ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από andreasana210326 »

Καλησπερα σας και χρονια πολλα.

Ηθελα να ρωτησω τους φιλους ιδιογομωτες κατα ποσο γνωριζουν την πυριτιδα S4 , kai σε το καιρο ενδεικνυται να χρησιμοποιειται. Εχω την εντυπωση οτι η S4 προοριζεται περισσοτερο κατα τους καλοκαιρινους μηνες. ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ?
Δεν ασχολουμαι με την ιδιογομωση. Απλα ρωτω σχετικα, για το αν καποια φυσιγγια γεμισμενα με την πυριτιδα αυτη, λειτουργουν σωστα κατω και απο αλλες συνθηκες κλιματος και ιδιαiτερα κατα τους χειμωνιατικους μηνες.
WOODPIGEONHUNTER
Full Member

Δημοσίευση από WOODPIGEONHUNTER »

andreasana210326 έγραψε:Καλησπερα σας και χρονια πολλα.

Ηθελα να ρωτησω τους φιλους ιδιογομωτες κατα ποσο γνωριζουν την πυριτιδα S4 , kai σε το καιρο ενδεικνυται να χρησιμοποιειται. Εχω την εντυπωση οτι η S4 προοριζεται περισσοτερο κατα τους καλοκαιρινους μηνες. ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ?
Δεν ασχολουμαι με την ιδιογομωση. Απλα ρωτω σχετικα, για το αν καποια φυσιγγια γεμισμενα με την πυριτιδα αυτη, λειτουργουν σωστα κατω και απο αλλες συνθηκες κλιματος και ιδιαiτερα κατα τους χειμωνιατικους μηνες.
εγω φιλε γεμιζω ς4 μονο το χειμωνα
πολυ καλο δοκιμασμενο το χειμωνα ειναι το λαμπρο καφε 33 γρ με ς4 ;)
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

andreasana210326 έγραψε:Καλησπερα σας και χρονια πολλα.

φιλε εγω γεμιζω την σ4 και την παιζω το πρωι στην τζικλα με αψογα αποτελεσματα(αν σου λεει κατι αυτο)
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Η S.4 είναι μια άριστη (διβασική) πυρίτιδα , ίσως συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 4~5 κορυφαίες κυνηγετικές πυρίτιδες της Ευρώπης.
Δεν προτιμάει καιρούς αλλα σωστά κλεισίματα και ορθολογισμένα γεμίσματα φυσιγγίων.
Αποδίδει σε βάρη απο 28 γρ σε ψιλα σκάγια έως και 34 γρ σε χονδρά νούμερα σκαγιών.
Προσωπική εκτίμηση χωρίς να αποκλείω οποιαδήποτε άλλη άποψη, έιναι το φυσίγγι που σκοπευεται να γεμίσετε με την S.4 να μην είναι ζορισμένο και υπερβολικά ρελιάσμένο.
Αποδίδει καλύτερα σε κάλυκα 67 χιλ και σε βάρη 30~31 γρ.
Οπως και η ξαδέλφη της η Sipe και λόγω υψηλού ποσοστού νιτρογλυκερίνης είναι αρκετά "νευρική" και δεν συγχωρει στριμώγματα και ζορίσματα διότι δίνει φτωχές συγκεντρώσεις και ανεβασμένα bar.
Ενδεικνυόμενα προσωπικά setup....
1. 12/67,50, {688},{1,35~1,40 X 30 No09/10}
2. 12/69,00, {686},{1,40~1,45 X 32 No08/09}
3. 12/69,00, {688},{1,55~1,60 Χ 28 Νο07/08} με ταχύτητες άνω των 440 μ/δ (πρόκειτε για full κόντρα δόση) και πιέσεις περί τα 680~700 bar.Συνιστάται σε εξαιρετικές περιπτώσεις ψύχους και υγρασίας.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Κώστα,
Κάτι άσχετο. ...Υπάρχει λόγος χρήσης τρίτου εργοστασιακου σταδιου, σε σύγχρονο χαρτινο καλικα..??
Μερικά κλεισιματα που έκανα, έχουν πολύ φτωχό οπτικό αποτέλεσμα, δεν θυμίζει χαρτνο μετά το ρελιασμα... :roll:
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Ναι είναι κάτι που με απασχόλησε αρκετά και με πολλές απογοητευσεις στο αισθητικό αποτέλεσμα όταν προσπαθουσα να κλέισω αστεροειδώς χάρτινα φυσίγγια πηγαίνοντας στο ρέλιασμα κατ΄ευθείαν μετά απο το χάραγμα.
Θα μπορούσα να σου πώ με βεβαιότητα πλέον ότι είναι πολύ χρήσιμο και αποτελεσματικό ενα τρίτο στάδιο με ανάλογο προφίλ για χάρτινο κάλυκα, προκειμένου το φυσίγγι να έχει τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα αλλα και βλητικό.
Αρκει ένα "σπάσιμο" του κάλυκα στις 45μοιρες και βάθους παραμόρφωσης 0,5 χιλ και ρέλιασμα στη συνέχεια με στροφείο S.T.C βάθους 1 χιλ..
Εαν δε γίνει χρήση και τετάρτου σταδίου βάθους 1 χιλ ώστε να 'εχει διαμορφωθει η στεφάνη και το επίπεδο του αστεροειδους στα επιθυμητά επίπεδα τότε το ρέλιασμα είναι απλό χάδι και δεν παρατηρείται καμμία αλλοίωση κατα το ρέλιασμα του ευαίσθητου χαρτιού ακόμη και σε στροφές άνω των 600 rpm
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Όντως μετα το χάραγμα αν παμε σε ρέλιασμα, το αποτέλεσμα είναι πολύ φτωχό αισθητικά.
Ίσως δεν διατύπωσα σωστά την απορία μου, το αισθητικό αποτέλεσμα που δεν μου άρεσε ήταν με την χρήση τρίτου σταδίου.
Στις προσπάθιες μου με την χρήση τρίτου σταδίου σε χάρτινο το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, ενώ το ελαφρύ χάραγμα μετα ένα στάδιο τύπου " Mec smooth grimp'' ή αλλιώς κώνικη χάραξη και έπειτα πάτημα με την τελική προσθήκη ρελιάσματος, αλλα μόνο του τύπου που έχεις αναφέρει, δηλαδή ένα πολύ απαλό και ελαφρύ πέρασμα, μόνο και μόνο για ομαλοποίηση της στεφάνης, έχει πραγματικά πολύ ωραίο αποτέλεσμα και αισθητικό αλλά πάνω απο όλα βλητικό.
Ίσως να μήν κάνω σωστή χρήση του τρίτου σταδίου ή όπως λές να χριάζεται ενα ιδιαίτερο τρίτο στάδιο.
Πιστεύω όμως ότι ο χάρτινος κάλικας, μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε μέχρι και 13χιλ., κενό χωρίς την ανάγκη τρίτου σταδίου και έχοντας επίσης ελαφρώς μικρότερη ογκομετρία, μπορεί να κάψει τα πάντα, άρα αν έχω δίκαιο το τρίτο στάδιο ίσως να μήν είναι και τόσο αναγκαίο, αυτό ενοούσα.

Η φωτογραφία είναι απο αφρεζάριστο NSI 12/70, με 13χιλ., κενό και χωρίς χρήση τρίτου σταδίου.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Πρόσεξε κάτι! τα 13 χιλ είναι πολύ υπερβολικά (με μικρότερους θάλαμους καυσης) ιδιαιτέρως στον χάρτινο κάλυκα.Σκέψου ότι θα πρέπει να έχεις ύψος τελικού κλεισίματος σε ονομαστικο 12/70 (δηλ σε πραγατικό ύψος 69,00 χιλ) στα 59~59,5 χιλ και όχι παρακάτω με βάθος ρελιού το ανώτερο σε 1,50~1,60 χιλ .
Αν το επιτυγχάνεις αυτό με τον δικό σου τρόπο no problem.
Κατ΄εμε με τους παραπάνω περιορισμούς στα ύψη και στα βάθη ρελιάσματος ένα τριτο στάδιο σου λυνει τα χέρια.
Προσωπικα έχω διαμορφώσει ένα τέτοιο αναλογα με τις ανάγκες μου και έχω λύσει το πρόβλημα.
Και πρόσεξε με γιατι μιλώ μόνο για μοντέρνους χάρτινους κάλυκες και όχι για παλιούς των προηγούμενων δεκαετιών με πολυ χονδρά τοιχώματα τους οποίους αναγκάζομαι να φρεζάρω ώστε να είναι εφικτό το αστεροειδές κλείσιμο με τελικό ύψος 60,00 χιλ. αφου οι περισσότεροι έχουν πραγματικό ύψος 70 χιλ.
Οπως και να έχει ο καθένας διαμορφώνει και χρησιμοποιεί τα εργαλεία του όχι κατ΄ανάγκη με όμοιο τρόπο με κάποιον άλλο.Αν το επιτυγχανόμενο αποτέλεσμα είναι και το επιθυμητό και σωστό τότε όλα καλά.
Albert Einstein
andreas78

Αφήνω πάντα 12χιλ., κενό και η διαφορά τελικού φυσιγγιου δεν ξεπερνα ποτε τα 10χιλ.,....κανόνας απαραβατος στον χαρτινο κάλυκα.... ;)
Απλά η προσπάθειες μου με τρίτο στάδιο σε χαρτινο δεν μου προσφέρουν το επυθημητο αισθητικο αποτέλεσμα. , ισως οπως είπα και πριν να φταίει η λανθασμένη χρήση ή το προφίλ.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Eφόσον ξέρεις τι ζητάς.... σύντομα θα βρείς τη λύση και σε αυτό το θέμα.
Albert Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”