Extended chokes
-
- Full Member
Re: Extended chokes
το μειονεκτημα των Rhino ειναι το βαρος τους. Τα Carlson εχουν αρκετα καλα reviews
- Breda Pegaso
Φιλε Λευκιε επειδη με ενδιαφερουν και μενα και περισσοτερο το 5 τσιοκ για 1η ντουφεκια. Θελω ανοικτη τντουφεκια μεχρι τα 20-25 μετρα.LEFKIOS έγραψε:Σχετικά με εξωτερικά τσοκάκια και μετά από δοκιμές που έχω κάνει σας δειδω τις ποιο κάτω πληροφορίες. Σε δοκιμές που έκανα στα 36μ με το κανονικό εσωτερικό Τσοκ και με εξωτερικό τσόκ με briley (μαύρο) με τρύπες, χρησιμοποιώντας το 5* και 3* τσοκάκι με τα αντίστοιχα εσωτερικά. Τα αποτελέσματα που έδωσαν ηταν τα έξης. Το 5* το εξωτερικό έδωσε από 5% μέχρι10% περισσότερα σκάγια στο κύκλο των 76εκ. από ότι το εσωτερικό τσοκάκι( το δικό του όπλου.). Το 3* το εξωτερικό έδωσε από 15% μέχρι20% περισσότερα σκάγια στο κύκλο των 76εκ. από ότι το εσωτερικό τσοκάκι. Άλλο πλεονέκτημα που εντόπισα είναι το ποιο ελαφρύ λάκτισμα. Επίσης με τα εξωτερικά τσοκάκια το όπλο δεν τραβά προς τα πάνω όπως συμβαίνει με τα εσωτερικά τσοκάκια και αυτό είναι πολύ βοηθητικό όταν επιχειρούμε την δεύτερη τουφεκιά δεν χάνουμε τον στόχο ,μετά από την αποτυχημένη πρώτη τουφεκιά και έτσι έχουμε καλύτερες πιθανότητες να κτυπήσουμε το στόχο. Τελικά κατάληξα να χρησιμοποιώ στο κυνήγι μου, σε όλα τα είδη το 4*-3* εξωτερικά τσοκάκια. Σε σχέση με εμπειρίες μου όταν κυνηγούσα με εσωτερικά τσοκάκια, εχω βελτιωθεί κατά 20% στις επιτυχίες της πρώτης βολής με σημαντική μείωση στα θηράματα που πέφτουν ζωντανά.. Επίσης είδα βελτίωση και στις επιτυχίες με την δεύτερη βολή και σε αποστάσεις που με το προηγούμενο εσωτερικό τσοκάκι δεν τολμούσα να πυροβολήσω. Όπως λέγει και ο φίλος ο Louis Setter από τον καιρό που τα χρησιμοποιώ νιώθω αρκετή αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε σχέση με προηγουμένως.
Εκει που λες βαλει παραπανω στον κυκλο...εν πιο κλειστη ντουφεκια?? Χανεις το ανοιγμα του 5 τσιοκ ή κανει καλυτερη κατανομη? βαλει τα περιφερειακα σκαγια προς στο κεντρο?
Ετσι οπως τα λες θα ειναι καλυτερα αν χρησιμοποιησω 5 τσιοκ εξωτερικο.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
-
- Full Member
Φίλε Breda Pigaso αυτό που εννοώ είναι ότι τα σκάγια τα οποία ξεφεύγουν από την κατανομή, αυτά δηλ που δεν είναι ικανά να κτυπήσουν με επιτυχία το θήραμα διότι είναι ένα εκεί και ένα εδώ και βρίσκονται περιμετρικά και μακριά του κύκλου κατανομής των 76εκ, αυτά λοιπόν τα σκάγια συγκρατούνται μέσα στο κύκλο, η κοντά στην περίμετρο του κύκλου δίδοντας καλύτερη πυκνότητα και αυξάνοντας έτσι τη πιθανότητα 3πλού η 4πλού τραύματος που είναι το ζητούμενο. Όσο για την αγωνία σου κατά πόσο μειώνει τον κύκλο κατανομής του 5*, αυτό δεν γίνεται γιαυτό να μην ανησυχείς.
- Breda Pegaso
ΟΚ!
αρα μια δοκιμη χρειαζεται με το οπλο μου για να δω τη διαφορα μεταξυ εσωτερικου και εξωτερικου.
Αλλη απορια γιατι δηλαδη τα εξιδικευμενα εξωτερικα τσοκακια να ειναι καλυτερα απο εκεινα των εργαστασιων?? Τα εργοστασια δεν μπορουν να καμουν τουτες τισ κατανομες? Η μηπως εν μες το παιχνιδι τζιαι τουτα...?
αρα μια δοκιμη χρειαζεται με το οπλο μου για να δω τη διαφορα μεταξυ εσωτερικου και εξωτερικου.
Αλλη απορια γιατι δηλαδη τα εξιδικευμενα εξωτερικα τσοκακια να ειναι καλυτερα απο εκεινα των εργαστασιων?? Τα εργοστασια δεν μπορουν να καμουν τουτες τισ κατανομες? Η μηπως εν μες το παιχνιδι τζιαι τουτα...?
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- Breda Pegaso
Επισης ξερω οτι καποιες εταιρειες σαν η briley συνεργαζεται και με εργοστασια παραγωγης οπλων για τσιοκ.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- LOUIS SETTER
- Full Member
LAGOS έγραψε:Φιλε Λουι τα RHINO τα δοκιμασες και στο σκοπευτηριο? Εχουν πιο κλειστες κατανομες?
Φιλε μιλας γι αυτα ?[/quote]
ΜΠΡΑΒΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ . ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ .
ΜΕ ΜΙΡΟΚΟΥ 9000[/quote]
Φίλε Λούι μπορείς να μας πείς απο πού τα παράγγειλες?[/quote]
ΤΑ ΕΦΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΦΙΛΕ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΛΕΥΚΙΟΣ, ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ . ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΚΤΙΣΜΑ ΣΤΟ ΟΠΛΟ .
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΤΑ ΤΣΟΚΑΚΙΑ ΑΥΤΑ . ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ .
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ .
ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΟΥ RHINO . .
ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ 4-3 .
ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΩ ΠΥΚΝΟ Η ΞΕΦΩΤΟ ΤΖΙΗΚΛΑΣ , ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΤΤΑΠΑ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ <<ΠΑΙΖΩ>> ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΜΟΥ .
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΤΕ RHINO ΕΙΤΕ BRILEY , ΕΓΩ ΤΑ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ THS RHINO .
ΦΙΛΙΚΑ
LOUIS SETTER
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
-
- Full Member
Προσωπική μου άποψη...φύλαξε τα λεφτά σου φίλε και ξόδεψέ τα καλύτερα σε ένα ζευγάρι καλύτερες μπότες για πιο άνετο περπάτημα ή προτίμησε να κάνεις λίγο πιο εντατικές επισκέψεις στο σκοπευτήριο να μάθεις το όπλο σου παρά να ξοδέψεις τα χρήματά σου σε ένα τομέα που δεν έχει αποδείξει ότι προσφέρει και τόσο μεγάλα αποτελέσματα.
Τα περισσότερα είναι παιχνίδια των εταιριών και μόνο.Πόσο μάλλον όταν από φυσίγγιο σε φυσίγγιο της ίδιας μάρκας και τύπου υπάρχουν πάνω από 10% διαφορές σε κατανομές από βολή σε βολή.
Έχω κάνει αρκετές δοκιμές και εγώ και αυτό που πρόσεξα είναι ότι αυτό που προσφέρουν μπορώ να το πετύχω με ένα νούμερο πιο στενό τσοκάρισμα ή καλυτερης ποιότητας φυσίγγια.
Τα περισσότερα είναι παιχνίδια των εταιριών και μόνο.Πόσο μάλλον όταν από φυσίγγιο σε φυσίγγιο της ίδιας μάρκας και τύπου υπάρχουν πάνω από 10% διαφορές σε κατανομές από βολή σε βολή.
Έχω κάνει αρκετές δοκιμές και εγώ και αυτό που πρόσεξα είναι ότι αυτό που προσφέρουν μπορώ να το πετύχω με ένα νούμερο πιο στενό τσοκάρισμα ή καλυτερης ποιότητας φυσίγγια.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vti-chris την 17 Δεκ 2011, 20:41, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ vti-chris ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΠΛΟ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ?ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!ΤΑ ΤΣΟΚ ΜΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ...Ε ΘΗΡΑΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!vti-chris έγραψε:Προσωπική μου άποψη...φύλαξε τα λεφτά σου φίλε και ξόδεψέ τα καλύτερα σε ένα ζευγάρι καλύτερες μπότες για πιο άνετο περπάτημα ή προτίμησε να κάνεις λίγο πιο εντατικές επισκέψεις στο σκοπευτήριο να μάθεις το όπλο σου παρά να ξοδέψεις τα χρήματά σου σε ένα τομέα που δεν έχει αποδείξει ότι προσφέρει και τόσο μεγάλα αποτελέσματα.
Τα περισσότερα είναι πεχνίδια των εταιριών και μόνο.Πόσο μάλλον όταν από φυσίγγιο σε φυσίγγιο της ίδιας μάρκας και τύπου υπάρχουν πάνω από 10% διαφορές σε κατανομές απ΄πο βολή σε βολή.
Έχω κάνει αρκετές δοκιμές και εγώ και αυτό που πρόσεξα είναι ότι αυτό που προσφέρουν μπορώ να το πετύχω με ένα νούμερο πιο στενό τσοκάρισμα ή καλυτερης πιότητας φυσίγγια.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
-
- Full Member
Η αρχική ερώτηση αφορούσε το θέμα αν υπάρχει ή όχι διαφορά που όπως είπαμε πιο πάνω και να υπάρχει, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που την επηρεάζουν και δεν μπορεί να αποδειχθεί ξεκάθαρα ότι προέρχεται από τα τσοκ ή πόσο αυτά επηρεάζουν πραγματικά.
Επίσης κάποιοι ρώτησαν που μπορούν να βρουν για να αγοράσουν...
Η απάντηση ήταν γενική...συμφωνώ μαζί σου στο ότι ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι νομίζει και πιστεύει ότι είναι καλύτερο.
Απλώς πολλές φορές "παρασερνόμαστε" από διαφημίσεις σε περιοδικά, στο διαδίκτυο κ.α. ...και εγώ έπεσα στην παγίδα των διαφημίσεων και συζητήσεων και θα ξαναπέσω σύντομα!!

Η απάντηση ήταν γενική...συμφωνώ μαζί σου στο ότι ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι νομίζει και πιστεύει ότι είναι καλύτερο.
Απλώς πολλές φορές "παρασερνόμαστε" από διαφημίσεις σε περιοδικά, στο διαδίκτυο κ.α. ...και εγώ έπεσα στην παγίδα των διαφημίσεων και συζητήσεων και θα ξαναπέσω σύντομα!!

-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
- LOUIS SETTER
- Full Member
ΔΙΑΦΩΝΩ ΦΙΛΕ VTI-CHRIS ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΔ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΤΣΟΚ . ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ .vti-chris έγραψε:Η αρχική ερώτηση αφορούσε το θέμα αν υπάρχει ή όχι διαφορά που όπως είπαμε πιο πάνω και να υπάρχει, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που την επηρεάζουν και δεν μπορεί να αποδειχθεί ξεκάθαρα ότι προέρχεται από τα τσοκ ή πόσο αυτά επηρεάζουν πραγματικά.
Απλώς πολλές φορές "παρασερνόμαστε" από διαφημίσεις σε περιοδικά, στο διαδίκτυο κ.α. ...και εγώ έπεσα στην παγίδα των διαφημίσεων και συζητήσεων και θα ξαναπέσω σύντομα!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΣΟΚ ΣΕ ΕΝΑ ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ .
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ . ( ΕΙΤΕ BRILEY EITE TEAQUE ΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ).
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ <ΣΦΙΚΤΕΙ> ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ . ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΜΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ , ΑΠΛΑ ΑΝΤΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ .
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΜΟΥ :
ΟΠΛΟ ΤΩΝ 500 ΚΑΙ ΣΚΥΛΟ ΤΩΝ 1000.
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ