ΤΖΙΚΛΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011 - 2012

Απάντηση
vti-chris
Full Member

Re: ΤΖΙΚΛΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011 - 2012

Δημοσίευση από vti-chris »

Άκυρο...φίλε τούτα ξέρω τα...εγώ εν για διάτρηση που μιλώ.
Α,Χ,Ψ ενέργεια για τον κάθε αρθρογράφο που το βρήκε στο internet δεν με καλύπτει.

Πρακτικά πράγματα...διάτρηση για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε όσο αφορά το 10άρι με το 6άρι,με...
Και 3 σκάγια δεν θα έλεγα ότι καταβάλλουν άμεσα τη φάσσα...πάλε μιλάμε για τα κτυπήματα που βρίσκονται.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να υπολογίσεις την ενέργεια που φέρει ένα σφαιρίδιο.
Ένας τρόπος ας πούμε είναι αν ξέρεις τον βαλλιστικό συντελεστή (ballistic coefficient)του σφαιριδίου, την αρχική του ταχύτητα το βάρος και την απόσταση.
Όταν δεν ξέρεις το BC μπορείς να το υπολογίσεις αν ξέρεις την αρχική ταχύτητα το βάρος και την ταχύτητα σε κάποια προκαθορισμένη απόσταση.
Από κει και περά την τιμή της διάτρησης μπορείς να την μετρήσεις χρησιμοποιώντας ballistics gel, τζελλη που έχει την πυκνότητα της σάρκας.
Δεδομένου ότι η ενέργεια κατά την πρόσκρουση και η γεωμετρία ενός σφαιριδίου είναι η ίδια την διάτρηση την επηρεάζει η πυκνότητα του στόχου και η σκληρότητα του μετάλλου του σφαιριδίου.

Έχω χρονογράφο βολής, ζυγαριά ακριβείας, computer και πολλές κ@βλες άμα θέλετε να πειραματίσουμε. Τζαι ας ανακαλύψουμε την τασιηνοπιτα
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Ρε Μαρινο μου να σου φερω 2 φασσες να τες καμεις ροστο, τζιε κατσε μετρα τα σκαγια που να βρεις ρε φιλε :lol:

Ειδικα με το valistic τζελ εζαωσες με :lol:

Εσυ ενε καυλες που εσεις, φιλε μου εν βλαγκα του καμηλου :lol:
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στις βολές σταθερου στοχου και τις βολές σε πουλιά που πετουν.
Η διαφορά εγγυτε στο οτι το θηραμα κινητε και αλλιωνει η βελτιώνει την κινιτικη ενέργεια των σκαγιων. Επιπλέον όσο μεγαλυτερη ταχυτητα του θηράματός τοτε η διάταξη των φτερών διαφοροποιηται ως προς το ποσο σκληρο περιβλημα δημιουργηται γυρω απο το πουλι.

Η λαικη ρηση " Ο λαος με το σκλινιτζι τζι ο περτικος με το βολιτζι" χαρακτηριζει οτι σε γενικες γραμμες τα φτερωτα χρειαζονται μεγαλύτερο πιο "βαρυ" κτύπημα απο τον λαγό.

Επιπλεον η σκληροτητα του σκαγιου και η πλαστικοτητα , δηλαδη ποση παραμόρφωση επιδέχονται κατα την προσκρουση , παιζουν σημαντικό ρολο στη κυνηγετική βλητική.

Επισης η απόσταση σε σχεση με το βαρος του σκαγιου και της βολης

Τα διαμετρήματα παιζουν ιδιαιτερο ρολο αν και μια γενικη αποψη ειναι οτι 4 σκάγια νουμερο 8 σε βαθος 2,5 χιλιοστα σε μια τσιχλα ειναι αρκετα για να την καταβάλουν το ίδιοδεν ισχυει για την πέρδικα ή την φασσα που η τα σκάγια πρεπει να μπούν σε βαθος 2 εκατοστών και να πληξουν ζωτικά οργανα.

Αν ομως το σκαι ειναι σκληρο και κτυπησει μια φάσσα στο στηθος χωρις να την τρυπησει μαλλον θα την χασουμε.

Οι εξερέσεις στη κυνηγετικη βλητικη ειναι απειρες επιση ο συντελεστης αλλαζει σε καθε σχεδον βολη αναλογα με το θηραμα. Σπανια δηλαδη θα κτυπησουμε δευτερο πουλι στο ιδιο υψος , ιδια ταχυτητα, με τον ιδιο αριθμο σκαγιων!!!

Οποταν οι ατερμονες συζητησεις γι αυτο δεν οδηγουν πουθενα ουτε και μπορεις να εισαι απολυτος οσον αφορα την κθνηγετικη βλητική!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Κανεί...κανεί τζε εζαλίστικα!!!
Ενόμιζα ότι ήμουν άρρωστος εγώ... :shock: :shock: :shock: :shock:
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

Anthimos έγραψε:Οποταν οι ατερμονες συζητησεις γι αυτο δεν οδηγουν πουθενα ουτε και μπορεις να εισαι απολυτος οσον αφορα την κθνηγετικη βλητική!!!
...εν σ' αρεσκει η τασχινοπιτα κύριε???
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

marinos.a έγραψε:
Anthimos έγραψε:Οποταν οι ατερμονες συζητησεις γι αυτο δεν οδηγουν πουθενα ουτε και μπορεις να εισαι απολυτος οσον αφορα την κθνηγετικη βλητική!!!
...εν σ' αρεσκει η τασχινοπιτα κύριε???

Εν μέλι η τασιηνοπιττα!!! :D
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
APOLLON_1

Δημοσίευση από APOLLON_1 »

ΑΤΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΡΙΟ Ι ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΝΙΓΗΣΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΙΛΑΚΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ :cry: :cry :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :
EPANIEL POWER
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Για τι ρε πελλε εννα παεις ταξιδιν?

Ρε εννα καμουμεν συναντησην τζιε εννα σιει τζιε αγωνα με στο μαρτη το Περιοδικο, τι πελλαρες λαλεις?

ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΝ ΤΖΙΕ ΑΦΗΣΤΟΝ ΕΞΩ, ΟΧΙ ΜΕ ΣΤΟ ΑΡΜΑΡΙΝ :lol:
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
FRANCHI
Full Member

Δημοσίευση από FRANCHI »

περπατητό σήμερα 3 τσίκλες
I believe half of what I see and nothing of what I hear
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ”