BERETTA

Απάντηση
Franchi Falconet L
Full Member

Re: BERETTA

Δημοσίευση από Franchi Falconet L »

Γεια σας παιδια,

Το δικο μου οπλο ζυγιζει νομιζω 2.7Κg.. με τους υπολογισμους που λετε το αποτέλεσμα ειναι 28gr...
Γιατι εχει καννες magnum αφου τα 28gr ειναι τα καταλληλα????
Μηπως το 96 ειναι ενας συντελεστης που αλλαζει απο οπλο σε οπλο???

Απλα ρωτω για ενημερωση,

Φιλικα παντα!!!
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Λοιπόν σε συνέχεια του ερωτήματος, μία γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο και βρήκα ότι τον κανόνα τον επινοήθηκε ο Greener.

Απόψε θα σας πω και την σελίδα από το βιβλίο του.

Μην τον παίρνετε όμως κατά γράμμα. Είναι ενδεικτικές γραμμές

Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

Franchi Falconet L έγραψε:Γεια σας παιδια,

Το δικο μου οπλο ζυγιζει νομιζω 2.7Κg.. με τους υπολογισμους που λετε το αποτέλεσμα ειναι 28gr...
Γιατι εχει καννες magnum αφου τα 28gr ειναι τα καταλληλα????
Μηπως το 96 ειναι ενας συντελεστης που αλλαζει απο οπλο σε οπλο???

Απλα ρωτω για ενημερωση,

Φιλικα παντα!!!
φιλε το 96 απλα ειναι μια σταθερα για να βλεπει ο καθενας περιπου το βαρος της γομωσης που ενδικνυεται να χρησιμοποια για το καλο του ωμου του αλλα και για τη μακροζωια του οπλου του!! ομως ενα οπλο ελαφρυ, οταν οι θαλαμες του το επιτρεπουν, δεν εχει προβλημα να χρησιμοποιησει και βαρετα φυσιγγια! αποτελεσμα αυτου ειναι αυξημενο κλωτσιμα!! επισεις η μακροχρονη χρηση βαρετων φυσιγγιων θα εχει ως αποτελεσμα το κουνημα του οπλου!!
georgies
Full Member

Δημοσίευση από georgies »

Δηλαδή ρε παιδιά εμένα που το όπλο μου είναι 3,6 kg Laurona ernio 18.5 αυλούς με αυτό το κανόνα κατάλληλα φυσίγγια για το όπλο μου είναι τα 37,5 gr :!: :!: Εγώ το πολλή μέχρι 35gr παίζω και αυτό σπάνια. Εμενα μάλλον για το κακό του ωμού μου θα ήταν φιλε 682 GOLD E να έριχνα συνέχεια πάνω κάτω 37,5 gr φυσίγγια :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

φιλε τουτα γραφουν οι θεωρειες! δεν ειναι κανονας ειπαμε!!! ο καθενας οτι γουσταρει καμνει!!
n3ktar
Full Member

Δημοσίευση από n3ktar »

georgies έγραψε:Δηλαδή ρε παιδιά εμένα που το όπλο μου είναι 3,6 kg Laurona ernio 18.5 αυλούς με αυτό το κανόνα κατάλληλα φυσίγγια για το όπλο μου είναι τα 37,5 gr :!: :!: Εγώ το πολλή μέχρι 35gr παίζω και αυτό σπάνια. Εμενα μάλλον για το κακό του ωμού μου θα ήταν φιλε 682 GOLD E να έριχνα συνέχεια πάνω κάτω 37,5 gr φυσίγγια :lol: :lol: :lol:
Φιλε ο κανονας αυτος στη περιπτωση σου εννοει οτι μπορει να παιζεις μεχρι 37,5 γρ για το καλο και των δυο σας
και οχι οτι ειναι τα καταλληλα γραμμαρια για το οπλο σου.
georgies
Full Member

Δημοσίευση από georgies »

Σωστά φιλε. Μετά από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα μερικές πληροφορίες.

Για εκείνους που έχουν δίκαννα όπλα θα πρέπει να πούμε ότι οι ελαφριές και μέσες γομώσεις εί-ναι αρκετές για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Για τα δίκαννα όπλα εξακολουθεί να ισχύει η ανα-λογία 1:96. Αν δηλαδή διαιρέσουμε το βάρος του όπλου με τον αριθμό 96 παίρνουμε ως αποτέλε-σμα ανώτερες γομώσεις που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ώστε και το λάκτισμα της τουφε-κιάς να είναι ανεκτό αλλά να συμβάλουμε και στην καλύτερη μεταχείριση του όπλου (μεγαλύτερη διάρκεια ζωής). Φυσικά και το όπλο μπορεί να ρίξει μεγαλύτερες γομώσεις. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και δίκαννα που έχουν θαλάμες 76 χιλιοστά και μπορούν να ρίξουν έως και 56 γραμμάρια σκάγια.

Πηγή:http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=695
hunter86
Full Member

Δημοσίευση από hunter86 »

georgies έγραψε:Σωστά φιλε. Μετά από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα μερικές πληροφορίες.

Για εκείνους που έχουν δίκαννα όπλα θα πρέπει να πούμε ότι οι ελαφριές και μέσες γομώσεις εί-ναι αρκετές για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Για τα δίκαννα όπλα εξακολουθεί να ισχύει η ανα-λογία 1:96. Αν δηλαδή διαιρέσουμε το βάρος του όπλου με τον αριθμό 96 παίρνουμε ως αποτέλε-σμα ανώτερες γομώσεις που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ώστε και το λάκτισμα της τουφε-κιάς να είναι ανεκτό αλλά να συμβάλουμε και στην καλύτερη μεταχείριση του όπλου (μεγαλύτερη διάρκεια ζωής). Φυσικά και το όπλο μπορεί να ρίξει μεγαλύτερες γομώσεις. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και δίκαννα που έχουν θαλάμες 76 χιλιοστά και μπορούν να ρίξουν έως και 56 γραμμάρια σκάγια.

Πηγή:http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=695
Σας χαιρετω

Ξεχασα να αναφερω οτι το οπλο μου ειναι μαγκνουμ.και σε αυτη την περιπτωση πρεπει να χρησιμοποιω μεχρι 32γρ?
hunter86
Full Member

Δημοσίευση από hunter86 »

chr34 έγραψε:
virtualgreek έγραψε:
hunter86 έγραψε:Σας χαιρετω

εχω ενα BERETTA S687 SPORTING M/C SILVER PIGEON 2.εχει αυλους 18.3.Τι φυσιγγια μου προτεινετε να χρησιμοποιω?Τι γομωσεις?

Σας ευχαριστω προκαταβολικα
Φίλε Hunter86 καλοσόρισες,

λόγο των στενών αυλών που έχει το όπλο σου η απάντιση στο ερώτημα σου είναι: "Φυσίγγια ελαφρυά" Οτιδήποτε πάνω από 31-32γρ. θα προκαλέσει αυξημένο λάκτισμα και κατα συνέπεια πονοκεφάλο.

Σ. Μακρής
Εχεις Π.Μ
φιλε αν ειναι σε εμενα πθ εστειλες πμ,δν εχω μηνυμα
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

hunter86 έγραψε:
virtualgreek έγραψε:
hunter86 έγραψε:Σας χαιρετω

εχω ενα BERETTA S687 SPORTING M/C SILVER PIGEON 2.εχει αυλους 18.3.Τι φυσιγγια μου προτεινετε να χρησιμοποιω?Τι γομωσεις?

Σας ευχαριστω προκαταβολικα
Φίλε Hunter86 καλοσόρισες,

λόγο των στενών αυλών που έχει το όπλο σου η απάντιση στο ερώτημα σου είναι: "Φυσίγγια ελαφρυά" Οτιδήποτε πάνω από 31-32γρ. θα προκαλέσει αυξημένο λάκτισμα και κατα συνέπεια πονοκεφάλο.

Σ. Μακρής
Σας ευχαριστω για την απαντηση.καποιοι μου ιπαν να χρησιμοποιω φυσιγγια χαμηλων γομοσεων με ταπα.ισχυει κατι τετοιο η οχι?
Κατά κανόνα τάπα χρησιμοποιούμε για να έχουμε μεγαλύτερη διασπορά σε μικρότερες αποστάσεις. Την στιγμή που το όπλο σου είναι πολυτσόκ, μπορείς να βάλεις τσοκ 5 και θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα ή τουλάχιστον πολύ παρόμοια.

Και επί της ευκαιρίας, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το όπλο σου είναι sporting, και πιθανόν με θαλάμες Magnum (76 χιλ). Εάν έχει όντως θαλάμες 3 Ίντζες - 76χιλ, αυτό σημαίνει ότι έχει δοκιμαστεί σε ψηλές πιέσεις και ότι μπορείς να βάλεις αρκετά γραμμάρια χωρίς πρόβλημα. Το όπλο αντέχει.

Ο στενός αυλός όμως είναι η αιτία να έχεις αυξημένο λάκτισμα και κατά πιθανόν κτύπημα στο μάγουλο ή και πονοκέφαλο. Τα όρια σου είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον σωματότυπο σου.

Όπως ανάφερε και ο φίλτατος φίλος Άνθιμος σε μία άλλη ενότητα, δοκίμασε χαμηλά γραμμάρια πρώτα και σιγά σιγά δοκίμασε περισσότερα γραμμάρια μέχρι να βρεις τα όρια σου.

Καλή σου μέρα.
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”