GiorgosT έγραψε:Οι παλιοί έλεγαν σκυλί των 1000 λιρών και όπλο των 100 λιρών. ο 682 να μείνει με τον Περέττα 682 και για να μην χρειαστεί να αλλάζει και όνομα στο φόρουμ.
:):):):) μπορει να το καμω miroku συντομα!!
φιλε λαγε, επειδη εν ασχοληθηκα ποτε με browning , δηλαδη εχει καινουργια βελικα ο φριξος που τα φερνει? επειδη που επηα τσιαμε εν μου εδειξε ετσι πραματα! τσινο το μοντελλο το 3800 εν το ΜΚ38 ?
ρε παιδια και εγω ελεγα οτι τα παλια οπλα ειναι σκοτωστρες π.χ το 325,το μιροκου 9000,μπραουνινκ gti,
τον τελευταιο μηνα ομως αποφασισα να κοιταξω και τα νεα μοντελα αφου με τις τιμες των πιο πανω οπλων αγοραζεις καινουργιο.
με ενα φιλο πηγα στον φριξο και αφου εκανα την ερευνα μου στο ιντερνετ επωμισα τα μπραουνινκ τα μιροκου και το winchester select sporting 2,μου καθετουν αμεσως στην επωμιση.ολα αυτα τα μοντελα εχουν κανες ινβεκτορ πλας 18.7.ο φιλος μου πηρε το μκ10 μιροκου.οι τιμες των οπλων ειναι 1600 ευρω.
αποτελεσμα και τα δυο οπλα εχουν εξερετικες κατανομες ελαφρο λακτισμα και ειναι σκοτωστρες.
αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι η τεχνολογια προχωρα με αριστα αποτελεσματα σε αυτα τα οπλα με το back bore 18.7 αυλους κ.τ.λ.
φιλε 682 τα οπλα αυτα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΝΕΣ ΤΟΥ 3800,ΤΟΥ 9000 Η ΟΠΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΟΠΛΟΥ προηγουμενης δεκαετιας ειναι κατι νεο που πραγματικα αφηνει πισω τα οπλα αυτα σε ολους τους τομεις.
μην δωσεις τα λεφτα σου αδικα διαλεξε απο τα καινουργια αυτα μοντελα ποιο σου καθετε και παρτο ,οσο για τα grade νομιζω ειναι λεφτα πετανενα.να σου πω ακομα μια επιλογη ειναι τα φαπαρμ με το συστημα tribore που πρωτοι το εφαρμωσαν παλι θα εισαι πολυ ευχαριστημενος σε πολυ καλες τιμες μαλιστα.ΕΧΩ KYNHΓΗΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΗΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΙΜΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
εγω ειμαι της αποψης οτι για να εχεις ενα οπλο και να κυνηγας και να το απολαμβανεις δεν πρεπει να το βλεπεις μονο απο πλευρας βλητικής, αλλα και εμφανισης. Βασικά να υπαρχει μια ισορροπία. Εξαρταται βεβαια και απο το γουστο του καθενος φυσικά. Τωρα αν ο φιλος 682 αρεσκει του το grade 6 που εν πολλά ωραιο! και εφοσον διαθετει τα λεφτα να το πιασει! ΠΙστευκω αξιζει τα τουτο το οπλο ειναι διαχρονικο. Τωρα να δωσει τα μισα λεφτα και να πιασει grade 1 και τα ξυλα του να ειναι σανιδι του πελεκανου... Όσα Miroku-Βrowning είδα grade 1 δυστυχώς έτσι είναι. Ok ομως να μεν ερτουμε και στην άλλη ακρη που θα κρατάς το grade 6 και θα λυπασαι να το κυνηγας γιατι ενα χταρτεί. Ισως μια μέση λύση εν το grade 3...
Aλλα ξεκαθαρίζω ο καθε ενας οτι του αρεσκει. Εχει που θελουν την αξιοπιστία και τα κλειδιά και δεν τους νοιαζει τι ξυλα εχει πανω.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
682 έγραψε:ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 3000? ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΕ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ Η ΜΠΕΡΕΤΑ ΚΑΙ Η ΜΠΡΑΟΥΝΙΓΚ (ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΛΙΚΩΝ) ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑ. ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΒΛΗΤΙΚΗΣ?
Εκείνο όμως που με προβληματίζει είναι η σκοπευτική του ρήγα. Είναι όπλο κυνηγετικό και η σκοπευτική του ρήγα είναι 6 χιλ. Σε κάποια φάση ίσως το μετανοιώσεις. Είναι σεβαστό ποσό τα 3,000 Ευρώ και είναι κρίμα να μην κοιτάξεις και το αντιστοιχο MK70 Sporting Grade 5/6. Έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από την κυνηγετική έκδοση.
Κοίταξε και τα δύο και αποφασίζεις.
Καλή σου μέρα
Σ. Μακρής
Φιλε "virtualgreek" εσύ που κατεχεις καλά το θεμα αν μπορει να μας βοηθησεις...
Εν σχετικα με τη ριγα 6χιλ. Ποια τα πλεονεκτηματα της πιο πλατιας 10-12χιλ? και γιατι ισως θα το μετανοιωσει ο φιλος 682...
Εγω πριν 4 χρονια κυνηγουσα με οπλο βαρετο και ειχε 12χιλ ριγα και το αλλαξα και επιασα κυνηγετικο καθαροαιμο με 6 χιλ, δεν προσεξα πολλυ μεγαλη διαφορα. Στο βαρος και στην επωμιση ναι εχει διαφορα...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Φιλε "virtualgreek" εσύ που κατεχεις καλά το θεμα αν μπορει να μας βοηθησεις...
Εν σχετικα με τη ριγα 6χιλ. Ποια τα πλεονεκτηματα της πιο πλατιας 10-12χιλ? και γιατι ισως θα το μετανοιωσει ο φιλος 682...
Εγω πριν 4 χρονια κυνηγουσα με οπλο βαρετο και ειχε 12χιλ ριγα και το αλλαξα και επιασα κυνηγετικο καθαροαιμο με 6 χιλ, δεν προσεξα πολλυ μεγαλη διαφορα. Στο βαρος και στην επωμιση ναι εχει διαφορα...[/quote]
Αγαπητέ φίλοι Breda Pegaso και λοιποί,
Η λεπτή σκοπευτική ρήγα 6-8 χιλ. είναι χαρακτηριστικό ενός κυνηγετικού όπλου, ενώ μια πλατιά ρήγα 10+ χιλ είναι χαρακτηριστικό σκοπευτικού όπλου.
Στις κυνηγετικές εκδόσεις των όπλων, κύριο μέλημα είναι η μείωση του συνολικού βάρους του όπλου διότι σκοπός είναι κατα κύριο λόγο το περπατητό κυνήγι. Μην βλέπετε τους νέους κυνηγούς μέχρι πχ. 30 χρονών που έχουν όρεξη και δύναμη στα πόδια τους και μπορούν να κρατούν όπλα 4 κιλών όλη μέρα χωρίς να ιδρώσουν. Ο κανόνας είναι ο μέσος κυνηγός που θα κουραστεί μετά από 2-3 ώρες περπάτημα και το όπλο θα νοιώθει ασύκωτο.
Οπόταν οι κατασκευάστριες εταιρίες για να μειώσουν το βάρος ενός όπλου αρχίζουν και αφαιρούν βάρος από διάφορα σημεία του όπλου. Φτιάχνουν πιο λεπτά και μικροκαμωμένα κοντάκια, πιο λεπτές ρήγες, οι κάννες περιορίζοντε στις 26 και 28 ίντζες κλπ. Όλα αυτά μαζί ρίχουν το βάρος γύρω στα 3 κιλά και πιο κάτω ακόμη. Ακόμη και στις κάννες, ίσως αφαιρέσουν βάρος φτιάχνοντας πιο λεπτές κάννες, αλλά αντιστοιχούν την ασφάλεια του όπλου προσθέτοντας περισσότερο χρώμιο για σκληρηντικό. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκαν όπλα με βάση το Εργκάλ, μειώνοντας το συνολικό βάρος αρκετά και κατά συνέπεια επιτρέποντας την χρήση κανονικών/σκοπευτικών καννών και ρήγων. Τέλος το μεγαλύτερο μειονέκτημα ενός κυνηγετικού όπλου είναι ότι λόγο μειωμένουν βάρους, αυξάνεται η ανάκρουση και δυσκολεύει την χρήση φυσιγγίων με αυξημένα γραμμάρια ή και αποδόσεις.
Στη άλλη άκρη, τα σκοπευτικά όπλα έχουν πιο βαρετές κάννες, πιο καλό ισοζύγισμα, πιο γεμάτο κοντάκι, πιο πλατιά ρήγα, βάση ατσαλιού και πάει λέγοντας, αυξάνοντας το βάρος του όπλου αρκετά. Αυτά είναι απαραίτητα διότι ο σκοπευτής ρίχνει χιλιάδες φυσίγγια κάθε χρόνο, ενώ ο κυνηγός ίσως ρίξει 200-300 στην καλύτερη περίπτωση.
Τα σκοπευτικά όπλα είναι πιο στοιβαρά για να αντέχουν απανωτές ντουφεκιές χωρίς να παρουσιάσουν πρόβλημα κατά την διάρκεια ενός σκοπευτικού αγώνα. Φανταστείτε κάποιος σκοπευτής να έχει καλό αποτέλεσμα, να προηγείται στον αγώνα και ξαφνικά να του παρουσιάσει πρόβλημα το όπλο. Δεν λέω ότι δεν συμβαίνει αυτό. Αντιθέτος συμβαίνει αρκετά συχνά. Η διαφορά είναι ότι συμβαίνει μετά από χιλιάδες φυσίγγια και όχι μετά από μερικές εκατοντάδες.
Από σκοπευτικής πλευράς, μια πλατιά ρήγα από 10 μέχρι 13 χιλιοστά είναι προτιμητέα. Στο παρελθόν δοκιμάστικαν όπλα με ρήγες 16 χιλ. οι οποίες δεν πρόσφεραν κανένα πλεονέκτημα, παρά μόνο επιπρόσθετο βάρος.
Τέλος η σκοπευτικές ρήγες λόγο μεγέθους επιτρέπουν την χρήση εξαεριζομένων τμημάτων όπου διασκορπούν τα κύμματα ζεστού αέρα (το καλοκαίρι συνήθως) και δεν εμποδίζουν το οπτικό πεδίο.
Καλή σας μέρα.
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Laurona έγραψε:Συμφωνω με τα πιο πανω...αλλα να ρωτησω πρωτα...
Φιλε 682 γιατι θελεις να λλαξεις οπλο.Σου εκανε προβλημα το μπερεττα, η απλα θελεις να προσθεσεις ενα ακομη στην συλλογη σου?
γεια σε ολους...
ναι φιλε μου κανενα προβλημα ουσιαστικο αντιθετος πολυ ευχαριστιμενος απο το συγκεκριμενο οπλο με πολυ καλα αποτελεσματα!! το μονο που παρατηρισα ειναι οτι ισως ειναι λιγο πιο ευαλωτο στη σκουρια απο παλια μοντελλα μπερεττα! βασικα επειδη εχω βαρετο ηθελα και ενα για ολοημερο περπατητο γιαυτο παω σε κυνηγετικο μοντελο
Laurona έγραψε:Συμφωνω με τα πιο πανω...αλλα να ρωτησω πρωτα...
Φιλε 682 γιατι θελεις να λλαξεις οπλο.Σου εκανε προβλημα το μπερεττα, η απλα θελεις να προσθεσεις ενα ακομη στην συλλογη σου?
γεια σε ολους...
ναι φιλε μου κανενα προβλημα ουσιαστικο αντιθετος πολυ ευχαριστιμενος απο το συγκεκριμενο οπλο με πολυ καλα αποτελεσματα!! το μονο που παρατηρισα ειναι οτι ισως ειναι λιγο πιο ευαλωτο στη σκουρια απο παλια μοντελλα μπερεττα! βασικα επειδη εχω βαρετο ηθελα και ενα για ολοημερο περπατητο γιαυτο παω σε κυνηγετικο μοντελο
Φίλε να έχεις υπόψη σου οτι τα Beretta και τα Browning έχουν αρκετές διαφορές στο κοντάκι και στο προφίλ(χαμηλό/ψηλό). Εγώ πριν ένα χρόνο ήθελα να αγοράσω Beretta αλλά όταν επώμισα αρκετά όπλα κατάλαβα οτι δέν μου έρχονταν με τίποτε. Δοκίμασα και ενα 687 σε κυνήγι και όσοι ήταν μαζί μου ακόμα περιπέζουν με. Και έτσι κατέληξα στο Browning. Φυσικά αυτό συνέβηκε σε μένα και είναι διαφορετικό για τον καθένα. Απλά σου λέω την δική μου εμπειρία για να μήν τρέχεις μετά να φέρεις το όπλο στα μέτρα σου.