ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
-
- Full Member
Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
Κώστα θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι σχετικό με το βάθος στο στρογγυλό ρέλι.
Το συνηθισμένο βάθος κυμαίνεται από 2.5-3μμ με 6μμ κενό...στα μονόβολα όμως παρατήρησα ότι το βάθος σε ορισμένα μπορεί να φτάνει και το 1εκ. Πώς δουλεύει αυτό το setup σε σχέση με το συνηθισμένο ρέλιασμα και τι αντιστάσεις ξερελιάσματος δημιουργεί?
Δεν είναι επικίνδυνο?
Το συνηθισμένο βάθος κυμαίνεται από 2.5-3μμ με 6μμ κενό...στα μονόβολα όμως παρατήρησα ότι το βάθος σε ορισμένα μπορεί να φτάνει και το 1εκ. Πώς δουλεύει αυτό το setup σε σχέση με το συνηθισμένο ρέλιασμα και τι αντιστάσεις ξερελιάσματος δημιουργεί?
Δεν είναι επικίνδυνο?
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
Μία πολύ ωραία γνωριμία σήμερα το απόγευμα, μέσω του παρόντος φόρουμ, με έναν συνάδελφο κυνηγό και ιδιογομωτη, απο τα φυσίγγια που κατασκευάζει, τις συλλογές του αλλά και το περιποιημενο εργαστήριο του, είναι ολοφάνερο το περίσσιο μεράκι για την ιδιογομωση και το κυνήγι, που τον διακατέχει.
Χάρηκα για την γνωριμία φίλε Ηρακλή.
Χάρηκα για την γνωριμία φίλε Ηρακλή.
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Δυστηχώς δεν θα μπορέσω να σε βοηθήσω διότι ουδέποτε ασχολήθηκα με την ιδιογόμωση φυσιγγίων με βολίδα ή μονόβολων.vti-chris έγραψε:Κώστα θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι σχετικό με το βάθος στο στρογγυλό ρέλι.
Δεν είναι επικίνδυνο?
Εγκυκλοπαιδικά και μόνο γνωρίζω ότι έχουμε διαφορετικές συνθήκες και επιπέδων τριβών του μον'όβολου με τον κάλυκα και το κοίλο της κάννης και κατα συνέπεια απαιτούνται διαφορετικές συνθήκες ρελιάσματος ωστε να επιτευχθεί το σωστό peak pressure και η σωστή αρχική ταχύτητα του βλήματος.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Albert Einstein
- spyrosspyrou851
Να ρωτήσω κάτι τους ιδιογομωτές μας. Οι 3 δυβασικές που γνωρίζω (S4, Sipe, Tecna), τι διαφορές έχουν μεταξύ τους;
- Laurona
Γραφω εδω για να πω τον προβληματισμο μου.
ΚΑΠΟΤΕ χρησιμοποιουσα 3-4 φυσυγγια στις τσικλες , για πρωινο , για μετα, για αερα κλπ και δεν ειχα παραπονο.
Με τα χρονια και με τους καιρους να δυσκολευουν , προσωπικα σκεφτηκα γιατι να χρησιμοποιω μονο διαφορα και να μην επωφελουμε και της εκτωσης που πιανεις περνοντας κιβωτιο και να περνω 2-3 πακετα απο διαφορα ειδη? ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΝ ΤΖΙΚΛΑ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙς ΣΥΡΕΙΣ ΑΜΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΙΣΕΙς ΠΕΦΤΕΙ.
Ετσι λοιπον εδω και 4-5 χρονια, περνω παντα ενα κιβωτιο απο το ποιο φτηνο φυσιγγι που θα βρω 24-28 γραμμαρια και το ριχνω παντα οτι καιρο και να εχει, οτι ωρα και να ειναι.
Την Κυριακη μου συνεβηκε κατι πραγματικα πρωτογνωρο που με εβαλε σε σκεψεις.
Δεν ειχε πουλια, περνουσε 1 πουλι καθε 20-25 λεπτα και κτυπησα 6 πουλια απο τα οποια βρηκα τα 5, απλως και μονο επειδη δεν ειχα πολλες αστοχιες.Εριξα σε 8 πουλια.
Ομως ειμουν πραγματικα κωλοφαρδος που τα πηρα στο χερι γιατι απο τα 5 πουλια τα 4 ενω επεφταν παρεμειναν ζωντανα.Ηταν ολογαιματα και ειχαν 2-3 σκαγια σε στηθος , το ενα μαλιστα και στο κεφαλι, αλλα ηταν ζωντανα.
Δυο πουλια ηταν ζωντανα τουλαχιστον 1 τεταρτο !!!( χρονος μεχρι να τα βρω αφου ηταν κακοτοπος)
Μετα απο αυτο το περιστατικο πλεον πιστευω οτι δεν υπαρχει φυσσιγιο πατνως καιρου.Ολα σκοτωνουν και ολα κανουν ζημια, αλλα υπαρχουν συνθηκες που εχουν καλυτερες επιδοσεις απο αλλες.
Εαν δεν ειμουν πανω στα πουλια θα το δικαιολογουσα, αλλα πουλια με τρια σκαγια σε στηθος και αλλα 1-2 σκαγια σε φτερουγα δεν νομιζω οτι ειναι εκτος του κεντρου βολης.
Ολες οι βολες ηταν μεχρι τα 30 μετρα και πραγματικα καταλαβα αυτο που λενε καποιοι '' δεν κοφκουν οι χαρτουτσιες μου σημερα'' αφου σταθηκα τυχερος που τα βρηκα και τα μαζεψα.
το φυσιγγιο που ερειχνα ηταν σκοπευτικο 24 γρ σκεετ, σε εννια νουμερο και πλεον θα παει για δισκους μονο.
ΚΑΠΟΤΕ χρησιμοποιουσα 3-4 φυσυγγια στις τσικλες , για πρωινο , για μετα, για αερα κλπ και δεν ειχα παραπονο.
Με τα χρονια και με τους καιρους να δυσκολευουν , προσωπικα σκεφτηκα γιατι να χρησιμοποιω μονο διαφορα και να μην επωφελουμε και της εκτωσης που πιανεις περνοντας κιβωτιο και να περνω 2-3 πακετα απο διαφορα ειδη? ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΝ ΤΖΙΚΛΑ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙς ΣΥΡΕΙΣ ΑΜΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΙΣΕΙς ΠΕΦΤΕΙ.
Ετσι λοιπον εδω και 4-5 χρονια, περνω παντα ενα κιβωτιο απο το ποιο φτηνο φυσιγγι που θα βρω 24-28 γραμμαρια και το ριχνω παντα οτι καιρο και να εχει, οτι ωρα και να ειναι.
Την Κυριακη μου συνεβηκε κατι πραγματικα πρωτογνωρο που με εβαλε σε σκεψεις.
Δεν ειχε πουλια, περνουσε 1 πουλι καθε 20-25 λεπτα και κτυπησα 6 πουλια απο τα οποια βρηκα τα 5, απλως και μονο επειδη δεν ειχα πολλες αστοχιες.Εριξα σε 8 πουλια.
Ομως ειμουν πραγματικα κωλοφαρδος που τα πηρα στο χερι γιατι απο τα 5 πουλια τα 4 ενω επεφταν παρεμειναν ζωντανα.Ηταν ολογαιματα και ειχαν 2-3 σκαγια σε στηθος , το ενα μαλιστα και στο κεφαλι, αλλα ηταν ζωντανα.
Δυο πουλια ηταν ζωντανα τουλαχιστον 1 τεταρτο !!!( χρονος μεχρι να τα βρω αφου ηταν κακοτοπος)
Μετα απο αυτο το περιστατικο πλεον πιστευω οτι δεν υπαρχει φυσσιγιο πατνως καιρου.Ολα σκοτωνουν και ολα κανουν ζημια, αλλα υπαρχουν συνθηκες που εχουν καλυτερες επιδοσεις απο αλλες.
Εαν δεν ειμουν πανω στα πουλια θα το δικαιολογουσα, αλλα πουλια με τρια σκαγια σε στηθος και αλλα 1-2 σκαγια σε φτερουγα δεν νομιζω οτι ειναι εκτος του κεντρου βολης.
Ολες οι βολες ηταν μεχρι τα 30 μετρα και πραγματικα καταλαβα αυτο που λενε καποιοι '' δεν κοφκουν οι χαρτουτσιες μου σημερα'' αφου σταθηκα τυχερος που τα βρηκα και τα μαζεψα.
το φυσιγγιο που ερειχνα ηταν σκοπευτικο 24 γρ σκεετ, σε εννια νουμερο και πλεον θα παει για δισκους μονο.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Hunting is passion......
Passion is point......
-
- Full Member
Γεια σας φιλοι ιδιογομωτες!!!
χρονια τωρα χρησιμοποιω και το ΑΟ !! τα τελευταια 2 χρονια το ΑΟ εχει αλλαξει οψη. απο σκουρο λαδι πρασινο που ηταν εχει γινει πιο ανοιχτοχρωμο σαν το Α1 και μεσα εχει και πορτοκαλοκοκκινα κομματια!! Ψαχνω για αγορα ΑΟ απο το παλιο και οποιος εχει ενδοιαφερομε αμεσα για αγορα η ανταλλαγη υλικων!!
χρονια τωρα χρησιμοποιω και το ΑΟ !! τα τελευταια 2 χρονια το ΑΟ εχει αλλαξει οψη. απο σκουρο λαδι πρασινο που ηταν εχει γινει πιο ανοιχτοχρωμο σαν το Α1 και μεσα εχει και πορτοκαλοκοκκινα κομματια!! Ψαχνω για αγορα ΑΟ απο το παλιο και οποιος εχει ενδοιαφερομε αμεσα για αγορα η ανταλλαγη υλικων!!
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
Σπύρο, οι πυριτιδες έχουν διάφορες μονο στην προοδευτικοτητα τους, δηλαδή στα φορτια σκαγιων που ανεχονται. Η S4 και η SIPE είναι σχεδόν παρόμοιες.
Χρυσανθε, να φυσίγγια να τα ξαναριξεις. Παίζουν πολλα πράγματα ρόλο, το τσοκ που είχες, οι αποστάσεις που έκανες τις βολές σου και πολύ λιγότερο οι καιρικές συνθήκες.
Δοκίμασε τα με πιο σφικτά τσοκακια και θα δεις διαφορά. !!!
Χρυσανθε, να φυσίγγια να τα ξαναριξεις. Παίζουν πολλα πράγματα ρόλο, το τσοκ που είχες, οι αποστάσεις που έκανες τις βολές σου και πολύ λιγότερο οι καιρικές συνθήκες.
Δοκίμασε τα με πιο σφικτά τσοκακια και θα δεις διαφορά. !!!
- Laurona
Αντρεα απο 5-3 που εχω στο ενδημικο το εκανα 4-3 λογω των 24 γραμμαριων.
Να πηγαινω στις τσικλες με 3-2...? Δεν ειμαι και κανενας σκοπευτης για να χρησιμοποιω ετσι κλειστα τσιοκ.
Οι αποστασεις ηταν 20-30 μετρα, οχι περισσοτερο, με πληρη επιγνωση των αποστασεων.
Να πηγαινω στις τσικλες με 3-2...? Δεν ειμαι και κανενας σκοπευτης για να χρησιμοποιω ετσι κλειστα τσιοκ.
Οι αποστασεις ηταν 20-30 μετρα, οχι περισσοτερο, με πληρη επιγνωση των αποστασεων.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Hunting is passion......
Passion is point......
-
- Full Member
WOODPIGEONHUNTER έγραψε:Γεια σας φιλοι ιδιογομωτες!!!

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
-
- Full Member
Laurona έγραψε:Γραφω εδω για να πω τον προβληματισμο μου.
φιλε λαουρονα η πρωσοπικη μου αποψη ειναι οτι τα φυσιγγια τον 24 και 28 γραμμαριων ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ (οχι εμασ τουσ ιδιογομοτεσ γιατι εμεισ το φτιαχνουμε οπωσ θελουμε) δεν κανουν για το κυνηγη, και θα το εξηγησω αυτο. υπαρχουν πολλοι που δεν συμφωνουν αλλα εγω πιστευω πωσ τα φυσιγγια αυτα ειναι πολλυ γρηγορα (σκοπεφτικα) και αυτο το κανουν για να μην χριαζεσε πολυ προσκοπευση στον δισκο. το αποτελεσμα ειναι να εχει διατριτικοτητα και το πουλλι να μην πεθενει ακερεα. αυτο το παθενουν και οσοι πανε για τσικλεσ στην ελλαδα με τα ελληνικα φυσιγγια επιδη εχουν πολλυ πιεση (για να οπλιζουν οι καραμπινε)