ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ «ΔΗΘΕΝ/TAXA» ΟΠΛΟΥΡΓΟΥΣ

Απάντηση
axerkwtis

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ «ΔΗΘΕΝ/TAXA» ΟΠΛΟΥΡΓΟΥΣ

Δημοσίευση από axerkwtis »

Ρε φιλε εμας ουτε να του τζιερασουμε δεν δεχτηκε..εκαμε μας φραπε εσασαμε τα οπλα μου εδωσε μου λαδι κ κρεμα που λοου του κ ηθελε να παμε κ σε cafe μετα..η ανθρωπια κ το φιλοτιμο εν αλλο κ νασαι ανθρωπουι εν αλλο..
Εν μπασμενος καλα στους κυκλους των οπλων..αν ηθελα να πουλησω πχ το οπλο μ πιο ευκολα θα το πουλουσα αν του ελεα ρε φιλε πουλω το κ παλε για τουτη την ευκολια που εκαμνε εμπερτεψε..εν εχει ετσι πραμα..
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Κατάλαβα....δεν το ήξερα τώρα το μαθαίνω. Μόνο τηλεφωνική επαφή είχαμε και με βοήθησε πολύ να βρω το κατάλληλο οπλουργό για την δουλεία που ήθελα. Επίσης, κάναμε αρκετή συζήτηση για πολλά θέματα μιας και είχαμε το ίδιο όπλο οι γνώσεις του είναι απίστευτες και το πάθος του ατελείωτο για το κυνήγι και τα όπλα. Πολλή βοήθεια μου έδωσε και όταν έκανα ένα φρεσκάρισμα του κοντακιού μου σε ότι και αν τον ρώτησα. Αν μπορεί και θέλει να μας γράψει τι έγινε καλό θα ήταν. Αν χρειαστείς οτιδήποτε (εύχομαι να μην είναι τόσο σοβαρό που να κατάληξε δικαστήριο) η συμπαράσταση και βοήθεια μας είναι δεδομένη.

Και μη χειρότερα......!
istriano ®

Δημοσίευση από istriano ® »

Εμαθα και εγω την κουβεντα πριν δυο εβδομαδες περιπου. Δυστηχως αυτα συμβαινουν στην αδιαφθορη νησο Κυπρο!!!!! Κατεχουμε τα σκηπτρα στην λαμογια'.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

axerkwtis έγραψε:με το ιδιο δηλαδη σκεπτικο πρεπει οι κυπριακες εταιριες φυσσιγγιων να στειλουν αστυνομια σε συναδελφους που ιδιογομωνουν???να στειλουν σε συναδελφους που κανουν δοκιμες φυσσιγγιων?να στειλουν στην μανα μας γιαγια μας κλπ επειδη εραψαν μας ρουχα για το κυνηγι και δεν γορασαμε ετοιμα απο τις βιομηχανιες?
να σοβαρευτουμε λιο σε τουτο το τοπο..

Φίλε axerkwtis να σου κάνω μια ερώτηση αφού χρησιμοποιάς παραδείγματα , αν ήταν άρρωστο το μωρό σου ήταν να το πάρεις σε ένα προσοντούχο γιατρό ή σε ένα που έλεγε ότι ξέρει απο Ιατρική. Μελετόντας τις δύο κουβέντες απο την μία ο φιλος ο ULTRA και αυτή που αναφέρεις νομίζω ότι κάπου χάσαμε το νόημα της συζήτησης . άλλο να κάνει κάποιος κάτι απο μεράκι και άλλο να το κάνει και να κόβει δουλιεά απο ανθρώπους που είναι επαγγελματίες και είναι η ζήση τους αυτό το πράγμα. Κάποιοι επαγγελματίες πληρώνουν και διαφημίσεις για να υπάρχει και αυτό το φόρουμ και ναί πρέπει να το σεβόμαστε αυτό. Σκοπός του φόρουμ δέν είναι να κλέβουμε δουλειά απο τους επαγγελματίες είτε αν ο σκοπός είναι τα χρήματα ή όχι!! Και η ιδιογώμοση όταν την κάνεις με σκοπό την εμπορία είναι παράνομη και πρέπει να διώκεσαι απλά και μόνο για λόγους ασφαλείας. Αν κάποιος έχει μεράκι και γνώσεις για ένα πράγμα μπορεί να το κρατήσει για τον εαυτό του και για τους φίλους του. Αν όμως ξεκινάει και προσεγγίζει κόσμο άγνωστο τοτε είτε το θέλουμε είτε όχι βάζει το χέρι του και πιάνει το φαί απο το στόμα κάποιου οικογενειάρχη επαγγελματία οπλουργού. Άσχετα αν το κάνει για τα λεφτά ή για τον καφέ!! Θα άρεσε σε ένα απο εμάς που είναι μηχανικός να έρχετε κάποιος στην γειτονιά μας και να κάνει σερβις δωρεάν, θα άρεσε σε κάποιον που είναι πελεκάνος κάποιος που έχει μεράκι να κάνει κουζίνες σπιτιών για ένα καφέ και να του κόβει το μεροκάμματο. Δυστηχώς το πρόβλημα μας είναι η έλλειψη επαγγελματισμού ,Η νήσος του ότι δηλώσεις είσαι. Ας μήν βλέπουμε τα πράγματα φίλε μονόπλευρα . Καλό το μεράκι αλλά κάποιους είναι η ζήση τους , ο τρόπος που πληρώνουν τις δόσεις τους και βάζουν φαή στο τραπέζι της οικογένειας και δέν πρέπει να τους το στερούμε, είναι εποχές δύσκολες για όλους και δέν παίζουμε με την ζήση του άλλου
Προσέχουμε...για να έχουμε
istriano ®

Δημοσίευση από istriano ® »

Αριστε κανει με τουτες τις διαφημισεις απο τους επαγγελματιες που συντηρουν το φορουμ. Διας την εντυπωση οτι το φορουμ και το περιοδικο το συντηρεις μονο και μονο για κερδοσκοπικους λογους.
Με την ιδια λογικη που αναφερεσαι πιο πανω, πρεπει να καταγγειλουμε και το Σ.Μακρη γιατι μας βοηθα με τα οπλα κερνοντας απλα ενα καφε!!!! Πρεπει να καταγγελθω και εγω αλλα και το μισο φορουμ , γιατι ειτε πουλησαμε τα οπλα μας η' σκυλλια και παει λεγοντας!!!!!_
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Φίλε δέν πρόκειται για διαφήμιση αλλά για την σωστή και επαγγελματική άποψη. Το περιοδικό με τις σημερινές καταστάσεις ίσως να μην υπάρχει σε μερικούς μήνες γιατί δέν υπάρχουν και επαγγελματίες να το στηρίζουν. Οι σκοποί δημιουργίας του περιοδικού είναι καθαροί και πάντα τους διατυπώνουμε. Σωστή και επιστημονική προσέγγιση του κυνηγίου και της σκοποβολής, καλλιέργεια κυνηγετικής παιδείας και συνείδησης , άνοιγμα ενός σωστού και υγιειούς καναλιού επικοινωνίας μεταξύ καταναλωτών και επαγγελματιών. Το να παίρνουμε κάποια παραδείγματα και αν τα διατυπώνουμε όπως θέλουμε όχι μόνο δέν είναι σωστό φίλε ISTRIANO αλλά μπορώ να σου πώ ότι είναι και εγκληματικό!! Αν αύριο ένας νεαρός παο το φόρουμ ακούγοντας την γνώμη σου πάει σε κάποιον που είναι τάχα οπλουργός και του κάνει μια παρέμβαση πάνω στο όπλο του για να γλιτώσει 20-30 ευρώ με αποτέλαισμα όταν πάει να πυροβολήσει το όπλο να εκραγεί στο σημείο της ένωσης κανών και action ποιός θα φταίει. Αυτό το παράδειγμα που σου ανέφερα έχει συμβεί όχι μία αλλά δύο φορές σε ένα χρόνο φέτος και όποιος δέν πιστεύει μπορώ να του δώσω ονόματα και καταστάσεις. Ένας φίλος έφερε κάννες 30άρες για το όπλο του και δέν εφάρμοζαν στο όπλο και ένας δήθεν οπλουργός του τες εφάρμοσε τορνεφκοντας του τις ενισχύσης του όπλου για να κάθονται μέσα οι κάννες, όταν πυροβόλησε το όπλο κυριολεκτικά ξηλώθηκε. Ακόμη ένα παράδειγμα φέτος όπου άτυχος νεαρός κυνηγός εκράγηκε το όπλο του στο σημείο του action με αποτέλαισμα να σπάσει το δάκτυλο του χεριού του και να υποστεί κόφωσει 80% στο δεξί αυτί. Είναι τυχερός που το όπλο δέν έκανε έκρηξη απο την μέσα πλευρά να του φάει τα μούτρα. Το όπλο έιναι στην αστυνομία και απο την πρώτη στιγμή της έρευνας φάνηκε ότι στο όπλο είχαν γίνει παρεμβάσεις απο μη προσοντούχο οπλουργό και ότι τα φυσίγγια τα αγόρασε απο κάποιον στην Λεμεσό που κάνει ιδιογομώσεις χωρίς τις απαραίτητες άδειες. Προσπαθούν να δούν τι απο όλα φταίει. Νομίζετε ότι αυτά τα θέματα είναι αστεία!!! Το φόρουμ και το περιοδικό φίλε αν το συντηρούσα μόνο για κερδοσκοπικούς λόγους θα το έκλεινα εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά απο τη μια θέλουμε να έχουμε τα καλύτερα , τα καλύτερα άρθρα , τις καλύτερες παραγωγές dvd , τα καλύτερα εξώφυλλα. το μεγαλύτερο μέρος απο όλα αυτά φίλε τα πληρώνουν οι επαγγελματίες οι οποίοι μου την λένε και πολλές φορές ότι εμείς στηρίζουμε το φόρουμ το περιοδικό τις εκδηλώσεις και μέσα στο φόρουμ κάποιοι μας κλέβουν την δουλειά!!! Έμαθα να λέω τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη και δυστηχώς τα πράγματα ετσι είναι, πρέπει να είμαστε σοβαροί και επαγγελματιες αν θέλουμε να δόύμε χαϊρι μέσα σε τούτο το τόπο. Αυτό το φαινόμενο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας το το 1980-90 έγιανα όλοι ειδικοί στον τουρισμό το 1999 έγιναν όλοι ειδικοί στις μετοχές και στα χρηματιστήρια . το 2005-6 έγιναν όλοι developers. Άνοιγε ένας ένα περίπτερο σε ένα δρόμο άνοιγαν άλλοι 3 στον ίδιο δρόμο μέσα σε ένα μήνα, άνοιγε ένας φούρνος άνοιγνα άλλοι δύο σε απόσταση 100 μέτρων Σήμερα στην Κύπρο υπάρχουν 100 τελιασμένα και 70 εκπαιδευτήρια σκύλων και ο καθένας αυτοονομάζεται εκπαιδευτής σχηλλάρης ή ξέρω εγώ τι άλλο. Εγεμώσαμε αρρώστιες, άχρηστους σκύλους εφάμε το θήραμα και προχωρούμε ακάθεκτοι προς την καταστροφή . . Εξευτελίζουμε τα πάντα και ποτέ δέν σκεφτόμαστε ούτε επαγγελματικά ούτε σωστά. Σήμερα είμαστε το μόνο περιοδικό για κυνήγι το οποίο δουλεύει πάνω σε επαγγελματική βάση, αλοίμονο φίλε Istriano να μην υπερασπιστώ την προστασία και την επιβίωση των επαγγελματιών. Τό΄εύκολο για μένα ήταν να πάω να βρώ μιαν δουλειά να έχω ένα σταθερό και σίγουρο εισόδημα και όποτε κοντεύει το κυνήγι να βγάζω ένα 100σελιδο με στατιστικές της θήρας και καλύτερες περιοχές για λαγό και πέρδικα μαζί με καποιάν φώτο με καμια΄τιτσίρα να πιάνω ότι πιάνω απο διαφημίσεις να πουλώ και κάποια περιοδικά και να είμαι και άνενοιας.Όμως αποφάσισα να το παλέψω όσο γίνετε έστω και μόνος μου (αν παρατηρήσατε ο Πέτρος εγκατέλειψε αφού όπως μου είπε δέν άξιζε τον κόπο) όταν πάρω και εγώ αυτή την απόφαση τότε απλά θα το κλείσω γιατί έμαθα ότι κάνω στην ζωή μου να το κάνω σωστά και επαγγελματικά!
Άβαταρ μέλους
peanut5020
Full Member

Δημοσίευση από peanut5020 »

Άριστε για όνομα του Θεού. Δεν συμφωνούμε όλοι με το φίλο που μίλησε προηγουμένως. Μην απογοήτευσε. Κάνεις εξαιρετική δουλειά και το περιοδικό καθώς και το φόρουμ έφτασαν σε ζηλευτά επίπεδα. Η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός είναι πράγματα που φαίνονται και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογείς για αυτά.
Ώτα έχει όνου, μύστακα γαλής, εριφίου νώτα, πόδας ασφαλείς.
Fanos
Full Member

Δημοσίευση από Fanos »

Γεια σας Παιδες.

Επειδη ψαχνω για οπλουργο εμπιστοσύνης, εχετε καποιον να μου προτεινετε για Λευκωσία?
Αλλη μια φορα που χρειάστηκα και το πήρα, σε εναν γνωστό μαλιστα, εχασα πάσα ιδέα.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Πείτε μου ένα οπλουργό που θα πάει ένας συνάδελφος κυνηγός με ελάχιστες γνώσεις (70% των Κύπριων κυνηγών) και δεν θα του γελάσουν σε κάποιο βαθμό; Επώμισε, ωραίο το όπλο σου και η επώμιση σου αλλά βλέπω θέλει λίγο πάνω, κάτω, δεξιά κτλ . Αν δεν υπήρχε ο φίλος στο φόρουμ που φωνάζει εδώ και τόσο καιρό πως γίνεται ο σωστός έλεγχος του κοντακιού με το πίνακα και αφιλοκερδώς να προσφέρει τις γνώσεις και την ώρα του πόσοι συνάδελφοι θα ψάχνονταν ακόμη και θα ήταν έρμαιο στα χέρια οπλουργών. Πήγαν πάλι σε οπλουργό μετά οι συνάδελφοι αλλά πήγαν και του είπαν θέλω αυτό και αυτό και όχι ότι θα τους έλεγε αυτός με το "μάτι". Ποιος οπλουργός θα σε πάει στο σκοπευτήριο πριν ή μετά από μια μετατροπή στο κοντάκι να επιβεβαιώσει ότι έκανε σωστή δουλειά και όχι απλά να σου πει το θεϊκό "ράμμα πάνω σου φίλε το όπλο τωρά"."Η γνώση ανήκει σε όλους και ο κόσμος άρχισε να ξυπνά κύριοι. Δεν αναιρώ σε κανένα σημείο την τεράστια χρησιμότητα που έχουν οι οπλουργοί αλλά αρκετοί αδειούχοι έχουν ξεφύγει αρκετά εδώ και καιρό εκμεταλλευόμενοι την άγνοια του κόσμου.

Αυτοί που την παθαίνουν, και συγνώμη για την έκφραση είναι οι βλάκες. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς έναν που κάνει βασικότατη μηχανική μετατροπή στο όπλο του σε όποιον και αν το είχε εμπιστευτεί χωρίς να το ψάξει το θέμα. Αυτός φταίει και μετά ο άλλος που έκανε την μετατροπή που τέτοια μετατροπή δεν επιτρέπεται ούτε από αδειούχο οπλουργό νομίζω ή θα πρέπει να περάσει τράπεζα μετά το όπλο. Πολλοί συνάδελφοι αντί να διαβάσουν 5 πράγματα να μάθουν έστω τα βασικά της βλητικής όπως οφείλουν άλλωστε για την δική τους και δική μας ασφάλεια, κάνουν ότι τους κατεβεί και αποτελούν κίνδυνο για όλους μας. Συνάδελφοι, όταν βγαίνουμε πάνω στο βουνό κρατούμε ένα φονικό αντικείμενο στα χέρια μας, δεν γίνεται να μην ξέρουμε πως λειτουργεί. Εγώ σε ότι μετατροπή κάνω θα πάω σε επαγγελματία τεχνίτη αλλά θα ρωτήσω πιο έμπειρα από μένα άτομα, θα ψαχτώ σε ότι φόρουμ υπάρχει παγκόσμια και θα πάω διαβασμένος και απαιτώ να μου εξηγήσει τι ακριβώς θα κάνει, όπως οφείλει άλλωστε με βάση τη νομοθεσία.

Αρκετοί και βέβαια σε κανένα σημείο όχι όλοι επαγγελματίες του χώρου μας (κατασκευαστές φυσιγγίων, οπλουργοί, οπλοπώλες μαγαζάτορες, εκπαιδευτές κτλ) βγάζουν αρκετά από αυτή την έλλειψη γνώσεων των κύπριων κυνηγών αφού βρίσκουν ευκαιρία να τους πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και μύθους για πραγματικότητες. Για αυτό το λόγω ακριβώς έχουν παράπονο από τα forum, γιατί η γνώση εδώ μεταφέρεται χωρίς κέρδος και ο κόσμος ξυπνά. Άλλο η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός και άλλο η σοβαροφάνεια.

Καθαρά προσωπικές απόψεις γιατί εν έχω όρεξη για δουλειά σήμερα, καλημέρα σας.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Φίλε Natura αυτή είναι μια άλλη παράμετρος που είναι σοβαρή η σωστή επιμόρφωση του καταναλωτή, χρήστη. Γιατί συνίθως την πατάμε απο την έλειψη των στοιχιωδων γνώσεων. Σπαταλήσαμε αρκετά άρθρα στο να εξηγήσουμε για τις κλίσης σε κοντάκια, για το βάψιμο των καννών και για διάφορα άλλα προβλήματα ακριβώς για να ξέρει ο κόσμος τι ζητάει όταν πάει σε ένα επαγγελματία. όπως είπα αρκετοί λένε ότι είναι επαγγελματίες λίγοι όμως είναι πραγματικοί επαγγελματίες. Δέν θέλω να μπω΄στην διαδικασία να ονομάζω αλλά σίγουρα υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι σε όλους τους κλάδους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”