Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Κάθε Κυριακή έχω δημοσιεύση σε μια στήλη που διατηρώ διάφορα θέματα πε΄ρι του Κυνηγίου και του ψαρέματος, επειδή αρκετά απο αυτά είναι επίκαιρα και επειδή δέν θα δημοσιευτούν κάπου αλλού θα βάζω κάποια μέσα στο φόρουμ ίσως κάποιους να τους ενδιαφέρει. Εντομεξύ σκαλίζοντας και το αρχείο μου βρήκα και κάποιες φώτο , έσχει ένα κοπέλι φαίνετε μου γνωστό ακι διερωτάμε αν τον γνωρίζει κανένας

Το Άρθρο ακολουθεί μαζί με το κοπέλι

Παιδεία , αστυνόμευση και κουρπάτζι………………..

Όλοι οι παράγοντες φέτος εναντίον. Δεν μας φτάνει η οικονομική κρίση έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη μη αποδημία των τσικλών προς το νησί μας. Αυτό έχει οδηγήσει αρκετό κόσμο σε απόγνωση, καθώς το κυνήγι τσίκλας είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα κυνήγια των Κυπρίων. Οι λόγοι για αυτή την κατάσταση άγνωστοι. Σίγουρα κάποια πουλιά μπήκαν, κάποια χτυπήθηκαν από κυνηγούς, πολλά πιάστηκαν σε δίκτυα παρανόμων, αλλά και πάλι τα πουλιά είναι ελάχιστα μέχρι μηδαμινά σε σύγκριση με άλλα χρόνια. Ακόμη και στη γειτονική Ελλάδα, όπου αρκετοί Κύπριοι κατέφευγαν τα τελευταία χρόνια για να κυνηγήσουν τσίκλες, φέτος δεν υπάρχει φτερό. Έτσι λοιπόν είμαστε αναγκασμένοι να περιορίσουμε το κυνηγετικό μας πάθος σε άλλους τομείς. Είναι καλή ευκαιρία να προβούμε σε εκπαίδευση των σκύλων μας, σε αναπτυξιακά και βοηθητικά έργα για την πανίδα και τη χλωρίδα του τόπου μας γιατί πέραν από το μεταναστευτικό υπάρχει και το επιδημητικό κυνήγι στον τόπο μας.
Από τις 11 Ιανουαρίου τέθηκε σε ισχύ το νέο διάταγμα για τους σκύλους. Από φέτος, ο κάθε κυνηγός με ανανεωμένη άδεια κυνηγιού δικαιούται να εξασκεί μέχρι τρεις (3) σκύλους σε συγκεκριμένες περιοχές που δόθηκαν από το Ταμείο Θήρας για εξάσκηση σκύλων. Οι δε παρανομούντες, εάν πιαστούν, θα πρέπει να βάλουν το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη, καθώς η εξάσκηση σκύλων σε μη καθορισμένες περιοχές τιμωρείται με εξώδικο €300, ενώ η εξάσκηση χωρίς άδεια κυνηγιού €50 κι επίσης, εάν κάποιος έχει περισσότερους από τρεις σκύλους, τότε θα εισπράξει εξώδικο €100. Μάλιστα, από πληροφορίες που έχουμε, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν λάβει τα τσουχτερά εξώδικα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα με τραγελαφικό τρόπο. Συγκεκριμένα, σε μια περίπτωση εντοπίστηκε αυτοκίνητο σε απαγορευμένη περιοχή και αναζητείτο ο οδηγός του που πιθανότατα θα ήταν κάπου εκεί γύρω με τα σκυλιά. Μετά από έρευνα οι Θηροφύλακες ανακάλυψαν ότι το αμάξι, τύπου διπλοκάμπινου με κάσσια για σκύλους, ανήκε σε γνωστό ‘σχιλλάρη’ της περιοχής, αλλά ήταν γραμμένο στη γυναίκα του. Προσπάθησαν κατ’ επανάληψη να επικοινωνήσουν μαζί της αλλά μάταια. Τη μια δεν σήκωνε το τηλέφωνο, την άλλη μιλούσε και δεν το απαντούσε. Έτσι λοιπόν, η υπηρεσία θήρας την εντόπισε με τη βοήθεια της Αστυνομίας και της ζητήθηκε να απαντήσει στην Υπηρεσία θήρας που την καλούσε. Ξαναδοκίμασε τότε η υπηρεσία θήρας, αλλά το τηλέφωνο αυτή την φορά ήταν κλειστό. Εντωμεταξύ οι θηροφύλακες, από τις 8 το πρωί που είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητο, ήταν εκεί και περίμεναν τον ιδιοκτήτη μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Στο μεσοδιάστημα τρείς κυνηγετικοί σκύλοι με κουδούνια ήρθαν στο αμάξι και περίμεναν και αυτοί τον ιδιοκτήτη τους. Σε κάποια φάση να σου και μια κυρία να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο. ‘Κυρία μου το αμάξι είναι δικό σας;’ την ρωτούν οι θηροφύλακες. ‘Ναι’ απάντησε άνετη η κυρία ‘Μου αρέσει να έρχομαι να μαζεύω μιτσικόριδα και να φέρνω και τους σκύλους μου περίπατο’. Βεβαίως, αυτό δεν το μάσησαν και τις επέδωσαν εξώδικο τριακόσιων πενήντα ευρώ. Τριακόσια γιατί έπαιρνε περίπατο τρεις ημίαιμους ιχνηλάτες με κουδούνια σε απαγορευμένη περιοχή και πενήντα γιατί δεν είχε άδεια κυνηγιού. Φυσικά, ο σύζυγος της πολύ πιθανό με αρκετούς άλλους σκύλους να τα είχε φυγαδεύσει από άλλη κατεύθυνση. Όπως ήταν όμως αναμενόμενο, άρχισε αμέσως να διαδίδεται ότι οι θηροφύλακες επέδωσαν πρόστιμο σε μια κυρία που έπαιρνε τα σκυλάκια της περίπατο!!!
Όση αστυνόμευση κι αν επιβάλουν οι υπεύθυνοι και πάλι χωρίς παιδεία δεν πρόκειται να δούμε άσπρη κυνηγετική μέρα σε αυτό τον τόπο. Μάθαμε να θέλουμε να καταστρέφουμε τα πάντα. Να παίρνουμε κυνήγι δέκα σκύλους, είκοσι σκοπούς, θαλαμοφύλακες, περίπολα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, για να μην μας φεύγει τίποτα. Χωρίς να σκεφτούμε ότι, εάν δεν επιβιώσει το θήραμα, δεν θα μπορέσει να αναπαραχθεί και δεν θα έχουμε για τον επόμενο χρόνο. Έχουμε μάθει να κατεβάζουμε κοπάδια από σκύλους στην ύπαιθρο για να έχουμε δήθεν επιτυχία, ενώ στην πραγματικότητα μόνο καταστροφή ‘πετυχαίνουμε’, ενώ μόνοι μας δυσκολεύουμε ολοένα το κυνήγι από τη συνεχή όχληση.
Μια νότα ελπίδας ήταν ένα σεμινάριο για νέους υποψήφιους κυνηγούς, το οποίο διοργάνωσε η Κ.Ο.Κ και Δ.Α.Ζ Λεμεσού πριν από δύο βδομάδες. Υπάρχει πρόταση να μπορούν οι νεαροί κυνηγοί να αποκτούν μαθητική άδεια κυνηγιού από τα δεκαέξι τους, εάν κι εφόσον περάσουν από σειρά αυστηρών θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και επιτύχουν. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να συνοδεύονται από κάποιον με κανονική άδεια κυνηγιού, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Με αυτό τον τρόπο ίσως καταφέρουμε να αποκτήσουμε επιτέλους αυτή την περιβόητη κυνηγετική παιδεία, τουλάχιστον οι νέες γενιές, γιατί δυστυχώς οι προηγούμενες και οι τωρινές έχουν αποδείξει ότι πέραν από το 50%, όχι μόνο δεν έχουν κυνηγετική παιδεία, αλλά ανήκουν στην άκρως αντίπερα όχθη.
Τα παιδιά που μαζεύτηκαν στο σεμινάριο άκουσαν με προσοχή όλα όσα λέχθηκαν κι έφυγαν από εκεί με μια ελπίδα, τόσο αυτά όσο και οι διοργανωτές που αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει ελπίδα. Φυσικά, για να έχουμε και βελτίωση του κυνηγιού στην Κύπρο, πρέπει εκείνο το 50% που κυνηγάει αυτή τη στιγμή να νιώσει πολύ σφιχτά την αστυνόμευση και την τιμωρία για να ισορροπήσουν λίγο τα πράγματα. Δυστυχώς, όσοι δεν έχουν κυνηγετική παιδεία τους χρειάζεται κουρπάτζι…
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Προσέχουμε...για να έχουμε
sotiris!129

Re: Δημοσιεύσεις

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Ε Αρηστε καμε το μαυρα γραμματα γιατι ζαλιζεσαι οσπου να το θκιαβασεις!
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

Εγεμοσαν τα μαδκια μου. :-(

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

marinos.a έγραψε:Εγεμοσαν τα μαδκια μου. :-(

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

Κλαιεις τα χαμένα σου μαλλια??? :lol:
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

ευχαριστώ Μαρίνο εν ωραίο το άρθρο έννε??? :D
Προσέχουμε...για να έχουμε
Demetri5
Full Member

Δημοσίευση από Demetri5 »

admin έγραψε:ευχαριστώ Μαρίνο εν ωραίο το άρθρο έννε??? :D
Η αληθκια εν πολλα ωραιο το αρθρο ειδικα αμαν τους τα λαλεις λλιο εξω που τα δοντια τζαι κυπριακα περκι κολληση τιποτε πανω τους!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

φιλε το άρθρο ειναι πολυ ωραίο.

εγω κλαίω τα μαλλιά μου, τη βαρκου μου την ατρόμητη και την ανέμελη ζωή που έκανα τότε.

Ορφους και συναγρίδες ΑΜΑ ΠΑΩ εννα εβρω και σήμερα (μαλλον)
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
leshi cy
Full Member

Δημοσίευση από leshi cy »

τα εκπαιδευτικα εννα γινονται με βαρκα να ξερο να γραφτο τζιε γιο :D :D

...ωραιο αρθο αλλα πας το κυπραιον μονο αμαν πονει η πουγκα του καταλαβη !!
δυστιχος μονο με παραδειγματικα προστιματα εννα αλλαξουν λιο τα πραματα :roll:
VALANTIS
Full Member

Δημοσίευση από VALANTIS »

τελικα ενα γινει κατι με τιν μαθητικη αδεια που ανεφερες?
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Φοβερό αρθρο Άριστε, μπραβο !!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”