andreas78 έγραψε:Το θέμα κατανομές, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην βλητηκή εκ των οποίων τα συμπεράσματα που μπορει κάποιος να βγάλει δεν έχουν τέλος.
Απο πιθανότητα κάρπωσης, συνεργασία τσόκ/απόστασης, ποσοστά συγκέντρωσης.....μέχρι ελαττωματικά φυσίγγια λόγο ελαττωματικής έμφραξης ή υψηλών πιέσεων και πολλά άλλα.
Για τους διευρημένους αυλούς, πιστεύω πως εκτός απο μια καλήτερη ποιότητα στην ανάκρουση, ο αυλός 18,4 περίπου έχει σαν τέλεια γόμωση/ τετράγωνη, τα 28γρ., ενώ ο διευρημένος μεταφέρει αυτή τη γόμωση στα 32γρ.
Γι'αυτό στα 28γρ., με ένα νορμάλ αυλό και στα 32γρ., με ένα διευρημένο βγαινουν οι καλήτερες κατανομές.
εγώ κατάλαβα κάτι άλλο με τον διευρυμένο άυλο δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά όμως, είμαι κάτοχος όπλου διευρυμένου άυλου(18,7) και κανονικού(18,4) σε δοκιμή που έκανα, το σετ απ ήταν 1,45*28 το 18,4 έδωσε καλύτερή συγκέντρωσή-κατανομή ενώ όταν αύξησα την δόση στο 1,50*28 και 1,55*28 έδωσε πολύ καλύτερή κατανομή ο διευρυμένος σε σύγκρισή με το 1 φυσίγγιο της δοκιμής(το 1,45), σαν συμπέρασμά έβγαλα ότι αν γέμισή ο θάλαμος(πίεσή) τότε θα έχουμε εξίσου καλεί κατανομή και κάποιες φορές καλύτερή. Το συμπέρασμά μου είναι ότι λόγο του ότι ο θάλαμος δεν γέμισε ολοκληρωτικά όπως θα έκανε ο κανονικός αυλος και ως αποτέλεσμά να δόση ακανόνιστη τουφέκια και με πολλά κενά.