ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Απάντηση
LEFKIOS
Full Member

Re: ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Μερος 3ον.
Και ξημερώνει η πολυπόθητη μέρα. Το ραντεβού ηταν στις 0700 το πρωί. Εδώ να αναφέρω ότι στη Αγγλία δεν πηγαίνουν που το χάραμα για να πιασουν πόστο!!! Εκεί που πανε να κυνηγήσουν κατά 99% είναι μόνοι τους, παρεα 3-4 ατόμων και τα περάσματα-χωράφια αμέτρητα. Επίσης η φάσα σε μεγάλο ποσοστό βουτά στο φαί από τις 1200 μεχρι 1600. Ποιο πρωί και ποιο αργά ,τα πουλιά κινούνται σε λιγότερο βαθμό. Ο Μαικολ ήρθε ακριβώς στη ώρα του με το pajero long base γεμάτο με τα απαραίτητα σύνεργα( δίκτυα κάλυψης , ομοιώματα φάσας, καρέκλες, οπλα, νερά , καφέδες, και πόλικες χαρτούτσιες. Από το Epsom μέσα σε 20 λεπτά, πήγαμε με νότια κατεύθυνση στο Dorking ένα χωριο λίγο πριν τη φάρμα . Από εκεί με νοτιοανατολική κατεύθυνση και σε 3-4 μίλια μπήκαμε στη φάρμα και προσεγγίσαμε το μέρος οπου υπήρχε η πληροφορία για τις φάσες. Εδώ να αναφέρω ότι επειδη ηταν όλα τα χωράφια σπερμένα δυσκολευόμαστε να προσεγγίσουμε το μέρος, πηγαίναμε γύρο γύρο από τα χωράφια , σε μια στενή λωρίδα χωραφιού που δεν εχουν σπείρει. Τελικά βρήκαμε το τόπο και πράγματι σε ένα σημείο οπού υπήρχαν ηλεκτρικά σύρματα κάθονταν καμιά 40 φασσες. Αμέσως πετάχτηκαν από μέσα στα σπερμένα άλλες καμια 200. Σε εκείνο το σημείο υπήρχαν σιτάρια που λόγο του βάρους της κουτσούλας έγειραν στο έδαφος και ετσι ελιμπισαν τα πουλιά. Αποφασίσαμε τότε να βαλουμε τα ομοιώματα(decoys) σε απόσταση 25 μέτρων περίπου από τη φυλακτρα, ούτος ωστε οι βολές μας να είναι μεταξύ 20-35 μετρα.( Eδώ θέλω να κάνω μια σημαντική επισήμανση για να μην υπάρξει καμιά παρεξήγηση. Τα ομοιώματα στη Αγγλία επιτρέπονται στο κυνήγι γιαυτό και το αναφέρω. Στην Κύπρο ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση τους στο κυνηγι ) . Βρήκαμε ένα σημείο οπου υπήρχαν αντροσιές από το τρακτορ που εψεκασε το χωράφι για να μην γίνει περισσότερη ζημια και ετσι τοποθετηθηκαν τα ψευτικα (φωτο 3). Στη συνέχεια κάναμε δυο φυλαχτρες κατω από ψηλά δένδρα και σε απόσταση 25-30 μετρων μεταξύ τους. (φωτο 4 και 5). Όταν ηταν όλα ετοιμα, χρειαστηκαμε περιπου 20 λεπτα να ετοιμάσουμε το ολο σκηνικό, επηρα το οπλο, ένα betitsoli 28 αρι με τσοκ 4-2. Εβαλα μέσα δυο χαρτουτσιες Fiocchi 32gr-6 κοκκινες, όπως αυτές που εχουμε στη Κύπρο. Μετα από 2-3 λεπτά, τοσο χρειάστηκε να περιμένω ερχεται μια φασσα λοξος δεξιά σε υψος 25μ περίπου, βασιλικη βολή και μπάμ… η φασα τσόλι όπως λέμε επεσε μπροστά μου ευτυχώς στη λωριδα που δεν εχει σιταρια. Εδώ να αναφέρω οσα πουλιά επεφταν μέσα στις σπορές δεν τα παίρναμε για να μην γινει περεταίρω ζημια. Τα πουλια αυτά γίνονται τροφη για τις αλεπουδες, ετσι γλιτώνουν περισσότεροι φασιανοί τους οποιους οι φαρμαδόροι τους χρειάζονται όταν διοργανώνουν κυνηγι φασιανου επι πληρωμή. Μια άλλη φασα από δεξια προς αριστερά κατευθυνόταν προς τα decoys σε χαμηλό υψος. Αφου την ακολούθησα για λιγο από πείσω ,την καταλληλη στιγμή την σκούπησα και πάτησα υην σκανδάλη. Τα πολλα πούπουλα που βγήκαν φανέρωσαν ότι η βολή ηταν κέντρο. Αυτή επεσε μεσα στα σπερμένα όπως και η πληοψηφια των πουλιων και ετσι δεν τα πηραμε για μια αναμνηστική φωτογραφία. Για να ξερουμε ποσα πουλια κτυπάμε υπαρχει ο μετρητης που κάθε φορα εχουμε ευστοχία πατάμε το κουμπί (φωτο 6). Την πρωτη μέρα επηρα συνολικά 18 πουλια. Το ιδιο σκηνικό εγινε και την 2 μέρα. Μια φάση που έγινε την 2 μερα και πρώτη φορά μου έτυχε τοσα χρονια που κυνηγό θέλω να την μοιραστώ μαζί σας . Δυο φασες επερχόντουσαν από αριστερα προς τα δεξιά λοξος και σε αποσταση περιπου 30μ. Στο οπλο ειχα μέσα φυσιγγιο Gamebore 30gr-6 tappa πλαστκή. Σημάδεψα την πρωτη φασα ενώ η άλλη ακλουθούσε σε αποσταση 2μετρων περιπου. Πάτησα την σκανδάλη και με εκπληξη ειδα ότι επεσαν και οι δυο σεκκες και μάλιστα στη καθαρή λωριδα. Επισης την 2 εξωρμηση ο Νικος μου έδωσε και φυσιγγια Victory 30gr-6 , 480bars πιεση. Φενεται ο Victory εκανε ένα ελαφρύ φυσσίγιο ειδικα για πολλες τουφετσιες για τη φασσα στη Αγγλια (φωτο7). Παντως επεξα 3-4 πουλια με αυτό και οι φασσες εξικαπνιζαν. Συνολικά τη 2 μερα ο μετρητης μου εφτασε στα 21 πουλια. Μερικες φωτο ( 8-9-10) από τα θηράματα που μαζέψαμε .
Συνεχίζεται....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
christy2000
Full Member

Δημοσίευση από christy2000 »

κ.Λευκιε περιμενουμε τζε κανενα βιντεο!
Ετσι απλα για να μαθουν οι τσαρλο-φασσες τη παει να πει κυπροιος κυνηγος :lol: :lol: :lol:
ΔΡΑΣΕ 'Η ΣΚΑΣΕ...!!!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Μπράβο Λεύκιε πραγματικά η περιγραφή με έβαλε να κάθομαι δίπλα σου να παρακολουθώ. Ωραία εμπειρία αλλά τώρα που θα γυρίσουμε με τον Σόλωνα την ταινία ' Στον Αστερισμό της Σιδερένιας' στα Δάση της Πάφου εννα λαλείς σαν την Κύπρο έν έσχει. Μάλιστα ο Σόλωνας πέραν απο το νέο όπλο που θα πάρει για σκοπούς κινηματογράφησης, καινούργια παραλλαγή και τ.λ.π παρακολουθεί και κάποια μαθήματα υποκριτικής για ποιο επαγγελματική προσέγγιση. Η συνέχεια στις οθόνες σας.. :lol: :lol: :D
Προσέχουμε...για να έχουμε
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Μερος 4ον.

Στη συνέχεια ήρθαν και οι φίλοι από το γύρο, ο Μαικολ και ο Νίκος ( επήγαν με τα αυτοκίνητα τους σε διπλανά χωράφια και ετάραζαν τις φάσες για να έρθουν προς το μέρος μου για να παίξω περισσότερες :D :D ) και αποφασίσαμε να τα μαζέψουμε διότι έπρεπε να είμαστε πείσω κατά τις 1800, ήταν ήδη 1600 ωρα. Πριν φύγουμε από την φάρμα περάσαμε από τον φαρμαδόρο, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ιδιοκτήτης της φάρμας και του δώσαμε 2 κονιακ Five Kings της ΚΕΟ τα οποία είναι τα αγαπημένα του και όταν παω στη φαρμα του παίρνω :D :D .. Τον ευχαρίστησα για την φιλοξενία που μας εκανε και μου είπε ότι σε 10 μερες περίπου αν είμαι εδω να πάω και θα εχει πολλές :o :o :o . Επίσης μας ειπε ότι σε ένα άλλο χωράφι 2 μιλια από εκει μαζεύτηκαν πολλά πούλια γιατί το κριθάρι ηταν σχεδον ώριμο και τράβηξε πολλά πουλιά. Φεύγοντας ο Μαικολ ηθελε να περάσουμε για να δει το τοπο για την άλλη εβδομαδα. Όταν επήγαμε εκει έγινε η αποκάλυψη….. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: τουλάχιστο 1000 φασες συκωστηκαν από το χωραφι. Εβγαλα και μια φωτογραφία ( φωτο 10) . Επίσης βαζω ακόμη μια (φωτο 11) από το απογευματινό κυνηγι της 2ης ημέρας. Στο δρόμο της επιστροφής έρχονταν στο μυαλό μου οι διάφορες εικόνες οι οποίες θα με συνοδεύουν μέχρι την πρώτη εξόρμηση στις 18 Αυγούστου.
Για τους φίλους Μαικολ και Νικο τι να πω? Είναι πραγματικοί λεβέντες, με την παραδοσιακή Κυπριακή φιλοξενία. Αν δεν τους συναντούσα πριν 10 χρόνια δεν θα είχα αυτή την πολύ ευχάριστη εμπειρία του κυνηγίου της φάσας στη Αγγλια. Απλά τους Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Αυτή ηταν η ιστορία μου φιλε Σολων και τα άλλα παιδιά του site. Eελπίζω με την περιγραφή νας σας έβαλα εστω και για λίγο δίπλα μου στην φυλάχτρα…
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Artemis G.
Full Member

Δημοσίευση από Artemis G. »

κ.Λευκιε πιστευκω ποψε ενα ειμαστε συνκυνηγοι στο ονειρο μου... :lol:
Εξορία ονομάζεται η απομάκρυνση, εν είδει ποινής, κάποιου από την περιοχή ή το κράτος στο οποίο μένει, χωρίς να επιτρέπεται να επιστρέψει... Εξορισμός στους ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Λευκιε μου, συγχαρητηρια ρε φιλε, λεβεντης.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

admin έγραψε:Μπράβο Λεύκιε πραγματικά η περιγραφή με έβαλε να κάθομαι δίπλα σου να παρακολουθώ. Ωραία εμπειρία αλλά τώρα που θα γυρίσουμε με τον Σόλωνα την ταινία ' Στον Αστερισμό της Σιδερένιας' στα Δάση της Πάφου εννα λαλείς σαν την Κύπρο έν έσχει. Μάλιστα ο Σόλωνας πέραν απο το νέο όπλο που θα πάρει για σκοπούς κινηματογράφησης, καινούργια παραλλαγή και τ.λ.π παρακολουθεί και κάποια μαθήματα υποκριτικής για ποιο επαγγελματική προσέγγιση. Η συνέχεια στις οθόνες σας.. :lol: :lol: :D

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o???????????
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΦΙΛΑΡΑΚΙ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ....ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΛΕΥΚΙΕ ΜΟΥ :D

Ν'ΑΣΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ......

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΕΣ, ΤΑ ΕΝΙΩΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΟΥ...ΑΚΟΜΑ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΥΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ,ΜΟΥ ΓΑΡΓΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ......ΜΦ,ΜΦ,ΜΦ.....ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΜΑ!!! :P

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΙΛΕ
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

Περιμενα να ολοκληρωθουν ολα τα μερη με αγωνια..ο τροπος που τα περιγραφες κυριε Λευκιε ηταν τετοιος που οχι μονο εικονα αλλα λειτουργουσαν ολες οι αισθησεις σαν πως και ειμασταν εκει..απο τα καλυτερα αρθρα που αναρτηθηκαν την νεκρη περιοδο σε αυτο το φορουμ..ευχαριστουμε κυριε Λευκιε και συγχαρητηρια για το παιδι σου επισης..!
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

christy2000 έγραψε:κ.Λευκιε περιμενουμε τζε κανενα βιντεο!
Ετσι απλα για να μαθουν οι τσαρλο-φασσες τη παει να πει κυπροιος κυνηγος :lol: :lol: :lol:
Δυστυχώς δεν μπορεσα να τραβείξω και κανένα βιντεο διοτι την περισσοτερη ωρα ημουν μόνος μου στη φυλάχτρα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”