ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
Η σύγκριση σε ότι διεγείρει τις αισθήσεις είναι πάντα και σε όλα αναπόφευκτος συνειρμός . Δεν έιναι κακό να συγκρίνουμε και γιατι όχι να αντιγράφουμε κάτι που είναι πετυχημένο. Στη περίπτωση των φυσιγγίων η παγίδα βρίσκεται στο να προσπαθώ να μιμηθώ ή να αντιγράψω ένα οποιοδήποτε φυσίγγιο εμπορικό ή ερασιτεχνικό χωρίς να ξέρω τι κάνω.
Και βέβαια οι μεγάλοι κατασκευαστικοί οίκοι δημιουργούν φυσίγγια έχοντας τα κατάλληλα όργανα τα test και τους ποιοτικούς ελέγχους οριοθετόντας τα αποτελέσματα και την συμπεριφορά των φυσιγγίων τους μέσα σε κάποια στανταρτ στοχευοντας στην κάλυψη του μέσου όρου των καταναλωτών.
Αν λοιπόν δεν ξέρω τι κάνω και τι ζητώ απο το φυσίγγι που δημιουργώ έστω και κατ΄αντιγραφή ενός πρότυπου είναι βέβαιο πως θα αποτύχω και πιθανόν να κινδυνέψω.
Απο την άλλη εκείνος που έχει ικανοποιητικό γνωστικό υπόβαθρο είναι σίγουρο ότι θα αγγίξει τον μέσο όρο που προανέφερα και γιατι όχι θα τον ξεπεράσει προσαρμόζοντας το φυσίγγιο αποκλειστικά στις δικές του ανάγκες και ο λόγος που θα το επιτύχει αυτό έιναι διότι ο ερασιτέχνης ιδιογομωτής δεν έχει όρια κόστους σε χρήμα και εργατοώρες αφου το μεράκι και το πάθος οδηγεί σχεδόν σίγουρα στην υπέρβαση των δύο παραμέτρων.Αν δε έχει την δυνατότητα να 'εχει πρόσβαση σε θάλαμο δοκιμών παίρνοντας στα χέρια του τα αποτελέσματα των βλητικών δεδομένων των φυσιγγίων του τότε δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε , τουναντίον θα έλεγα ότι οι κατασκευαστές θα έχουν να ζηλέψουν απο αυτόν.
Κύριοι όταν σε παλαιότερες αναφορές μου σε άλλους ιστοχώρους πλήν του παρόντος που εχω την τιμή να με φιλοξενεί, επέμενα στην κατασκευή φυσιγγίων με ασυμπίεστα βύσματα και χρήση σταδιοποιημένης τεχνοτροπίας κλεισίματος των φυσιγγίων, εισέπραξα χλευασμό και ειρωνεία.Βέβαια όσοι ήξεραν ή νόμιζαν ότι ΄ηξεραν παρακολουθούσαν απλά ή με τον τρόπο τους δημιουργούσαν τροχοπέδες στην εξέλιξη και την υλοποίηση αυτών που πρότεινα.Τώρα μετα απο μόλις λίγους μήνες όλοι μιλούν για τα εξαιρετικά αποτελέσματα του σταδιοποιημένου κλεσίματος που ουσιαστικά αποτελεί τη εξομοίωση του εργοστασιακού κλεισίματος στο εργαστήριο του ερασιτέχνη ιδιογομωτή. Αν έχει κάποιος και την συνδρομή ενός βλητικου σταθμού τότε πιστεψτε με δεν έχετε να ζηλέψετε ούτε να αντιγράψετε κανένα εργοστασιακό φυσίγγιο ούτε αισθητικά αλλά ούτε βλητικά.
Και βέβαια οι μεγάλοι κατασκευαστικοί οίκοι δημιουργούν φυσίγγια έχοντας τα κατάλληλα όργανα τα test και τους ποιοτικούς ελέγχους οριοθετόντας τα αποτελέσματα και την συμπεριφορά των φυσιγγίων τους μέσα σε κάποια στανταρτ στοχευοντας στην κάλυψη του μέσου όρου των καταναλωτών.
Αν λοιπόν δεν ξέρω τι κάνω και τι ζητώ απο το φυσίγγι που δημιουργώ έστω και κατ΄αντιγραφή ενός πρότυπου είναι βέβαιο πως θα αποτύχω και πιθανόν να κινδυνέψω.
Απο την άλλη εκείνος που έχει ικανοποιητικό γνωστικό υπόβαθρο είναι σίγουρο ότι θα αγγίξει τον μέσο όρο που προανέφερα και γιατι όχι θα τον ξεπεράσει προσαρμόζοντας το φυσίγγιο αποκλειστικά στις δικές του ανάγκες και ο λόγος που θα το επιτύχει αυτό έιναι διότι ο ερασιτέχνης ιδιογομωτής δεν έχει όρια κόστους σε χρήμα και εργατοώρες αφου το μεράκι και το πάθος οδηγεί σχεδόν σίγουρα στην υπέρβαση των δύο παραμέτρων.Αν δε έχει την δυνατότητα να 'εχει πρόσβαση σε θάλαμο δοκιμών παίρνοντας στα χέρια του τα αποτελέσματα των βλητικών δεδομένων των φυσιγγίων του τότε δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε , τουναντίον θα έλεγα ότι οι κατασκευαστές θα έχουν να ζηλέψουν απο αυτόν.
Κύριοι όταν σε παλαιότερες αναφορές μου σε άλλους ιστοχώρους πλήν του παρόντος που εχω την τιμή να με φιλοξενεί, επέμενα στην κατασκευή φυσιγγίων με ασυμπίεστα βύσματα και χρήση σταδιοποιημένης τεχνοτροπίας κλεισίματος των φυσιγγίων, εισέπραξα χλευασμό και ειρωνεία.Βέβαια όσοι ήξεραν ή νόμιζαν ότι ΄ηξεραν παρακολουθούσαν απλά ή με τον τρόπο τους δημιουργούσαν τροχοπέδες στην εξέλιξη και την υλοποίηση αυτών που πρότεινα.Τώρα μετα απο μόλις λίγους μήνες όλοι μιλούν για τα εξαιρετικά αποτελέσματα του σταδιοποιημένου κλεσίματος που ουσιαστικά αποτελεί τη εξομοίωση του εργοστασιακού κλεισίματος στο εργαστήριο του ερασιτέχνη ιδιογομωτή. Αν έχει κάποιος και την συνδρομή ενός βλητικου σταθμού τότε πιστεψτε με δεν έχετε να ζηλέψετε ούτε να αντιγράψετε κανένα εργοστασιακό φυσίγγιο ούτε αισθητικά αλλά ούτε βλητικά.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Albert Einstein
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
+1000

- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Πληροφορούμε δε με ικανοποίηση ότι γνωστή κατασκευαστική επιχειρηση σε μηχανές ιδιογόμωσης κυνηγετικών φυσιγγίων εξ Ιταλίας, κατασκευάζει πλέον μηχανή με πέντε (!) παρακαλώ στάδια επεξεργασίας-γομώσεως φυσιγγίων.
Για ευνόητους λόγους για να μην θεωρηθει διαφήμιοση, δεν αναφέρω το όνομα της, αφου είναι πανευκολο να την εντοπίσει κανείς μέσα απο το διαδίκτυο.Νομίζω δε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.
Για ευνόητους λόγους για να μην θεωρηθει διαφήμιοση, δεν αναφέρω το όνομα της, αφου είναι πανευκολο να την εντοπίσει κανείς μέσα απο το διαδίκτυο.Νομίζω δε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Albert Einstein
Εξαιρετική θα έλεγα....
http://www.cortiniepezzotti.it/eng/pages/bicombi.php
Αλλα και η σπιτίσια, καλη ειναι...

Αλλα και η σπιτίσια, καλη ειναι...

- Breda Pegaso
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
Ποσα ρε Αντρεα η δικη σου; Η cortini παντως κοφκει κελλε!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- Breda Pegaso
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
Περαν του αστειου θα ηθελα να ρωτησω γιατι η cortini ειναι πολυ πιο ακριβη απο τη Gaep; Μιλω για την απλη με 2 σταδια για να υπαρχει συγκριση γιατι απ οτι ξερω η Gaep δεν βγαζει 5 σταδιακη. Η cortini φαινεται πιο ποιοτικη ομως δικαιολογει αυτη τη διαφορα στην τιμη;
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Στέφανε μου, δεν ξερω για τις τιμές τους αλλα για την δική μου χρειάστηκαν καποια ευρώ αλλά περισσοτερο μεράκι, όρεξη και πάθος για να την φτιάξω. ..!!!Breda Pegaso έγραψε:Ποσα ρε Αντρεα η δικη σου; Η cortini παντως κοφκει κελλε!
Έχουν μείνει βέβαια να τοποθετηθούν οι βάσεις κατω απο τα στάδια αλλα και πάλι δουλεύει. ..
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:.........Τώρα μετα απο μόλις λίγους μήνες όλοι μιλούν για τα εξαιρετικά αποτελέσματα του σταδιοποιημένου κλεσίματος που ουσιαστικά αποτελεί τη εξομοίωση του εργοστασιακού κλεισίματος στο εργαστήριο του ερασιτέχνη ιδιογομωτή. Αν έχει κάποιος και την συνδρομή ενός βλητικου σταθμού τότε πιστεψτε με δεν έχετε να ζηλέψετε ούτε να αντιγράψετε κανένα εργοστασιακό φυσίγγιο ούτε αισθητικά αλλά ούτε βλητικά.

Albert Einstein
Albert Einstein
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Αγαπητέ Αντρέα σε πληροφορώ ότι αν βάλεις ομόκεντρα και τις πατούρες για τους κάλυκες το πρεσσάκι των αλουμινάδων αποδυκνείεται "λίρα εκατό".andreas78 έγραψε:Εξαιρετική θα έλεγα....
Αλλα και η σπιτίσια, καλη ειναι...![]()
Μπράβο για την κατασκευή.!
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Full Member
Κοπελλια εσεις που ασχολειστε , ξερετε κανενας με τι πυριτιδα ειναι γεμισμενη η saga skeet 28gr η πρασινη; Ευχαριστω