ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nikos

Re: ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013-14

Δημοσίευση από Nikos »

Παιδιά σας χαιρετώ κι εγω με την σειρα μου....
Χθεσινος απολογισμος ήταν 5 πέρτικου και μια φασσα...
Τους 4 τα επιασα σε επαρχια Λεμεσού μέχρι τις 9:30... Το Νουμερο 4 αν και ήταν περτικος απελευθέρωσης ξεσηκώθηκε δύσκολα απο τον σκύλο.
Ο αλλος ενα πέρτικος και η φασσα καρπώθηκαν στην Παφο..
Δάσκαλε τις ευχαριστίες μου!!! 6 φυσίγγια 6 πουλιά !!! φτου φτου μην μαθκιαστώ μόνος μου!!!! :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Phinix

Δημοσίευση από Phinix »

Anthimos έγραψε:
επίσης εάν ήταν λόγο ασθενειας, τότε δεν θα έπρεπε να βρίσκαμε νεκρά πολλά περδίκια?????? , χωρίς τραύμα από όπλο
η ασθένεια δεν θα έπρεπε να εξαπλωθεί σε αλεπούδες, η καρακάξες και κοράκια (που λογικά θα έτρωγαν από τα νεκρά?)
Φίλε ενας λογος ειναι η αυξηση της Ποντικας / Αλεπους και δεν βρισκουμε νεκρα..... αν κι εγω βρηκα αφυσικα πολλα φτερά απο νεκρα φετος σε διαφορες περιοχες ( οχι χτυπηματα απο σιηπεθκιες)...
Τα δυο τους ( αλεπου - ποντικα) ειναι ανθεκτικα τοσο στον ιυιο της ψευδοπανώλης αλλα και στη ψευδοφυματιωση των λαγων
δηλαδή η υποψία είναι η ψευδοπανώλη στα περδίκια?

αν ναι τότε τι γίνετε αποδώ και μπρός?

υπάρχει κίνδυνος για εμάς η τους σκύλους?
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Phinix έγραψε:
Anthimos έγραψε:
επίσης εάν ήταν λόγο ασθενειας, τότε δεν θα έπρεπε να βρίσκαμε νεκρά πολλά περδίκια?????? , χωρίς τραύμα από όπλο
η ασθένεια δεν θα έπρεπε να εξαπλωθεί σε αλεπούδες, η καρακάξες και κοράκια (που λογικά θα έτρωγαν από τα νεκρά?)
Φίλε ενας λογος ειναι η αυξηση της Ποντικας / Αλεπους και δεν βρισκουμε νεκρα..... αν κι εγω βρηκα αφυσικα πολλα φτερά απο νεκρα φετος σε διαφορες περιοχες ( οχι χτυπηματα απο σιηπεθκιες)...
Τα δυο τους ( αλεπου - ποντικα) ειναι ανθεκτικα τοσο στον ιυιο της ψευδοπανώλης αλλα και στη ψευδοφυματιωση των λαγων
δηλαδή η υποψία είναι η ψευδοπανώλη στα περδίκια?

αν ναι τότε τι γίνετε αποδώ και μπρός?

υπάρχει κίνδυνος για εμάς η τους σκύλους?

Φιλε εν εικασιες που κάμνω απλα αν επηρεαστηκαν οι περιοχες τουτες απο την ψευδοπανωλη που βρεθηκε στην ευρυτερη περιοχη και ψοφουν τρων τα ψοφια οι αλεπουδες και οι ποντικες και δεν θωρουμε τιποτε...
Αν εν ποντικα θα βρεις ενα βουναρι φτερα οπως το ξιφτερισμα και πολλα κοκκαλουθκια γλυμμενα γυαλι :D
Αλεπου εν βρισκεις τίποτε η πιο λιγα φτερα μονο και κανενα σπασμενο κοκκαλι
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Vasils-TOZ34E
Full Member

Δημοσίευση από Vasils-TOZ34E »

Και εμείς μία από τα ίδια χθες.
Τρία όπλα, επαρχία Πάφου στις ίδιες ακριβός περιοχές που ήμασταν την Κυριακή.
Πρώτη πανιά μέχρι τις 10:30: 1 φραγγολίνα και 3 πέρδικους (αυτά βγάλαμε αυτά πήραμε).
Δεύτερη πανιά από 11:00 μέχρι 12:00: 2 περδίκια (βγάλαμε 2, πήραμε 1 και 1 ο σκύλος).
Τρίτη πανιά από 02:00 μέχρι 04:30: βγάλαμε 1 περδίκι και 1 ορτύκι (δεν πήραμε τπτ).
Τη Κυριακή, στις ίδιες περιοχές, μπορούσαμε να χτυπήσουμε μέχρι και 20 φάσες απλά κάνοντας πανιά. Εχτές, με πολύ πιο λίγο κόσμο, είδα μόνο 5 φάσες και η πιο κοντινή ήταν σε απόσταση 60-70 μέτρων.
Άβαταρ μέλους
marios10
Full Member

Δημοσίευση από marios10 »

Kαλησπερα κοπελια μου..
Ημαστεν ενα μαστο αχριστοι ουλοι..Επια την τριτη σε ενα καταστημα να αγορασω φουσιεκια και ακουα καποιους γαρους κυνηγους να χουμηζουνται για τους αριθμους που εκαναν την πρωτη κυριακη...
Ακουες τους και ελαλουσαντα με μια χαρα ο ενας 25 περτιζια (κοτοπουλλα) ο αλλος 20 ,ο αλλος 17
Καλα η απορια μου εμενα το ταμειο θηρας εν ηβρεν κανενα που τους να σορεψουν...
Η κατασταση στην Λαρνακα ειναι μετρια προς κακα..
ΕΝ γινετε ρε γμτ ωρα 9 να βλεπεις ενα αυτοκινητο με 6 αχριστους να φκαινει την αντιπυρινικη και να βουρα τα περτιζια.... Επια τηλ στην θυρα και εκαταγγειλα τους εν ηξερω αν πηγε η θυρα γιατι εφευγα εκεινη την ωρα.....

Στα αποτελεσματα μου της τεταρτης ηταν ενα 1 αγριος περτικος που μπορει να επιενε 80 χιλιομετρα και 3 ομορφα και ωραια καλλικωματα σε αλλα περδικια :D :D :D :D :D
Ο πατερας μου με τους σκυλους σηκωσεν ενα ζευγαρι φραγκολινες και καρπωθηκεν 1 τον αρσενικο την θυλιτζια την αφισε να συνεχισει την ομορφη πορεια της.....

ΕΙΜΑΣΤΕΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΥΝΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ
ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΑΣ
Τούτη τη λύτρωση ζει εκείνος που ζώνεται τα 'σιδερικά' και σέρνοντας πίσω του ένα σκύλο, ανηφορίζει για τα κυνηγοτόπια. Το κρέας τι το κάνει μπρος σε τούτη τη λύτρωση;
Λυτρώσου, λοιπόν και 'συ κι ακολούθησε το μονοπάτι που τόσοι πριν από σένα ακολουθησαν
Άβαταρ μέλους
stelios46
Full Member

Δημοσίευση από stelios46 »

Εγώ απο επαρχία Λάρνακας ειμαι ικανοποιημένος απο περτιτζια. Την Κυριακή περπάτημα μέχρι τες 10 έπιασα 4 μετά απο πολλα καλλιτζια και την Τετάρτη 1 στη βουρκα και παρά μα πάρα πολλα καλλιτζια. Αλλα θέλει γερά ποθκια και νεύρα για να κουτσιας. Εγώ επαιθανα στα πρώτα χιλιόμετρα.

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013-14

Δημοσίευση από Γιατρός »

Και εγώ αν έπαιζα ότι έβρισκα και εσηκώνετουν εν θα είχα τόπο να βάλω τα περτίτζια και φάσσα / τζίκλα αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο
Τα πράγμα τα δεν είναι καλά και η νοοτροπία δεν αλλάζει τουλάχιστον σε ορισμένες οικογένειες
Δεν γίνεται 10 να χτίζουν και 100 να χαλούν
Να παίζεις ώσπου έρκουνται τι καταλάβεις ρε μακακα. Έσιη τζαι δισκους
Τζαι του χρόνου να παραπονιέσαι όπως το πτούι μα εν έσιη τζίκλες, μα εν περνούν πεζούνια που τα εκάμαμε σιδερένιες
Άτε να μεν συνεχίσω
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mouzouris »

Σκέφτου να συνέχιζες ακόμα :lol:
Άβαταρ μέλους
stelios46
Full Member

Δημοσίευση από stelios46 »

Μα για ποιον εν που λαλεις? Διευκρινιζε

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Πιθανοτατα να ειναι πολλοι οι λογοι. Σιγουρα επηρεαζουν οι λαθροθηρες, η αλεπου, η ποντικα, τα εκπαιδευτηκα την περιοδο φωλαιοποιησης, η τριτη τεταρτη και πεμπτη κυριακη της φασσας και οι πυρκαγες.

Εχτες εφτασα σε σημειο να νιωσω ασχημα οταν χτυπησα καποια αγρια πουλια απο μια ομαδα....δηλαδη αμα γυρισεις ενα βουνο και δεις 10 πουλια και πιασεις τα 3,4 το κυνηγι ειναι πλεον βαρος για το βιοτοπο.

Μακαρι να ηταν τυχεο και απλα να ετυχε να μην βλεπουμε θηραματα....
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”