Εσυ ρε Μαριε μου τωρα, αδρωπος σοβαρος τζιε με τον νου, ειδες ποττε σου Αλεξη τζιε να εν λαθος...για ασιημο??;):):):):)(εκαταλαβες οτι ειμαι δουκεια εννε):)MARIOSE έγραψε:Από ίντερνετ:
ΝΙΚΕΛ => "...Το χημικό στοιχείο Νικέλιο είναι μέταλλο με ατομικό βάρος 58,71..."
ΧΑΛΚΟΣ => "...Το χημικό στοιχείο Χαλκός (Cuprum) είναι μέταλλο με ατομικό βάρος 63,546..."
Άρα και ο Αλέξης είναι σωστός.
ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ VS ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΑ VS ΝΙΚΕΛ 2
- Pathfinder
Re: Re: ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ VS ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΑ VS ΝΙΚΕΛ 2
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
- MARIOSE
Re: Re: ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ VS ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΑ VS ΝΙΚΕΛ 2
Pathfinder έγραψε:Εσυ ρε Μαριε μου τωρα, αδρωπος σοβαρος τζιε με τον νου, ειδες ποττε σου Αλεξη τζιε να εν λαθος...για ασιημο??;):):):):)(εκαταλαβες οτι ειμαι δουκεια εννε):)MARIOSE έγραψε:Από ίντερνετ:
ΝΙΚΕΛ => "...Το χημικό στοιχείο Νικέλιο είναι μέταλλο με ατομικό βάρος 58,71..."
ΧΑΛΚΟΣ => "...Το χημικό στοιχείο Χαλκός (Cuprum) είναι μέταλλο με ατομικό βάρος 63,546..."
Άρα και ο Αλέξης είναι σωστός.

- Dimitris
Re: ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ VS ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΑ VS ΝΙΚΕΛ 2
Φίλε Μάριε τα σκάγια είναι από μόλυβδο με εξωτερική επίστρωση μετάλλου (χαλκό ή νικέλιο) υπάρχουν και τα μολύβδινα τα οποία έχουν επίστρωση κασσίτερου.MARIOSE έγραψε:Από ότι βλέπω στον πίνακα μιλάμε για χαλκό και νίκελ. Τα επιχαλκομένα ή επινικελομένα έχουν την ίδια απόδοση ή υπάρχει διαφορά?
Σε γενικές γραμμές τα επιμεταλλωμένα δεν έχουν αισθητές διαφορές μεταξύ τους.
Τα επιμεταλλωμένα σκάγια κατασκευάζονται για να έχουν πιο λεία επιφάνεια και για να είναι πιο σκληρά από τα μολύβδινα. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνεις κατά την πορεία των σκαγιών προς το θήραμα, να μήν υπάρχει σχεδόν καθόλου παραμόρφωση (και άρα εκτροπές σκαγιών) αλλά και να υπάρχει μεγαλύτερη διατρητικότητα στο θήραμα.
Μπορείς να βρείς όμως και μολύβδινα τα οποία είναι σκληρά λόγω της μεγάλης ποσότητας αντιμονίου που περιέχουν (4-5%)
Τα επιμεταλλωμένα σκάγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε απαιτητικά θηράματα όπου χρειάζεσαι σκάι σκληρό με τις καλύτερες δυνατές κατανομές (περδικος, λαγός, φάσσα).
Υπάρχουν βέβαια και τα πιο σύγχρονα, τα ατσάλινα σκάγια (ή σιδερένια) " Steel shot", τα οποία δεν έχουν μόλυβδο στο κράμα τους. Αυτά είναι σκληρότερα, με μεγαλύτερες διατρήσεις, είναι όμως ελαφρύτερα και έτσι χάνουν πολύ γρήγορα την κινητική τους ενέργεια (και επίσης πρέπει να υπάρχει ένδειξη στο όπλο σου ότι μπορεί να ρίξει έτσι είδος).
Άλλο σημαντικό είναι η τιμή τους. Τα επιμεταλλωμένα είναι ακριβά φυσίγγια. Αν έβρετε φυσίγγια με σκάγια επιμεταλλωμένα και στην τιμή των μολύβδινων ή πιο φθηνα ακόμα, μην τα πιάσετε γιατί τούτο σημαίνει ότι η επίστρωση δεν έχει το κατάλληλο πάχος.
«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
- MARIOSE
Ευχαριστώ φίλε Δημήτρη, κατατοπιστικότατος 

- spyrosspyrou851
Παιδιά καλησπέρα, έτυχε να δοκιμάσει κάποιος χάλκινα σκάγια; Και εννοώ όλο το σκάι χάλκινο. Έβγαλε ένα νέο φυσίγγι η Rottweil που είναι όλο από χαλκό χωρίς τίποτε μόλυβδο και είπα να ρωτήσω αν τα έχει δοκιμάσει κάποιος. Ευχαριστώ.
https://rws-munition.de/en/rws-hunting- ... l#!1/959/0
https://rws-munition.de/en/rws-hunting- ... l#!1/959/0
-
- Full Member
Αγαπητε φιλε, φετος θα ερθουν αυτα τα φυσιγγια.Ειναι νεο φυσιγγιο απο την RWS-ROTTWEIL. Αναμενεται οτι η φετεινη παραλαβη θα ειναι Κυπρο τελος Ιουλιου.Πετρος.
- spyrosspyrou851
Ευχαριστώ φίλε Πέτρο, είμαι ο Σπύρος ο βοηθός του Λεύκιου στις δοκιμές, έχουμε πρόσφατα γνωριστεί.RW/S-PEDMAR έγραψε:Αγαπητε φιλε, φετος θα ερθουν αυτα τα φυσιγγια.Ειναι νεο φυσιγγιο απο την RWS-ROTTWEIL. Αναμενεται οτι η φετεινη παραλαβη θα ειναι Κυπρο τελος Ιουλιου.Πετρος.

- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΜΕ Real Copper Shot...ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΙΚΝΟΤΗΤΑΣ....
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ......ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΟ!!
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ......ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΟ!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
- spyrosspyrou851
Τώρα να έρτει το φυσίγγι τζιαι θα κουρτήσω τον ΛεύκιοSOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΜΕ Real Copper Shot...ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΙΚΝΟΤΗΤΑΣ....

- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΑΥΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ....Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΔΙΑΨΕΥΤΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑspyrosspyrou851 έγραψε:Τώρα να έρτει το φυσίγγι τζιαι θα κουρτήσω τον ΛεύκιοSOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΜΕ Real Copper Shot...ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΙΚΝΟΤΗΤΑΣ....

ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΩΝ ΝΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΕ Ν5..ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ν6 ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ(ΓΕΝΙΚΑ ΟΜΙΛΟΥΝΤΟΣ)!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!