ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
andreas78

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από andreas78 »

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Βέβαια όλα αυτά στην θεωρία, είναι ατελείωτο κεφάλαιο με χώρο για πολλές δοκιμές και μελέτες.
Προσωπικά πιστεύω ότι αν εξαιρέσεις τα ~5-10εκ. διαφορά στην προσκόπευση του γρήγορου με του αργού στα 25-35μ., δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μιας και σε αυτές τις αποστάσεις η διαφορά στην ενέργεια είναι μηδαμινή.
Όλα αυτά βέβαια για διαφορές ταχυτήτων σε λογικά πλαίσια π.χ. 420μ/δ με 380μ/δ και όχι στα άκρα που θα αναφέρει σε λίγο ο φίλος Αντρέας όπου πήρε πέρδικα με φυσίγγιο των ~250μ/δ!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
Χρίστο ο Ανδρέας είναι της άλλης σχολής! εγώ άλλης!! και εσύ ενδιάμεσα! κάποιο συμπέρασμά θα βγει που θα πάει :D :D :D[/quote]

Χαχαχαχχα...
Δεν υπάρχει καμία σχολή, το δραστικό βεληνεκές του λειοκαννου οπλου, ορίζεται απο αυτόν που πατά την σκανδάλη....!!!!!!!
Αυτός που κάνει βολες μέχρι 35 μετρα, βάζει ανάλογα τσοκς σε συνδιασμό με ανάλογα φυσιγγια, το ίδιο και αυτός που κάνει βολες πέραν των 35 μέτρων...
Φέτος γνώρισα συνάδελφο που κυνηγα φάσσες με 24γρ., Νο7,5(Extra gold νομίζω)...δεν ειναι τυχαίο, πολλοί ειναι αυτοί που σνομπάρουν τέτοιες γομωσεις αλλα στην πραγματικότητα και σε συνδιασμό με τσοκκαρισμενη κάννη, βγάζουν απίστευτες κατανομές σε οριακά μακρινές βολες..!!!!!!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Σημασία έχει να ξέρεις ακριβώς που να βάλεις την τουφέκια
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Athos 1978 έγραψε:Εχω δει ποLλα μα πάρα πολλα φυσίγγια με φουλ τσοκ να έχουν διασπορα μεγαλυτερη και απο I.C.
Ομως αυτές είναι προσωπικες εκτιμήσεις και τίποτε άλλο!!!
Εγώ συνήθως βλέπω το αντίθετο .

Αλλά τι να πούμε αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις και τίποτε άλλο.[/quote]

Αντι να κάνετε ένα σχόλιο για το σεταπ που ανέφερα (αρνητικο ή θετικό) τα ισοπεδώσατε όλα και μάλιστα σε λάθος θέμα αναπτύσοντας τη choke-λογία που τελειωμό δεν έχει όπουδήποτε και απο αποιουσδήποτε γίνεται.
Κατα συνέπεια πάρτε ότι φυσίγγι θέλετε και το φουλ τσόκ είναι ΕΓΓΥΗΣΗ απόδοσης ... μας λέτε!!!
Ετσι ειναι αν έτσι νομίζετε αγαπητέ!!!
Η πράξη ΄'ομως λέει άλλα.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:
Breda Pegaso έγραψε:Το τσιοκ ειναι γουστο και ψυχολογια.
σχετικό αυτό φίλε, εγώ μετά από πολλές δοκιμές στον πίνακά το κυνήγι μου και τα φυσίγγια μου το 3 τσοκ μου δίνει την πιο καλή κατανομή ;)
Δηλαδή Αντρέα εσείς στο καρτέρι της τσίχλας πηγαίνεται με choke MOD. μόνο.???
Και σας καλύπτει στις αποστασεις 38 m. plus? στα ψηλωμένα και ήδη τουφεκισμένα πουλιά.
Kαι επιτυγχάνεται τριπλό-τετραπλό τραυμα στο πουλι σε τέτοια απόσταση και σε τέτοιο κινούμενο στόχο χωρίς να έχετε την ανάγκη της σωστής πυκνότητας της βολής που προσφέρει το full choke για ακαριαία καταβολή κι όχι τραυματισμούς που ειναι και το ηθικά σωστο και επιβεβλημένο?
Νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Αυτός που κάνει βολες μέχρι 35 μετρα, βάζει ανάλογα τσοκς σε συνδιασμό με ανάλογα φυσιγγια, το ίδιο και αυτός που κάνει βολες πέραν των 35 μέτρων...
Φέτος γνώρισα συνάδελφο που κυνηγα φάσσες με 24γρ., Νο7,5(Extra gold νομίζω)...δεν ειναι τυχαίο, πολλοί ειναι αυτοί που σνομπάρουν τέτοιες γομωσεις αλλα στην πραγματικότητα και σε συνδιασμό με τσοκκαρισμενη κάννη, βγάζουν απίστευτες κατανομές σε οριακά μακρινές βολες..!!!!!![/quote]

Τα είπατε όλα αγαπητε Αντρέα 78.!!!Αυτη ειναι η πεμπτουσία του σεταπ που παρέθεσα.Οτι δηλαδή αυτα τα υποτιμημένα 24 γρ έδωσαν πολύ καλύτερες αποδόσεις απο τα 32 άρια που συνήθως χρησιμοποιούσα στις ίδιες αποστάσεις και στο ίδιο θήραμα με κλειστά τσόκ και ιδιαίτερα με σκάγια Νο9/10.
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:
Breda Pegaso έγραψε:Το τσιοκ ειναι γουστο και ψυχολογια.
σχετικό αυτό φίλε, εγώ μετά από πολλές δοκιμές στον πίνακά το κυνήγι μου και τα φυσίγγια μου το 3 τσοκ μου δίνει την πιο καλή κατανομή ;)
Δηλαδή Αντρέα εσείς στο καρτέρι της τσίχλας πηγαίνεται με choke MOD. μόνο.???
Και σας καλύπτει στις αποστασεις 38 m. plus? στα ψηλωμένα και ήδη τουφεκισμένα πουλιά.
Kαι επιτυγχάνεται τριπλό-τετραπλό τραυμα στο πουλι σε τέτοια απόσταση και σε τέτοιο κινούμενο στόχο χωρίς να έχετε την ανάγκη της σωστής πυκνότητας της βολής που προσφέρει το full choke για ακαριαία καταβολή κι όχι τραυματισμούς που ειναι και το ηθικά σωστο και επιβεβλημένο?
Νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
Σε πολλές περιπτώσεις Κώστα βάζω και φουλ γιατι το 3 δεν με καλύπτει λόγο του οτι τα πουλιά μπορεί να ψιλό πετούν. .. το σωστο είναι ανάλογο τσοκ ανάλογη απόσταση και το κυνήγι που πάει ο καθένας. . :D
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Παιδια οταν λετε ψηλοπετουν για ποσα μετρα αναφερεστε?

30,40, 50, 60 ,70 ???
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Breda Pegaso έγραψε:Παιδια οταν λετε ψηλοπετουν για ποσα μετρα αναφερεστε?

30,40, 50, 60 ,70 ???
40+ :)
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Βρείτε μία πολυκατοικία 10 πατώματα...
Σταθείτε από κάτω για λίγη ώρα και περιμένετε μέχρι να περάσει ένα περιστέρι. Όλο και κάποιο περιστέρι θα περάσει εντός λίγων λεπτών.

Προσέξτε ότι το περιστέρι φαίνεται τόσο μικροσκοπικό που λέτε ότι είναι "μεσούρανα". Σε κυνηγετική εξόρμηση δεν συκώνετε καν το όπλο.

Συγχαρητήρια.. είδατε ένα περιστέρι στα 30 μέτρα.

Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

virtualgreek έγραψε:Βρείτε μία πολυκατοικία 10 πατώματα...
Σταθείτε από κάτω για λίγη ώρα και περιμένετε μέχρι να περάσει ένα περιστέρι. Όλο και κάποιο περιστέρι θα περάσει εντός λίγων λεπτών.

Προσέξτε ότι το περιστέρι φαίνεται τόσο μικροσκοπικό που λέτε ότι είναι "μεσούρανα". Σε κυνηγετική εξόρμηση δεν συκώνετε καν το όπλο.

Συγχαρητήρια.. είδατε ένα περιστέρι στα 30 μέτρα.

Σ.
Εσύ φίλε δεν έτυχε ποτέ να παίξεις πουλί πάνω απο 30 μετρα? :shock:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”