπο... χωρίς καμιά παρεξήγηση!Anthimos έγραψε:Ε παιθκια η τηλεφωνικές ερευνες γινονται σε σταθερο τηλεφωνο ως τις 4 τ απογευμα ...
Ποσοι νέοι κυνηγοι εν σπιτι απο το πρωι ως τις 4Τι ειναι το ηλικιακο δειγμα ( Η δημογραφια της ερευνας) επιασαν δηλαδη 1000 κυνηγους και το 60% ηταν συνταξιουχοι ή προχωρημενης ηλικιας ανθρωποι με παροχημενες αντιλειψεις . Οι πιο πολλοι νεοι κυνηγοι κατω των 45 ειμαστε ως τις 8 μες τους δρομους και πολλοι μαλιστα δεν εχουμε καν σταθερα τηλεφωνα σπίτι μας!
Στα υπόλοιπα συμφωνω με τον φίλο Rai...!!!
Χλωροφορμιο παλε , εκαμαν ερευνα mish
επειδή έκαμα ένα φεγγάρι αυτή τη δουλειά του marketing research και τις στατιστικής θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία τον υπαλληλων που παίρνουν τελέφωνα δεν ακολουθούν τις οδηγίες κατά γράμμα
για παράδειγμα ένα σταθερό αν δεν απαντα ο μιτσής (ειδικά οι εποχιακοί μερικής απασχόλησης) δεν υπάρχει περίπτωση να το δοκιμάσει ξανά μετά
επίσης κατά ένα παράδοξο τρόπο το 70% που θέλει να λάβει μέρος είναι σε ηλικιακή ομάδα 40-70
πιστεύω ότι αν τα μέλη του forum απαντήσουμε στές ίδιες ερωτήσεις τα αποτελέσματα θα είναι εντελώς αντίθετα
Φίλε προς Θεου δεν ισοπεδωνουμε την δουλεια και επιστημονικη καταρτηση του Ταμειου Θηρας. Απλα θα ηταν καλυτερο ν αυξηθουν οι παραμετροι αξιολογησης .
Μια τηλεφωνικη δημοσκοπηση εν μια δημοσκοπηση τέλος......
Για να αποτελεσει απο μονη της εργαλειο/ δικαολογια για να ληφθει μια αποφαση ειναι απαραδεχτο , αυτο λεμε ή τουλαχιστο προσπαθω να πω εγω...σε καμια περιπτωση δεν αμφισβητω οτι γινετε δουλεια στο Ταμειο Θηρας και την ικανοτητα πολλων στελεχών!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Η δική μου άποψη, αν και την εχω ξαναμειραστεί μαζί σας και πέρσι, όπου και πάλι αυτή η μελέτη έφερε αρκετή συζήτηση, ειναι πως δεν προσφέρει απόλυτος τίποτα, δεν την θεωρώ αντικειμενική και ούτε κάν αξιόπιστη, γίνεται αποκλειστηκά και μόνο για να παρουσιάζει μια πληθώρα θηραμάτων που υποτίθεται έχουμε θηρεύσει αλλά η πραγματικότητα ειναι μακράν διαφορετική.
Οπως και ο φίλος Nature, είμαι και εγω της άποψης πως πρεπει να γίνει απο πλήρως ανεξάρτητο οργανισμό και μάλιστα όχι τηλεφωνικός.
Ο καθένας μας μπορει πολυ εύκολα να ανατρέξει στο προγραμμα Άρτεμις και να δεί πόσα συμπεράσματα βγαίνουν και με πια ανάλυση.
Επιπρόσθετα θα βάλω κάποιες συγκρίσεις απο το Άρτεμις και αν εχω λάθος απολογουμε.
ΚΥΠΡΟΣ.(2012) ΕΛΛΑΔΑ.(2012)
Περδικα = 8,84%. Περδικα = ~0,5%
Λαγός. = 1,1%. Λαγός. = ~0,12%
Ορτύκια = 0,28%. Ορτύκια = ~ 1,75%
Ειναι γεγονός πως είμαστε ένας κυνηγετικος παράδεισος........!!!!!!!!!!!!!!!
Διόρθωση:
Τα σημεία που έβαλα ειναι ανα εξόρμηση, τα τελικά του χρόνου (2011-2012)ειναι:
Περδικα: 1,9
Λαγός : 2,4
Και πάλι φενεται πως για τοσο μικρό νησί....είμαστε είτε οι καλύτεροι σκοπευτές του κόσμου είτε βρισκόμαστε σε έναν κυνηγετικό παράδεισο.!!!!!
Οπως και ο φίλος Nature, είμαι και εγω της άποψης πως πρεπει να γίνει απο πλήρως ανεξάρτητο οργανισμό και μάλιστα όχι τηλεφωνικός.
Ο καθένας μας μπορει πολυ εύκολα να ανατρέξει στο προγραμμα Άρτεμις και να δεί πόσα συμπεράσματα βγαίνουν και με πια ανάλυση.
Επιπρόσθετα θα βάλω κάποιες συγκρίσεις απο το Άρτεμις και αν εχω λάθος απολογουμε.
ΚΥΠΡΟΣ.(2012) ΕΛΛΑΔΑ.(2012)
Περδικα = 8,84%. Περδικα = ~0,5%
Λαγός. = 1,1%. Λαγός. = ~0,12%
Ορτύκια = 0,28%. Ορτύκια = ~ 1,75%
Ειναι γεγονός πως είμαστε ένας κυνηγετικος παράδεισος........!!!!!!!!!!!!!!!
Διόρθωση:
Τα σημεία που έβαλα ειναι ανα εξόρμηση, τα τελικά του χρόνου (2011-2012)ειναι:
Περδικα: 1,9
Λαγός : 2,4
Και πάλι φενεται πως για τοσο μικρό νησί....είμαστε είτε οι καλύτεροι σκοπευτές του κόσμου είτε βρισκόμαστε σε έναν κυνηγετικό παράδεισο.!!!!!
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Αντρέα είχα σε για ποιό διαβασμένο
ποιό είανι το κότα για τα περδίια στην Ελλάδα και ποιό στην Κύπρο? Στην Ελλάδα οι Κυνηγοί λόγω της μεγάλης έκτασης κατά 90% εξιδικεύονται σε ένα κυνήγι όχι all around και αν πάνε για ένα κυνήγι ή χτυπάνε το συγκεκριμένο θήραμα ή τίποτα. Κυνήγησα και ξέρω τι σου λέω άρα μην συγκρίνεις δύο ανόμια πράγματα αλλά και πάλι ως αναφορά το περδίκι σε σύγκριση με την Ελλάδα είμαστε ακόμη παράδεισος!!!

Προσέχουμε...για να έχουμε
Καλημέρα σας,
Μπορεί να μην είμαι όσο πρέπει….
Άριστε μου, τίποτα δεν είναι ανόμοιο, σε όλα μπορεί να βρεθεί ενα μέτρο συγκρισης, έζησα 9½ χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζω και εγώ το κάτι τις μου…απλά στην Ελλάδα οι κυνηγοί εκτός του ότι δεν είναι καιροσκόποι όπως εμάς, βάζουν τον πραγματικό αριθμό κάρπωσης και όχι τον πλασματικό και δεκαπλάσιο αριθμό ευκαιρίας κάρπωσης!!!!!
Οι διαφορές είναι όντος πολλές αλλά αν λάβεις υπόψη ότι στην Ελλάδα οι κυνηγοί μπορούν να κάνουν 3ήμερα κυνηγετικά ταξίδια, η κυνολογία βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα και όχι μόνο στα σκυλιά φέρμας όπως επίσης έχουν και περισσότερες εξορμήσεις, θα έπρεπε λογικά να βρίσκονται σε πολύ πιο ψηλά επίπεδα από εμάς που είμαστε μια μικρή νήσος. Εγώ τουλάχιστον όπως και να την δώ την έρευνα αυτή, δεν με πείθει για να την λάβω υπόψη, αν τα στοιχεία της ήταν πιο αναλυτικά και διασταυρωμένα με πιο ορθό τρόπο θα μπορούσα να την δεχτώ, έτσι όπως είναι, τώρα οι αριθμοί που βλέπω δεν με πείθουν και τους θεωρώ παραφουσκωμένους.
— Σημείωση….
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την θηραματική κάρπωση που είχα, έτσι για να μην αρχίσουμε τα περσινά….

Μπορεί να μην είμαι όσο πρέπει….

Άριστε μου, τίποτα δεν είναι ανόμοιο, σε όλα μπορεί να βρεθεί ενα μέτρο συγκρισης, έζησα 9½ χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζω και εγώ το κάτι τις μου…απλά στην Ελλάδα οι κυνηγοί εκτός του ότι δεν είναι καιροσκόποι όπως εμάς, βάζουν τον πραγματικό αριθμό κάρπωσης και όχι τον πλασματικό και δεκαπλάσιο αριθμό ευκαιρίας κάρπωσης!!!!!
Οι διαφορές είναι όντος πολλές αλλά αν λάβεις υπόψη ότι στην Ελλάδα οι κυνηγοί μπορούν να κάνουν 3ήμερα κυνηγετικά ταξίδια, η κυνολογία βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα και όχι μόνο στα σκυλιά φέρμας όπως επίσης έχουν και περισσότερες εξορμήσεις, θα έπρεπε λογικά να βρίσκονται σε πολύ πιο ψηλά επίπεδα από εμάς που είμαστε μια μικρή νήσος. Εγώ τουλάχιστον όπως και να την δώ την έρευνα αυτή, δεν με πείθει για να την λάβω υπόψη, αν τα στοιχεία της ήταν πιο αναλυτικά και διασταυρωμένα με πιο ορθό τρόπο θα μπορούσα να την δεχτώ, έτσι όπως είναι, τώρα οι αριθμοί που βλέπω δεν με πείθουν και τους θεωρώ παραφουσκωμένους.
— Σημείωση….
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την θηραματική κάρπωση που είχα, έτσι για να μην αρχίσουμε τα περσινά….

- Savvas
- Full Member
Για να μην τα ξαναγράφω από την αρχή παραθέτω αυτούσιο το σχόλιο που έκανα στη συγκεκριμένη δημοσίευση της Υπηρεσίας στο facebook χωρίς ωστόσο να δωθεί ακόμη καμιά απάντηση.
"Καταρχήν συγχαρητήρια για το όλο εγχείρημα καθώς η οποιαδήποτε έρευνα είναι πολύ σημαντική στη σημερινή εποχή. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω θετικά την επιστημονική αναβάθμιση της έρευνας. Ωστόσο, αυτό που έχει μεγάλη σημασία προτού κάποιος βγάλει τα συμπεράσματα του, είναι η ολοκληρωμένη εικόνα. Όπως ξέρετε η παράθεση αποτελεσμάτων με αναφορά στο Μέσο Όρο πολύ συχνά παραπλανεί γι' αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω τους αρμοδίους όπως μας δώσουν περαιτέρω στοιχεία όπως διακύμανση, τυπική απόκλιση, διάμεσο τιμή κτλ. Αν αναφέρονται κάπου και δεν το έχω προσέξει απολογούμε εκ τον προτέρων." Τρίτη στις 2:22 μ.μ.
Αυτό που δεν θέλω με τίποτα να φανταστώ είναι ότι παραπλανούν εσκεμμένα.....
"Καταρχήν συγχαρητήρια για το όλο εγχείρημα καθώς η οποιαδήποτε έρευνα είναι πολύ σημαντική στη σημερινή εποχή. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω θετικά την επιστημονική αναβάθμιση της έρευνας. Ωστόσο, αυτό που έχει μεγάλη σημασία προτού κάποιος βγάλει τα συμπεράσματα του, είναι η ολοκληρωμένη εικόνα. Όπως ξέρετε η παράθεση αποτελεσμάτων με αναφορά στο Μέσο Όρο πολύ συχνά παραπλανεί γι' αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω τους αρμοδίους όπως μας δώσουν περαιτέρω στοιχεία όπως διακύμανση, τυπική απόκλιση, διάμεσο τιμή κτλ. Αν αναφέρονται κάπου και δεν το έχω προσέξει απολογούμε εκ τον προτέρων." Τρίτη στις 2:22 μ.μ.
Αυτό που δεν θέλω με τίποτα να φανταστώ είναι ότι παραπλανούν εσκεμμένα.....
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Ανδρέα μου συμφωνούμε σε αυτό που λές, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική άρα δέν μπορούμε να συγκρίνουμε κάποια πράγματα. όπως σου είπα πώς μπορεί το περδίκη στην Ελλάδα να είναι πάνω απο 2 όταν το κότα είναι 2 ανά κυνηγό, ή πώς μπορείς να συγκρίνεις το κυνήγι ορτυκιών με την κύπρο ή της μπεκάτσας ας πούμε όταν οι συνθήκες είναι παντελός διαφορετικές. ??? Η έρευνα του ταμείου θήρας κατα εμενα δέν είναι αξιόπιστη για τον λόγο ότι υπάρχουν αρκετές κατηγορίες κυνηγών οι οποίες δέν αντιπροσωπεύουν τον μέσο κυνηγό. Αν για παράδειγμα η πρώτη ερώτηση ήταν τι κυνήγι σας ενδιαφέρει περισσότερο και απομωνόναμε 1% λαγοκυνηγούς 1% περδικοκυνηγούς 1% φασσοκυνηγούς 1%τσικλοκυνηγούς 1% διάφορα τότε θα είχαμε ένα συνολικό δείγμα 5% με ψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης αποταιλεσμάτων και θα μπορούσαμε να δούμε και ποιό συγκεκριμένα πράγματα. Θα μπορούσαμε να δούμε και την γενική εικόνα αλλά και συγκεκριμένα τον κυνηγό βάση ηλικίας, περιοχής, προτίμησης σε κυνήγι κ.τ.λ Θα βρίσκαμε ένα περίπου πόσους κυνηγο΄ςυ του λαγού έχουμε πόσους της πέρδικας , πόσους με σκύλους κ.τ.λ Φυσικά αυτή η έρευνα είανι αρκετά ποιό δαπανηρή με ένα μεγαλύτερο δείγμα. Ένα ερευνητικό κέντρο θέλει τουλάχιστο €5 ανά ερωτηματολόγιο για να σου την κάνει έξω το να περαστεί στο λογισμικό και να βγούν αποτελαίσματα μιλάμε για περίπου έν κόστος 15000-20000 ευρώ θα μπορούσαμε όμως με την βοήθεια κάποιου εκπαιδευτικού ιδρύματος με μια συνεργασία να κάνουμε την έρευνα αρκετά ποιό χαμηλόκοστα!
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άριστε, σύγκριση μπορεί να γίνει εφόσον βρεθούν οι κατάλληλες παράμετροι, αλλά η ουσία δεν είναι αυτή, παράθεσα τα αποτελέσματα για προβληματισμό.
Συμφωνώ απόλυτα στην αναφορά σου για την έρευνα και είμαι σίγουρος πως σε περίπτωση που γίνει με κάποιο τρόπο, μία αξιόπιστη έρευνα από ανεξάρτητο ή έστω κάποιον οργανισμό που δεν θα έχει να επωφεληθεί κάτι από τα αποτελέσματα, πολλοί θα είναι αυτοί που δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους από τα πραγματικά αποτελέσματα.
Προσωπικά, γνωρίζω και αμφιβάλλω να μην γνωρίζεις και εσύ κυνηγούς που έχουν δηλώσει πλασματικό και τυχαίο αριθμό κάρπωσης, είτε λόγο απαξίωσης, είτε λόγο κόμπλεξ και συγκεκριμένα γνωρίζω για άτομο που δεν σήκωσε όπλο σε πέρδικα και δήλωσε στην έρευνα 72 πέρδικες!! Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα σημεία στην έρευνα που το μόνο που σου προσφέρουν είναι πονοκέφαλο και τίποτα άλλο.
****Απο την ρυθμιστική θήρας 2012-2013:
Πετροπέρδικα (Alectoris graeca) 1/10 – 15/12 Τετ-Σαβ-Κυρ Τέσσερα (4)
Νησιώτικη Πέρδικα (Alectoris chukar) 1/10 – 15/12 Τετ-Σαβ-Κυρ Τέσσερα (4)
Λαγός ( Lepus europaeus) 15/9 – 10/1 Τετ-Σαβ-Κυρ Ένα (1)
Συμφωνώ απόλυτα στην αναφορά σου για την έρευνα και είμαι σίγουρος πως σε περίπτωση που γίνει με κάποιο τρόπο, μία αξιόπιστη έρευνα από ανεξάρτητο ή έστω κάποιον οργανισμό που δεν θα έχει να επωφεληθεί κάτι από τα αποτελέσματα, πολλοί θα είναι αυτοί που δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους από τα πραγματικά αποτελέσματα.
Προσωπικά, γνωρίζω και αμφιβάλλω να μην γνωρίζεις και εσύ κυνηγούς που έχουν δηλώσει πλασματικό και τυχαίο αριθμό κάρπωσης, είτε λόγο απαξίωσης, είτε λόγο κόμπλεξ και συγκεκριμένα γνωρίζω για άτομο που δεν σήκωσε όπλο σε πέρδικα και δήλωσε στην έρευνα 72 πέρδικες!! Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα σημεία στην έρευνα που το μόνο που σου προσφέρουν είναι πονοκέφαλο και τίποτα άλλο.
****Απο την ρυθμιστική θήρας 2012-2013:
Πετροπέρδικα (Alectoris graeca) 1/10 – 15/12 Τετ-Σαβ-Κυρ Τέσσερα (4)
Νησιώτικη Πέρδικα (Alectoris chukar) 1/10 – 15/12 Τετ-Σαβ-Κυρ Τέσσερα (4)
Λαγός ( Lepus europaeus) 15/9 – 10/1 Τετ-Σαβ-Κυρ Ένα (1)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος andreas78 την 04 Ιούλ 2013, 11:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Savvas
- Full Member
Φίλε Admin δεν θεωρώ ότι ένα κόστος 20 - 30 χιλιάδες είναι μεγάλο για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Όπως και να έχει, συμφωνό πλήρως ότι η καλύτερη λύση είναι η συνεργασία με πανεπιστήμιο το οποίο μπορεί να εκμεταλευτεί και διάφορα ερευνητικά κονδύλια.
Όπως και να έχει, συμφωνό πλήρως ότι η καλύτερη λύση είναι η συνεργασία με πανεπιστήμιο το οποίο μπορεί να εκμεταλευτεί και διάφορα ερευνητικά κονδύλια.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Κάτι τέτοιο θα ήταν ευλογία θεού και δεν νομίζω να υπήρχαν στο τέλος άτομα, που θα την αμφισβητούσαν!!!!!Savvas έγραψε:Φίλε Admin δεν θεωρώ ότι ένα κόστος 20 - 30 χιλιάδες είναι μεγάλο για ένα τόσο σημαντικό θέμα.