ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Εγώ μόνο απάτητα αν πατηθεί το κόβω και η επιτυχίες στο θήραμά είναι από την γη στον ουρανό, από κατανομή δεν το συζητώ ;)
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Εγώ μόνο απάτητα αν πατηθεί το κόβω και η επιτυχίες στο θήραμά είναι από την γη στον ουρανό, από κατανομή δεν το συζητώ ;)

Ειναι γεγονός οτι μεταφέρει πιο αβίαστα και προοδευτικά την γομωση, προσφέροντας καλητερες κατανομές και πιο γλυκιές ντουφεκιές..!
Ενα άγγιγμα στο κυαθιο ειναι αρκετό... ;)
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

andreas78 έγραψε:
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Εγώ μόνο απάτητα αν πατηθεί το κόβω και η επιτυχίες στο θήραμά είναι από την γη στον ουρανό, από κατανομή δεν το συζητώ ;)

Ειναι γεγονός οτι μεταφέρει πιο αβίαστα και προοδευτικά την γομωση, προσφέροντας καλητερες κατανομές και πιο γλυκιές ντουφεκιές..!
Ρίχνω 36 γραμμάρια και το λάκτισμα ειναι για 28 γραμμάρια :)
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

andreas78 έγραψε:

Aντρέα πολύ ωραιο το στήσιμο στα 34 γρ με την TECNA αλλα αν μου επιτρεπεις επειδή έχω πειραματισtεί πολύ με δαυτη και μάλιστα σε αυτό το range των 34/35 γρ θα σου σύνιστούσα να αντικαθιστούσες την τάπα τύπου Universal με δυο ολόσωμες fiber .
Ειναι πολύ χαμηλό το όριο των 34 γρ για την TECNA και θέλει πιο άκαμπτη βυσμάτωση για να σου δώσει αυτό που ζητάς.
Προσωπικα δουλευω το 1,80~1,85 χ 34 Νο7 στη μπεκάτσα το χειμώνα με υγρασίες και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Φαντάζομαι ότι σε πιο μεγάλες θερμοκρασίες το 1,75 γρ. έιναι πολύ καλή επιλογή.
Μια στατική πιεση επι του κυαθίου που προέρχεται κατ΄αναγκη κατα το κλείσιμο του φυσιγγίου, της τάξεως των 2~3 κιλών και που επιφέρει μια ελαχιστότατη σμύκρινση του αμορτισέρ της βυσμάτωσης κατα 1~1,5 χιλ είναι απολύτως αναγκαία και θεμιτή αφου σκοπό έχει την αποβολή του αέρα ανάμεσα απο τα φυλλίδια της πυρίτιδας και την σφικτή χωροθέτηση των σκαγιών.Αυτή η αμελητέα πίεση δεν επιφέρει καμμία αλλοίωση στα βλητικά δεδομένα και είναι απόλυτα ελεγχόμενη.
Το κλώτσημα είναι μια άλλη ιστορία που δεν έχει να κάνει πάντα με τα πολλά bar!.
Πρέπει να εξετάζονται οι ταχύτητες και το βάρος της γόμωσης αν συνδέονται με υψηλή πίεση.Αν συμβάινει αυτό έχουμε να κάνουμε με ένα ακατάλληλο κι ίσως επικινδυνο φυσίγγιο.
Θυμάμαι πρίν πολλά πολλά χρόνια όταν εστάλησαν για λογαριασμο ελληνικου κυνηγετικού περιοδικού, για δοκιμή στην Τραπεζα του Μπερμπινχαμ της Αγγλίας καμμια 20 αρια φυσίγγια ελληνικής κατασκευής επωνύμων (και με βαριά ονόματα της αγοράς) κατασκευαστών.
Εκτός απο 2~3 φυσίγγια αν θυμάμαι καλά ( κρατώ μια επιφύλαξη) όλα τα υπόλοιπα ήταν σκέτα φουρνέλα.
Κι ομως πουλούσαν στην ελληνική αγορά και καποιοι έσχιζαν τα ρούχα τους για την ποιότητα κατασκευής των αφού ήθελαν με 32 γρ στη τσίχλα να έχουν 800 bar!!!
Eλεος !!!!
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Χαχαχαχαχχα...
Και εδώ το ίδιο ειμαστε, αν δεν σου βγάζει τον ώμο, το φυσιγγι δεν κάνει.... :D

Για το στήσιμο της Tecna, όντως την θελω μαλακή για αυτο και ξεκινώ απο χαμηλά, την εχω κάνει και με μονοκομματη μαλλινη και ηταν εξαιρετικη, οπως και τα πρωτα στησίματα που εκανα πέρσι και πήγαν απευθείας κυνηγι, κάνοντας εξαιρετική δουλειά. Την τέχνη με την διπλή μαλλινη, που ακολουθεί πιστά και ο φίλος Βικτωρας.. ;) , μετα απο δικές σου προτροπές, την δοκίμασα σε αλλα στησίματα και κενταγαν, απλά δεν εχω Diana 10άρες και προτιμώ να βαζω τις μαλλινες σε πιο παραδοσιακά στησίματα.
Το Universal, μπήκε πέραν της υποτυπώδης σκληροτητας του και για πειραματικό σκοπό στον πίνακα.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Δεν υποπτεύθηκα ποτέ ότι η φημισμένη τάπα IRIS θα έιχε αυτή τη σύνθεση.
Τώρα εξηγούνται τα καταπληκτικά της αποτελέσματα και πραγματικά υποκλίνεται κανείς στο μεράκι αυτών των κατασκευαστών των παλαιών υλικών που πολλά απο τα καινούργια θα ζήλευαν τις αποδόσεις τους.
Προσέξτε την ειδική λίπανση και το εσωτερικό έμβολο απο φελλό που σκοπό έχει την πλευρική συμπίεση της μάλλινης κυκλικής λιπασμένης τάπας ώστε να δημιουργεί τέλεια έμφραξη.

Εικόνα
gif hosting

Εικόνα
capture

Εικόνα
photoupload

Εικόνα
upload picture

Υ.Γ: Τις φωτό τις δανείσθηκα απο γνωστό ιταλικό φόρουμ.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Εξαιρετικό......!!!
Εχω την εντύπωση οτι την εχω δει σε ιστοσελίδα τύπου ebay, στην Γαλλία.
Θα το ψάξω, διότι θα ήθελα παρα πολυ να είχα λίγες στην συλλογή μου... :D
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

να βάλω και εγώ ένα σετ απ 12/70(68,8) cx2000 Α0 1,90/ 35γ νο4/Felt Wads H6x2/57,30 χιλ ;)
Εικόνα
Εικόνα
andreas78

Like..!!!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

andreas78 έγραψε:Like..!!!