GPS Με Τους Χάρτες Κυνηγίου

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Koutsofteros
Full Member

Re: GPS Με Τους Χάρτες Κυνηγίου

Δημοσίευση από Koutsofteros »

Anthimos έγραψε:Οι ΄χαρτες κυνηγιου νομιζω γινονται σε συνεργασια με το κτηματολόγιο κι εχουν ενα προγραμμα που εν συνδεδεμενο με δορυφόρο , ισως αν αποταθει καποιος εκει να του το δωσουν
Το πρόγραμμα που έχουν απλά έχει τις δορυφορικές εικόνες στην σωστή τους θέση (γαιωαναφερμένες)
Οι δρόμοι, απαγορευμένες, χωριά κλπ είναι ξεχωριστά επίπεδα (layers) στην πραγματική τους θέση, επειδή προέρχονται που σχεδιασμό πάνω στην δορυφορική εικόνα.
Στην καλύτερη περίπτωση να σου δώσουν το layer με τις περιοχές, αλλά από δύσκολο εώς απίθανο να γίνει τούτο.
Αν όμως κάποιος έχει το Layer, μετά τούτο μετατρέπεται σε διάφορα formats, και βρίσκεις applications που το ανοίγουν.

Αλλά η αρχική απορία ήταν πως μπορεί κάποιος από τον χάρτη κυνηγιού να κάμει κάτι....
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, πριν από τις Εκλογές, κατά την διάρκεια του Πολέμου και..... μετά το Κυνήγι...! "
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

οντως το κτηματολογιο καμνει τους συγκεκριμενους χαρτες και χρησιμοποια το προγραμμα G.I.S (geographic information systems). ειναι μια βαση δεδομενων με διαφορα layers και αυτα ουτε τα δινουν ουτε μπορει ενα κινητο να τα ανοιξει! τον τελικο χαρτη τον μετατρεπουν σε .pdf ή .jpg format, δηλαδη μια εικονα μια φωτογραφια. εμεις μονο αυτο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

Δημοσίευση από Γιατρός »

Αυτά τα παιδιά κάνουν τους χάρτες της garmin για την Κύπρο

http://www.geomatic.com.cy/geomaps/inde ... B0&p=31538

Έχει κανένας πρόσβαση/τους ξέρει ;
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Άβαταρ μέλους
Koutsofteros
Full Member

Γιατρός έγραψε:
Ναι...
Θα τους το εισηγηθώ να περιλάβουν τες περιοχές κυνηγιού στο κυπριακό edition. Εννάν καλό marketing tool για τες πωλήσεις τους, με 50,000 κυνηγούς στην Κύπρο..
και έχουν και δωρεάν update...
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, πριν από τις Εκλογές, κατά την διάρκεια του Πολέμου και..... μετά το Κυνήγι...! "
IOANNIS IOANNOU
Full Member

Δημοσίευση από IOANNIS IOANNOU »

Koutsofteros έγραψε:
Γιατρός έγραψε:
Ναι...
Θα τους το εισηγηθώ να περιλάβουν τες περιοχές κυνηγιού στο κυπριακό edition. Εννάν καλό marketing tool για τες πωλήσεις τους, με 50,000 κυνηγούς στην Κύπρο..
και έχουν και δωρεάν update...
φιλε koutsoftere εισαι τοπογραφοσ?
Άβαταρ μέλους
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Koutsofteros έγραψε:Αλλά η αρχική απορία ήταν πως μπορεί κάποιος από τον χάρτη κυνηγιού να κάμει κάτι....
Μπορείς να γεωαναφέρεις το χάρτη σε πρόγραμμα GIS (στην πρακτική μου χρησιμοποίησα το ARC MAP GIS) και στην συνέχεια να αρχίσεις ψηφιοποίηση πάνω στο χάρτη. Απλά τούτη η εργασία θέλει κόπο και χρόνο.
Επίσης δεν ξέρω κατα πόσο τα shp. (shapefiles) του arc map είναι εφαρμόσιμα στο GPS δεν το έψαξα τούτο.
«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
diomedes
Full Member

Δημοσίευση από diomedes »

Dimitris έγραψε:
Koutsofteros έγραψε:Αλλά η αρχική απορία ήταν πως μπορεί κάποιος από τον χάρτη κυνηγιού να κάμει κάτι....
Μπορείς να γεωαναφέρεις το χάρτη σε πρόγραμμα GIS (στην πρακτική μου χρησιμοποίησα το ARC MAP GIS) και στην συνέχεια να αρχίσεις ψηφιοποίηση πάνω στο χάρτη. Απλά τούτη η εργασία θέλει κόπο και χρόνο.
Επίσης δεν ξέρω κατα πόσο τα shp. (shapefiles) του arc map είναι εφαρμόσιμα στο GPS δεν το έψαξα τούτο.
Βασικά βρίσκει εφαρμογή σε GPS μέσω arc pad. Αλλα νομίζω με τα λογισμικά που υπάρχουν στην αγορά νομίζω δεν βρίσκει εφαρμογή. Ειναι πιο εξειδικευμένο.
diomedes
Full Member

Δημοσίευση από diomedes »

Koutsofteros έγραψε:Παίδες έννεν τόσο απλό τούτο που θέλετε, γνωρίζω το λόγω επαγγέλματος.

Προσωπικά τούτο που έκαμα, είναι ως το σημείο να ορθοεικονίσω τον χάρτη, δηλαδή να κάτσει στες σωστές του συντεταγμένες (σε πρόγραμμα στο PC), για να επιβεβαιώσω με δορυφορική εικόνα μιαν νέα απαγορευμένη...

Ο χάρτης που μόνος του, δεν έχει γεωγραφικές πληροφορίες θέσης (συντεταγμένες). Όταν τον προσθέσεις σε ένα πρόγραμμα GIS, απλά προσθέτεις μια απλή εικόνα.
Pdf δεν μπορείς να προσθέσεις, όταν είναι στην μορφή με πολλά επίπεδα. Εγω έκαμα το πιο απλό, δηλαδή printscreen της περιοχής που ήθελα, και μετά με γνωστά σημεία στην δορυφορική εικόνα, τον έβαλα στην σωστή του θέση.

Επίσης, η ακρίβεια σχεδιασμού του χάρτη κυνηγιού έννεν πολλά μεγάλη, αφού εν μεγάλη η κλίμακα. Χρειάζεται συντεταγμένες με πολλά γνωστά σημεία, που να μπορείς να τα εντοπίσεις και στον χάρτη, για να κάμεις σωστή δουλειά, και πάλε λόγω της απουσίας λεπτομέρειας στον χάρτη, εν θα πετύχει. Μια διασταύρωση δρόμων στον χάρτη μπορεί να καλύπτει και 300 μέτρα αντί να είναι ένα σημείο..

Να προσπαθήσω να κάμω κάτι που να ανοίγει σε Google Earth τουλάχιστον, είτε ολόκληρον (με όση ακρίβεια γίνεται) είτε ανά επαρχία και θα σας ενημερώσω...

Στο Google earth, μπορείς μετά να σχεδιάσεις ένα πολύγωνο ή να βάλεις ένα σημείο, να το κάμεις export, και πιο εύκολα να το ανοίξεις με ένα GPS application se Android.
Φίλε στο google earth ξεκίνησα σιγα σιγα να κανω έτσι για το χάζι μου. Άμα ειναι να συντονιστουμε να μην κάμουμε τα ίδια. Ξεκίνησα επαρχία Λευκωσίας Λάρνακας από βόρεια.
Άβαταρ μέλους
Phinix

Δημοσίευση από Phinix »

Γιατρός έγραψε:Αυτά τα παιδιά κάνουν τους χάρτες της garmin για την Κύπρο

http://www.geomatic.com.cy/geomaps/inde ... B0&p=31538

Επικοινώνησα και εγώ μαζί τους πριν από μήνες όταν έψαχνα να βάλω το χάρτη της Κύπρου στο αυτοκίνητο μου. Έχει εργοστασιακό gps dvd etc αλλά το φορματ δεν ταίριαζε. Νομίζω κάποια μοντέλα σε gps για σκύλους έχουν το χάρτη μας αλλά χωρίς λεπτομέρειες για απαγορευμένες. Πολύ καλή ιδέα αλλά σε έτσι θέματα είμαστε δεκαετίες πίσω. Αγοράζεις αυτοκίνητο καινούργιο με gps και δεν υπάρχει χάρτης της Κύπρου.
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Άβαταρ μέλους
Koutsofteros
Full Member

Τα shape file με τις απαγορευμένες υπάρχουν...(αλλά δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό)
Προγράμματα που ανοίγουν shape file (ή ΚML file μετά που μετατροπή) πάλε υπάρχουν για android.
Κατέβασα 2-3 αλλά δεν βρήκα ώρα να τα δοκιμάσω...

Τα shape file και τα ΚΜL ανοίγουν και σε Google Earth (στο PC).

Το πιο απλό, θα ήταν να έκαμνε ένα απλό application η Θήρα, βασισμένο σε google maps + τις απαγορευμένες, τζαι να μας αφήσει άφωνους!
Να τις ανανεώννει τζαι κάθε χρόνο τες περιοχές..όμορφα πράματα.
Σκεφτείτε το, γίνεται!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Koutsofteros την 01 Νοέμ 2013, 23:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”