Αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να μαθω για μια μάρκα οπλου παρακαλώ να με ενημερώση. Τα μόνα στοιχεία που γνωρίζω ( το οπλο εχει κλαπεί πρόσφατα σε διάρηξη κατοικιας) είναι απο το πιστοποιητικό της αστυνομίας που γράφει μάρκα R.S. Το όπλο είναι side by side και ισως είναι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Μια πληροφορία που επήρα είναι οτι το γράμμα S είναι η λέξη SOUL ,που είναι πολη της Γερμανίας. Αυτά μόνο γνωρίζω. Φίλε Μακρή βάλε τα δυνατά σου....
LEFKIOS έγραψε:Αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να μαθω για μια μάρκα οπλου παρακαλώ να με ενημερώση. Τα μόνα στοιχεία που γνωρίζω ( το οπλο εχει κλαπεί πρόσφατα σε διάρηξη κατοικιας) είναι απο το πιστοποιητικό της αστυνομίας που γράφει μάρκα R.S. Το όπλο είναι side by side και ισως είναι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Μια πληροφορία που επήρα είναι οτι το γράμμα S είναι η λέξη SOUL ,που είναι πολη της Γερμανίας. Αυτά μόνο γνωρίζω. Φίλε Μακρή βάλε τα δυνατά σου....
Έχω κάτι υπόψη μου, αλλά θέλω μερικές πληροφορίες.
1. Μήπως το όπλο είχε σφύρες (κοινώς δρακάς) ?
2. Μήπως ήταν με κάννες Damascus ?
3. Πόσο παλιό περίπου ?
Ένα είναι το σίγουρο. Τα όπλα που προέρχοντε από την Ανατολική Γερμανία έγραφαν ολογράφως την λέξη Suhl, οπόταν μην παρασύρεσε. Θα το βρούμε.. που θα πάει
Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
τα shull ειναι γνησια γερμανικα οπλα στην πωρεια το εργοστασιο που τα κατασκευαζε το πηρε η MERKEL και φτιαχνωντουσαν τα merkel shull αργοτερα μεινανε στην αγορα μονο τα merkel τα shull ειναι οπλα χειροποιητα και πολη ανωτερα απο τα σημερινα οσο αφορα την αξιοπιστεια και αποδωση τους
Γνωρίζω ότι Suhl είναι η πόλη που υπήρχαν 3-4 εταιρίες που κατασκεύαζαν όπλα. Κάτι παρόμοιο όπως την Brescia στην Ιταλία, το Eibar στην Ισπανία και το Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
shull = ανωτερου επιπεδου merkel το οποιο ηταν η πρωτη βιοτεχνεια κατασκευησ οπλων στην περιοχη shull απο οπου πηραν και το ονομα τους το εργοστσιο φτιαχτηκε πριν τον β παγκοσμιο πολεμο και λειτουργει μεχρη σημερα
LEFKIOS έγραψε:Αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να μαθω για μια μάρκα οπλου παρακαλώ να με ενημερώση. Τα μόνα στοιχεία που γνωρίζω ( το οπλο εχει κλαπεί πρόσφατα σε διάρηξη κατοικιας) είναι απο το πιστοποιητικό της αστυνομίας που γράφει μάρκα R.S. Το όπλο είναι side by side και ισως είναι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Μια πληροφορία που επήρα είναι οτι το γράμμα S είναι η λέξη SOUL ,που είναι πολη της Γερμανίας. Αυτά μόνο γνωρίζω. Φίλε Μακρή βάλε τα δυνατά σου....
3. Πόσο παλιό περίπου ?
Ένα είναι το σίγουρο. Τα όπλα που προέρχοντε από την Ανατολική Γερμανία έγραφαν ολογράφως την λέξη Suhl, οπόταν μην παρασύρεσε. Θα το βρούμε.. που θα πάει
Δυστυχώς φιλε Μακρή δεν γνωρίζω αλλες λεπτομέρειες για το οπλο. Παντως το οπλο δεν ειναι δρακάς. Η ηλικία του οπλου ειναι σίγουρα πάνω απο 50 χρονων.
Σ.
3. Πόσο παλιό περίπου ?
Δυστυχώς φιλε Μακρή δεν γνωρίζω αλλες λεπτομέρειες για το οπλο. Παντως το οπλο δεν ειναι δρακάς. Η ηλικία του οπλου ειναι σίγουρα πάνω απο 50 χρονων.
Σ.
αν μπορεις βαλε μερικες φωτογραφιες του οπλου και των σφραγιδων που εχουν οι κανες για να βγαλουμε μια ακρη για περισσοτερες πληροφοριες
Το οπλο το κληρονόμησε κάποιος φίλος απο τον παππού του. Δεν είναι κυνηγός ο ιδιος γιαυτό και δεν το μελέτησε το, όπως το επήρε το εφύλαξε μέσα στο ερμάρι από όπου το έκλεψαν αυτοί πou έκανα διάρρηξη στο σπίτι. Tα μόνα στοιχεία που βρήκα είναι αυτά που έδωσα. Γιαυτό δεν υπάρχουν ουτε φωτογραφίες ουτε σφραγίδες..... Aυτό που βρήκε ο giorgos80 κατι λέγει, θα το ερευνήσω περισσότερο.